Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

Хаха, я вагітною все на світі забувала, але не роботу-писанину. На то в мене якесь особливе натхнення було. Я в пт 10 вечора дописувала роботу, а вночі пологи почались. Від кількох робіт відмовилась, відповіли, що ок. Через тиждень пишуть мені: ну що там, може візьмеш назад ті проекти?) після народження я більше не брала творчих робіт, тільки переклади. Там, де не треба сильно напрягатися)) зараз змінила рід діяльності, то мене на творчість взагалі-взагалі не тягне. Згадую творчі проекти як непосильну роботу...

3. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ну ладно, тугодумство - то таке. Але я почала ще і плакати. І зупинитись не можу. Тобто, можу, але щойно просохну хоч трохи - стільки приводів... хлопчик з песиком - плачу. Хлопчик на гіроборді - ридаю. Спитати мене "чого би ти хотіла" - не можна, бо буде істерика. І спитати "чого ти плачеш" теж не можна. Загалом, добре, що ніхто і не питає. І великі темні окуляри також дуже добра річ.
    Купила трохи малюсічних речей - виплакалась коло них. Про музику взагалі мовчу - не плачу тільки від бачата-музики, і тільки коли танцюю.

• мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 2
  4. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я казала що я не люблю літо? Не люблю. Точніше не літо а спеку. А вагітною не люблю втричі більше. То капець, ще ж далеко не +30С а я уже якась варена-вимучена-запухша-вхекана. Як мені пощастило минулого разу - літо 2013 було досить таки холодним і я спокійненько собі відходила (ну але і термін тоді був знааачно менший). Коротше, я понити, бо цього разу все не так :girl_crazy:: живіт вже такого розміру з яким я минулого разу в пологовий йшла (не вміє, здається, це дитьо так компактно складатися там всередині як виходило у Влада:))) ) пуп починає вилізати :sad: а ще смужка щетини на животі з"явилася... В понеділок піду в ЖК декрет оформляти, ой чую, як зважать мене то геть-зовсім засумую бо я вже якась тааака неосяжна, а ще ж більш як 2 міс рости :girl_in_dreams:
    А ще мені сьогодні снилося, що я вдома народила двійнят а потім їх одночасно годувала і дуже здивувалася як то могли на узд другого не побачити :girl_crazy:

• Подобається x 3
    • Смішно x 2
    • Співчуваю x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
  5. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

А я люблю літо і тому вдвічі образливо, що з настанням мінімального тепла вже ходжу
    А про великий живіт та геморой, все те ж саме(( Тільки ще плюс трабли із кишківником. А то ж ще менший термін, ніж у вас. То я вам для підтримки))
    ))))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Я в 2015 (з таким ж приблизно пдп, як у тебе) мала таке відчуття вже десь на 39-40 тижні, в червні. Хотілося сидіти вдома і нікуди не виходити. Тому цього разу навіть не уявляю, як маю пережити останні тижні з наявністю старшого і теж наразі більшим животом, ніж минулого разу. Ще й в мене трохи і вага буде така, з якою ішла народжувати( І це зовсім не тішить.
    Але наразі я кайфую) хоч ввечері приходити після дня піших гулянь трохи вже виснажливо так, але норм. Ну але то дійсно, ще спеки не було. Але налаштовуюся на позитив, що літо можна буде десь біля води провести, в діда-бабці за містом на лежаку з задертими ногами і т.п.
    Вчора моя дитина згадала, що була маленькою і на возику своєму танку захотів кататися і полежати, і потім на мені на жезлонзі заснув, хоч в обід вже 2ий місяць не вкладається на денний сон. То одне дитьо спало на мені, інше в мені)
    А на ніч про цицю згадав, хоч вже 2 тижні, як в нас не було гв)
    Ходить і каже "меее, я маленький" :)

То мені так чоловік каже, може там хтось другий ховається)

Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk

7. Orman

Orman Модератор-бомба

Не знаю-не знаю я всі рази була вагітна через літо і спеку. І це в 1000 разів легше ніж бути солідно вагітною взимку.

Мені спекотно і важко ходити і ще при цьому бігати за трьома гавриками, але це легше ніж носити на собі колготи і три кілограми одягу і тягнути гавриків на санчатах.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  8. cjomcjomka

А мої ноги змагаються з компресійними панчохами. Це вперше так, що вагітність планувалась "по порі року". Я вчора троошечки нагрілась на сонечку - тахікардія, аритмія, тиск по верхній межі норми, тискомір півавтоматичний дурним голосом пищить :)
    Трохи хвилююсь питанням "спека і зьо: як правильно доглядати, щоб не запарити". Але думаю, що впораюся нормально.

9. Miss Sixty

100%. Ми як почали приближатися з "плануванням" до ймовірного періоду народження осінь-зима, я вже почала казати чоловікові, що треба буде відкласти то діло:)
    Але, народжувати на початку літа (а в ідеалі травень), то легше думаю, ніж через все літо по спеці лазити. Подивимося)

10. Orman

Orman Модератор-бомба

Чесно, я як думаю про твої панчохи, то терпну.

Про запарити я не боюсь взагалі. Мені простіше - може хоч гола дитина зовсім коло хати лежати в шезлонгу чи візочку в тіньку. І про тебе впевнена що ти даш раду.

• Не подобається Не подобається x 1
  11. cjomcjomka

Панчохи, компресійні колготи зверху, а якщо нестерпно болить - то ще бинти.
    Дні, коли тільки панчохи, - це lucky days

• Співчуваю Співчуваю x 3
  12. Retaret

Retaret Well-Known Member

оце мої останні два дні офіційного декрету )) В перший день потенційного виходу на роботу планую взяти лікарняний. Але ж я ніколи такого не робила - скажіть мені будь ласка, як то виглядає на практиці? то треба лікарки спитати скільки вона хоче чи самій шось їй дати (а скільки?)? то платять на початку чи вкінці (тобто коли закривають лікарняний)? хто має досвід - поділіться будь ласка, хоч би й в пп.

13. Deidra

Deidra Well-Known Member

І я вже маю такий доообрячий животик, хоч з Дмитриком ще нічого не видно було на тому терміні (18-19 тижнів). І грижа пупцева, і геморой (спадок від попередньої вагітності) - все нагадалося, все по-тихеньку заважає... Дуже плавання у відпустці животик підтягнуло - так що відчувати ту грижу практично перестала. Тепер от треба знайти басейн і почати туди регулярно ходити.
    А пузожитель уже дуже активно поштовхує, хоч я і думала, що цього разу в животі стільки простору, що до мене дитина ще довго не достукається. Десь з 16-17 тижня чую рухи уже впевнено, і щоразу то чіткіше і частіше. І раніше чула, але не могла сказати стовідсотково, що то маля, а не мій кишківник :)

• Подобається Подобається x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. cjomcjomka

То термін такий. Коли живіт вже немалий, але ще низько. З "делікатними проблемами" стане полегше, коли матка підніметься. Ну потім перед пологами знову, звісно, відчується, але зараз треба по можливості перевідпочивати цей період.

В нас 38 тижнів гестації. Як то мені колись все дорікали "порядністю" ("порядні дівчата..." "у порядних людей...") так от, у порядних людей діти в 38 тижнів гестації якраз народжуються. І з тієї точки зору дуже добре, що я - "непорядна" :girl_haha: Бо ми ще маємо трохи підготуватись.
    Малюся часом "риє нірку", а часом, як каже її тато, - просто "стоїть обличчям по напрямку руху і тримається за поруччя" :girl_haha: Коли я роздягнута - живіт просто величезний. Але більшість одягу в мене така, що приводить фігуру до спільного знаменника настільки, що мене питаються "чи скоро в декрет". Прикольно, що жир з боків і спини майже зійшов. Або то просто його настільки вперед потягнуло.
    Відчувши, що тягнути вже нема куди, я нарешті організувала собі полицю з "приданим" на пологи і ще одну - на перший час малючка. І прокладки тканинні, і пеленки. І одноразові всякі фішечки.
    В мене вже навіть халат є :) Правда, не темний. Але дехто милий пообіцяв мені бордову свою сорочку, якщо мені буде дуже треба. Нічнушка би згодилась, а краще дві. Але це вже після четверга куплю. Бо до четверга ми домовились з малюсею сидіти тихо. Я маю море роботи, і занурююсь з головою, щоб після пологів мати пару вихідних, а якщо пощастить - то і цілий неробочий тиждень.
    З тими набряками не вгадаєш. Сьогодні я завела малих в садок і збігала на одну зустріч в лише одному шарі компресійного... і вже поплатилась :sad: ноги як колоди. Щоб стягнути все це до неболючого стану доведеться вдягатись догори ногами. Шоупрограма, ггг
    Тим не менше, манікюр і педікюр у мене вже, сьогодні підфарбую вії. Думала стригтись, але подивилась на волосся і зрозуміла, що може і не потрібно. Кольорове покриття нігтів здалось би, але це я і сама вмію і ніде не треба йти. А отже, можна відкласти і до перших перейм.

З загального стану - я розівчилась готувати.
    І продовжуються сльози з приводу і без. Стараюсь, щоб ніхто не бачив. Виходить не завжди. Злюся на себе, бо ці плачі займають час, і забирають цей час у сну. А сну в мене аж неймовірних 7 годин, якщо вчасно заснути.
    От з чим в мене конкретний gap - треба знайти шаблони довідок для реєстрації малюка на випадок домашніх пологів. І це можна зробити навіть і до четверга. Я давно мала би то розгребсти, а не зробила.
    Також не потрапила до стоматолога на огляд, але на минулому огляді півроку тому взагалі "ничто не предвещало", тому не дуже парюсь з того приводу. Наступного тижня забіжу. І дітей заведу у стоматологію, що в моєму будинку (наявність стоматології так близько розслабляє дуже з тими всіма плануваннями візитів).

Загалом, в кожному разі - фінішна пряма. Вона може бути довгою (на що розраховую, ггг) може бути трохи коротшою. Але - не коротше четверга.
    Минулого разу, до речі, я також вночі у четвер доробляла ще дещо з професійного, а у п'ятницю ми пішли в процес. Втім, термін там був більший добряче.

• Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Кожному - по потребі)).
    Я при плануванні думала, що літом як раз прикорм ок - свіженьке своє починається. Вагітність мені ок літом - бо знову ж таки їжа: фрукти, овочі по сезону.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. lilochok

lilochok Well-Known Member

Була сьогодні в ЖК... листок непрацездатності будуть видавати 23.04 (понеділок)
    Сказали прийти за ним 23.04
    Я сподівалась, що вже сьогодні його отримаю
    Чи правомірно це зі сторони ЖК?
    Чому я не можу отримати листок непрацездатності на кілька днів раніше, щоб нормально оформити відпустку на роботі?

17. Miss Sixty

Вагітність літом ще залежить від самого літа і терміну) Бо перші триместри я не рахую, по них в мене тоді зимова вагітність:) А от третій триместр взимку я б не витримала)
    А щодо прикорму, малий червневий, то поки почав проявляти інтерес, поки "розкочигарився" прикорм, то якраз літо і було)

18. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

листок непрацездатності видають у повних 30 тижнів. тому дії жк цілком правомірні.
    а що у вашому розумінні "нормально оформити відпустку"? ви можете скористатися правом на відпустку не з дати, зазначеної в листку непрацездатності, а пізніше.

19. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

В мене декрет має бути з 26 квітня, а лікарняний листок сказали дадуть не раніше, ніж 3 травня)

20. cjomcjomka

А в мене 30 тижнів мало бути 22 лютого, а в декрет мене списали 15 :)
    Я не дуже сперечалася. Формальність - вона формальність і є :)
    Зате у мене тепер є новий термін: не по КД, не по зачаттю, а по... видачі декретного:girl_crazy:

Останнє редагування: 17 Квітень 2018
    • Смішно Смішно x 3
  21. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Так, але працювати , коли вже є лікарняний, не вигідно. Ті дні подвійно ніхто не оплатить, або зарплата, або лікарняний, і після закінчення терміну лікарняного теж ті дні не додадуть. Але я не бачу проблеми, попередили на роботі, що лікарняний з такого- то числа, якщо точно знати, з якого, тим же числом написали заяву, і можна той лікарняний забрати і донести. Вони ж в поліклініці підготують його, не повинні затримувати вже довго після дати видачі, в них все в журналі фіксується.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2