Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on May 15, 2015 5,043 replies
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Last edited by a moderator: Feb 14, 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Загальний аналіз крові вони мають в той день, або на наступний, а СНІД і т.д. трохи пізніше. Але, якщо тихо, з начить все в межах норми ;) Бо, якби щось, то вже б надзвонювали ;)

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Orman

Orman Модератор-бомба

людина може не стояти на обліку в ендокринолога. В неї може бути мінімальне зрушення. яке дуже легко довести до конкретних проблем із здоров'ям неконтрольованим прийомом йоду.
    жодного разу мене не скеровували. Навіть просто до ендокринолога. Не те що на УЗД.

4. Rostuslavchuk

то мені мабуть повезло всі 3 рази проходити комісію, в тому числі і ендокренолога ;)

Була я сьогодні в ЖК, казала, що ту лабораторію в поліклініці нашій на Симоненка треба розігнати, бо толку з неї ніякої. Так нарахували мені гемоглобін, що він аж виявився 90 (ніколи в житті такого низького не мала). Моя Г трохи була в шоці і зразу виписала мені ампулки для підняття гемоглобіну, бо то типу ще трішки до пологів , а то не добре і т.д.... Хоча теж була в шоці чому він у мене так різко впав зі 122 до 90 за місяць часу.
    Добре, що мені хватило розуму все таки піти в Медіс і здати повторно, прийшли ввечері аналізи гемоглобін - 122. Аж хочеться піти в поліклініку і тикнути тих лаборантів носом добряче в ті реактиви...
    От сиджу потім і думаю: от послухала б я і почала б ті ампули пити для швидкого підняття гемоглобіну, і капут би мені був, бо маю схильність до високого тиску і піднявши вище норми гемоглобін = підняла б собі тиск, за яким слідкую цілу вагітність.
    Ну, що за курки там в тих лабораторіях сидять???

5. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

• мімімі мімімі x 1
  6. Rostuslavchuk

Ще ні ;) Сидить, як партизанка. Вже ознаки час від часу, що це ще зовсім трішки є, але ще ми дома)))
    У мене ж ще 2 недовишиті сорочки ;):girl_haha:
    Питав мене чоловік, чи в мій насичений робочий графік вписується десь пологовий, то кажу, що в найближчий тиждень ну ніяк не вписується:girl_cool::girl_haha:

• Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 4
  7. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

У мене завтра 12 тиждень, кінець першого триместру, а животика так і нема (ніби такий який був до В, такий і є зараз; я худенька і не дуже висока). Ще й сон поганий снився.. І минулого тижня випила горнятко липового+ромашкового чаю після пробудження і після того спала довго (тепер мучаюся, чи не могло то якось вплинути на дитинку). Знаю, що все в розумних межах як приймати, то нема за що переживати, але десь ці переживання беруться і накручування себе ((
    Скорше би минуло 10 днів і на УЗД мені сказали, що все гаразд у мене (на 10 тижні серденько лише слухали, УЗД на 13 тижні)

@preciosa , а ви вже ходили на УЗД?

• Подобається Подобається x 1
  8. preciosa

preciosa Well-Known Member

Так, в темі про узд-истів написала відгук.
    Та і в мене живота як такого нема... вранці майже плоский живіт, на ніч більший через легке вздуття... то ж і матка ще не велика. Не хвилюйтесь. Тим більше, якщо 1а вагітність - и'язи ще не розтягнені і краще тримають, а якщо сильні м'язи - то і животик пвзніше видно. Та і від будови тазу залежить.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

☺ у мене теж 12 тиждень, а живота не видно зовсім! Ввечері трохи є, але це скоріше через вздуття. Вага 46 як була, так і залишилася. Чоловік переживав вже) а я навпаки задоволена, що поки що ніхто не знає нашої таємнички! Все сподіваюся, що не наберу багато ваги за вагітність

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Redvisitor

Redvisitor Active Member

В мене під час 1-ї вагітності збільшення животика стало видно десь після 16-го тижня. Другого разу швидше - десь з 12-13-ти, а зараз вже такий бегемотний бегемот, що страх :). І вагу спочатку втрачала, а не набирала, через токсикоз і відсутність апетиту. Так що не хвилюйтеся, то так і має бути.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

О, гарно так мати на форумі когось з таким самим терміном :)

В мене так само, на вечір трохи вроді животик є, а от зранку, плоскенький. Вага на 8 тижні була десь 47,6 кг, зараз 48,1 -48,2 кг. Також сподіваюся, що не наберу багато ваги за всю вагітність
    Помітила , що талія помалу пропадає , ну і трохи збільшенні груди не дають забути, що вагітна))

12. Rostuslavchuk

у мене цього разу до 16 тижня взагалі нічого не було видно ;)
    А до 30-го дехто зі знайомих думав що я трохи поправилась просто (тут я вже сміялась, бо тільки в животі виходить поправилась, бо реально було видно))))
    Якось після 16-го стало видно і то для тих хто знав, а вже після 22-го без куртки було добре видно. В куртці, ще можна було не зрозуміти. Тепер животик добрячий)))
    А з хлопцями моїми, то таке враження було, що зразу було видно))

13. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

А безводний пеоіод, ви на початок перейм чекали вдома? Чи були під наглядом в ПБ?
    Я щось дуже боюсь повторення свого першого сценарію(((

14. svoybox

svoybox Well-Known Member

Мій живіт з доцею до 7 місяця було видно тільки в облягаючому одязі. А на роботі в сорочці дрескодівській мені включно до декрету казали, що я схудла. А живіт як і вага почали рости після 30 тижня

15. Rostuslavchuk

Води у мене відійшли в 6 ранку, а в ПБ ми поїхали в 10.30 , бо я щось почала переживати чому немає перейм, тай мої домашні дістали мене, що пора їхати. Поки ми приїхали, поки нас оформили і підняли в родзал, то була вже 12 година і аж тоді я почула щось подібне до перейм і вони наростали, а в 15.00 дня я вже тримала свого карапузика на руках. Все було без стимуляцій і лишніх втручань. Тепер, якби така ситуація повторилась, то я поїду ще пізніше. Сміялась до свого лікаря, що загляну до нього в родзал на 15 хвилин, то він сміявся довго)))

• Зе бест! Зе бест! x 2
  16. crissola

crissola Well-Known Member

Ми народились 26 лютого, 3250 г, 51см....Дівчаточка яке то щастя стати Мамою! Сльози радості вже третій день не сходять з моїх очей. Який Бог добрий! Головне вірити! Я зичу усім усім відчути таке Щастя! Ми були в лікарні останнім часом, не було змоги дописувати, а зараз ще більше нема....циця !
    --- дописи об"єднано, Feb 28, 2016 ---
    @Rostuslavchuk і Ви народились....яка гарна новина!
    Напишу пару слів про роди....води відійшли о 3 ночі, схватки почилась о 4 ранку одразу інтенсивні а о 7.30 ми вже лежали в мами на животику...були ускладнення через розріджуючі уколи але все то минеться з Божою допомогою!

• Подобається Подобається x 17
    • Зе бест! Зе бест! x 9
    • мімімі мімімі x 2
  17. invisible

invisible Well-Known Member

Я так зрозуміла, що допис форумлянки був про попередні пологи :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Rostuslavchuk

@crissola ні ні, дівчатонька, ми ще в очікуванні, то мене @Chukuliadka запитувала за минулі пологи ;)

19. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Дівки, я щойно зараз звернула увагу на приєвні бонуси вагітності.

В мене практично перестало рости волосся на ногах, а в інших місцях сильно уповільнило ріст. На ногах лишилося на невеликому клаптику з внутрішньої сторони гомілки вся інша шкіра гладенька, ніби щойно після депіляції, хоча вже хз скільки часу пройшло.:d23:
    І довше не жирніє волосся, днів чотири нормальне, на п"ятий, якщо не помила то вже треба хвостик.))

До речі, пузатіки, як ви миєте голову? В душі? Бо я вже не подужаю нахилитися над ванною, лізу в душ, а мені то таак незручно...

20. irabil

irabil Well-Known Member

Я завжди мию голову в душі. Мені нахилятися над ванною і без пузіка було незручно. Голова і справді менше жирніє, але вже звикла мити кожен день, то так і продовжую.

21. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

В мене волосся досить сухе і довге, мені і раніше треба було мити не частіше раз на три дні, інакше б обстригла, бо довго сушуся завжди.
    Через довжину в душі і незручно, чи то звичка вже просто.