Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. WinterDog

WinterDog Well-Known Member

@Freedom UK ще чуть чуть) Ще день два і будете бавити малятко) І можливо ваш наступний допис буде, що пузожитель у вас на руках)

@Happy Fiancee співчуваю. Мені цю вагітність якось дуже тяжко з тазовими кістками, повернутись з боку на бік то цілий подвиг, хоча ніби тіки 30т на носі.

@Rapsodiya те що рухи не чуєте завжди то на вашому терміні нормально. Рахувати і слідкувати уважно починати потрібно з 28 тиждня) А щоб почути рухи в мене провірений рецепт, склянка соку апельсинового випити і лягти на бік. Одразу така дискотета починається)

Поїхала сьогодні до мами в неї в особняку на подвірячку пів дня в тіньочку посиділа, така погода гарна. Посмажили собі шашлички, пообідали.
    такий собі релакс перед початком робочого тиждня. купу справ маю спланованих, і документи подати на отриманням допомоги, і доньку до стоматолога з пластинками/брекетами доробити, бо з тим карантином відклалось на 2 місяці, і ще всякого ніякого що кожного дня щось за собою тяне.

• Подобається Подобається x 2
  3. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Отакої... Сьогодні зранку лежала собі, дивилась на живіт і думала: чому ще не народжуєшся? :girl_crazy: Хвилин десять так лежала.

В принципі, якщо дитина планує народитись вагою 4кг - то можна і почекати, поки мої кістки розійдуться та м’язи підготуються :girl_in_dreams:. Середній прокинеться і підемо в ліс, гуляти та ходити. А раптом, остання прогулянка в компанії хлопців? :kisss:

• мімімі мімімі x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. WinterDog

@Freedom UK а старші великі були? нічо нічо, скоро буде більша компанія для гуляння

5. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Для мене кожний день як добрий день ,ногу в коліні потягнула,часом нудить часом ні,то ріже живіт ,то ні ,так кишечник реагує на зміни в організмі ...то голова болить,то лише початок і мені зараз 33 рочки ,певно вже стара.Перша вагітність геть інша була .А мій настрій то окрема тема ,мене мало що радує і ще той карантин добиває та пригнічує.Я щось хочу сама незнаю що ...

• Співчуваю Співчуваю x 1
  6. Rapsodiya

Rapsodiya Well-Known Member

То, напевне, так загальна обстановка впливає..тримайтеся, ще скоро і карантин минеться, повертатимемося до більш-менш нормального життя.

7. Freedom UK

В мене така особиста статистика:
    38 т - 3500г
    41т3д - 4250г
    38 т - 3850г
    По суті, теоретично зараз дитя наближається до 4кг ;)

А ще зранку народила моя знайома дівчинку :). Це та, що мала би «після мене» одразу народжувати. Вона народила на 39 тижні, 3200г.
    Вчора дітей відвезли до батьків, бо хочу/треба відпочити. Більше емоційно, ніж фізично. Ввечері купили з чоловіком буквально півкіло м`яса на шашлик, на вечерю. Прогулялись гарненько. І сьогодні я спала до 9.30 :girl_tender:
    Надумала зробити пиріжки - щоб було що поїсти чоловікові, якщо раптом народжувати поїду... Та поки думала, мама моя за мною заїхала та й побула я з дітками півдня. Помилась (в нас душова готова десь на 60% і сам душ ще не готовий до експлуатації), довишивала батькові сорочку, почитала малюкам, по виховувала... :)

Годинку тому чоловік мене привіз, домовились, що пиріжки будуть завтра. Та... щось інтуїтивно думаю, що краще зараз зроблю - і буду мати спокій. Тож йду опару перетворю в тісто :)

• Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 1
  8. Zhaana

Zhaana Member

В мене перша вагітність, дуже боюся родів, чим блище до родів тим страшніше стає. Сама себе накручую, на очі постійно попадають якісь погані новини про роди, із - за цього ще гірше психологічно стає. Дуже болі боюся. Як той страх побороти, і налаштувати себе на краще? В когось таке було, чи тільки я така одна?

• мімімі мімімі x 1
  9. WinterDog

@Freedom UK тухь тухь. Файна вага. І як з тим що 4250 було тяжко в пологах?

а в мене який день безсоння і погано сплю. Мрію виспатись.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  10. Galicija

Galicija Well-Known Member

Ооо, Ви мене добили своїми словами "певно вже стара"...:girl_cray::girl_cray: Мені 38, і я на 13 тижні. Старшій донечці 10 буде літом... Вважаю, що ніколи не пізно вагітніти, якщо почуваєшся готовою:d23:. Але я завжди була "пізньоспілкою", місячні в 14, груди пробились в 15, перше зустрічання в 20, заміж у 27, перша дитина в 28 (зі мною в палаті були дівчатка віком 21 з другою дитиною, і 19 років:girl_yes2:). Ми зчоловіком дуже чекаємо цю дитинку. Але так як і Ви, сама часом не знаю, чого хочу:girl_crazy:. З першою вагітністю якось було простіше, не могла яблуками і картоплею в мундирах наїстись:girl_haha:. А тут марю цілий день про броколі, чоловік привіз, приготувала, наступного дня згадувати не можу про смак та запах, і так з багатьма продуктами.... Токсикоз до 10 тижня мучив срашенно, але знову ж-таки не так, як в більшості, не зранку - я починала "вмирати" ввечері, нічого не могла на вечерю їсти, тільки Поляна Квасова трохи покращувала ситуацію і сушка.
    Зараз рівно в 12 тижнів зробила скрінінг і УЗД. По УЗД все в нормі. А от Рарр-а трохи завищений. Іду в четвер до гінеколога на медико-генетичну консультацію. Знаю, що понижений, то недобре, а про завищений не можу ніякої інформації знайти:girl_sad:. Може хтось щось знає, то поділіться:girl_flag_of_truce:!!

• мімімі мімімі x 1
  11. WinterDog

@Zhaana є у фесбуку група вагітні теревені з доулою. Там є багато розповідей про пологи. І є багато інформації щодо підготовки до пологів. Також є сімейний клуб Сакура, де зараз онлайн проводять курси підготовки до пологів.
    Страх і тривожність є в кожної жінки, але він в пологах не поможе.

А от інформація чому і що саме відбуватиметься з вашим тілом в пологах поможуть.

крім того якщо вже так боїтесь болі то є епідуральна анастазія, і для природніх пологів.

розумію ваш стан, зараз я розумію що на перші пологи я сміливіша йшла ніж зараз.

• мімімі мімімі x 1
  12. Masja

Masja Well-Known Member

В мене взагалі було ненормально завищено. Генетик сказала,що все добре. Дільнична гінеколог сказала перездати,то в іншій лабораторії було все в нормі.
    Але я і не переживала стосовно скринінгу.

Останнє редагування: 12 Травень 2020
    • мімімі мімімі x 1
  13. Galicija

Galicija Well-Known Member

Думаю, Ви не одна така:girl_wink:. Людина такою вже задумана, що боїться болю. Але моя Вам порада бійтеся спокійно, бо спокій мами дитина дуже відчуває. Боліти буде, аякже:girl_yes2:... Але від Вас дуже залежить на пологах, чи це довго триватиме, чи докладете всіх зусиль, щоб чим пошвидше покласти край болям і взяти на руки Ваше немовля:girl_wink:.
    --- дописи об"єднано, 12 Травень 2020 ---
    Дякую, значить не якась там аномалія. Я також не дуже переживаю, більше цікаво:girl_smile:

14. Rapsodiya

Я розумію Вас. У мене теж перша вагітність і такі хвилі паніки і страху накривають. Та страх - не помічник. Я слухаю поки відео різні, намагаюся дізнатися про процес якомога більше. Читаю "Роды без страха". Страх виникає від невідомості, насамперед. Крім того, всі ми унікальні, є жіночки, в яких пологи досить легко відбуваються;)

• мімімі мімімі x 1
  15. Zhaana

Zhaana Member

Я ще сама себе накручую на негативне. Щось надумаю, і страшно від того стає

16. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Була в лікарки в ЖК і вже мені дали скерування в пологовий. І так мене страх взяв, що до тями прийшла аж під вечір. Звичайно, вона перестрахувалася і дала то скерування набагато швидше «щоб було». Але в мене реально щось клацнуло в голові. Я ще не готова. Точно не в травні. І взагалі я не хочу лягати в патологію. Хочу дочекатися початку пологів вдома. Бо знаю, якщо ляжу в патологію все закінчиться як і минулого разу - КР. А це мій найбільший страх. Навіть не сам КР, а все що буде після нього. А в умовах відсутності допомоги близьких ... навіть не хочу уявляти. Молюся, щоб моя мрія про ВПКР здійснилася.

• Оптимістично Оптимістично x 2
  17. Freedom UK

@Zhaana, мені дуже допомогла налаштуватись книга «Пологи без страху» (я перед 2 та 3 пологами її читала як інструкцію :), рос. Роды без страха). Я і зараз деякі моменти з книги собі згадую та стаю спокійніша. Також, в душі налаштовуюсь, що на все воля Божа і Йому потрібно довіряти, молитись, просити, щоб Він послав професійних мудрих лікарів і далі за Вашими потребами... В книзі і про біль говориться. І після третіх пологів я відчула, що може замість болю бути просто відчуття напруги, праці м’язів, хай на межі можливостей - але аж про біль я тоді не могла говорити, бо по суті боляче мені не було. Було боляче чекати коли голівка опуститься під час других пологів :). А під час третіх пологів я очікування проводила в русі, ходила по родзалу та розмовляла з акушеркою - і непомітно прийшов час, коли дійсно пора залазити на крісло. А ще цікавий момент згадала, що під час других пологів моєю задачею було під час потуг стримуватись, щоб не нашкодити; а під час третіх пологів - якось потужного періоду не відчула, бо задачею було тужитись на переймах - і за 4 перейми дитина народилась.

@WinterDog, з такою вагою найтяжче було годину чекати на старезному кріслі Меду поруч з дрімаючою помічницею акушера, поки голівка опуститься... Самі пологи, коли малий виходив ще й з рукою біля голови «обійшлися» в 2-3 шви, маленьких. Я третього народжувала без розривів чи розтяжок - але то, мені здається, - вагома заслуга акушерки, яка постійно якісь масажні маніпуляції проводила в процесі народження дитини.
    А ще, коли народила малого 4250грамового, веселилась під час ранкового огляду: в палаті зі мною дівчата були з дітками вагою 2500-3000г, то делегації лікарів акушер представляв моє дитя як рекордсмена, прям як на виставці досягнень республіки :girl_crazy:.

Насправді, я маю внутрішнє переконання (в тому числі з книги вище), що ми розраховані на певні параметри дитини, просто треба правильно до пологів підійти і мамі, і батькові, і лікарям. Ой, самій вже цікаво, як мої пологи пройдуть... В принципі, маю переживання (вже пиріжки готові та дегустацію чоловік провів :girl_crazy: - тож буде ситий, з цим переживанням розібралась :connie_pull-pigtail), яке стосується стану моєї плаценти. Але це переживання мушу віддати Богу, бо сама що я можу зробити? :)
    --- дописи об"єднано, 13 Травень 2020 ---
    @Galicija, нема старої. Є вік, в якому є фактична можливість виношувати та народжувати діток. І цей вік всього лиш триває років 20-25, якщо не брати до уваги підліткову вагітність :).
    , дай Бог :).

Останнє редагування: 13 Травень 2020
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Я пригадую Ваші переживання, і прийшла сюди як адвокат Вашої плаценти :) Вона молодець, допрацювала до доношеного терміну. І тепер вже нікому нічого не винна.
    Якщо дитина добре рухається та набирає вагу - то плацента в такому "віці" може виглядати вже як завгодно. Тим більше, народжувати Ви будете в лікарні та з допомогою - там прослідкують, щоб плацента і після пологів не спричинила нікому проблем.

саме так.
    Дуже розумію Ваші переживання.
    Вони мають свої правила і протоколи, і насправді Ваших обов'язків там менше, ніж здається.
    Ви робите все найкраще для свого малюка, а "того, що хтось насварить" - не бійтесь. Вважайте це "тренажером для вибудовування кордонів".

• мімімі мімімі x 1
  19. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

@Freedom UK а ви цю книгу читали в паперовому форматі чи є електронний варіант? Якщо маєте електронний, чи можна попросити?

20. Freedom UK

@Happy Fiancee, наскільки пам’ятаю - вона в електронному вигляді у вільному доступі була. Принаймні, я її останній раз читала в 2018 році з мережі.

@cjomcjomka, дуже дякую за увагу. Я ось щодня згадую деякі Ваші дописи про те, що кісткам потрібен час щоб розійтись, а потім час, щоб зійтись - і це нормально :). Бо якось де-не-де проскочить думка, що раз мої подруги нещодавно народили за сценарієм *о 3-4 ранку почались перейми - народили о 6-7*, а я вже тиждень засинаю з тренувальними, то зі мною не все ок :girl_crazy:

Певно, докину в сумку одяг для дівчинки розміром на 3 місяці, раптом не влізе в NewBorn :girl_haha:

• Смішно Смішно x 2
  21. Rapsodiya

• мімімі мімімі x 1