Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on May 15, 2015 5,043 replies
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Last edited by a moderator: Feb 14, 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Чеснок - Полезные и опасные свойства чеснока проти вірусний і протигрибковий засіб :) з олією оливковою їжте , додавайте в салати так легше буде

• Подобається Подобається x 1
  3. MissCherry

MissCherry Member

Дівчатка , щось розгубилась я , в що одягати на виписку малюка , перші числа серпня. Маю пледик такий ніби в'язаний , але не з грубої нитки , а от що з одягу брати навіть не уявляю .
    --- дописи об"єднано, Jul 20, 2016 ---
    Мене взимку також тягнуло , десь читала що одного зубчика в день достатньо , не більше.

4. svoybox

svoybox Well-Known Member

Якщо буде тепло достатньо бодіка і взагалі для літніх дітей одяг можна не купувати, в нас більша половина лашок так і лишилась неношена, а вже все маленьке

5. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Як ви розпізнали перші рухи малечі?
    Бо почитала і не знаю чи то так має бути чи то якийсь тривожний сигнал. В мене таке відчуття, що якийсь одноразовий імпульс, як скорочення чи що (не пурхання метелика, чи рибки, чи бульбашки). Іноді як легенький удар. То можуть так рухи проявлятися?

6. preciosa

preciosa Well-Known Member

Почала відчувати всі прєлєсті останнього місяця... Швидше втомлююсь, ноги важкуваті, тиск на промежину і ті вени в інтимному місці мене заставляють лягти або сидіти з піднятими ногами... сплю з подушкою між ніг)))) хоча і так вдячна організму, що так помірно реагує на другу вагітність за 2 роки)) Отак зайшла трохи пожалітись:)

7. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

@Happy Fiancee , цієї вагітності я відчула рухи вперше на 14 тижні як серію легеньких копнячків :)

• Подобається Подобається x 2
  8. MissCherry

MissCherry Member

О і в мене ноги важкі , особливо коли находжусь багато, і кожну ніч крізь сон прислухаюсь чи не починаються перейми ))
    --- дописи об"єднано, Jul 21, 2016 ---
    Я відчула перший рух на 16 т. , також було схоже на легенький поштовх , перша вагітність ))

9. Veranda

Veranda Member

В мене 20й тиждень і я далі сумніваюся чи то рухи чи ні :) Часом зранку відчуваю легенькі ворушіння, але спеціально не прислухаюся. На УЗД дитя крутилося у всі боки, дивно так було не відчувати того.

10. MissCherry

MissCherry Member

щось не пам'ятаю ви здається розповідали тут , через скільки місяців після перших пологів ви завагітніли ?

11. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Дівчатка, а як "виглядають" ті відчуття розтягування м"язів?? В нас ніби і не перші тижні, почався 2-йтриместр, і чую якесь таке пострілювання, ніби ток проходить. Це воно? Лікар каже що все добре, по узд норма, але я щось переживаю за кожну дрібницю :)

12. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Так-так, в мене таке саме було. То лікар казав, що так має бути )

13. zetta

zetta Well-Known Member

Мені третя вагітність якась важча ніж попередні. Дихання не вистачало відразу, змучуюсь , як посиджу то годі встати, як сяду то мале товчеться , пітнію як хлоп в полі . І все десь мушу бігти, йти, іхати чи летіти . Але тішусь як би важко не було , довкола рух і то добре.
    Але що мене найбільше вразило то запахи , таких різних я ніколи не відчувала, зрозуміла які ж не смачні шоколадні цукерки 90% на вітринах лежать і навіть з нотками не свіжості , ну а моя інтуїція ще більше розвинулася .

• мімімі мімімі x 1
  14. shparynka

shparynka Well-Known Member

і в мене так само. А то ж тільки чеивертий місяць, а що буде на останніх. Дуже змучуюсь, болять коліна. Я так собі думаю, може, все-таки вік дається взнаки?
    ага. Заквасила огірки, то думала, що спортились, так смерділи мені лайном ггггг Чоловік понюхав- нормальні, пахнуть закваскою. На ранок руки німіють дуже.
    а я думаю, що ж воно таке, так мене стріляє, і то в одному місці під грудьми.

15. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

І я пожаліюсь трохи. З 29 тижня набряки з'явились, ходити і так було важко, то тепер взагалі жесть. І дихати через них важче, бо набрякає і ніс, і горло, особливо у жару. А ще судоми... Зранку прокидалась від дикого болю у литках. Лікарі виписували препарати магнію, але не дуже вже й помагали, та й мені для пологів нормальні м'язи потрібні. Як не дивно, поміг узвар. Колись Скляр казала, що гарним джерелом калію є заварена сушка з яблук, тож щодня п'ю як мінімум горня узвару і судоми майже не з'являються. А як тільки забуду випити - знову все спочатку

16. preciosa

Через 7 місяців:)

17. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

А я зараз ще в селі, рідна земля дає неабияку силу. Ще роблю все і на городі, і на подвір"ї біля хати, і в садку. Хіба дуже тяжкого не піднімаю, когось прошу на допомогу і не можу так швидко ходити як раніше. Колись мене дуже жахало, як розказували бабці-прабабці, що на останніх днях вагітності ще буряк проривали чи картоплю копали, а тепер я відчуваю, що і я могла б це зараз робити залюбки.
    Але то лише в селі так. Вернуся в місто на поверх, сходжу в ЖК, наслухаюся в черзі скарг пузатіків - всьо, я слабну.

Хоча так, бракує мобільності вже, деколи є простріли, живіт важкенький, швидше втомлююся, але це все дрібниці. Мені важче психологічно, бо я вже дуже хочу лялю взяти на руки )))) а ще чекати до початку вересня, але я стараюся гнати від себе надмірні такі думки, щоб дитинка не подумала, що я її з живота проганяю.

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  18. preciosa

В мене близько місяця тому було купа енергії. В шафах все повискладувала майже за методом КонМарі))) За 3 роки в нашій шафі ще не було такого порядку, муж не натішиться! Купу всього викинула: непотрібний старий одяг, свій дитячий віддала знайомій, різну косметику з поганим терміном викинула, колекції журналів ще з 2005р (всякі Лиза і т.п.) І аж легше стало! Зараз я вже не можу так звиватись))

• Подобається Подобається x 4
  19. MissCherry

MissCherry Member

не знаю чи по темі ,щось мучусь з вибором пологового,ніби домовились на Джамбула ,але переглядаю форуми і все таке дивлюсь на Мечнікова ніби все нове,обладнання є сучасне ,палати норм , але ті історії про стафілокок ,а на Джамбула такий наплив ,боюсь на коридорі лежати ((
    --- дописи об"єднано, Jul 21, 2016 ---
    В загальному на організм важко? Як з першою малечею справляєтесь? ) Як на мене класно коли такий малий віковий розрив між дітками )

20. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Народжувала на Мечнікова. Проблем не маю. А умови таки кращі, принаймні порівнюю з ьим, що бачила на фотках. І ліжка зручні, а для моєї спини то дуже важливо.
    Але таки раджу відштовхуватися від лікаря, а не від пологового

Надіслано від мого Mi-4c, використовуючи Tapatalk

21. MissCherry

MissCherry Member

От ми і заради лікаря туди пішли , але той лікар такий зайнятий .