Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Orman

Orman Модератор-бомба

та ото мені видали бланк щоб зробити виписку з моєї амбулаторної в сімейного лікаря. А я в сімейного лікаря терапевта останній раз була 20 років тому і карточки в мене ніякої нема. Не буду робити. Тут ще в поліклініку ходити - ну його.

• Подобається Подобається x 1
  3. Delfy

Delfy Well-Known Member

дівчата, я до вас з питанням щодо рухів дитини. Сестра перший рах їх відчула на узд на терміні 18 тижнів. після того чує щодня.
    Але останні дні-тиждень, каже, що ледь відчуває їх, низько, що вони досить слабкі, переважно зранку.
    Зараз термін поза 21 тиждень, я її заспокоюю, що дитя маленьке, що може, пложення змінило так, що менше рухи чути, але сама тихенько переживаю, може то вже час їх чути краще-частіше? В себе, памятаю, відчутні копнячки були з 22 тижня і так досить інтенсивно, а в неї так все плавно..

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене теж
    мені щоразу з моїх слів то все пишуть.
    --- дописи об"єднано, 11 Липень 2016 ---
    буває й так
    а буває й інакше
    до 23 тижнів взагалі нормально деякий час не чути рухів. Залежно від прикріплення дитинки і ще деяких факторів рухи можуть відчуватись дуже слабко.
    то ж не випадково тест рухів не раніше 28 тижня призначають

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. shparynka

shparynka Well-Known Member

А хто користувався подушками для вагітних? Є такі?

6. Orman

Orman Модератор-бомба

та то перше діло!

В мене вже одна зносилась, то я першим ділом записала в список на Baby Shower ))))
    та от хай в ЖК зразу і пишуть. Не буду до дільничної йти, серед хворих тусуватися.
    в мене перша дитина дуже ніжно рухалась. А друга і третя так товчуть, що я лиш ойкаю.

7. shparynka

о! клас! а якої форми? І де брали?

8. Orman

Orman Модератор-бомба

буквою С, мені дарували. Називається Лежебока.com.ua

я ще бачила в магазині 9 місяців на Франка, але не питала скільки коштують.

9. shparynka

я знайшла на сайті мамінсон, там пише, що вони виробники, того й дешевше. Я от вже тежзадумалась над такою покупкою, але не знаю, яку саме форму.
    який наповнювач брали @Orman

10. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я купляла подушку-трансформер. Вона буквою С + прив'язуються з кожного боку подушки. Купляла в інтернеті і магазині якогось дніпровського чи харківського виробника

Надіслано від мого Mi-4c, використовуючи Tapatalk

11. shparynka

то, напевно, бумеранг. Вона одна має петельки на кінцях. Коротше, я її замовила, коштувало подушка+наволочка+доставка УП 418 грн. Навповнювач холофайбер.

12. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Можливо. Моя отака [​IMG]

Надіслано від мого Mi-4c, використовуючи Tapatalk

13. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

16 тижнів. На Узд передлежання плаценти. В принципі мій лікар сказав що не страшно, ще підніметься. Але боюся як відреагують в консультації. Коли лежала в лікарні зі мною лежала жінка з аналогічним діагнозом на 20 тижні і їй казали, що з таким діагнозом 2 рази треба відлежати в стаціонарі і загалом готуватися до КР. То справді так є?

14. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Нині на УЗД інша лікарка спростувала УСІ діагнози, тож передчасні пологи відміняються! Гора з плеч....
    У мене є подушка у формі вісімки. Купувалось ще під час першої вагітності, тож ціну і де брала вже не пам'ятаю

• Зе бест! Зе бест! x 4
    • мімімі мімімі x 1
  15. Orman

Orman Модератор-бомба

ні, якщо підніметься, то будуть звичайні у вас пологи. А з таким терміном як у вас є всі шанси, що підніметься.
    тобто?

16. jylanda

jylanda занууууда

В мене бумеранг, люкс винахід, навіть чоловік часом в мене її "краде" як досипає зранку. Думаю не пожалієте про покупку.

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в стаціонар кладуть лише при повному ( перекриває вічко) або крайовому предлежанні, яке кровить ( тоді так- постільний режим до того часу, поки із збільшенням терміну плацента не підтягнеться. А та на 16 тижні часткове предлежання- то не страшно. Адже попереду ще багато часу, коли матка активно буде рости. І плацента підтягнеться. Поки не перенапрягатися, більше відпочивати і по можливості - утримуватися від СА.

КР показаний лише при повному предлежанні ( по іншому ніяк, бо плацента перекриває вихід) і інколи частковому ( залежить від площі перекриття вічка). Але у вас ще є достатньо часу для змін. На 16 тижні про КР ще не може бути мови
    адекватний лікар- нормально. Дасть рекомендції по щадящому режиму і все. А якщо переляканий- то буде пропонувати полежати в стаціонарі

• Подобається Подобається x 2
  18. shparynka

і я таку буду мати)) скільки ж тепер прибамбасів різних є))

19. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

У мене теж було часткове передлежання на 2му плановому Узд, не кровило. В 25 тижнів плацента вже піднялася на 2 см над вічком. Лікар моя взагалі не відреагувала на це. Я як сама запитала - то вона сказала, що в переважній більшості плацента піднімається. Рекомендовано: виключити фіз навантаження, статеве життя, не допускати закрепів, не підіймати важкого. Я не зовсім дотримувалась списку, але зрушення є. Ні про який стаціонар мова не йшла. Так що рано вам переживати!

• Подобається Подобається x 2
  20. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Власне написали, що перекриття повне, та на щастя не кровить. Моя лікарка з ЖК у відпустці тому боюся, що скаже заміна і чи не відправить одразу в стаціонар. Тільки в першому триместрі відлежала 3 тижні. Хочеться хоча би до 20 тижня зачекати, може справді підніметься.

21. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

У мене також було передлежання, і кровило навіть, то з узд в 12 тижнів дізналась. Але від стаціонару я відмовилась - полежати і вдома можна. Вам не обов'язково погоджуватись на все, що вам запропонують.

Sent from my X9180 using Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1