Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Оу, вітаю! Нехай легко носиться комочок щастя:)

І по темі, здається, мене хоче "розібрати" якась простуда чи вірус(( Так трималася. І ніби і чоловік не сильно хворів, але щось пару днів попчихав-посмаркав, попив порошки. А сьогодні мене зарядило, пчихала, нежить і тем-ра 37.6. Напилася трав'яних чаїв з лимоном, закуталася і стараюся лежати, на сон так хилить, але малий не дає спати) Надіюся, таки нічого серйозного і пройде. Ще й на завтра маю запис в жк...

Останнє редагування: 5 Березень 2018
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. horowolf

horowolf Member

В мене теж то лікарка питала. Я взагалі не знаю нащо вони збивають тим з пантелику якщо всім в будь-якому разі потрібний лікарняний лист. Таке враження що кожен раз як перший раз ФОП-ам документи оформляють. До речі я стикнулась з тим що в поліклінніці дійсно не вміють правильно заповнити лікарняний лист. Мене ледь не розвернули в соцстраху через те, що в графі "місце роботи: нава підприємства, установи, організації" виявляється, потрібно писати не тільки ФОП така-то, а й адресу, за якою ви зареєстровані як ФОП (хоча звісно, логіки тут мало, але я думаю, що вже не одну вагітну так розвернули переробляти, вони мали б знати про такі випадки).

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Якщо безробітня або неоф.працююча - довідка по декрету і в соцзабез. ФОП і офіц.працюючі - лікарняний лист і в соц.страх. В Київі та області так.
    Тут головне знати свій статус :girl_crazy:
    --- дописи об"єднано, 6 Березень 2018 ---
    Це вже не до жк, а до соцзабезу.. Але я переробляла довідку з центру зайнятості, бо перша вже була "стара" - це видана на 33 тижні. А на 36 тижні я оооп, і встала шукати роботу і готуватись до співбесід :) , в їхньому уявленні.

• Смішно Смішно x 1
  5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

32 тижні. І весна :)
    З поганого - справи з моїм сколіозом, який, як я писала у темі про здоров'я, до пологів ніяк не покращити.
    З хорошого - моя малюся, вона таке сонечко :) ми так спілкуємось, і діти постійно просять, щоб я посильніше наїлась і малюся гикала так довго, щоб всі встигли її помацати :)
    З прекрасного - тиск в нормі, цукор в нормі, обличчя не набрякає, ранкового блювання нема. ще на наступному тижні дізнаюсь про свій гемоглобін (знаю, що піднявся, не знаю, наскільки) - і все узагалі буде або супер, або мегасупер.
    Хоч до кінця цієї вагітності ще є час, та я вже роблю деякі висновки. Може, справа не у вагітності, а у віці чи ще в чомусь. Але я дуже спокійно сприймаю прибавку ваги, токсикоз і дуже багато чого, навіть біль крім нестерпного. А нестерпний, на щастя, вже нечастий гість в моєму повсякденні. Малюся робить мене - і так самовпевнену до жаху - ще міцнішою, ще твердішою на ногах.
    На минулому тижні вивихнула плече, вмикаючи передачу в автівці. @Orman мудро нагадала мені, що не обійшлось без гормона релаксину, який робить тіло "конструктором" перед пологами. Втім, стійки на руках тепер відміняються.

Я від 20 тижнів хвалюся, як планую все закупити і розкласти до пологів - на акуратні організовані стосики. А насправді маю куплені тільки кілька штанців і пару багаторазових підгузків з вкладками. І одні шкарпеточки. От вам і хвалько. А, ні, що це я! Я маю дві помади до свого нового образу - темнішого волосся і блідішої шкіри. Отака мамашка, дитині памперсів не купила, а собі - помади, та ще й дві :girl_crazy:
    На днях треба копнути себе в "дупищу" (Сергійко так одного разу висловився навіть не про мою, а про дупцю старшого брата, тож моїй точно підходить :) ) - і скласти таки дещо. А якщо зовсім чесно - то хоча б детальні списки скласти. В мене підготовка стосується і старших дітей також. І заготовок їжі. І дечого організаційного. Та нажаль, по факту, я надто багато про це говорю і надто мало роблю. Обіцяю собі - виправитись. Вже і негайно.

Доця в животі рухається так, що, здається, всередині відкривають парасольку :)

• Подобається Подобається x 7
    • мімімі мімімі x 1
  6. Orman

Orman Модератор-бомба

Якщо зробити baby shower то підгузки і одноразові пеленки купувати не треба, і багаторазові не треба. Ну крім того що це дуже весело )))

• Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 1
  7. Miss Sixty

18 тижнів і я таки почала "епопею" з жк. Гінкколог на заміні трохи покривилася на не свою дільницю, термін, відсутність Йодомарину і відмову від скринінгів, хоч спочатку була дуже приємною. Зробила круглі очі на передлежання хоріону в висновку узд і довго не могла повірити, що лікар узд нічого мені не говорила про то і не забороняла статеве життя. Запитала чи я розумію, що то треба буде здати купу аналізів і справді ходити до лікаря. Що справді?))
    Випросила в неї обхідний листок по лікарях, то вчора заодно пройшла двох лікарів з трьох (чи чотирьох, сімейну теж треба вкінці?), а сьогодні здала купу крові з пальця і вен обох рук. Загалом 10 аналізів. Ура!) І то я справилася з 7.40 до 09.06:) З чергами в поліклініці і в Медісі, то мені дуже повезло скрізь прослизнути на початках.
    І в мене далі не любов до кабінету, де беруть кров в жк. І навіть не через те, що низенький кругленький мужчина запізнюється на 10 хв, прибігає ледве дихаючи, коли його чекає коридор вагітних, голодних і кудись поспішаючих дівчат. І не те, що колись треба було 1-2 грн на кабінет, а тепер треба іти з цілим кульком пробірок (я ото так дивилася, куди попадуть ті бруднючі пробірки з аптеки і навіть заікнулася про "чи їх не треба було помити", то здається мої поклав, а взяв якісь знизу) рукавиць і шприца, і ще всерівно дати на кабінет одну-дві грн. А добив мене якраз пустий холодильник, що стоїть саме навпроти кушетки, де беруть кров. Мужчина відкрив його, дістав папірець якийсь підписати, а мене огорнув такий "приємний" різкий запах ковбаси... Ух, ледве стрималася, щоб не розреготатися. Добре, що вже хоч не тошнить. Бо прийшлося б йому не лише мою кров збирати.
    Ще один одненький аналіз в понеділок зранку і до лікаря ввечері дооформити ті всі папери, заяву написати, благодійно-обов'язковий внесок в конкретному розмірі зробити. А у вівторок на підпис до завідуючої і до терапевта ще надіюся. І все, Доббі вільний. На скільки там тижнів, 2 чи 4?

• Подобається Подобається x 1
  8. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Вони мені ще й 2 рази умудрилися синців понаставляти (одного разу мужчинка отой, а іншого дівчинка). Хоч на вени мої ніхто ніколи не жалівся, в радіоїзотопній в мединституті он в той же день беруть спокійно кров і без наслідків, а тут вже двічі лажають:girl_devil:
    Ого, швидко ти :) Мені ще лишилося з кардіологом "порішати", а для того ще десь ехо серця до понеділка надибати (бо кардіограму вже зробила), а щось тааак ліньки :girl_in_dreams:Ну і сімейний лікар.
    О, бач, а мене за них навіть не питали і не згадували в одній і тій же ЖК. Хто як хоче, так і тріпає нерви вагітним :girl_haha:

9. Miss Sixty

З тим ттт і попередньої В, і зараз все ок. Я взагалі дуже спокійно і легко ставлюся до аналізу крові з вени, а мене сьогодні вже двічі перепитували чи все добре, чи не переживаю, чи не боюся:)
    А що ти там здавала? То з жк направили?
    Та бо я, як радіоактивний віник, ганяла з 3го поверху на 4ий, щоб нікого не пропустити і бути першою в 409) А на 3му сьогодні аншлаг, я була в шоці від к-ті народу:)
    А до кардіолога то тебе вже індивідуально по якихось показах направили? Бо мені сказали лише лора, окуліста, терапевта і сімейну, я так розумію. На ехо серця минулої В мені Кравців давала направлення в Діагностичий, тобі ні?

10. Akina

Та то я зі своєю щитовидкою гормони здавала. Там без направлення можна і виходить на порядок дешевше ніж в Медісі
    Та я теж завжди спокійно ставилася, ніколи не сиділа отих "положених" 5 чи 10 хв після аналізу, руку затисла і далі побігла. Тому й здивувало мене що отак двічі підряд "нахалтурили". Може, то того, що я їм "на кабінет" нічого не лишала :girl_haha: (вони в принципі й не просили прямим текстом, а натяків я не розумію :) )

Ага, я маю "бонусом" кардіолога і ендокринолога (і відповідно усі "додаткові" для них аналізи і узд), бо маю там хронічні не так щоб болячки, але запитання :)

11. Miss Sixty

12. Akina

• Інформативно Інформативно x 3
  13. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

14. Fiyalka

Fiyalka Active Member

Дівчата, я так зрозуміла ви в поліклініці на Медової печери стоїте на обліку, я у Винниках (але на віл, rw і ще пару то напраляють туди здавати) вчора якраз була то перший раз почула що на кабінет мужчина попросив 1-2 грн. На рахунок Кравців, то теж направляла на ехо серця але там на місці 4 поверх, я ніколи ехо не робила тому мені трохи дивно, чи то так має бути, що дуже швидко дивляться, за 250 грн очікувала більшого чи що...

15. Deidra

Deidra Well-Known Member

Я "добігаю" свою роботу останній день сьогодні і у відпуску до кінця місяця
    УЗД зробила ще минулого тижня (11 тижнів 6 днів було :haha: і то якимось дивом на нього потрапила. Зате побачила рибку маленьку, ручками-ніжками ментиляє, всі терміни на тиждень-півтора випереджає :) Питала, чи стать зрозуміло на тому терміні: "щось видно, але раніше 19ого тижня не беруся сказати". Пообіцяла стати на облік, лиш не уточнила, коли (щось зовсім мене так рано той облік не надихає).
    Тільки зараз починаю мозком доганяти, що вже півтора тижні ходжу з печінням а ля молочниця чи то а ля цистіт, чи все накупу. Що то до від'їзду у відпустку поздавати, щоб хоча би знати, що зі мною відбувається?
    Я звикла, що таке "саме проходить": за тиждень-два організм, як правило, справляється. І вже в неділю-понеділок майже не відчувала симптомів, а тут знову припекло в прямому сенсі. Хоча ще є надія, що поза роботою і з нормальним режимом сну і харчування таки організм вирулить...
    Старша дитина (ага, він тепер старший!) обіймає і цьомає "лялю" в животику - сам собі таке придумав :)))

• мімімі мімімі x 2
  16. Miss Sixty

Мене як направляли на ехо 3 роки тому, то направлення було в Діагностичний центр на Пекарську, а там безкоштовно по направленню. На місці не робили (принаймні я точно). Більше ехо ніколи не робила, тому за адекватність ціни не скажу. Але ехо серця, то ж, як узд типу. А узд зараз в державних мабуть так і коштує. А де саме там тепер є ехо? Зліва перед коридором до 409, Узд кабінет?

Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk

17. cjomcjomka

18. Fiyalka

Fiyalka Active Member

19. Fiyalka

Fiyalka Active Member

Так 406 кабінет.

20. cjomcjomka

малюся лягла в боковий вид головного передлежання і її ноги під моїми правими ребрами. І тепер вона чи то натякає, що нижню пару ребер мені варто видалити, чи то просто мацає нову тверду штучку, до якої може доторкнутись.. Але це досить боляче. І я ловлю її за лапку і кажу так не робити :) На пару хв допомагає :)
    Дзвонили з ЖК - запитатись, як я почуваюсь і коли до них прийду. Дуже мило поговорили, прийду наступного тижня
    Життя прекрасне :)

Останнє редагування: 9 Березень 2018
    • Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 2
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  21. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

О, так це ж наше улюблене місце (с) :)
    За вами тааак слідкують?
    В 1,2 вагітність я в жк записувалась в книзі на дату, коли було зручно мені (але вагітних було вдосталь, то найближчі вільні дати були тоді через 3-4 тижня). В 3 вагітність мене сильно не напрягала, на прийомі озвучувала дату десь півтора місяця допереду, виписувала направлення на аналізи - і я +/- через півтора місяця приходила, без дзвінків. Гінеколог хіба що 3 тижні тому дзвонила та питала чи я народила (це 2 тижня після пдп), бо в них особова справа ще на столі. (Гінеколог не байдужа і не безвідповідальна, як може здатися, просто під час першого-другого прийому вона впевнилась в моїх адекватності та досвіді, вагітність протікала нормально).
    Чи то із-за Вашої ускладненої ситуації положено дзвонити?