Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Virna

Virna Well-Known Member

Я тоді ще не мала лікаря в пологовому, а в жіночій консультації казали попити кардіомагніл, досі не знаю для чого. Хоч тоді пояснювали взаємозв'язок. Але я не приймала його. Чи скорочувалася шийка не знаю, бо останнє узд було в 28 тижнів. Народила рівно в 40 тижнів.

• Подобається Подобається x 1
  3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Напевно так спокійніше жити :) бо я від понеділка на нервах вся і то не на користь мені...

4. Virna

Virna Well-Known Member

Не переживай, відпочивай і як мучить перепитай лікаря. Мені стає спокійніше, коли підтверджує медпрацівник) Я от так переживала стосовно розмірів дитини декілька днів тому. А пішла в пологовий до лікарки і вона казала навіть до голови не брати.

5. Vittoriya

@Virna та власне лікар трохи спочатку на мене нагримав, що я не обережнічаю і що шийка скоротилась значно з попередньоі візити. Ну а я невдало дуже спробувала Меласі садок, тільки знервувалась, наганялась, перебула дві віруски з високою температурою і в результаті ітак дитина вдома зі мною :)
    Ну але він коли побачив, що я вже ледво тепла від його слів і налякана, то сказав, що якби було зле, то він би і ліки включив і взагалі я би вже мала направлення в лікарню. А так просто лежати багато.

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

у мене шийка в 34 тижні була в нормі по УЗД, я навіть цифр не знаю, бо не уточнювали - ОК та й все
    А тренувальні в мене були сильні і болючі, і одного разу я справді перехвилювалась - коли вони в 25 тижнів якось ввечері стали регулярні і по тривалості перевищували 30 секунд. Я з півгодини навіть мусила передихувати, а потім минулось і заснула. Також тоді було ГВ, також та ситуація змусила мене попереживати.
    Ну і народила в 42 тижні 3 дні, пішла в пологи з повністю згладженою шийкою, але на цьому терміні то і не дивно.

7. Vittoriya

@cjomcjomka ого, в 25 тижнів. Скільки я всього не знаю. Дякую за своі розповіді, мені вже від вчора якось психологічно легше значно. Просто знаю, що все буде добре. І годувати стало якось легше, розслабилась просто.

• мімімі мімімі x 1
  8. cjomcjomka

це було реально страшнувато.
    А пізніше я дізналась, що в багатьох моїх знайомих, особливо в кого 3-4 дитинка, були подібні "загострення" тренувальних на цьому терміні
    дехто пережив цей час вдома, дехто - в лікарні, але у всіх все добре.

Я взагалі на попередньому досвіді навіть записала собі "періоди хвилювань":
    1) до того часу, як дитя почне рухатись. ("як воно там?")
    2) 25-28 тижнів - тренувальні, часом болючі
    3) в усі вагітності. 32-33 тижні і 36 тижнів. Дуже рідкі виділення, подібні на підтікання вод. Переживально. "Тільки не зараз, ще хоч пару тижнів"
    4) з першою дитиною мандраж при тренувальних в 37-38 тижнів: "невже починається?"
    5) з першою дитиною - 39-42 тижні "ну коли вже?"
    :)

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Vittoriya

@cjomcjomka це точно... А особливо, коли читаю в групі на фб вагітних, польських і там поголовно дівчата з короткими шийками, при чому там є наприклад з 28 мм шийкою і вже купа ліків-прогестерон, магне, ношпа.. І я так, з одного боку зовсім не хочу такого ж, але внутрішній страх, що інші ж лікарі от виписують таке, значить вважають це необхідним. А мій каже, що вважає, що не треба ліків.

10. Orman

Orman Модератор-бомба

це не коротка. Ну в сенсі, не занадто коротка.
    маєте доброго лікаря.

11. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@Vittoriya , мислю що він (лікар) відслідковує динаміку..ну і досвід попередньої вагітності..ще є питання внутрішнього вічка, якщо закрите, то ще один + до "непереживань і самонавіювань".

12. Vittoriya

Та власне і то в дівчини в 34 тижні така, а в мене в 31тиждень 25 мм і вона п'є ті всі ліки. І лікар ій сказав, щг в неі шийка дуже коротка.
    Так, тому й стараюсь довіряти йому

13. OlichkaOlivia

OlichkaOlivia Well-Known Member

Усім привіт! Хочу підняти таку приємну тему як рухи-копнячки маляток. Хто коли вперше відчув і наскільки перші рухи регулярні? Нам вже йде 19 тиждень і то даємо знати про себе активно то цілий день тихо. А як у вас?

14. Vittoriya

Скажіть мені хтось, що робити, щоб малюк перевернувся назад головою вниз. Я нині просто в шоку. Раптом на узд в нього ноги внизу, ще 3 тижні тому все було ок.
    А ще до того всього шийка то з 25 мм скоротилась до 20мм лиш, ну ок, але пропускає палець.. Тобто вже є розкриття.. Ну от шо я роблю не так? :sad: треба долежати до 36 тижнів. Але як лежати, то як його заставити повернутись? Скажіть мені, що все буде добре...

15. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

все буде добре :)
    і у мене малий сидів на дупці. колінно-ліктьові пози радили робити.
    а у вас не практикують поверхневе перевертання дитинки? моїй сестрі так робили на 36т. народила після 40 т сама. дитятко як перевернули, так воно позицію і не поміняло до пологів.

16. Vittoriya

Не чула про таке, але от тепер аналізую слова лікаря, він сказав, нічо, повернемо його як треба буде. Я того не зрозуміла, а може він саме то мав на увазі?

17. Orman

Orman Модератор-бомба

все буде добре.
    Відкриття на один палець з Михайлом в мене всю вагітність було.
    колінно ліктьова у вигляді, а ще краще попою догори а лягти аж грудьми. Ті всі вправи дуже пасивні, не переживайте.

18. Vittoriya

Ваші слова мені як бальзам на душу, чесно!!! Бо от від того незнання мене криє. І ніби лікар мій сам мене заспокоює, спочатку налякавши правда, та я шось почулачь дуже непевно..
    --- дописи об"єднано, 9 Жовтень 2017 ---
    Але от зараз лежу і чую гикавку в самому низу. Як так може бути?

19. Vittoriya

Сьогодні якийсь певно поганий день... Розсікла Меласька бороду в хаті, на рівному практично місці.... Поіхали вони на швидку, моя мама і чоловік, я ж не можу і так хижо мені, шо це капець...

20. cjomcjomka

все буде добре
    З наших форумних дівчат @Mammy лежала навіть в патології, якщо не помиляюсь, бо доня була в сідничному до пологів, а перевернулась в останній момент.
    Синочок @Holly до 39 тижнів сидів на дупці, а народився "правильно" на 42 тижні, при тім, що крупний плід
    От щойно @Rodionochka народила доцю, яка і сідницями сиділа, і в косому поперечному положенні була, але перед пологами "визначилась" і лягла голівкою.

Щодо шийки - Вам сказали щось робити? Песарій, ліки? Якщо ні, то будьте спокійні взагалі. Лежати - так. Колінно-ліктьова позиція - не надто активна, я би робила у Вашому випадку
    він закінчився. Дай Бог, щоб це був якийсь пік, який минув і все налагоджується.

• мімімі мімімі x 1
  21. Vittoriya

Ні, нічого, лиш долежати за будь яку ціну до 36 тижнів. Лишилось трошки більше двох тижнів. А далі вже можна буде і навітт треба буде побільше рухатись, щоб після того лежання трохи організм розрухати на пологи. Але головне, аби малюк розвернувся назад.