Для майбутніх мам (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Shatenka, 3 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. klen

klen Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (2)

Про америку я давно знала. Роботу там теж не всі кидають(декому карьєра важливіша). Але там няня і содочки дуже дорогі, тому досить часто мамі нема сенсу на роботу виходити. У Голандії, як я зрозуміла садочки дуже доступні. Певно тому і відсоток тих хто дійсно у 3 місяці на роботу іде високий.
    Але мене здивувала саме оця природність вагітності і пологів і абсолютна не природністі подальшого виховання дитинки.

2. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

а я недавно перші рухи відчула:girl_dance:...яка то красота! Вже й забула як то!

Ше маю питання: я зараз в декреті,і збираюсь в наступний,але для того шоб виплатили декретні з роботи,чи треба виходити хоч на місяць на роботу?

3. VERO

VERO Well-Known Member

Мені пояснили, що якщо вийду на роботу, то декретні виплатять від нарахованої зарплати (за хоча б місяць роботи), а якщо не вийду, то від мінімальної з/п, встановленої на той період. Тому дивіться, як вигідніше. Виправте, якщо мені щось не те наговорили.

4. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

все вірно. треба пропрацювати хоча б 4 дні,а потім знову в декрет (якшо різниця відчуваеться у виплаті декретних). так як я працюю вчителем, то мені різниці нема чи заплатять по 900гр за місяць чи по 740:girl_wink:, тому навіть не напрягаюся з виходом на роботу. піду після Паски в школу-покажуся і їм і так стане все ясно,що мене ще 3 роки з указкою біля дошки не побачать:girl_blum:

............

Останнє редагування: 8 Квітень 2011
  5. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

А я знов про маршрутки - мене спасає Данило. Як заходимо в маршрутку, голосно на весь салон питає, де ми сядемо. Всі звертають увагу і хоч не хоч, але хтось таки звільнить місце :girl_crazy:

6. vanilia

vanilia Miracles are real

А мені, судячи з усього, вигідніше не виходити з відпустки по догляду :) Тому, що коли я йшла в декрет з донечкою, то працювала на цілу ставку, як тільки вийшгла в декрет, мою посаду перевели на пів ставки. Якщо я не вийду зараз з відпустки по догляду, то мені мали би нарахувати декретні по повній моїй з/п на той час, а якщо вийду, то нарахують по нинішній на пів ставки.

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дiвчата,в гiлцi Беремо вiд держави... Муська давала посилання на дуже толкове роз'яснення як нараховувати допомогу по вагiтностi i пологах,якщо жiнка ще у вiдпустцi по догляду за старшою дитиною до 3-х рокiв.Десь в р-нi жовтня той допис.

8. Virginia

Virginia Well-Known Member

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

10. Virginia

Virginia Well-Known Member

11. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Дівчата, скажіть мені, чи можна під час вагітності мазати горло розчином люголя? Бо так мене болить воно:girl_cray: І чим ще можна лікувати?

12. nalia

nalia Member

коли мене боліло горло то мій лікар сказав,що можна такі таблетки:травесил,лісобакт,фарингосепт.Ще я полокала і робила компрес(ватку намочити горілкою,зверху целофан і замотати шаликом),так я спала цілу ніч і на ранок стало значно краще

13. VERO

VERO Well-Known Member

Люголем бажанно не зловживати. Хоча мені лор назначав цілий курс на 10днів з цим препаратом і я чесно мастила. А потім вичитала, що йод в великих кількостях шкідливий для дитя. Можна змастити масляним р-ном хлорофіліпту, полоскати настойками (мені прополісу найбільше допомагає). Якщо інтенсивно полоскати цілий день, то відчуєте полегшення. Інгаліптом запшикати теж можна. Крім вище названих смокталок ще дозволені- септолете і трахісан (місц. антибіотик, тому в крайньому разі).

14. olenkastar

-їсти лимон,поки він вас "не полюбить":girl_crazy:..в той момент,коли відчуете,що більше не відчуваете кислого смаку лимона-горло перестане боліти. (але то у випадку,коли нема печії від лимона)
    - вживати напої і їжу багаті вітаміном С, щоб організм мав силу боротися з вірусом
    -кажуть тепле молоко з медом і маслом ( але я б того не пила,бееее). хоча читала,що коли людина хворіє варто виключити молочне взагалі з раціону, так як це чужорідний білок і організм тратить багато енергії на його переробку замість того,щоб боротися з хворобою.
    -я вагітна Софією пшикала Гівалексом,- пройшло за пару днів.(хоча тоді горло боліло від образ більше,ніж від простуд:girl_crazy:)

15. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Мені допомагало полоскання горла інтерфероном (розчиняєте 2 таблетки в 0,5 скл теплої кипяченої води). Або запарте собі ромашку і шалфей і полощіть горло.
    А ще смоктати таблетки Ісла (на основі ірландського моху) - вагітним можна.

16. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Дякую, дівчата, горло вже майже не болить:girl_smile: Їм лимон інтенсивно, полощу ромашкою і яблучним оцтом. Ще трохи нежить є, але вже майже проходить..

А за люголь я теж вичитала, що не можна під час вагітності. Дивно,ніби нешкідливий препарат...

17. In4a

In4a Well-Known Member

18. VERO

VERO Well-Known Member

Недавно вичитала в дитячому журналі, що вагітним треба бути обережними з аскорбіновою кислотою. Бо зловживання з цим "невинним" вітамінчиком може викликати вади розвитку в дитинки!!! От і будь мудрим. А я день перед тим так посилено лікувалася малинами, смородинами, лимонами..., а потім переживала, щоб не нашкодити.

19. olenkastar

нда....щодо вагітної жінки, то вона не зїсть більше того, що їй дитинці зашкодити може , її просто від того почне нудити:girl_crazy: (як мене зараз від солодощів всяких. хочеться -зїм трохи і всьо -"беее" не можу багато їх їсти).
    ну і журнали дитячі бувають різні (особливо якшо читати "мой малиш"-то там тааке бувають напишуть,що мені аж смішно), і вітамін С буває різний (синтетичний певно шо шкідливий. до речі, мене нудить від аскорбінок, а раніше я могла їх їсти по 2-3 на день).

20. kati

kati Well-Known Member

Привiт майбутнi мамуськи! А Ми вiд учора вже вдома,потрошку входимо в новий ритм :) всiм майбутнiм мамусям хто вперше збираеться в пологовий скажу що пологи I народження дитинки це таки диво, не бiйтесь, позитивно налаштовуйтесь i все пройде добре. А хто вдруге пiде за дитятком-то все набагато швидше нiж вперше( я в 12 приiхаала в пологовий а в 13 45 Ми народились)а ще менi казали що буде дитинка3500-3700 а ми виявились горобчиком-2770:). Тому не все на узд правдиво кажуть.
    Удачи та легких пологiв пузатiкам!!!!!

Статус теми:
Закрита.