Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on May 15, 2015 5,043 replies
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Last edited by a moderator: Feb 14, 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Якась тут вчора і сьогодні "жилєтка" у нас виходить, але я також пожалітись.
    Тазові кості мене також уже тижні два турбують, можливо навіть не стільки кості скільки сідничний нерв який вони почали перетискати, поки розхожуть просто ужас, а якщо забагато ходжу то також починає защемляти .... одним словом, печалька :girl_in_dreams:

Але сьогодні в мене ще мабуть чи то застій жовчі трапився чи що то було незнаю. Приблизно о 5,30 прокинулась від страшенної нудоти, заледве добігла самі розумієте куди :girl_blush2:Їжі звісно вже до такої години не було а от жовчі багатенько .... можливо хтось з таким стикався, як собі з таким давати раду?
    --- дописи об"єднано, Jan 29, 2016 ---
    Мені пояснювали, що ті бандажі зменшують нагрузку на ноги, що наприклад мені при мому варикозі є дуже суттєвим аргументом, щоб носити даний бандаж.

В першу вагітність такого бандажу не носила, бо також не дуже цікавилась нащо воно. А тепер вже починаю задумуватись по мірі збільшення мого животика та ваги в цілому.

3. tinimini

tinimini Well-Known Member

добре що ви то з себе... той, нічого такого в тому нема, може був застій ви якось так лягли, пішов викид жовчі, то тільки + шо так вийшло.
    у мене взагалі коли стою на рівних ногах і нахиляюсь вперед то чую "хрусь" в районі кріплення тазу до позвоночника(трохи вище копчика) то капєц...... я вже і не нахиляюся:girl_haha:

4. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

На перших тижнях вагітності, ніби від токсикозу, рятувалась м"ятним настоєм зранку, купувала в аптеці, для вагітних він не є протипоказаний, та має легку жовчогінну дію.

• Інформативно Інформативно x 2
  5. preciosa

preciosa Well-Known Member

У мене тверднув з 20тижня, хоча і швидше також, як тільки трошки животик виріс:) бувало,що швидко йшла,то живіт зжимало, постояла-подихала і пройшло, пішла далі))) Думаю, що то нормальна підготовча робота матки. Головне, щоб болів не було...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. enigma

enigma Well-Known Member

Дівчата, де в районі Краківського можна купити пелюшки для малечі - байкові та ситцеві, а також непромокайки?
    Скільки їх взагалі треба? (і для чого ви їх користаєте? - сорі за дурне запитання)

7. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Там навпроти пологового на Рапопорта бачила магазин з дитячим причандаллям, думаю, там є все, що треба

Sent from my MI PAD using Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  8. invisible

invisible Well-Known Member

Байкові, ситцеві - дитину в ПБ на них клала, накривала, вдома часом теж. У візочок. Витирати після купання можна. Дві ситцеві ще пішли в ПБ на перев'язку пупка. Мала загалом десь певно з 5 ситцевих і 2 байкові.
    Непромокайки то однозначний мастхев - поміняти підгузник, поголопопити. Для дому потім краще докупити багаторазові - вигідніше в довгостроковому часі (користувалися майже до 2,5 років, поки мала вночі не перестала пісятися) і екологічніше.

• Подобається Подобається x 3
    • Баян Баян x 1
  9. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

ой, а це як? Бо щось ні разу такого у нас не було.

а ситцеві і байкові, я теж використовувала в ПБ матрасик накрити і дитинку, бо було жарко. А в дома і у візочок і в ліжечко, і під голівку під час годування (щоб на подушку не текло часом молочко), чи просто коли малі лежали, щоб не стелити цілі простині, пеленочку зручніше, бо щось не хотілось личком класти на дивани де всі сідають. Ще брала з собою в поліклініку, як ходили на огляди. Мала ситцевих штук 10 (я шила їх сама, бо мала купу залишків ще тієї колишньої тканини, то суперська тканина, не те що зараз продають(() і 2 байкові. Зараз, до речі, в Ашані, тому що на В.Великого купила таку типу байкову розмір 90х60 (вроді такий розмір, вже не пам"ятаю точно, але з тих більших) по 26 грн, то вона мені прекрасно і в ліжечко застелиться.
    Бо як глянула ціни зараз на пеленки, то караул, а якість ще більший караул, мої пеленки вже 2-х моїх витримали і третє пережевуть, а ті, що зараз продають - то одноразові(((
    Правда, ту що в Ашані зараз взяла, то якість, з тих кращих, то хочу ще собі докупити хоча б одну.

А щодо одноразових, то лише в ПБ використовувала, перші 2 дні під себе на ліжку стелила ті більші 90х60, та менші 60х60 на пеленальний клала, як дитятко перевдягала, або при оглядах. Дома користувалась багаторазовою непромокаючою, або тими ж байковими на пеленатор клала, бо ситцеві дуже скользили на пеленаторі.

10. Burchenyatko

Burchenyatko Well-Known Member

В мене під час вагітності судоми хапали так сильно гомілки, що вночі прокидалася в сльозах, ворухнутися не могла. А раз було так, що цілий день не могла на ногу стати, ходила як хромоножка.
    То дійсно нестача кальцію. Мені лікарка моя кальцій призначала пити, і проблем із судомами я не мала. А раз закінчився, я щось забувала купити, то десь за тиждень-півтора знов судоми вертались. Отак з тим кальціем вже потім і не розставалась до пологів)))

11. invisible

Для чогось їй перев'язували пеленкою в районі пупка, сама не знаю, для чого...

12. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

через те,що відрізали той залишок,не давали самому відпасти, от тому і перетискали ситцевою пеленкою. Так на Джамбула з нами зробили(

13. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

напрошується для них один діагноз - "придурки"
    Капут, я вже ніби нічому не дивуюся в тих пологових, а тут я знову в шоці :girl_in_dreams:

14. preciosa

preciosa Well-Known Member

в нас такого не робили... пупок був просто із затискачем звичайним і на 5 день він відпав.

15. iragonzales

iragonzales В декреті

В нас робили, на третій день коли пупковий залишок відпав, ранку промили перекисом, трішки підкровлювало, залишили марлевий тампон і його фіксували пеленкою, мета фіксація тампона і для зупинки кровотечі, звісно легенько фіксували кишки би не перетиснули, я би не дала, коли би бачила, що роблять щось не так.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

Зрозуміло,що легенько перетиснули,але для чого відрізали,я навіть нічого зрозуміти не встигла,взяли оглядати при мені,сказали приготуйте пеленку на пупок,поки приготувала ножницями чмиг і все

17. iragonzales

iragonzales В декреті

В нас не відрізали....але ситцеві пеленки згодилися...

18. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

Я мала багато пеленок, бо коли в місяць у доні почався пелюшковий дерматит, мама сіла за машинку і ще радянського ситцю і байки пошила мені штук 20, а то й більше. Та й потім пригодилися, стелила їх - не шкодувала, і до себе в ліжко, бо ж постіль кожних два дні не мінятимеш, а пеленочки й по дві на день можна при потребі (молоко в мене перші півроку фонтаном лилося, то я марлями і пеленками просто обкладалася) чи на диван, чи пеленальний столик, ...

19. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Купляла в магазині "Веселка", що навпроти пб на Рапопорта (Джамбула). Непромокаючі купляла для голопопення) Особливо при змінні підгузника, лежить з голою дупкою 10хв)
    Купляла 2 шт, щоб було на зміну.

Last edited: Jan 30, 2016
  20. invisible

У нас так само було, просто на огляді раптово чи чиркнули чи відкрутили, я навіть отямитися не встигла, не очікувала того. Хоча сказали, що сам відпав.

21. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

Вони так це називають " сам відпав"