Спойлер тема є продовженням цієї Це - тема для загальновагітних балачок, а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення: Перші тижні вагітності! Здоров'я під час вагітності та після пологів (2) Вагітність і хвороби Токсикоз і печія Тонус: що це таке і чи треба лікувати? Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять) Вибір лікаря для майбутньої мами Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3) Збираємось до ПБ -2 Жіночі консультації Львова: куди податися??? УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...) користь і шкода УЗД Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком Спойлер Що почитати майбутнім мамам Тимчасово +15, або вагітність і вага Що можна, а що не можна пити вагітній? Розтяжки при вагітності Курси для вагітних Вітаю з вагітністю! Вітаємо з новонародженим / новонародженою! (2) Прання дитячих речей
Ясно що рухи змінились , дитина росте місця менше стає почитайте як треба рахувати рухи і не хвилюйтесь , важливо що ви їх чуєте
теж маю питання щодо рухів дитини. Вагітність друга, перші рухи відчули на 18 тижні, сестра дуже переживала під час узд, там відчула копняки. Я ще казала їй, що ті рухи не даремні, бо таки діти узд не люблять. Потім не відчувала їх, ну такими явними каже що точно ні. Потім відчула знову десь через 4 дні, легенькі, внизу живота. Зараз пройшов від узд тиждень, то відчуває дуже рідко, дуже легенькі. Я їй кажу, що то в неї і дитини був стрес, переживання, узд, + термін ще малий, тому так. Що за пару днів - тиждень вже відчує добре. Але я не знаю, чи я права. Може, то вже як відчула раз - тепер постійно мала б відчувати їх?
Мені здається, що у всіх по різному, я відчувала в різні періоди по різному, навіть тиша пару днів була. Але я бігала, щоб трубкою послухали, коли сумнівалась Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
Ой, якраз хотіла написати. Мій малюк рухається дуууже активно. Зранку я прокидаюсь о 8, бо відчуваю конкретні копняки. А от сьогодні зранку він спав, і аж десь 9 почав рухатися, і то не так активно. Я це списую на погоду. Бо сама жаж як хочу спати. В мене не буває, щоб він не рухався більше ніж пару годин. Але це все індивідуально. В подружки мала могла не копатись по 2 дні, така спокійна була. І зараз дуже спокійна дитинка, їй рочок. Цікаво, якщо малий такий рухливий в животі, в житті теж непосида буде, як думаєте?
Після читання форумів та інформації в Інтернеті ясно одне , що інтенсивність руху плоду та іх характер дуже індивідуальні речі .Раніше я хвилювалась , що маля занадто активно себе веде тепер навпаки ))
В мене 1 В, перші рухи відчула на 19 тижні. Було дуже схоже на те, начебто всередині мене якийсь акваріум з водичкою і там перекочується якась тяжка кулька і створює хвильки і вібрації, якось так Але це однозначно не кишечник ))) Потім ще настав період, коли рухи скидалися на якесь лоскотання пір"їнкою зсередини Потім пішли копнячки, але дуже ніжні. Тепер можу порівняти рухи з поведінкою людини в тісному просторі або от коли затерпла спина чи бік і ви, стоячи на місці, рухаєте корпусом вгору-вниз Ага, і після перших рухів на 19 т. я ще не відчувала їх регулярно, тобто була перерва два дні, потім знов чула рухи, потім знов перерва. Щодня чую десь з 21 тижня. І в 90 % випадків рухи локалізовані знизу, справа і зверху живота над пупком. На ліву сторону малеча рідко переміщується. Сила рухів теж змінюється, але в цілому мала рухається мягенько дуже і ні разу я не мала дискомфорту, дай Бог, щоб і надалі так було. Думаю, що це все індивідуально, єдине, що навряд чи надмірний неспокій мами з приводу рухів може бути корисним.
Я нічого не помічала, та і ніхто не казав. Але моя малявочка в животі на дощ спала і дуже мало рухалась. По узд все було ок. Трохи переживала, потім помітила цю тенденцію і заспокоїлась Надіслано від мого Mi-4c, використовуючи Tapatalk
Моє маля так само ,а от перед зміною погоди навпаки бунтує вже не раз помічала ,особливо вночі .Доречі вітаю Вас з поповненням у сім"ї ,нехай росте здоровеньке Вам на радість
Не рахувала ні з першою, ні з другою. Якось навіть говорила про це з лікаркою з ЖК, то вона казала, що тепер відмовились від тоі практики, бо то лише зайві переживання для жінки. Мій малий, наприклад, рухався зазвичай найбільше по вечорах або коли я лежала. Протягом дня могла і півдня не чути.
@Oleksandrochka, в мене саме так і є, малий був в животі дуууже активним, і вже 8 років " шило в дупі " ))). А зараз (в нас, до речі, терміни одинакові) дитина спокійніша, побачу який буде... )))
У мене малий тихенький. Під вечір можу чути копнячки, як лежу. Вдень дуже рідко щось чую, хіба легенькі лоскотки, бульбашки якійсь То може гикає) Останні дні помітила, що починає тверднути животик,як лежу (можливо,то тимчасові тренувальні, бо пару днів тому два дні підряд відчутно нив низ живота) (( Допомагає зміна положення, переважно в вертикальне положення, але спати стоячи я не вмію)
Мені в ЖК казали рахувати рухи, але не бачу в тому сенсу - дитя товчеться більшість часу )))). Особливо між північчю і третьою ночі - пузо ходуном ходить
Цікаво знати таке, чи залежить розмір ЗП лікарки з ЖК від кількості жінок, що стоять в неї на обліку?
дівчата, підкажіть, будь ласка, а якщо прогестерон 12,4 при нормі 10-44 (по нормах лаб) - 4-5 т, то нормально чи всетаки потрібна підтримка? якщо підтримка - то яка?
В мене на 6 акушерському тижні було 15 нг/мл (межі - 11-90 мг/мл у 1 триместрі), то я пила Дуфастон (3 р./день), бо це дуже замало.. Спитайте лікаря, може порадить Вам також поприймати прогестерон..
Яяяяяк мене дістала молочниця (((( те саме було з малим. Але тоді я солодке їла, а зараз ні солодкого ні мучного, 30г халви раз в пару днів думаю не рахується. В лікарки ше не була. Пам'ятаю минулого разу призначала пімафуцин, то помагав, але короткочасного (((
нерви? В мене від нервів тільки буває. Ну і міняти білизну сто разів вдень. Митися прохолодною водичкою. Нічого нового, але раптом щось поможе. І дзенннннн
та ні, нервів нема. і про холодну воду знаю. з малим був капець, але вже на пізніших термінах. видно то просто моя фізіологія і просто тре то пережити. Єдине що мені здається що вона дуже погіршує еластичність шкіри, дуже легко утворюються тріщинки, а то може по логіці бути дуже не альо при пологах. тіки за то переживаю. так шо певно тре буде в останній місяць підлікувати добре і тримати під контролем. ну і якісь олійки пити, пра не знаю чи то поможе. Доречі колись вже мала проблеми з еластичністю шкіри, мені дуже допомогла таблетована водорость Келп. Але.... зараз погуглила, то воно протипоказано при вагітності. Може є якісь інші способи?