Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Ясно що рухи змінились , дитина росте місця менше стає :) почитайте як треба рахувати рухи і не хвилюйтесь , важливо що ви їх чуєте

• Подобається Подобається x 1
  3. Delfy

Delfy Well-Known Member

теж маю питання щодо рухів дитини.
    Вагітність друга, перші рухи відчули на 18 тижні, сестра дуже переживала під час узд, там відчула копняки. Я ще казала їй, що ті рухи не даремні, бо таки діти узд не люблять.
    Потім не відчувала їх, ну такими явними каже що точно ні.
    Потім відчула знову десь через 4 дні, легенькі, внизу живота.
    Зараз пройшов від узд тиждень, то відчуває дуже рідко, дуже легенькі.
    Я їй кажу, що то в неї і дитини був стрес, переживання, узд, + термін ще малий, тому так. Що за пару днів - тиждень вже відчує добре. Але я не знаю, чи я права.
    Може, то вже як відчула раз - тепер постійно мала б відчувати їх?

4. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Мені здається, що у всіх по різному, я відчувала в різні періоди по різному, навіть тиша пару днів була. Але я бігала, щоб трубкою послухали, коли сумнівалась:)

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

Ой, якраз хотіла написати. Мій малюк рухається дуууже активно. Зранку я прокидаюсь о 8, бо відчуваю конкретні копняки. А от сьогодні зранку він спав, і аж десь 9 почав рухатися, і то не так активно. Я це списую на погоду. Бо сама жаж як хочу спати. В мене не буває, щоб він не рухався більше ніж пару годин. Але це все індивідуально. В подружки мала могла не копатись по 2 дні, така спокійна була. І зараз дуже спокійна дитинка, їй рочок. Цікаво, якщо малий такий рухливий в животі, в житті теж непосида буде, як думаєте?

• Баян Баян x 1
  6. MissCherry

MissCherry Member

Після читання форумів та інформації в Інтернеті ясно одне , що інтенсивність руху плоду та іх характер дуже індивідуальні речі .Раніше я хвилювалась , що маля занадто активно себе веде тепер навпаки ))

7. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

В мене 1 В, перші рухи відчула на 19 тижні. Було дуже схоже на те, начебто всередині мене якийсь акваріум з водичкою і там перекочується якась тяжка кулька і створює хвильки і вібрації, якось так :) Але це однозначно не кишечник ))) Потім ще настав період, коли рухи скидалися на якесь лоскотання пір"їнкою зсередини :) Потім пішли копнячки, але дуже ніжні. Тепер можу порівняти рухи з поведінкою людини в тісному просторі або от коли затерпла спина чи бік і ви, стоячи на місці, рухаєте корпусом вгору-вниз :) Ага, і після перших рухів на 19 т. я ще не відчувала їх регулярно, тобто була перерва два дні, потім знов чула рухи, потім знов перерва. Щодня чую десь з 21 тижня. І в 90 % випадків рухи локалізовані знизу, справа і зверху живота над пупком. На ліву сторону малеча рідко переміщується. Сила рухів теж змінюється, але в цілому мала рухається мягенько дуже і ні разу я не мала дискомфорту, дай Бог, щоб і надалі так було.
    Думаю, що це все індивідуально, єдине, що навряд чи надмірний неспокій мами з приводу рухів може бути корисним.

8. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я нічого не помічала, та і ніхто не казав. Але моя малявочка в животі на дощ спала і дуже мало рухалась. По узд все було ок. Трохи переживала, потім помітила цю тенденцію і заспокоїлась

Надіслано від мого Mi-4c, використовуючи Tapatalk

9. MissCherry

MissCherry Member

Моє маля так само ,а от перед зміною погоди навпаки бунтує вже не раз помічала ,особливо вночі .Доречі вітаю Вас з поповненням у сім"ї ,нехай росте здоровеньке Вам на радість :girl_tender:

10. invisible

invisible Well-Known Member

Не рахувала ні з першою, ні з другою. Якось навіть говорила про це з лікаркою з ЖК, то вона казала, що тепер відмовились від тоі практики, бо то лише зайві переживання для жінки. Мій малий, наприклад, рухався зазвичай найбільше по вечорах або коли я лежала. Протягом дня могла і півдня не чути.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Liana

Liana New Member

@Oleksandrochka, в мене саме так і є, малий був в животі дуууже активним, і вже 8 років " шило в дупі " ))). А зараз (в нас, до речі, терміни одинакові) дитина спокійніша, побачу який буде... )))

12. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

У мене малий тихенький. Під вечір можу чути копнячки, як лежу. Вдень дуже рідко щось чую, хіба легенькі лоскотки, бульбашки якійсь :) То може гикає)
    Останні дні помітила, що починає тверднути животик,як лежу (можливо,то тимчасові тренувальні, бо пару днів тому два дні підряд відчутно нив низ живота) (( Допомагає зміна положення, переважно в вертикальне положення, але спати стоячи я не вмію)

13. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Мені в ЖК казали рахувати рухи, але не бачу в тому сенсу - дитя товчеться більшість часу )))). Особливо між північчю і третьою ночі - пузо ходуном ходить :)

14. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

Цікаво знати таке, чи залежить розмір ЗП лікарки з ЖК від кількості жінок, що стоять в неї на обліку?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

• Інформативно Інформативно x 1
  16. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

дівчата, підкажіть, будь ласка, а якщо прогестерон 12,4 при нормі 10-44 (по нормах лаб) - 4-5 т, то нормально чи всетаки потрібна підтримка? якщо підтримка - то яка?

17. Bize

Bize Well-Known Member

В мене на 6 акушерському тижні було 15 нг/мл (межі - 11-90 мг/мл у 1 триместрі), то я пила Дуфастон (3 р./день), бо це дуже замало.. Спитайте лікаря, може порадить Вам також поприймати прогестерон..

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. innamorata

innamorata Well-Known Member

Яяяяяк мене дістала молочниця (((( те саме було з малим. Але тоді я солодке їла, а зараз ні солодкого ні мучного, 30г халви раз в пару днів думаю не рахується. В лікарки ше не була. Пам'ятаю минулого разу призначала пімафуцин, то помагав, але короткочасного (((

19. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

А ми вже народились, недоношені(всього 33 тижні), пролежали на Орлика, але вже вдомця)))

• Подобається Подобається x 27
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • мімімі мімімі x 1
  20. Orman

Orman Модератор-бомба

нерви? В мене від нервів тільки буває. Ну і міняти білизну сто разів вдень. Митися прохолодною водичкою.

Нічого нового, але раптом щось поможе.

І дзенннннн

• Подобається Подобається x 2
  21. innamorata

innamorata Well-Known Member

та ні, нервів нема. і про холодну воду знаю. з малим був капець, але вже на пізніших термінах. видно то просто моя фізіологія і просто тре то пережити. Єдине що мені здається що вона дуже погіршує еластичність шкіри, дуже легко утворюються тріщинки, а то може по логіці бути дуже не альо при пологах. тіки за то переживаю. так шо певно тре буде в останній місяць підлікувати добре і тримати під контролем. ну і якісь олійки пити, пра не знаю чи то поможе.
    Доречі колись вже мала проблеми з еластичністю шкіри, мені дуже допомогла таблетована водорость Келп. Але.... зараз погуглила, то воно протипоказано при вагітності. Може є якісь інші способи?