Для майбутніх мам (3)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Левицька, 5 Липень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (3)

ну шо ж ти їм скажеш. треба дитину купати в ромашці і хоч ти трісни)))

мене нині в маршрутці мало не притисло дверима. шофер був так занятий балачкою з колюгою, шо слона нє замєтіл))) потім так сі вибачєв

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я на днях заходила в тролік, ззаду мене бабця заходила така "українських" розмірів і каже до мене "поможіть мені, дайте руку". я дала...думаю,ну поможу залізти ,а вона так як підтягнулася..ооо. але вона не виділа, що я вагітна (тішить,що ззаду я ше певно виглядаю так нічого..ггг), вже потім коли зайшла побачила,то теж вибачалася. Але відмовити якось мені було совісно бабці.

3. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Цього разу я так само.А от з Настюхою до 3 місяців все прала вручну (чого питається :connie_pull-pigtail )Бачу,другий раз до всього простіше відношусь :)
    Були вчора в лікаря,слухали серденько.Все у нас гуд.Прислухаюсь,придивляюсь до себе-ніяких признаків,що скоро вже скоро..Буквально місяць тому живіт то хапав,то нив,а зараз тишина.Єдине,стала лінива,капець.Хочеться тільки лежати,гуляння з Настюхою для мене справжня мука.
    Ага,вичитала,що коли повний місяць,то в багатьох починаються пологи (в кого вже термін)Найближчий повний місяць 15-го,перевіримо :)

4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

В мене так і вийшло:girl_yes2:
    Повний місяць був 16 червня, і в 6 ранку народився мій синочок.

5. Natalya

Natalya Well-Known Member

Ну-ну... П'ятниця мені підходить :girl_in_dreams::girl_haha:

6. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

От і я на цей день настроїлась,тим більше офіційний ПДП в мене на 16-те :)

7. apelsyn

apelsyn New Member

Дівчата, а як виглядають свіжі розтяжки на вагітному пузі?? Чи їх видно коли вже пузо "здується"??? Бо в мене тільки на бедрах і попі старі є, світлі. Як відрізнити "свіжі"???
    Я завтра на узд останнє йду. Казав лікар - тільки не до Дубець (на Джамбула), бо приписує неіснуючі проблеми. Я записалась до Савки. Вже хочу знов подивитись на малечу, хоч в моніторі))))
    Купила вчора 2 пеленки тонкі і 2 байкові - 62 грн заплатила на Привокзальному:8: Чокнутись можна.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

нєєєє я одну купила (потішити мамське серце), а решту пошию, на 62 грн. ціла хата в пеленках буде

9. klen

klen Well-Known Member

Я НАсті одразу все у машинці прала з подвійним полосканням. Десь до року її речі окремо від решта(власне їх завжди на цілу загрузку вистачало:) ), а далі вже з загальним пранням і звичайним порошком що і всім. Прасуванням також ніколи не переймалася (ненавиджу прасування). На 2 сторони здається навіть у пологовий не прасувала. А далі ми все більше у трикотажі ходимо то якщо гарно розвішувати при шусці можна і не прасувати.
    І відносно олійок присипок то також нічим ніколи не користувалася. Купалися також не що дня, але більше через те що Настя купатися чогось не любила. Десь вже ближче до року почала бавитися у воді то частіше стали купати. Причому у великій ванні. У ванночці у кипьяченій воді разів 3 певно тіки і купали. Так та ванночка на горищі пилом і припадає.

10. olenkastar

я до неї ходжу)))) дуже кльова, все точно,конкретно і швидко каже))

11. natorella

і я також за оленчиною рекомендацією була в андріани володимирівни. я більше на узі не планую йти, але порівняно з тим узистом, шо був в перший раз - небо і земля

12. Zolia

Zolia New Member

У моєї малої взагалі шкіра така суха, що жодних трав ніколи не використовували. і мило дуже рідко, зазвичай - просто вода.

13. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ой, з першим я накип'ятилась води у ванночку, що аж пластикове скельце з лампочки на витяжці роплавилось і відпало. Тепер я не підаюся свекрусі. Прасувати недозволяю, прати теж. Але перший місяць як і з Данилом відкупались у ванночці. Тепер водні процедури у великій ванні. І витягти неможливо - відразу істерика. А ще... купала я в травах - в череді і чистотілі.
    Порада майбутнім мамам - воду кип'ятити не треба, речі прати в пралці, а прасувати можна по потребі. Це вже так, порада з досвіду. Сама така була з першим, єдине, не прала руками ніколи - лініва я на таке. А той час, що у вас звільниться присвятіть малюку, або, якщо маля спить, то собі :)

14. natorella

то не лінь. просто нашо той час, який можна присвятити знайомству з новонародженим, витрачати на непотрібні речі?
    наші бабусі/мами прали руками, то зараз ше й нас запрягають, бо *так краще* (ну і машинок вони не мали таких).
    ніколи в житті таляпання навіть годину пеленки вручну не замінить 800 обертів машинкою. і виполоскає краще і випере також.
    я мамі завжди на слова “та я пеленок після тебе напралась!!” кажу - дякую, я не хочу стояти раком в ванній і слухати як дитина горлопанить (а я криком кричала бо: 1) було режимне годування і їсти хотіла постійно; 2) мама ж ПРАЛА ввечері купу речей, а вечір - кольки, дитина змучена за день ше більше ...; 3) на руки не можна було брати, бо звикне і т.д.
    коротше - дівчата-мамусі, котрі чекають перше дитя - не піддавайтесь впливу своїх мам-бабуся, якшо є пралки, то най вони працюють, а ви будьте з дитинкою в той час, якшо прасувати - то прасуйте без фанатизму, по потребі (на дві сторони рекомендували прасувати з тієї ж причини, з якої годували по годинах/не носили на руках - шоб мама мала роботу в хаті і не мала часу провести його з дитиною - совіти старались). потім так важко наздогнати і згадати оті перші дні, коли ти звикаєш до того, що твоє малятко ше вчора було в тобі, а сьогодні вже в тебе на руках. перші дні і для дитини дуже важливі - ви ж маєте показати, шо ви захистите дитя, будете з ним постійно, а не тільки прати/прасувати/годувати_тата

пс - то я сірзів зараз читаю, якшо шо;)

15. olenkastar

а як же слінг ;) запхала в слінг і можна-прати/прасувати/годувати тата:connie_pull-pigtail...шутюююю.я теж за те, щоб по мінімум господарки і по максимуму батьківства))

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вона взагалі вважається не дуже хорошим УЗДистом. Хоча моя братова під час двох вагітностей ходила до неї, бо "дешево и сердито", а в іншому пологовому вже їй лікар якось сказала, що у Львові є 4 основних УЗДиста ( крім їхніх пологових), чиїм обстеженням вони повністю довіряють.Ну і якщо йти на Джамбула на УЗД, то до РІбун Тані ( але зараз вона ще у декреті, здається)

17. apelsyn

apelsyn New Member

Була я на УЗД в Савки. Все написали- нічого не пояснили(((.
    Передчасне дозрівання плаценти- це що???
    Малий косо лежить, голова в мене під лівим ребром((( Він же вже лежав нормально! Як перевернути його знов?? Вправи якісь робити?
    Підтвердили хлопчика)))))
    Обвиття пуповиною 1раз - що це значить???
    Нічого не показала, не фоткала, не пояснювала. Надіюсь, що хоч все правильно.

Останнє редагування: 8 Липень 2011
  18. Orman

Orman Модератор-бомба

на 37 тижні - нічого
    можна вправи (вже тут викладали), можна просити перевернутись (але так нормально поговорити пояснити для чого це треба)
    нічого, це констатація факту, до того ж він ще і розплутатись може
    вітаю! :)

Останнє редагування: 8 Липень 2011
  19. Elizabeth

Elizabeth New Member

Мені лікарі рекомендували: "колінно-ліктьове положення" 3-5 разів на день по 10 хвилин, і тоді дитинка лягає правильно (правда на меншому терміні, але і досі кажуть так робити). Але наслухалась багато розповідей що дитинка лягає так як треба в останній момент перед пологами...
    Так що якщо маєте бажання і настрій, то така вправа не зашкодить, особисто в мене часто починалась печія від такого перехиляння...
    Саме головне - не переживати!

20. olenkastar

в чоловікової сестри так було. малий перевернувся правильно на 38 тижні))

мені показувала (бо я попросила), але теж не фоткала і не пояснювала.сказала шо все добре-а то основне. мені сподобалося,що все швидко і мінімум для маляти того випромінення.

вже ні)))

Статус теми:
Закрита.