Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Your Princess

Your Princess Well-Known Member

Можна запитати таке трохи дивне питання, поки що не плануємо діток, але я дуже багато читаю на цю тему,щоб пізніше було легше. Скажіть будь ласка, якшо є тут такі хто планував вагітність заздалегіть, я от планую зайнятися спортом, своїм тілом, мати хороший прес, міцні м'язи. Чи допомагає це народжувати якшо жінка перед цим займалася спортом, фізична підготовка її була дуже хорошою? Наприклад, чи можна уникнути розтяжок і чи легше народжувати потім?

• Корисно Корисно x 1
  3. LittleGirl

LittleGirl Active Member

І в мене планові пологи на 22 березня. Бачу, багато діточок планується :) Вже дещо покупляла в пологовий, залишилось тільки ковдрочку для малятки, і всякі речі для себе. Відчуваю себе вже мамою - спочатку все донечці, потім для себе. Можу гола побути, головне щоб дитятко все мала :girl_haha:. Планую родити на Мечнікова, але в мене шось теж відчуття що його закриють :sad: Халепа тай все.

Часто мене тривожать сни, що я або народжую, або одягаю дитинку. Останній сон - то мій брат взагалі пуповину перерізав :girl_haha:. З такими темпами, я збожеволію :girl_crazy:. Після таких снів в мене починається паніка, що треба вже і зараз це все прати, прасувати і пакувати, але чоловік лагідно свариться, що тоді ті всі речі будуть вбирати пилюку :) Не знаю що робити, і коли пакуватись.

А Ви коли почали прати/прасувати?

• Подобається Подобається x 2
  4. Havronia

Havronia Well-Known Member

Більше допомагає психологічна підготовка, розуміння фізіології пологів, вміння слухати свою інтуїцію і тіло. А розтяжки - як пощастить. Я зі спортом не дружу, нічого для профілактики не робила і розтяжок не маю.
    Ви ж їх запакуєте.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

швидше навпаки. є така залежність у жінок спортсменок.
    на мою думку, йога, з асанами, які допомагають розслабитися, краще. звикається до тіла.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

@Your Princess я зовсім не до спорту (колись займалася танцями, і на велосипеді каталася навіть вагітна, то всі мої спорт досягнення. прес й зарядку вдома не рахую). В мене жодної розтяжки, ні на животі, ні на грудях, ні на ногах. І не мастила всякими кремами. Схильна вважати, що то просто фізіологічні особливості організму. А щодо легкості в самих пологах - навіть не знаю, бо не маю з чим порівнювати. Я легко народила.

7. zkate

zkate Well-Known Member

Прес як раз шкодить. Тому краще не перестаратися. Жодна жінка з сталевим пресом сама не народила (Аніта Луценко як раз розказувала що її вимучили, і все одно розрізали). Почитайте про це в неті!

• Інформативно Інформативно x 1
  8. Dominika

Dominika Well-Known Member

ні, не допомагає. Про це багато написано в неті, і так, вважається, що хороший прес може створити проблеми в пологах. Жодна з моїх спортивних подруг не мала легких пологів. Або КР, або важкі пологи. Легко(за їх словами) народжували якраз ті, хто до спорту має дуже далеке відношення. Йога, біг, спортивна ходьба, шахи:girl_crazy: - так. А решта - на ваш розсуд.

9. Your Princess

Your Princess Well-Known Member

Так, я про Аніту Луценко і її пологи вже не одне відео бачила, цікаво розказувала. Дякую всім за відповіді на моє питання, вибачте. я трохи в справах "вагітності" ще не дуже маю досвід, але хочу помалу дізнаватися і відкривати для себе цю тему. Задумаюся щодо спорту, краще не буду себе грузити ним дуже, а з розумом :)

10. zkate

zkate Well-Known Member

@Your Princess не вибачайтесь!!! Дуже добре, що Ви зазделегіть тут і готуєтесь! Питайте, цікавтесь, це допоможе Вам не зробити типових помилок!

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • мімімі мімімі x 1
  11. Judice

Judice Закохана в гори ))

У мене це буде друга дитинка (маю солодкого чотирирічного синочка), тому до всього ставлюся спокійніше і ще нічого не прала-прасувала, хоча вже пора. Немає нічого поганого в тому, щоб заздалегідь поскладати пакети і бути спокійним)) Пил ніяк не потрапить у Ваші запаковані речі, та й надмірно перейматися стерильністю теж не варто. У мене мінімальний набір речей є, також ще у пошуках покривальця, бо синочкове вже геть не годиться. На сни не зважайте - думайте тільки позитивно, читайте і робіть теж тільки позитивне ))

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  12. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Дівчата, коли чуються рухи при другій вагітності? Вже є 18 тижнів і щось поки не дуже, швидше мостіння часом якесь і то так, слабенько. Правда я повненька, і при УЗД на 12 тижні казали, що плацентація по передній стінці. Читала, що при такому можуть рухи гірше чутися... Тривожусь..

13. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Не переживайте, чомусь існує така думка, що при другій і наступних вагітностях рухи чути скоріше, але то не зовсім так, то є індивідуально і залежить від багатьох факторів. Наприклад я при трьох вагітностях, реально чула рухи після 20 тижня, і то при першій і третій дуже легенькі (завжди прислухалася), при другій були трохи активніші. Так що все у Вас нормально, бережіть себе.

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

це допомагає жити здоровим способом життя. А це апріорі корисно, тому успіхів Вам. Вагітність і пологи - це тимчасово, а здоровою треба бути і до, і підчас, і після

• Подобається Подобається x 3
  15. Moza

Moza Member

Мені лікар сказав на УЗД що десь з 20-го тижня буду відчувати, а моя подруга вже з 16-го тижня при першій вагітності почула. Так що я зробила висновок що це дійсно дуже індивідуально.

16. fillette

fillette Well-Known Member

У мене перша вагітність, плацента по передній стінці. Почула рухи в 16 тижнів. В 18-20 чула вже дуже добре. Але в мене дитинка дуже активна. Подруга вагітна другий раз, то до 20 тижня не чула добре рухів. Так що все індивідуально.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. happy story

happy story Well-Known Member

18. bobryha

bobryha Well-Known Member

Дівчата, маю запитання по ктг: вчора робила в полікліеіці- результат 8 з 10( типу норма) але смущає то що по всім пунктам по 2 бали, а по одному (децелерації) 0 балів. Прийшла додому, начиталась в неті що то серйозно коли вони виражежені( свцдчить мало не про гіпоксію) . І тепер не знаю як поступити- чи то зробити ктг в іншому місці і тоді вже дзвонити до лікарки(якщо так то де у львові його дрбре зроблять і опишуть?).чи все ж таки якщо загальна сума в нормі- то все ок і даремно себе накручую

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

У мене з 2 дітьми ктг було на 8. Гінеколог нічого не казав, діти здорові.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

так є ВЕЛИЧЕЗНА різниця між жінкою професійною спортсменкою і жінкою в хорошій фізичній формі. Притому ще залежить яким саме видом спорту займалась жінка професійно.
    @Your Princess але від вашої форми скоріше буде залежати відновлення. На наявність-відсутність розтяжок вона не вплине, на перебіг пологів, скоріш за все - ні.
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2017 ---
    дівчата, давайте чесно. Більшості до сталевого пресу - як до неба. В мене був (скоро знову буде) нормальний прес (тобто я ним займалась). Прекрасно народила. Всіх трьох. Останню дитину сама вдома.

Мені сусідка, як я вагітна бігала теж пророкувала важкі пологи.

Якщо ви в спортзалі не живете (як Аніта). то спорт не пошкодить.

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  21. Moza

Moza Member

Мій чоловік вчився в інфізі. Каже, всі гімнастки завжди народжували без проблем, і зараз, всі його одногрупниці хто народжував - а дівчатам вже добре за 30-ть - також жодних проблем не мали. Навпаки, хто за 2 години народив, хто 3 години. А дехто з них працюють професійними тренерами.