Спойлер тема є продовженням цієї Це - тема для загальновагітних балачок, а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення: Перші тижні вагітності! Здоров'я під час вагітності та після пологів (2) Вагітність і хвороби Токсикоз і печія Тонус: що це таке і чи треба лікувати? Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять) Вибір лікаря для майбутньої мами Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3) Збираємось до ПБ -2 Жіночі консультації Львова: куди податися??? УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...) користь і шкода УЗД Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком Спойлер Що почитати майбутнім мамам Тимчасово +15, або вагітність і вага Що можна, а що не можна пити вагітній? Розтяжки при вагітності Курси для вагітних Вітаю з вагітністю! Вітаємо з новонародженим / новонародженою! (2) Прання дитячих речей
Дівчата, чим можна рятуватися від геморою на 38тижні, вже десь третій тиждень мене мучить, маю Реліф Про, то нічого не дає, а скоро пологи, і хочу мінімізувати ту біду...
Коли була в приймальному з нагоди народження малої, правда на Рапопорта, там така собі жіночка дуууже дивувалась як то я так наважилась народжувати у такому поважному віці). Не можу ніяк зрозуміти до чого то було), ніби я до них вагітніти прийшла, а не народжувати))).
За тиждень різко живіт виліз вперед) Куртка весняна вже тяжче защіпається. +2 кг від початку вагітсності. Починаю ходити качечкою, буває що ниють тазові кісточки. І часом встати, повернутись стає важко через це. Записалась на наступне узд через 2 тиждні після нього планую знайомитись з лікарем. Щось вже не знаю куди то краще чи батальна чи джамбула, вже почали сумніви виникати.
я сьогодні вирішила поміряти літньо-весняні спідниці з оптимістичною думкою "а раптом нас таки випустять на вулицю" оптимізм - наше всьо і зрозуміла, що нема в мене спідниць, по талії/животі не зашпилилися.. в сукні літні особливо у свою улюблену чорну з декольте і відкритою спиною я не влізу груди виперли так, що капець, а вони і до того немаленькі були. в результаті білизна вся ледве-ледве на мене добра ... і мені якось так трохи страшно.. набрано всього 700 грам, але живіт якось буквально вже виліз - 14 тиждень. треба хоть щось купити з одягу - а то раптом карантин відмінять, а мені нема що вбрати хоча ні, лукавлю, є - одна безрозмірна біла сукенка такого прямо дуже оверсайз фасону - я думаю, вона на мене і на 9 місяці налізе без проблем)
@Rapsodiya о з вагітним одягом. 12-14т мусіла білизну міняти, бо кісточки так почали муляти, потім на 18-20 штани, бо почали дуже тиснути. і ще одни комбінезон-спідничку вагітну. Ну і сорочки нічні на годування 2 шт. А на літо маю 3 суконки в які влізу, дві з завищеною талією і одну довгу оверсайз. Та певно більше нічого купляти не буду з вагітного одягу. Хіба для годування бюстгалтер один. Бо теж як молоко прибуде хз який то розмір розіпре. В декрет збираюсь в кінці травня, до того часу в офіс сумніваюсь що повернусь, буду максимум з дому працювати. А там вже і шастати дуже не буду. --- дописи об"єднано, 23 Квітень 2020 --- Можна до 200 мг кофеїну на добу. Тобто це чашка кави (або кілька чорного чаю або зеленого)
те саме.. але всі магазини закриті, і в мене трохи неформатне співвідношення розміру чашки і об'єму під грудьми в Україні вибрати білизну було для мене справжнім випробуванням. тут є лише два виробники, які шиють таку білизну, в якійсь мені комфортно тому вибрати через нет для мене взагалі не варіант - я і суконку нормально онлайн купити не можу, не те що білизну. тому чекаю як тільки закінчиться карантин я першим ділом їду в ТЦ за білизною хоча б. а там далі буде видно. мене трохи тішить довгий теплий сезон: страшна спека з кінця травня і до початку жовтня, а десь з 10 по 30 жовтня просто тепла, комфортна погода (з верхнього одягу - кардиган(а він в мене безрозмірний), максимум шкірянка) - думаю обмежитися одягом більшого розміру по мінімуму.
@Rapsodiya в мене те саме з білизною. З магазинів де є співвідношення чашка, обєм то брабрабра. В мене з вагітністю і так на розмір чашка збільшилась. а для годування на перший час не хочу дуже дорогий брати, бо то залиється молоком, поки лактація внормується груди і так розіпре. Ніби бачила такі топи для годування, може його спробую замовити, ніби не дуже дорогий і на перший час зійде. а потім Аніта бюстик думаю взяти.
Я за вагітність набрала майже 22кг (було багатоводдя....і маленька дитина 3кг) з своїми то 52кг до вагітності. Я б радила слідкувати за раціоном, овочі наше все, зелень, каші цільнозернові, м"ясо, риба, сир кисломолочка, фрукти (в міру прочитати, які мають менше цукру... бо я от на виноград присілада....а це не дуже корисно), їште зродову їжу. Не голодати! Я б запропонувала для такого перекуси ( горішки, сухофрукти, ті ж фрукти...але в міру) зменшити вживання хлібобулочних, цукру і солодощі типу "печенько". Пити воду і багато, але не за раз (поділити на малі поріції) і пити не після їжі, а перед за 30 хв. Це на мою думку, я так робила. Зараз буде багато свіжих овочів і ягоди) тому буде, що їсти. Вагу набирають всі і по різному)))) думаю це щегормональний фон/емоційний та психологічний стан). Робіть фізичні вправи, які можна вагітним (спорт ніхто не відміняв) гуляйте, якщо є така можливість. Гарно вам виносити дитинку))!
А на мене починає навалюватись втома від вагітності... Часом - радісна, з насолодою кожен день і з передчуттям скорого полегшення , а часом - «ну скільки можна?!?!?!?!». Хоча, дратуюсь я в основному із-за власного безсилля, втрати (тимчасової ) своєї багатофункціональності (тепер я по суті монофункціональна: одну справу в одні руки чи в одну голову). В принципі, більшість запланованих справ до пологів, що потребували фізичного навантаження - я зробила. І в пологові сумки залишилось дитяче попрати-скласти, а також написати список що докласти під час перейм ще вдома . Стараюсь розслабитись, повишивати, менше нахилятися . Відчуваю з кожним днем все більшу втому м’язову в районі низу живота - можливо, це навіть матка побалює, якщо це можливо. Чистить мене другий день... Отже, живіт опустився, чистить... Що там далі - пробка починає відходити? Бо за останні дні виділення сильно збільшились в об’ємах (на підтікання вод не схоже ). І тому виникла підозра, що народжу раніше пдп. Така собі підозра Дзвонила мені гінеколог, просила прийти 30го з аналізами, а я взагалі не маю бажання знаходити терапевта-направлення-аптеку (контейнер для сечі)... Не хочеться. Тож дні минають, Скоро ... А от і знов настрій - насолоджуватись останніми тижнями чи днями вагітності. А ще дитя штовхається
Дівчата, підкажіть який одяг готувати на виписку дитині на першу половину червня? Конверт тоненький є. А в що одягати? То ще якусь шапочку мабуть треба, чоловічок і бодік під нього? Чи то якісь інші варіанти підготувати?
Варіант - щоб чоловік сам розібрався - не варіант взагалі. То треба все підготувати і бажано запакувати. І то якщо пощастить і він не переплутає нічого. Тому питаю які мали би бути варіанти з врахуванням різної погоди. Бо прогноз погоди я не передбачу. А підготуватися треба.
Ми мали тонкий костюмчик (кофтинка, штанята і шапочка)+ загорнули у тонке флісове покривало, температура на вулиці була десь +25, але був сильний вітер (не холодний) і то я найлегше вдягла дитину, двоє ті що були зі мною позагортали дітей в грубі одіяла А взагалі то знаючи нашу львівську погоду то треба мати на всяк випадок щось тепліше (пригадую як на початку липня було +15 і ми на щастя мали один тепліший костюмчик, а то б не було в чому гуляти навіть)
Тоненьке ( бодік, чоловічок -бавовняний/флісовий, шапочку, шкарпетки) візьміть з собою. А конверт/коцик вже доручіть чоловікові. Не будете переживати і вже по погоді одягнете.
@Happy Fiancee От я над тим самим задумалась, але на липень. Маю вже бодіки, чоловічки, носочки і шапочки. а там буду по погоді дивитись. Конверт, коцик не дуже хочу. Буду мати байкову пеленку, рушник, і маю маленьку флісову ковдрочку. вже по погоді буду бачити що треба. Бо то навіть як вдягати таких маленьких на літо важко собі уявити)
Я беру пледик - думаю, в будь-якому варіанті він буде підтримувати необхідне тепло . Ох, нарешті моя подруга сьогодні зранку народила. Термін 39-40, а нарешті - бо в цьогорічній «черзі вагітних» з мого оточення - вона переді мною. Я зранку попрала дитячий одяг в пологовий . На 38 тижні вже пора. А ще зараз вирішила змінити постіль дітям, підстригла тих, хто заволохатився - таким чином підготовка триває.
записалася до лікаря на наступний тиждень по направленню.. правда на тиждень пізніше ніж мала би: з 4 числа вступає в дію фаза 2 по карантину, то може менше стресу буде. тоді і заберу свої аналізи чого по 20 раз через все місто кататится. цікаво, що мені на той раз нового скажуть - бо минулого мені поміряли тиск, зробили планове узд, я здала кров, висиділа 3 години в чергах і пішла додому). А що взагалі на тих оглядах роблять? Я не любитель ходити в лікарні: загалом коли чує слова "лікарня/лікар" в мене зразу всі болячки проходять) Ага, і надіюся, що цього разу мені не стрінеться та глупа уздиска, бо при згадці про неї аж трусить мною.