Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on May 15, 2015 5,043 replies
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Last edited by a moderator: Feb 14, 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Слава Богу, що я маю можливість відпочити :). Насправді, це таке благословіння, коли є можливість розслабитись навіть на 41 тижні вагітності. Сьогодні я це особливо помітила.
    По-перше, ніч з 2 до 4 провела в переймах з інтервалом 7-8 хвилин та тривалістю близько 50 секунд. Нарешті почала відходити пробка. А потім я заснула з надією, що ось він початок (знову). Прокинулась о 9й. Все на місці (знову) :girl_crazy:.
    По-друге, в обід приїхали дітки на пару годин - чудово провели час, вже хочу, щоб вони повернулись, вже хочу народити ;). А потім з чоловіком з’їздили в ліс (від нас 200 метрів), набрали мульчу, займались ділянкою. По-третє, посмажили мяско на мангалі :). Тихо, спокійно, вдвох. Прогулялись пару годин.
    І от би фіналом цього було б народити... :girl_in_dreams: І почати наступний етап в житті :girl_claping:
    Чи може тренувальні перейми не перетворюються на звичайні, бо я засинаю? :girl_crazy:

• Оптимістично Оптимістично x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  3. Oriana

Oriana Well-Known Member

Ще зовсім трішечки, і народите:) Відпустіть думки про те, коли то вже ті пологи, а просто насолоджуйтеся, бо то направду ще чуть-чуть лишилось:) і лишня напруга вам ні до чого. Тримаємо за вас кулачки і щасливо вам зустрітися з малюсею!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

@Freedom UK як справи? :)
    Все про Вас думаю.
    Затіяли інтригу з тренувальними, то тепер мусите дописувати, бо за вас всі ДП переживають :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 2
  5. WinterDog

WinterDog Well-Known Member

підтримую @cjomcjomka і тримаю за вас кулачки. щоб все як по маслу пройшло!

• Смішно Смішно x 1
  6. Freedom UK

Звітую :girl_impossible:
    Тренувальні з’явились сьогодні і вдень (зазвичай (вже звичайне явище :girl_crazy:) - вночі). Я відчуваю себе як машина, що не може завестись та глохне. Повертаєш ключ, повертаєш - ніби заводиться, а потім глохне.

Пробка виходить. З однієї сторони, втіхою є думка, що таки передвісники є, і ось-ось все має початись. А з іншої - щось затягнувся процес.
    Через тиждень вже й у чоловіка день народження. А я все ніяк :). Щоб відволіктись від думок - сьогодні в гостях побули, з дітьми. А ввечері з чоловіком бавились Лего (в лего? Легом? :girl_haha:).
    Дитина в животі то активна, то пасивна. Перейми заміряю - за годину в середньому 3 перейми, по 40-50секунд. Зараз на ніч мають частішати. І ніби добре, що тренувальні не болючі, а просто відчутні, та все ж вже хочеться фіналу. І нового подальшого етапу. Легшого :d25:

• Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  7. Freedom UK

Погрілась я, помилась. Приїхали додому (були у батьків), перейми з інтервалом 15-20 хвилин (знову ;)) І читаю новину, що наш місцевий пологовий закрили на 5 днів, бо виявили випадок коронавірусу у медсестри, яка працює в лікарні (пологовий - це частина будівлі лікарні). Отакої :)

8. WinterDog

@Freedom UK овва, і куди тепер вам тепер прийдеться їхати?

9. exmargarytka

exmargarytka мрійниця зі стажем

З іншого боку,може,саме тому ви ще не народили:girl_smile:?
    Було б значно тривожніше бути зараз там

• мімімі мімімі x 1
  10. Freedom UK

Отже, сьогодні, 20 травня о 12.00 народилась доня - 56см та 3850гр.
    Волоссячко таки наростила :girl_crazy:, - маємо високу брюнетку.
    Хлопці в мене народжувались 52-53см.

Термін 41-42.
    Буде час - одразу напишу розповідь про пологи :).
    Всім дякую за підтримку під час вагітності. Божих благословінь і всім, хто ще випікає в собі солоденьких круасанчиків та здобних булочок :)

• мімімі мімімі x 16
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 2
  11. WinterDog

@Freedom UK щиро вітаю! Здоровячка вам обом!

12. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

день на день не проходиться) вчора я була страшенно енергійна: поскладала в шафі, прибрала в холодильнику, потренувалася, переробила купу робочих завдань, працювала над своїм блогом, готувала їсти і ще-купу-всього-побіжно і з усмішкою :)

сьогодні я знаний лінюх - мене вистачило на помити голову, скніти над роботою і нити, що я не піду в магазин за хлібом на сніданок . і взагалі байдуже мені сьогодні до золотого правила "гуляти на свіжому повітрі, дитині потрібен кисень", бо мене нудить. мій кисень - то балкон сьогодні і юж. ну і ще би заставити себе оладки з яблуками на вечерю зробити.

а взагалі маю вагітну врочистість - моє прекрасне біле в цятку платтячко для вагітних уже відвантажили. і якщо пошта Італії працює добре, то я вже наступного тижня матиму нарешті одяг, головне, щоб підійшло і не треба було назад відправляти, бо дуже вже мені воно подобається :)

мене гризуть постійні переживання на дуже дурному підґрунті: моя мама ще на початку вагітності заявила мені авторитетно, що не дай небо мені подивитися на щось негарне чи прочитати щось про якусь хворобу/негаразди/проблеми, бо то відобразиться на дитині. я до забобонів і такої всякої дурні, зазвичай, була байдужа, але оця штука якимось диким чином вкорінилася в моїй голові. і тепер кожного разу як я бачу щось непозитивне, а це стається досить часто, мамина настанова виринає в пам'яті і висить мені як меч над головою. мій чоловік каже, що то - знатна дурня і загалі ніяк не зв'язані між собою речі. треба, напевне, до нього прислухатися :)

• мімімі мімімі x 2
  13. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Певно треба навчитись Вам какати фіалками, щоб все було красиво. Чесно, що за дурня??? Життя - воно кольорове. І кольори в ньому різні. Але це не значить, що одні кольори кращі за інші. Я завжди у негативі та негарному намагаюсь знайти позитив та красу. І практично завжди знаходжу :connie_pull-pigtail. Шукайте і знайдете.

• Подобається Подобається x 3
  14. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

насправді, я взагалі байдужа до забобонів у своєму звичному стані. не знаю, чому конкретно цей момент так сильно на мене вплинув і не дає спокою( треба якось абстрагуватися :)

15. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Я тут вичитала і жахнулась ,правда аналіз на торчі тепер платний і вартує 1.500 грн? А відмовитись здавати можна?

16. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

воно Вас зачепило, бо це різка і нелогічна дурниця.
    Оскільки моя мама також обвішувала поганими прогнозами мене, особливо підчас очікування Лідді, то я коли бачила чи ставалось щось з того, що казала мама, - говорила собі: "О, та це ж те, про що казала мама. І що не має до мене жодного стосунку"
    Так і відчіплялося.

• Корисно Корисно x 1
  17. WinterDog

@Gorbywka я колись здавала безкоштовно в центрі на короленка, мені туди направлення з жк лікарка давала.
    Запитайте в жк якщо в них не роблять хай дадуть направлення де роблять безкоштовно.

@Rapsodiya я десь недавно читала що було в японії повіря що майбутній мамі треба дивитись на красу, читати вірші і слухати музику, щоб дитина творча родилась)

Я попередню вагітність памятаю всі серіали про медиків і серійних убивць передивилась) От тянуло мене на таке)
    І нічо)

• Смішно Смішно x 1
  18. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

а що його треба здавати? я рік тому не чула про таке

19. WinterDog

А я прийшла трохи понити....
    Мучить безсоння, сплю по 4-5 год, чуть що одразу печія починається.
    Апетит зменшився, але то і добре. На вечір взагалі нічого не хочеться. Кефір або ряжанка і юж.
    Щось я ніяка цей тиждень.
    Хочу на лежачок в тіньочок десь на природу.

Одне добре ще тиждень на основній роботі і декрет.

20. Gorbywka

Та чула що треба ,колись безплатно було,а тепер платно.
    Я зараз виживаю на зелених салатах і курзиме варю .нудота на вечір мучить,але добре хоч в день нема майже.Тримайся все минає!

21. Gorbywka

Колись в 2015 році ,я була частим гостем на цьому форумі ,саме тоді я чекала на свою донечку ,і так цікаво було тут ,так багато дівчат дописували саме в пузатій хаті:girl_smile:.Ділились пережитими відчуттями, емоціями,проблемами ...Тому завагітнівши вдруге ,я прибігла сюди як додому :girl_dance:,правда тепер все наче по іншому ,чи то пузатиків менше ,чи то форум притих...Вже ніхто не міряє обвід пуза ,+ кг ніхто не вказує..трохи сумую за цим :girl_sad:.Але як приємно знайти свій допис про пологи ,тай інші які писала в той час ,бо минуло 5 років ,і так багато забулось...А тут прочитала ,аж настрій піднявся :connie_pull-pigtail.Буду і цього разу писати більше ,щоб потім мати змогу повернутись і прочитати ...А у вас як відчуття змінилось щось ? Чи для когось вперше?:d25:

• Подобається Подобається x 3