Спойлер тема є продовженням цієї Це - тема для загальновагітних балачок, а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення: Перші тижні вагітності! Здоров'я під час вагітності та після пологів (2) Вагітність і хвороби Токсикоз і печія Тонус: що це таке і чи треба лікувати? Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять) Вибір лікаря для майбутньої мами Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3) Збираємось до ПБ -2 Жіночі консультації Львова: куди податися??? УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...) користь і шкода УЗД Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком Спойлер Що почитати майбутнім мамам Тимчасово +15, або вагітність і вага Що можна, а що не можна пити вагітній? Розтяжки при вагітності Курси для вагітних Вітаю з вагітністю! Вітаємо з новонародженим / новонародженою! (2) Прання дитячих речей
До вчора тільки в колінно-ліктьові позі стояла, вчора в неті знайшла ще дві: 1 - лягти на спину, під поперек покласти подушки (2-3 штуки), а ноги на крісло; 2 - по 5-10 хвилин лежати поперемінно то на одному боці та на другому. Ще сьогодні прочитала що можна музику включати через навушники в низу живота, спробую. Дякую за рекомендацію стосовно інструктора, з понеділка схожу
@MarianaLviv, ще можете ноги на ширину плеч поставити і опустити руки/лікті донизу - на підлогу (попа доверху буде) В такій позиціі, кажуть, малюкові дуже добре і комфортно Цікаво, що вам інструктор порадить (якщо зможете потім поділитися, то буду вдячна) Бо мене зараз також турбує то трохи (чи маля перевернеться), зараз голова доверху. Думаю, що сидить, бо пяточки вилазять мені з правого боку. Також роблю різні вправи (але я їх роблю з 12 тижня і по тепер) і прошу малятко лягти у головне положення. Була у лікаря пару днів тому, то він мені сказав, що як до 36 тижня не перевернеться, то потім УЗД і ,можливо, перевертатимуть (залежно як він розміщенний буде). Мені то страшно (і незвично) звучить "перевертати", ще буду ту тему вивчати. Лікар каже, то безпечно і тут то практикують
Диафрагмальный релиз ось цю вправу варто робити і ще у нас багато лікарів сходіть ще поговоріть сідничне класичне положення не є приводом для КР але лікар має мати натхнення такі пологи приймати
Моїй знайомій лікар порадив для профілактики вставати в коліноліктєву позу , а в неї дитинка в головному предлежанні, все добре. Вона каже шо не буде вставати без потреби. От і я думаю, для чого?
ото в мене те саме вечорами. Годі заснути. То я ставлю ноги в миску з прохолодною водою, трохи відпускає. ще до колін змиваю тою водою.
мені так теж лікарка рекомендувала щодня стояти з 20-го тижня, по кілька хвилин хоча б, оскільки це зменшить тиск на нирки та інші органи.
Робила цю вправу до останнього, дитина під час неї активніша ставала, але моя дівчинка не перевернулась. Читала що ще варто піти до остеопата. Надіслано від мого LG-H734, використовуючи Tapatalk
Підкажіть будь ласка хто носив бандаж, де за ним шукати (аптеки чи якісь магазини)? І може хтось порадить якусь фірму, щоб на ліпучках регулювався розмір? Можна в пп. Дякую
Я носила, купувала в аптеці на Батальній, може зараз можна в аптеці будь-якого іншого ПБ купити. Фірми не підкажу, бо то трохи давненько було, але був на липучках, зручно. Але на рахунок розміру - вони і є різних розмірів, як одяг, просто пару см регулювались липучками.
Майже у всіх аптеках можна купити, на всіх бандажах є зазначено розмір- s,m l, або таблиця з сантиметровими даними. Вам продавець допоможе вибрати. І всі вони регулюються на липучках, з врахуванням того, що животик підросте)
В мене почався період гніздування ) . Комод для маляти замовила . Ліжечко вибрала, з візком поки ніяк не розберусь -який колір хочу. Завтра йду здавати перші аналізи .
Щодо бандажів, то навіть не знаю,чи я би користувалася ним, особливо при першій вагітності (коли мязи +- в тонусі). Плюс якщо дитинка ще не зайняла головну позицію, то бандаж не потрібен (з ним малоймовірно, що дитятко перевернеться). Я так думаю.
17 тиждень по календарю, а я вже чую виразні удари в руку внизу живота. Чоловік не вірить, але зможе сам переконатись за тиждень. Я і сама не вірю...
Я на 13 і мій лікар сказав, що і таке буває, і навіть деякі жінки можуть відчути рухи в 11 місяців, щоправда не з першою дитиною.