Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

• Смішно Смішно x 3
  3. Orman

Orman Модератор-бомба

Ти якась така добра. Якщо я замучена, то всі будуть літати. Туди куди я пошлю. Я не матюкаюсь ніколи, Но місце призначення пасажири чують спинним мозком. Оця категорія мужиків які знають як родити...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 2
  4. Shamna

Shamna Мамуся

Поговоріть зі мною про низьку плацентацію. Знаю, що тут ця тема піднімалася неодноразово.
    Сьогодні на УЗД наміряв мені Корінець нижній край плаценти 22 мм, додав, що вічка не перекриває. По його словах, зрозуміла, що нічого страшного в тому немає, казав що мала би піднятися. Але от думаю чи не зроблять чогось страшного з того в ЖК.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

Залежить від ЖК - мені слова не сказали.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

У мене на вашому терміні УЗД показало, що на 19 мм перекриває вічко. Але в мене лікарка із ЖК притомна і адекватна, тож навіть не акцентувала на тому. Подивлюся, що на наступному УЗД наміряють, має піднятися.

7. Shamna

Shamna Мамуся

Чи відправляють вас на УЗД найближчим часом чи вже на планове підете?

8. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Прокопчук і гінеколог із ЖК ратують за те, щоб я на 26 тижні ще прийшла. Але у мене питання не тільки у низькій плацентації, ще є вовчаковий антикоагулянт. Тому Прокопчук мене частіше моніторить.

9. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Мені Прокопчук дуже рекомендувала ближче 30т., І з жк настояла, щоб до видачі декретного сходити. Я пішла, бо вже самій стало цікаво, але нічого воно мені не дало, чуда не сталось. То ж я надалі продовжую вірити в чудо і вже похід на УЗД відтягую подовше.
    В ідеалі я б пішла 38т, або взагалі не йшла, але якщо ще надумаю хоч якого лікаря і покажу йому попередні УЗД з передлежанням 19мм, всеодно доведеться.

10. Amuletka

Amuletka New Member

Доброго дня усім! Мене дуже цікавить запитання про те чи сильно псуються зуби підчас вагітності.Бо мені треба ставити коронку, але не знаю чи робити це зараз чи після того як Бог допоможе завагітніти і народити.

• Співчуваю Співчуваю x 1
  11. Demetra

Demetra Well-Known Member

В мене поки проблем зі зубами немає(30тиждень). Думаю, це дуже індивідуально. Я б радила не чекати. Планування може зайняти певний час, і варто його використати , щоб навести лад зі здоров'ям.(А взагалі його потрібно наводити ще до планування і регулярно ).

12. cjomcjomka

індивідуально.

думаю, так далеко відкладати не варто. Якщо є потреба і можливість ставити - варто ставити.

13. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

В другу вагітність в першому триместрі ставила три пломби (одну з наркозом), чистку.
    Після пологів - прийшлось дві маленькі пломби ставити. Через півтора року завагітніла втретє, і от через місяць після третіх пологів - манююній шматочок зуба відвалився :).
    Зараз робити не буду. Не до того. Хоча підозрюю, що тре і пару нових пломб ставити.
    А в Вашому випадку раджу (зі своєї колокольні :)) зуби полікувати, якщо є потреба.

14. Thebestnata

Thebestnata Well-Known Member

Я вже навіть була записана до стоматолога, але якраз захворіла ( то пару тижнів тому), відповідно не пішла. Зараз ще час від часу покашлюю, то теж не йду. Ще й шось цілий тиждень голова болить,то нічого не хочу)
    Знаю, що треба таки піти до стоматолога, бо кусочок зуба надломився, але важко зібратися з силами. та й не дуже маю час. Скоріше за все вже після 30 тижня піду)

15. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Я якраз була на 30т. То вже важко лежати на спині, хоч я по-всякому намагалась влягтись і боком не зовсім комфортно. Тож не раджу відтягувати. Можна принаймні проконсультуватися чи чекати, обсяг роботи і тд.
    Хоч за 1вагітності була багато разів і лежала зе на 40т.спокійно годину пломбування каналів без анестезії)

16. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Доречі, про лежання на спині. Втіште що якщо мені не муляє, голова не паморочиться, не задихаюся і т.д., дитина дуже не протестує в животі то можна лежати? Бо я у 90% випадків сплю на спині. Навіть якщо звечора ляжу на бік, вночі все одно на спині (звичка чи що :) ). Ну і вдень коли ляжу перепочити то теж якось на спину виходить...

17. cjomcjomka

Якби було не можна, Ви б не могли :)

• Подобається Подобається x 2
  18. Akina

Я не вірила у "вагітні мізки", але цього разу в мене точно щось таке. Не працюю геть бо не працюється. Окрім того що ліньки, то ще й ловлю себе на думці - те що раніше було на "раз-два" і якось саме собою виходило: придумати якусь комбінацію одягу, описати потрібну річ, підібрати колір, знайти в магазині щось і т.д. тепер тааак повільно і "зі скрипом" думається :girl_sad: Про організацію якихось семінарів і мови немає - вже кілька разів про то думала і розумію що я капець "не в формі" для того щоб говорити, швидко кумекати і пояснювати :sad: Скажіть хтось, що то пройде, бо першого разу такого не пам"ятаю - працювала собі до 8 місяця і нічо мені не муляло.
    А ще я кожну весну і кожен початок мотосезону завжди зустрічала аж з тремтінням і проводжала заздрісним поглядом мотоциклістів (в мене права кат.А є, мотоцикла немає поки :girl_smile:) а от сьогодні зрозуміла що я абсолютно байдужа до них :girl_in_dreams:Дивно якось коротше...

19. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@Akina , пройде... Я також з таким зіштовхнулась,але після пологів. Списувала ,пра, на цілковите неспання,але реально соображати, як "до"..почала десь лиш рік тому.
    А
    в мене були нормальні...за 3 тижні до ПДР в патологію зі стосом паперів лягла... і в день "Х" всім кому тре ЦУ роздала...
    А після наркозу, як очухалась - поняла,що пріплилі...

20. cjomcjomka

те саме. Ще пишу відносно нормально, хоча зусиль йде рази в 4 більше. А говорити... Все мушу вчити напам'ять.
    Списки справ, речей, потреб, покупок...
    Вранці взагалі нічого не шарю, весь холодильник завішаний листочками з action items які треба зробити перед тим, як з дітьми вийти з дому. Календарі, нагадувалки, будильники...

21. Akina

О, я без кишенькового блокнотика з хати не виходжу бо часом здається що й адресу свою забуду :girl_haha:не те що дату наступних відвідин ЖК чи список покупок в магазин.
    Ти той-во, не лякай мене, я не хочу так довго з ватною головою ходити, мене моя "до" цілком влаштовувала :girl_crazy:

• Смішно Смішно x 2