Спойлер тема є продовженням цієї Це - тема для загальновагітних балачок, а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення: Перші тижні вагітності! Здоров'я під час вагітності та після пологів (2) Вагітність і хвороби Токсикоз і печія Тонус: що це таке і чи треба лікувати? Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять) Вибір лікаря для майбутньої мами Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3) Збираємось до ПБ -2 Жіночі консультації Львова: куди податися??? УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...) користь і шкода УЗД Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком Спойлер Що почитати майбутнім мамам Тимчасово +15, або вагітність і вага Що можна, а що не можна пити вагітній? Розтяжки при вагітності Курси для вагітних Вітаю з вагітністю! Вітаємо з новонародженим / новонародженою! (2) Прання дитячих речей
Для мене вперше) про кг я тут регулярно нию..бо вроді і не тягне на солодке - згущене молоко літрами не їм - але печенько/цукорочка/морозивко у нас вже +29 залітає на ура. Живіт в мене якийсь ну дуже великий... В декого на 19 тижні не видно нічого, а я вже не вміщаюся в свої сукенки. Роблю фото щотижня і бачу, як щотижня все більшим і більшим стає - видно моя малюся любить просторі "хатки". І я її розумію - нащо то десь в кутку тулитися?) Цілком нормальне рішення, уся в маму Вчора були в нас свекри і я зранку прокинулася з відчуттям, що в мене не було ніяких вихідних.. А ще я дві ночі не можу заснути: я люблю на животі, але ж вже не можна. Тому верчуся з годину, поки засну... Цієї ночі вляглася на половину чоловіка його ліва рука, нога і так спала. Ну а що - лиш я маю терпіти ? Може є якийсь лайфхак як вагітній заснути за 2 хвилини?) Загалом все добре. Часами мені різко бракує повітря і стає дуже жарко, часами я відчуваю тазові кістки (особливо коли треба крок вбік зробити, відставати ногу), але то дрібниці. Хочеться мені квітів і краси і всього такого мі-мі-мі Гарного тижня, дівчата!
я до 23 тижнів спала на животі, а до пологів - на "напівбоці", спираючись на зігнуту ногу подушка для вагітних дуже допомагає у виборі пози для сну
@Gorbywka я десь років тому сиділа коли була вперша вагітна на іншому форумі, тепер там 1-2 повідомлення на день. Часи міняються) певно перейшли в інші соц мережі. В мене друга вагітність інша, токсикоз якого не було за першої, печія сильніша, проте ноги не судомить. Кості почали швидше розходитись. Безсоння майже з початку вагітності) --- дописи об"єднано, 25 Травень 2020 --- @Rapsodiya я зараз подушками обкладаюсь бо не можу найти зручно позу, сьогодні це було скречене одіяло, і окрема подушка під живіт. Я купила собі таку подушку для вагітних буквою П, але від неї мені шия і плечі болять. 32т +4 кг від початку вагітності. Пуз з кожним тижднем починає все більше і більше лізти вперед) І таким горбочком) Каже мама що може дійсно оті прикмети про форму живота і стать дитина правда)
У мене сьогодні такий день ,що я падаю з ніг без сил,і точно буду спати як прибита ,бо ще рано вставати завтра.Доречі сплю напів на животі ,а іншу ногу високо згинаю,і так мені добре
сьогодні можу прямо заявити - привіт, літечко і тепло +30. а разом з тим задуха вночі і вдень приїхала моя перша і єдина сукня для вагітних і тепер я не бомж, а нормальна людина, якій не соромно вийти на вулицю. і разом з нею в подарунок - пляшечка для малюсі, якась "інноваційна", мовляв пити з неї, то як пити з груді і т.д. не знаю, чи таке впринципі можливо. пляшечка гарна ззовні, але я поки поставила на поличку, бо не планувала таке купувати від слова зовсім. аналізи отримала, цукор норм, все норм, крім антитіл до токсоплазмозу - в сірій зоні, певне знову поженуть здавати, і гемоглобіну - нижче норми. мама каже, щоби їла гранати, а я їх не люблю(( та і на них, напевне, не сезон. йду, певне, манік'юр зроблю, не знаю чи вплине то на гемоглобін, але на мій настрій - однозначно так
у мене з трьома з чотирьох дітей живіт був "як на хлопчика". Двоє - сини, одна - доня. І лише з меншою донькою був "дівчачий", круглий живіт. Хтозна, від чого воно залежить.
@cjomcjomka це точно) в мене крім горбочка живота більше ні одна прикмета на хлопчика не збіглась) @Rapsodiya гречка, яловичина, печінка, яблука теж підінімають гемоглобін якщо збираєтесь годувати грудьми ніяка пляшечка не дає того прикладання як груди. З пляшки завжди легше. От зараз передивляюсь відео про правильне прикладання, і налагодження гв. З малою місяць трохи мучилась поки навчилась правильно прикладати. Але потім довго годувала. Сподіваюсь руки згадають як то правильно прикладати)
Власне я тому і написала, що це, навряд чи можливо зімітувати груди пляшкою чи соскою але виробники стають все хитріші в плані маркетингу
@Rapsodiya то точно) маркетинг від безпощадний) якось попадалась мені на очі реклама протиколікової пустушки, пляшки з соскою яка теж вберігає від коліків і т. п. Все заради того щоб склалось враження і як ми без того жили)))
Це просто треш якийсь! Як я вже втомилася від постійного прокидання і безсоння з 3-ї 4-ї ранку((( Вже більше місяця не сплю нормально. Чи то хвилювання за пологи чи щось інше... Мої ресурси вже на нулі, а попереду якраз найважчі місяці.
@Happy Fiancee співчуваю, як не хто розумію. Я в режимі сну вночі по 5 - 6 год останні кілька місяців. Постійно прокидаюсь, тяжко заснути. Я вже і чаї мятні, мелісові перед сном пробувала, і прогулянки, щось воно не діє. Рятує, якщо випадає можливість то вдень подрімати. Але і то не завжди є як)
підтримую щодо сну..В мене таке місяців зо два з варіаціями - я то прокидалася в 4 ранку і гляділа в стелю до 7, а в 7 вже вставати треба. То по 5 раз прокидалася. Тепер нова фішечка - я тупо не можу заснути.. лежу по 3 години, перевертаючи зі сторони на сторону як курка-гриль..вже і вікно відкриваємо на ніч, щоб повітря було, і ковдру взяла іншу - результату 0.
Вийшла сьогодні вже в декрет (на одній з робіт ). Почала активніше морально готуватись, перчитую пологи без страху, про ГВ дивлюсь відео, згадую як то)) Треба дістати сумки які я попередньо накидала на пологи і розібрати що там я наготувала. Позвонили з жк, явлюсь здати аналізи. Дуже хочу попасти на масаж, бо спина і таз даються сильно чути, вправи не дуже то помагають. Мрію виспатись, зараз буде простіше вдень подрімати, може легше оте нічне неспання переносити буду. Я так сподіваюсь що другі пологи будуть легші за перші. Що пройдуть швидко, без розривів і швів, що не прийдеться стимулювати. Що не будуть тривати 14 год
Щодо сну - шукайте можливість подрімати вдень, хоч півгодини. А мій лайфхак цієї вагітності щодо зручних позицій - це окрема велика ковдра , яку можна скручувати як завгодно. Лежання на животі - я про це згадала через 8 днів після пологів. Полежала, побалділа Ой, дівчата, тримайтесь.
Привіт, дівчата 33 тиждень вагітності, сильно голова болить, особливо в ночі, або на вечір. Вісках таке відчуття що давить,я так розумію що це тиск високий. Це нормально?
@Zhaana без виміру тиску важко сказати. Купіть тискомір, або в аптеку сходіть поміряти. Треба знати точні показники. Високий тиск небезпечний для вагітних. Також бажано здати аналіз сечі і проконсультуватись з лікарем з жк. Бо це може бути ознаки преккламсії. Не хочу вас залякувати, але з тиском високим треба дуже бути обережною
Два дні я відвела душу в їжі - мариновані грибочки, піцца і все тому, що мені лінь готувати на вагах мене чекає великий плюс, бо той тиждень я в принципі не сильно чемна в їжі була. Добре, що важуся по середах, ще маю час виправитися Сьогодні в мене була врочистість - нагулялися з чоловіком біля моря, аж ноги боліли. Свіже повітрячко, сонечко, краса Вчора ввечері схопила спина, кинулася робити йогу і попустило. Найшла непоганий комплекс, то робитиму зранку і ввечері. Але болять тазові кістки і спереді кісточка.. не критично, але неприємно...
Ні, це не нормально, особливо якщо це постійно. Купіть тискомір. Хоча головна біль то не обов'язково тиск. У мене от постійний високий тиск при вагітності немав жодних явних симптомів, окрім цифр на апараті і аналізів.
Тиждень якийсь вийшов по лікарях. То я в жк, то з малою до стоматолога, а потім до окуліста. І я ще хочу в суботу на гігієнічну чистку, хочу встигнути до родів) Докупила пледик в сумки в пологовий, треба буде на днях сісти і позбирати що то я там накидала в них Мрія виспатись мене не полишає. Ратують поки обідні досипання на годинку-другу. А так скоро 34 тиждень, +4 кг ваги. Живіт стирчить. Чую дупку(чи то спинку) малого, любить впертись під правий бік, так що аж сидіти не можу. Перечитую роди без страху, дивлюсь відео про прикладання. Морально готуюсь потихеньку
Я записалася на якийсь 5-ти денний семінар по йозі для вагітних, роблю вправи і стараюся більше ходити - тазові кістки тепер болять менше і спина краще себе чує Я минулий тиждень пустилася берега, їла все солене і в результаті мала сильні набряки..тепер виключно пп і стараюся ту лишню воду злити, бо як глянула на ваги то зле стало (( Але є плюси - малюська більше рухається. Особливо після вправ витанцьовує всередині. Я раніше читала оте "рухи дитини - то як бульки або рибка хвостом вдарила" і мене брав страх, бо рухи моєї малюсі на то геть не були схожі. А зараз лишилися і ті попередні і такі делікатні копнячки з'явилися. Якщо раніше я панічно боялася пологів, то тепер розглядаю їх як день (чи більше ), коли потрібно буде добре попрацювати. Тут в нагоді стає йога - я не гнучка від слова зовсім, а йога в статичних асанах вчить розслабленню, навіть коли є певна напруга. Думаю, такий навик лишнім не буде Та фокус переживання змістився на подальше життя - як організувати побут з малям і ще більше - чи я впораюся? Чи стане мені мудрості та відваги з усім справитися? Думаю, такі переживання будуть мені нормою на наступні багато років