Спойлер тема є продовженням цієї Це - тема для загальновагітних балачок, а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення: Перші тижні вагітності! Здоров'я під час вагітності та після пологів (2) Вагітність і хвороби Токсикоз і печія Тонус: що це таке і чи треба лікувати? Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять) Вибір лікаря для майбутньої мами Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3) Збираємось до ПБ -2 Жіночі консультації Львова: куди податися??? УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...) користь і шкода УЗД Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком Спойлер Що почитати майбутнім мамам Тимчасово +15, або вагітність і вага Що можна, а що не можна пити вагітній? Розтяжки при вагітності Курси для вагітних Вітаю з вагітністю! Вітаємо з новонародженим / новонародженою! (2) Прання дитячих речей
Я якщо до понеділка ненароджу, то з понеділка також з пакунками на Мечнікова збиратимусь. Щось моя малеча також не поспішає покидати мій животик )
Можливо не в ту тему, та все ж .Чим ближче до заповітної дати , тим страшніше чи справлюсь , ми живемо з чоловіком окремо від батьків , дівчата чи справді все так важко по приїзду з пологового перший час , що потрібно , щоб ще хтось був ну там мама до прикладу ?
Ми теж живемо окремо. Зі всім справитеся, не переживайте, головне правильний настрой і правильні пріоритети. Нехай чоловік готує, мама приходить, як має можливість, щось приготувати, помогти. А так всі домашні клопоти в сторону, головне малеча
Було б надзвичайно добре, якби до вас переселилась мама хоча б на перші 2-3 місяці. Моя молодша сестра коли народила, залишилась у батьків, а чоловік був в іншому місті (правда, всього за 40 км і приїздив на вихідні). Так от, якби мама не готувала їсти, не прибирала, не прала речі і так далі, сестра б не знаю, що робила. Безсонні ночі так вимотували, що вона ледь на ногах трималась від перевтоми. Тому мамина допомога була просто безцінна.Хоча є нюанс: можливе втручання з боку мами з приводу правильності догляду за дитиною. Якщо переселення неможливе, то хоча б щоб мама приходила щодня щось допомогти - хоча б їсти приготувати, і то вже поміч суттєва буде. Правда, не у всіх так. Дехто й самостійно чудово справляється. Розповіла про досвід сестри.
Я мабуть в сусідній темі десь писала. В мене була двійня, одне завмерло. Лежу на підтримці щоб перебути найнебезпечніший період.
Ми жили і живем окремо, слава богу. По приїзду я не хотіла нікого чужого бачити дома, чоловік працював і ще вчився, приходив додому пізно. А я, яка ніколи в житті памперса небачила і нетримала на руках малу дитину, справлялась сама і звикала до нового життя)
Тут як кому Мені реально допомога була потрібна в перші 2-3 дні і то суто, щоб приготувати їсти чоловіку і мені. З малим я сама справлялась, ввечері чоловік допомагав. Вночі малюк, дякувати Богу, був спокійний. Більшість часу ми лежали і цицялись, а коли малюк спав, я могла щось по хаті зробити. P.S. в мене був КР і після нього трохи довго відходила, ходити важко було, але маминої допомоги цілодобової не потрібно було. максимум 2-3 год./вдень.
Мені взагалі не треба було допомоги. Навпаки раділа, що нікого не було, крім нас з чоловіком. Їсти приготувати в часи, коли є морозилка і мультиварка - взагалі не проблема. Пере - пралка, посуд миє - посудомийка. Дитина перші дні багато спить, такщо мені краще було відпочивати в тиші, замість спілкування з родичами.
Золоті слова. Я в перший місяць свекруху бавила, коли доня спала, замість того, щоб самій відпочити. Мама - це таке створіння, яке обов'язково зі всім впорається)))) Головне правильно розставити пріоритети.
а ми окремо, ще й в іншому місті живемо... На відстані 18 годин поїздом. Мама приїде на пару-тройку тижднів (хоча маємо трешову ідею перший тиждень побути сам-на-сам вчетвером, щоб вкусити "все прелести"), але буде нам тісновато трохи...ну а далі будемо самі. Чомусь не страшно. Мабуть, просто не уявляю як все буде.
Я просто настільки звикла , що ми з чоловіком одні в хаті живемо , боюсь , що ця допомога з боку родичів буде мене навпаки збивати з толку.
Ми також в різних містах живемо .І в мене два варіанти , або вони до нас , або ми до них .Але так хочеться прийти в своє гніздечко з малечею де тільки ми троє Мене вже так з В накрутили, що мені потрібна буде допомога, але як виявилось спокій і відсутність зайвої метушні потрібніший ))
Це моя мрія, на жаль,так нею і залишиться (може третє дитятко привезем до свого дому) Мені не давали купати дитину, бо є старші, не давали годувати, бо як то годувати кожні 15 хв, зате мене відгодовували, щоб молоко не пропало... і так місяць, потім ми вже жили окремо і все стало супер. На цей раз я вже всіх попередила, щоб без дурних порад
А ми живемо з свекрухою, діватись поки що нікуди, ще й ремонти на подвір'ї, утеплення горища, ремонт підвалу, в перспективі, утеплення фасаду. Чоловік загрузився роботою, мабуть до зими. Правда, я очікувала, що це якось швидше буде, а то два місяця загорожу роблять, а ще тротуар кругом будинку не починали.
Тільки завдяки тому, що я була сама, я зберегла ГВ з першою дитиною. Мама вважала, що я не можу годувати, мордую дитину голодом і холодом, не так купаю, гуляю і далі по списку. Хоча з часом вона змінила свою думку, спочатку свою позицію треба було "відвойовувати" . А це молодій мамі ні до чого.
А я завдяки (не лише цьому, звісно), що мама мені їсти носила, і мала можливість так довго налагоджувати гв і таки налагодити). Можливо і без цього якось би було, але було би в рази тяжче. Ну але то дуже залежить від стосунків з мамою, ми добре порозумілись, мама моя людина тактовна, мене добре знає), тож просто тихо мені допомогла, без повчань, напрягань і т.д., за що я дуже і дуже вдячна (хоча, коли я ще була вагітна, і мама сказала, що бере відпустку, щоб мені помогати, я їй на те сказала "дякую, ми всьо самі", але потім склалось не так, як гадалось). Одним словом, допомога по господарству може знадобитися - це дуже залежить від того, як дитина спатиме, як буде складатися з годуванням. В мене недавно подруга другу дитинку народила, то каже, що взагалі непомітно, що в хаті немовля, все встигає, все як раніше, дитятко їсть щотри години, і більшість часу спить, все як в книжках написано)(а є з чим порівняти, бо перша дитина була зовсім не така). Допомоги власне з дитиною не треба для здорової жінки, тож тут треба зважати, яку саме допомогу пропонують вам родичі, бо варити борщ, поки бабця носить дитя (яке, може плаче, бо хоче до грудей, але бабця поможе його "відволікти") - не дуже добрий варіант, і всі, хто приходить "побавити дитину, в гості" - однозначно зайві в перший час. В перші тижні оптимально, як на мене, щоб чоловік взяв відпустку, і дружині організував "курорт", і в новому складі, в своєму інтимному колі, потішитись-адаптуватись.
Ось тут 100% погоджуюсь, таку ведмежу послугу мені свекруха пропонує і досі з малою. І правильно ви написали, все дуже залежить від стосунків з родичами. Пам'ятаю, як народився мій брат, мене мама посилала допомагати тітці, то я прасувала гори білизни. Моя сестра приходила до мене і мила підлогу. Зараз теж мама приїде на місяць, але буде нянькою для доці. Коліжанка з дітками погодками мусила переїхати до мами на 3 місяці, поки ввійшла в новий ритм.