Для майбутніх мам (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Левицька, 5 Липень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (3)

Декретні розраховуються з доходу за пів року але як що буде менше нічого страшного бажано щоб було при найме 3 місяці інакше соц стах вередує

2. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

соррі за затурканість, але що саме мається на увазі під вередуванням?

3. Molecule

Molecule New Member

сьогодні була в ЖК лікар сказав,що у мене теж живіт почав опускатися,але серцебиття ще високо,так що найближчі 10 днів родити точно не буду:)

4. SoLana

SoLana Well-Known Member

Напевно тому, що розуміють, що вагітна на 7 місяці, яка влаштувалася на підприємство, в більшості випадків не працювати прийшла.... Кошти виплачує соцстрах. Але закон є закон, і їм нікуди не дітися, просто напевно потріпають нерви. Ну це так мені думається.:girl_wink:

Останнє редагування: 16 Серпень 2011
  5. Orman

Orman Модератор-бомба

в мене якраз три місяці робочі вийде. Я щось погано уявляю які в них реальні важелі впливу - не дати не можуть, то який сенс нерви тріпати вагітній на 8 місяці?

і податки ой нехилі роботодавець платить - перетопчуться ...

6. SoLana

SoLana Well-Known Member

три місяці то гуд, я так зрозуміла шо за місяць. А їм шо вагітна, що годуюча.... В мене з соцзабезом "нєрвотрьопка". І знають шо виплатять, а листами дурнуватими закидують.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

кокими такими листами?

8. SoLana

SoLana Well-Known Member

9. Markkomp

На своєму прикладі можу сказати (в мене 1.5 місяця перед лікарняним) що соц страх зробив в непланову перевірку і передав лікарняний листок в прокуратуру наразі вони ще не прийшли але обіцяли з'явитись

10. Orman

Orman Модератор-бомба

роботодавцю? І що перевіряли? От казли! В мене роботодавець - чоловік (мій :)), а тому дуже мене ці питання цікавлять

щоб прокуратура перевірила чи ви дійсно вагітні (ну бо що в тому листку можна шукати)? Країна дебілів ...

11. SoLana

SoLana Well-Known Member

От блін, підприємство саме вирішує кого на роботу брати, нє? Ну цікаво, шо тут прокуратура може зробити?

12. Orman

Orman Модератор-бомба

ну от і мені цікаво ... нє, ну, напевно, нічого страшного, але кровці поп"ють

13. Markkomp

соц страх перевіряв чи за мене платив підприємець податки чи є зареєстрований трудовий договір. А ось прокуратура перевіряє чи ви дійсно працювали чи нема корупції у вашому випадку Орман у вас взаємопов'язані особи ви і роботодавець тому уважно дивіться щоб лікарняні були не дуже високі до восьми -десяти тисяч а то прокуратура замучить

14. Orman

Orman Модератор-бомба

нє ну тут всьо нормально, платив, ще й які!
    ну це взагалі неперевіряємо (в моєму випадку)

а взагалі дякую за інформацію і попередження

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

дівчата, щодо декрету, виходу на роботу на пару місяців і т.д.
    Я на своїїй фірмі прямим текстом питала як би то мені зробити щоб і на роботу з першого декрету не повертатиь ,і декретні вдруге отримати не з мінімальної ЗП а з нормальної, і щоб довго не працювати. Вони там все взнавали і ось що мені сказали.
    Якщо жінка пропрацює меньше 1 місяця, а оклад в жінки наприклад буде 5000 то таке не враховується і жінка отримає декретні з мінімальної ЗП і крапка. Якщо ж вагітна пропрацює 2-3 місяці, то оскільки для соцстраху вона вже буде застрахованою особою, бо внески за неї підприємство буде сплачувати, то соцстрах полюбому виплатить допомогу і вже виходячи з її посадового окладу.
    І при чому тут прокуратура?
    100%

16. Artemida

Artemida Well-Known Member

Я в липні була в Галицькому соцстраху на консультації. Мені сказали, що якщо я переходжу з декрету в декрет, то лікарняні мені будуть нараховувати по окладу тої працівниці, яка зараз працює на моєму місці. А оклад в неї по-любому більший за мінімалку.....І хто кого тут розбере. Вже через два тижні декрет, хочу сама все собі порахувати і проконтролювати цей процес (я ж бухгалтер як-не-як :girl_curtsey:)

17. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Мені так і нарахували. Між першим і другим декретом розрив був 1,5 місяця. На роботу я не виходила, брала лікарняні. Деретні мені нарахували, виходячи з окладу, який я би зараз мала, а не з мінімальної з/п, як я боялась

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

в мене вже тиждень як опустився живіт, голова низько ,серцебиття низько-і нічого))

---------- Додано в 21:32 ---------- Попередній допис був написаний в 21:28 ----------

я теж не виходила на роботу взагалі, лікарняних не брала, декретні нарахували аналогічно,виходячи з окладу)

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

вам все правильно сказали, бо в вас другий декрет почнеться тоді коли ще перший впринципі не закінчиться.
    І тоді коли перший декрет (3 роки) не встигнувши закінчитись плавно перетікає в другий, тоді декретні нарахуються виходячи з ЗП працівника який вас заміняє. Бо у вас декрет буде нерозривний.

А от в мене наприклад в грудні декрет закінчується, на роботу я не планую, а планую продовжувати декрет далі ( після 3-х років). Таким чином я собі продовжую декрет вже безоплатний, соцстрах мені вже нічого не виплачуватиме і я для соцстраху автоматично стаю незастрахованою особою.
    Тому я або не вийду на роботу перед другим декретом взагалі і отримаю декретні лише з мінімальної ЗП. Або вийду на пару місяців і отримаю вже більші декретні що разрахуються з моєї ЗП.

Якби ми з чоловіком це все вияснили трошки раніше, то вже б були вагітні, і я б отримали нєхіло декретних як і в перший раз. А тепер вже по суті неважливо коли ми сплануєм вдруге вагітніти бо я полюбому вже пролетіла мимо сумми яку отримала при першому декреті.

---------- Додано в 21:38 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

можливо тут справа в тому що ви брали лікарняні, які замінили продовження декрету...
    Якби ви просто продовжили декрет після 3 років ще на 3 місяці, напевно було б інакше.

20. Artemida

Artemida Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.