Для майбутніх мам (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем PanteraLviv, 30 Січень 2012.

Статус теми:
Закрита.
  1. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (5)

Я якось вчора не подумала, а потім тут про серцебиття прочитала і зразу згадалося. В мене взагалі лікарка байдужа - жодного разу мене не дивилася, в плані не щупала живіт і т.п. Але може так і краще.
    А наступний раз буде аж в березні, після УЗД, то мені вже буде все одно щодо того серцебиття, як побачу свою лялю:girl_in_love:
    Чути, але ще так легенько і коли я в стані спокою. Хоча деколи малявка з правого боку випирає, щось там шпортає і перевертається, мабуть, то відчуття такі незвичні, ніби тебе з середини розпирає:girl_blush2:

2. olangel

olangel Well-Known Member

Ну от!!!! Що ще тобі треба?))))
    ха-ха-ха.... ну а ти як хотіла?! :)
    П.С. прочитала і тааак спогади нахлинули, що аж до сліз)))

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

навчіть як то робити? бо я така вже нервова стала - буває цілий день нервово сіпає повіку(((

чоловік каже, що вже хоче малючка, хоче погратися з ним так, і водночас хоче ще погратися з ним, поки він всередині))) не знає, що робити. я кажу, що насолоджуйся, поки він всередині, а то потім його назад не запхаєш :girl_crazy:

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Чудово вас розумію! У мене теж бувають такі дні. Особливо зараз на роботі. Так уже дістають часом.
    Але як мене щось дуже роздратує, то я собі зразу про ту фасольку маленьку беззахисну думаю й уявляю, який то тягар для неї ті мої негативні емоції й створюю навколо себе бульку, через яку ніщо до нас двох не може пробитися. Ще Ісусову молитву молитися починаю, теж допомагає, втихомирює.
    Та й перший досвід просто перед очима. Я тоді і літала, і нервувалася, і ненормований день мала, от і отримала нагороду - гіперактивного холерика. :girl_crazy:

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Марьясь, мені здається що в тебе просто надто багато вільного часу на всякі думки )))
    Ну ви ж свідомо спробували вдруге, а не так сі стало, значить ви хоча може і не довго але зважили все. Тим більшек чого вже тепер хвилюватись як назад дороги немає? :)
    Ти знаєш мою історію з другою вагітністю, відколи я її хотіла, які були думки і в мене і в мужа, що ми собі запланували здійснити до настання другої вагітності, в якій послідовності наші плани здійснялись, і як в результаті все склалось :)
    І вот положа руку на серце, коли Вадік сам мені запропонував потрудіцца над другою дитиною, не повіришь, я, яка лише про це й думала почала сумніватись. І він тут каже - Ну, Вікторія, тебе не поймеш, то ти хочешь, то ти боїшься.... короче дав мені часу на роздуми день-два. І я подумала що якщо не зараз, поки обставини складаються якраз так що є час і умови і можливіть вагітніти і народжувати, то потім навряд чи я наважусь ( і на то також є причини) і в общєм в результаті дві полосочки :)

Так що сильно не переживай. Ти ж все рівно будеш перший місяць з мамою, а там далі увійдеш в колею, навчишся давати собі раду. У Андрія буде додатковий стимул не зупинятись на досягнутому. Софійка буде старша а майже 3 роки то не 2 роки, хоча також не без приколів.

Не терзай свої нерви, від того користі ніякої.

6. Мія

Мія Well-Known Member

Мій досвід говорить про те що не стільки мама впливає на дитину як дитина на маму. Не даром звички, смаки, вподобання не рідко кардинально змінюються і достатньо народити щоб все прийшло в норму. Те що мама може бути нервовою, не обов"язково є проявом характеру дитини - нестача повноцінного сну скоріше і загальні домагання пов"язані з навантаженням на організм. А от якщо ви під час вагітності відкрили собі нові інтереси, хоббі, та й в загальному відчуваєте ніби не властиві вам зміни в поведінці то це вже дитинка..
    В моєму випадку дві вагітності були яскравим прикладом вище сказаного. З старшою була хоч в вогонь хоч в воду, страх як хотіла змін, ремонтів, мандрів, пригод.. не знала спокою в гарному сенсі цього слова. І Віра в перший рік не проявляла цих рис характеру(була спокійна як удав), але тепер ніби я тоді нею була)))
    З Дариною нервувалася псіхувала, але в душі була спокійна, вишивала, шила куховарила, дуже любила домашню роботу. Дарина складає всі іграшки без вказівок, переодягається якщо на неї хоч щось хляпне чи вилиється, дуже любить асистувати на кухні і по характеру сердечна, мила і добродушна.
    Третя вагітність теж відрізняється своїми особливостями - згадала про мальовидло і відкрила для себе читання, чого особливо терпіти не могла. Гину за вишуканим гламуром, доглянутим виглядом, і взуттям - це окрема тема.. купила 3 пари чобіт на каблах за цю зиму незважаючи на те що нема дуже в них куда ходити та й важко.. за внутрішнім станом менш миротворна ніж була з Дариною - більше вогню чи що, але разом з тим є якась внутрішня мудрість - можливо це вже я подорошлішала..

7. Liliyah Romanova

Цікава теорія, але якось так дитину мало не обожествлює.
    Як на мене, є гормони, є гени, є виховання пізніше - і є результат.
    І власне отой момент
    відіграє чи не найбільшу роль.
    У мене останні дві вагітності схожі, бо я не дуже змінилася, хіба трошки. А під час першої я була геть інша... Молоде, зелене й забігане. :xaxa:

8. Мія

Мія Well-Known Member

в мому випадку це на вихованні дітей відбивається. Набагато більше терпіння до них ніж було раніше, розуміння їх зростання і розвитку. Відповідно їхня реакція і зворотній зв'язок якісно відрізняється.

Не пам'ятаю, в когось в дівчат був підпис (вибачайте що не дослівно) " частіше пригортайте і нюхайте дітей - вони пахнуть богом"))
    Я вважаю що характер дитини не змінний, втой час як виховання може тільки розкрити його потенціал, або ж задушити провокуючи вибух безконтрольної агресій..
    Діти беруть від батьків найсильніші риси і міксують їх в своїй неповторній композиції якою лунають все життя.

9. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Дівочки, я налякана до смерті :sad:, я застудилася...нежить і температура 37,4. Що мені робити, чим лікувати і наскільки це небезпечно для малявки?

10. Liliyah Romanova

Всі люди "пахнуть Богом". Просто дітей легше "пригортати й нюхати", любити іншими словами. А Бог є в кожній людині й промовляє до нас через інших людей дуже часто. Тільки щодо старших, а особливо неприємних нам, це дуже важко прийняти.

Тут цілковито згідна. Тому завжди вчуся слухати дитину й підстосовувати своє виховання під її потреби.
    Цілком можливо, що вагітність і є причиною перестуди. Організм трохи послаблений. Не переживайте. То не так страшно. Лікуйтеся виключно народними методами, але з чаями та зіллями - дуже обережно треба!!

11. Meriroma

заварила чай з липи, слабенький...можна його пити?
    тиждень не ходила на роботу бо поболювало горло. Вчора пішла і на тобі...ввечері вже заклало, температура росте, сили взагалі нема і щей зправа внизу живота потягує((

12. Liliyah Romanova

О, бачу у вас друга вагітність із такою ж різницею, як у мене була.
    Я кілька разів по кілька днів лежала через такий біль. То просто тіло поволі до вагітності готується.
    Мене он акушерка втішила, що оскільки різниця між другою і третьою в мене невелика, то готуватися до того, що фізично ця буде найважчою. З болячками, набряками й усіма "красотами"...

Знайшла отаке.
    На інших ресурсах теж ніби не пишуть ніяких протипоказів.
    Але одне точно відомо, що нічим захоплюватися не варто. Тобто пийте, але в міру. І медом вагітним теж не варто захоплюватися.

Останнє редагування: 10 Лютий 2012
  13. Meriroma

трохи заспокоїли, на жаль малину я випила всю, поки лікувала горло...меду ще не пила, носа закапала соком з цибулі 1:3 розведеного з водою, бо просто не мала чим дихати (мама таке нарадила).
    ага, так))
    ще вичитала в неті, що температура небезпечна на ранніх термінах і впливає на розвиток плоду:sad:

14. Liliyah Romanova

Ми носи не капаємо в принципі. Як має та вся бяка вийти з тіла, то най виходить, всередину не заганяємо.
    Дихання гарно прочищує цибуля й часничок. :xaxa:
    37,4 то не гарячка. У мене на початках вагітності завжди підвищується температура до 37,3. Така реакція організму на вагітність. Липа повинна вам допомогти боротися з перестудою, так що пильнуйтеся й багато відпочивайте!

15. Мія

Мія Well-Known Member

16. Liliyah Romanova

17. Мія

Мія Well-Known Member

Цілий лимон з"їжте за раз, якщо то тільки початок застуди, але не забудьте рот полоскати бо лимон на зуби зле..

---------- Додано в 19:37 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

---------- Додано в 19:40 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

18. Liliyah Romanova

Останнє редагування: 10 Лютий 2012
  19. Asal

Asal New Member

ось в мене не застуда, але знову турбує печінка і жовчний, лікарка сказала пити жовчогінне і алохол, я і боюсь, але терпіти більше не можу. :sad:
    хто знає наскільки вони небезпечні для вагітних? в інструкції нічого конкретного не написано((((

20. Liliyah Romanova

А на препаратах є якісь застереження? Якщо маєте назви, то погугліть. На різних сайтах аптек чи інших щодо здоров'я обов'язково випливе якась інформація.
    По ідеї, якщо лікар знає, що ви вагітні, то нічого шкідливого не порадить.

Статус теми:
Закрита.