Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Virna

Virna Well-Known Member

щойно з узд. дівчата, поговоріть зі мною. щось моє маля не відповідає розмірам тижня вагітності. то переживати? бо переживаю. перший раз навпаки дитина завжди була трохи більша. в кого щось таке було, розкажіть.

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@Virna а точно відомий термін вагітності?

4. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Танюша, не переживай!!!! В мене як з малим так було, так і зараз ( по місячних більше, а дитинка на тиждень з лишнім менша), то все індивідуально коли там відбулася зачаття. Гінеколог рахує по місясних,узд показує менше

5. Virna

Virna Well-Known Member

я то знаю. в мене по місячних взагалі народжувати 7 жовтня. по узд всі попередні рази 15-17 жовтня. а сьогодні написали аж 26 жовтня. робила в прокопчук. так, казала все добре, але чому така дитинка маленька? тим більше, що Мартин родився 3800. так як я собі рахую, то зараз десь 35-36 тиждень, то написали вага 2200.
    --- дописи об"єднано, 12 Вересень 2017 ---
    ну як точно? він і так відрізняється від терміну по місячних. вище в дописі вже написала.

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

На тиждень-два меншою була по замірах моя доця в 34 тижні
    Народилась крупною і здоровенькою.
    Якщо на ранніх термінах по УЗД все співпадало, то може бути просто менша дитинка.
    Ну і чим мала вага 2.200 в 35 тижнів? У нас в 34 було 1.800.
    Народилась добряче поза 4

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Virna

Virna Well-Known Member

по узд і по місячних не співпадало з самого початку, але в мене довгі цикли. всі попередні узд на 19 і 28 тижні передбачувані пологи ставили на 16-17 жовтня. а сьогодні по гестації термін 36,6 тижнів, я собі рахувала і за попередніми узд десь 35-36, а за сьогоднішнім узд - плід має розміри 33-34 тижні і передбачувані пологи аж на 26 жовтня. таке от. переживаю(
    а, і ще дитина сидить сідничками.

8. cjomcjomka

Якщо ще і на ранніх термінах була різниця, то переживати взагалі не варто.
    Ну і так, дітки народжуються з великим "відхиленням" від ПДП по місячних. Доня моя 22 жовтня термін був на 3 по місячних, але я по місячних не рахувала, бо в тому циклі овуляції була не на 14, а на 23-25 день.

9. Virna

Virna Well-Known Member

@cjomcjomka, дякую. завтра маю зустріч з лікаркою з пологового, побачу що скажуть. головне, щоб малявка добре розвивалася. думаю, от якби щось було б не так, то на узд видно, щось би сказали?

10. cjomcjomka

однозначно!
    та на такому терміні всі "невідповідності" - то виключно розмір. А точніше - БПР голівки та довжина стегнової кістки. Це не якесь там "відставання"
    А здорові дітки ж від 2,5 до 4,5 в середньому народжуються при доношеній вагітності. От і кількість варіантів
    плюс похибка УЗД

11. Lionela

Lionela Well-Known Member

Привіт дівчата. Незнаю що це таке але вчора ввечері ні з того ні з сього почала боліти лобкова кістка і все там між ногами. Термін 37 тижнів. Так болить що ні ходити ні лежати ні поворухнутися не можу. Так як 4 дитинка то передиваю щоб дома не родила. Чи то вже такі передвісники пологів. В кого таке було? Бо в мене жодного разу так не боліло . Думаю чи в лікарню бігти чи ще чекати. Розрадьте мене.

12. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

В мене. То ніби називаєть лобковий симфіз. А мене перестало боліти десь 2 міс після пологів. Мій лікар, на це посміхався, і казав, що то внормі, у всіз болить. Я пила парацетамол після пологів.

Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk

13. cjomcjomka

Бігти Ви зараз ніде не будете, гарантовано
    То болить симфіз, скоріше за все - варіант норми.
    Більше відпочивати..

14. Vittoriya

Дівчата, а тренувальні коли починаються і як то взагалі є, то твердне живіт, правда ж? Мене остатньо частенько твердне живіт, особливо ввечір. Я шось нервую, бо шийка 25 мм, я ще годую малу і щоразу переживаю, чи то не шкодить, а пробую домовлятись і шось співпраці наразі ніякої... Вдень все ок, ввечір починає тверднути і то навіть як лежу. Лікар нічого н виписував з ліків, казав лиш лежати багато. На рахунок твердне живіт сказав, що то нормально, але я не питала його як зачасто то є нормально?

15. cjomcjomka

Якщо без болів, то нормально взагалі і цілком
    "тверднення" - брекстони - в нормі з 20 тижнів можуть бути
    різке припинення годування може нашкодити більше, ніж ГВ.

все, що тільки можливо, робити лежачи. Бавитись з доцею лежачи. Жити на ліжку і підлозі.

16. Vittoriya

Та я так і стараюсь робити, але ввечір твердне і лежачи і от цього боюсь, бо якраз вкладаю малечу спати, цицею. І тут в мене якісь переживання починаються. З іншого боку, вдень як годую, то не твердне, а значить ніби.ж звязку нема. Але постійно про це думаю

17. cjomcjomka

та і кожен би думав
    але зазвичай "тренувальні" відчуття в кожну наступну вагітність сильніші. Тому...

18. Virna

Virna Well-Known Member

@Vittoriya, в мене перший раз так тверднув живіт, але так, що навіть коли лежала мені не давало спокою. Було таке, що цілу годину підряд він ставав твердий-м'який. Мене дуже непокоїли ті спазми і я призначила сама собі магне б6. Причому пила тільки коли були такі відчуття, мене то розслабляло і заспокоювало. Але я не закликаю робити, так як я робила. А зараз теж буває таке відчуття, але воно декілька секунд, не напрягає і зовсім інше за відчуттями. Тому оті спазми, то дуже індивідуально. Якщо так не дає спокою, перепитай в лікаря.

19. Vittoriya

@Virna та точно на ти :) а лікар тобі що на то казав, на ті твердіння? І шийка від того не скорочувалась? На якому терміні ти народила?

20. Orman

Orman Модератор-бомба

Якщо Вас це втішить, то в мене твердіння і навіть конкретні перейми були довго і багато.
    Шийка в день третіх пологів зранку була 4см.
    Раніше 42 тижня ще не народила жодного разу (так пишу ніби 6 разів народжувала )))

21. Vittoriya

Ну чесно кажучи втішить :), бо мені хочеться лишній раз почути, що твердіння і скорочення шийки не пов'язані. І я надіюсь, що збавивши темп я затримаю трохи то скорочення. А от з твердінням я ж не можу нічого вдіяти.

• Оптимістично Оптимістично x 1