Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

@Demetra, а ще оте гніздування не турбує? Мені треба було срочно поприбирати в усіх шухлядах. А ще на стрих залізти і там поскладати все. Весь час щось робила, але дуже повільно. Та так багато чого і не встигла.

• мімімі мімімі x 1
  3. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Аж не віриться, що мені вже нічого в цій темі робити) Хіба підглядати-вболівати.
    Дівчата, мені б зараз ваші проблеми . Хату поміж перейми вилизала, по поличках поскладала, поїхала в Пб. Три неповних доби і я в гормональних плачах, бо жахнулась який то безлад став. Направду, раджу розслабитись, насолоджуватися останніми днями/тижнями пузатого, безтурботного життя.

• Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 1
  4. Demetra

Demetra Well-Known Member

Та в тому то і справа! Що я аж занадто активно готуюся! Час летить просто! Вже погоджуюся, що пора розслабитися, а я не можу! Ще навіть в декрет не пішла, а говорю про одні "какашки". Себе як особистість закинула десь далеко, що вже і знайти не можу(

5. Demetra

Гніздування турбує. Але я трохи вже не маю фізично сили все переробити. В голові сили, як до вагітності, а в реальності цілий пшик))) Роблю по можливості, а за те що залишається просто нервуюся.

6. matematyka

matematyka Well-Known Member

Наскільки кожна вагітність інакша...
    За першої доні і "гніздувалась"... І вічно десь бігала. Активна така була. Кругом знайомі народжували, хотілось всіх навідати... Взагалі, що таке втомленість не знала. Єх, гормони , молодість...
    В день коли води відійшли була лише думка, ну чого так рано, я б ще походила... Така була легка та вагітність...
    А зараз... Як стає ойойой, як зле... Яке там "гніздування"... Які там завершені плани...Спати-спати-спати... Признаюсь, що кожен день, як малеча бушує, а поводиться вона там дуже активно, то єдине за що думаю до ліжка "доплисти", ковдру у валик скрутити, між ноги запхати, щоб живіт був вище та й заснути... Кожен день чекаю, що це вже почнуться пологи... Але, на ранок розумію, що йдемо далі ще не час...

• Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 2
  7. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

У мене з інакшого поки теж є: номер другий не гикає так нестерпно і подовгу щодня як номер перший, хіба раз на кілька днів ввечері по 2 хв, але то геть дрібниця. І чомусь геть не дістає мені до ребер :scratch_one-s_head:, чи то Влад своїми копняками минулого разу все вже там розширив чи що :girl_crazy:бо цього разу дитьо активно "масажує" мені печінку, а от ребра не страждають геть зовсім.
    А ще я другий день ходжу допитую чоловіка чи опустився в мене живіт :girl_smile:. Бо візуально, наче, не дуже, але голова дитини вже явно десь сильно внизу (чи то просто місця стає малувато, чи правда посунулося вниз), останнім часом страшенно тисне на сечовий і ходити хочеться "в розкарячку", але я поки стійко тримаюся і наразі ще ходжу пристойно :girl_haha:

• Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 2
  8. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

А моя шось часто гикає ( порівнювати нема з чим), але якось почала останні дні гикати високо, вище пупка. Хоч раніше гикання відчувала внизу, і по УЗД була головкою донизу. А зараз таке враження, що якось поперек вляглася, бо буває, що копається з двох сторін одночасно) Чи наприклад справа гикає, а зліва товчеться) і то вже ті удари такі сильніші, що деколи поболює, і дихати важко. І лежати важко( І сидіти буває важко,а ще ж більше місяця!
    І ще буває, що чую якесь чи то клацання, чи такий звук, як тріскати такий кульок з пупиришками. То ніби рухається і шось там клацає.
    І ще щодо гикавки. Помітила таку тенденцію, що як я встаю вночі пити воду, то після того починає гикати доця))) Ну хоч вона і так гикає частенько, але після пиття вночі мною води майже весь час.

9. Demetra

Мені легко хіба ходити))) Тільки не в жару , не далеко, і бажано не сама, щоб мати з ким язиком почесати.Сидіти взагалі не можу, одразу отримую таку серію копнячків протестів, що мусиш послухатися і змінити позу.
    Сьогодні на узд бідака так розгикався , що аж живіт трясся! Щось йому явно там не подобалось. Але в заключенні все добре. Поки розмотався з пуповинки, кровоплин хороший. Всі решту показники в нормі. Глянули ще на мої нирки, нічого критичного, до пологів ще доживу.
    Тільки наміряли велику вагу дитині, то вже в жк буде розказувати напевно, що то я наїла. Бо більше нема до чого вчепитися ...
    Після узд чоловік зводив мене на смачний обід, привіз додому і положив спати. То я вже довольна , як слон.
    Зараз розчухаюся трохи і буду дитячі речі допрасовувати.

• мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 1
  10. lilochok

lilochok Well-Known Member

Дівчата, всі КТГ здавали? то треба аж двічі?

11. Thebestnata

Перший раз робила КТГ, як оформляли декрет. Потім призначили ще раз, бо треба було біофізичний профіль плоду. Але не думаю, що є стандартна кількість скільки потрібно робити. Скоріш за все лікар сам визначає.

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ггг, я теж своїх дівчат "наїла" і скажу Вам, що "наїсти" обвід голівки - неможливо, то ж генетика. А якби справді "наїдали", то получилось би повненьке малючисько з маленькою голівкою. а це і для пологів добре, і для зацьомування :)

• мімімі мімімі x 2
    • Подобається Подобається x 1
  13. Akina

Отаке новшество обіцяють лля батьків новонароджених дітей з вересня :)
    Кожна родина при народженні дитини отримуватиме «пакунок малюка»
    Може, я з тих, як їх, "зрадофілів", але, як на мене, то просто чудесний спосіб якомусь дотичному чиновнику назбирати собі трошки грошенят на нову хату. Адже одягу (такого до прикладу вітчизняного з Комсомольського трикотажу) на 5000грн не те що на кілька місяців, на рік вперед цілу гору можна накупляти :girl_in_dreams: Ну а обіцяна ними пачка памперсів, присипка і олійка і т.д в сумі теж не більше 400 грн коштуватиме... Фє, там ще й пустушку в комплекті видаватимуть:

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  14. Almariel

Almariel Well-Known Member

але то брєд. хотіли як краще - вийшло як завжди. хай би якийсь сертифікат на підгузники давали чи щось таке.
    мені 90% (як не 100) з того не потрібно

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  15. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

капєц, ну і придумали на що 5000 грн/ос. наших оплачених податків витратити. Щоб виглядало "як у світі". А про "попередження смертності і бідності" - то ноу коментс, ага, станемо якраз багатші. Але наш народ ведеться, то нема про що говорити.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Akina

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  17. Rodionochka

Мені така думка про відмивання коштів першою прийшла). Не думаю, що таким от пакуночком можна підняти народжуваність))). І я за гроші в чистому виді, а що мені тре буде, то я й сама в силах купити. Хіба би ще кожній новонародженій дитині муніципальну няньку давали).

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 2
  18. Akina

Ну типу "алкаші проп"ють гроші, а так хоч щось лишиться" ха-ха.
    Доречі, няньку (найняту за офіційним договором) теж грозяться частково оплачувати :girl_crazy:
    Держава компенсує оплату послуг няні для жінок, які не виходять у декрет

Останнє редагування: 30 Травень 2018
    • Смішно Смішно x 2
  19. Rodionochka

Якби няньку давали «на халяву», я б взяла)))). Але на роботу не йшла б. Боялась би дитину залишити. Просто по дому щось би зробити можна було б).
    Але, якщо без сміху, то це сумно. Бо знаючи нашу владу, розумію, що з бюджету полетять мільйони у смітник.

20. Thebestnata

Шось мені здається, що то не всім і не всюди будуть ті пакунки давати) напевно придумають якісь вимоги для отримання)
    І по сумі то напевно максимум 2000 грн. вийде той пакет ( я купляла десь на 1000 оті всі пеленки, памперси, креми, присипки, але ще в ту суму пішли мені прокладки, пеленки (великі пачки) і пара одежинок) Ще хай би на 1000 решту одягу покупляли, ну але точно не на 5000. Ну хібашо весь одяг би брали від картерс, і пеленки не прості наші, а теж якісь закордонні)) 3000 - по карманах тих, хто би пакував, чи самих же організаторів.
    Ну і справді скоро вибори, то думаю ті пакунки будуть в обмеженій кількості якраз до виборів))

21. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Та не справа навіть у відкатах і різниці між собівартостю і номінальною вартістю пакету, припустімо і уявімо, що в цих моментах все кристально чисто (ну це складно, але постараємось)), але де нашій державі брати на це гроші, чому люди настільки економічно неграмотні, що починають радіти "от, нарешті людям", замість спитати у пана міністра чому це він вирішив з наших податків накупляти сосок і повзунів з памперсами. То точно саме те, що пріорітетно треба Україні? То з категорії "кільо гречки для пенсіонерів"(((

Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 1