Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

тема є продовженням цієї

Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком

Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. Straniera

Straniera Well-Known Member

відгукніться- хто ходив знайомитися зі своїм майбутнім лікарем у пологовий- десь на 35 тижні- то треба на крісло вилазити чи просто огляд живота на кушетці?

3. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Не думаю, що від терміну то залежить. Мене жодного разу на кріслі не дивились, звичайний огляд на кушетці.

• Корисно Корисно x 1
  4. mavpena

mavpena New Member

Коли я лежала в патології на Мечнікова то КТГ робили кожного дня і коштувало воно 30грн,перший раз дала а потім ходили безкоштовно.А так 50грн, я платила на Руській в поліклініці.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. bobryha

bobryha Well-Known Member

Замучило мене безсоння. А то тіки 24 тиждень... Вже трохи часу то тянеться ... Спочатку думала може від того що малий хворів( а то як дитина хвора ,сон мене повноцінний ніколи не бере), потім зуб рвала, то тілька днів був дискомфорт... а тепер вже причин ніяких- спи та радуйся, але ж ні- кожної ночі прокидаюсь пів третьої( як по годиннику :girl_crazy:) і до 6-ї слоників рахую. Потім тільки задрімаю, починають дзвонити чоловікові будильники і тре топати сніданок готувати... і так з дня в день. заснути вдень ніяк не можу( хоча спати хочу) і вечером раніше 11 теж ніяк не засну(((( ну що за напасть :girl_cray:. валеряночку, м"яту, мелісу пробувала- не помагає, хату на ніч добре провітрю...

6. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Сиджу і мало не ридаю. Я так сподівалася, що як вагітність так важко проходила, то хоч роди будуть нормальні. А де там. Була і в медінституті і на Мечнікова. Обидві лікарки, не залежно одна від одної кажуть лягати в паталогію терміново((( бо по Узд відставання в розвитку 2 тижні і треба щоденно ктг. Ото і єдине що робитимуть. І взагалі :"то диво що ви і до такого терміну доносили". Ну рада це чути. Знаю, що дівчата з ВА нормально доносили до потрібного терміну і ніхто з того дива не робив.
    Коротше будуть мене щодня моніторити і в разі чого або стимулювати або кесерити ((( От і вмерла моя мрія про ідеальні пологи... Та взагалі сумніваюся, що мене так довго триматимуть в патології. ПДП на 20-ті числа грудня. А ще як прикинути, що маю більше схильність переносити (мама нас переношувала) ніж не доносити, то взагалі печально. Ну що за халепа ((

7. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Вони всі себе страхують. Тільки себе. Мене з Мечнікова відфутболили, бо в них нема судинного хірурга, а раптом в мене судина яка трісне в пологах і через аспірин і Клексан почнеться кровотеча. І теж клали "терміново" рівно в 38 тижнів, бо "з таким ніхто не буде чекати до 40 тижнів!" (то мені озвучила якась лікарка на Мечнікова, поки я радилася з Долотказіним). Правда вона ще казала, що в 37 треба терімново кесарити, а в мене тоді теж те відставання було, треба було ще трохи поносити, щоб ляля підросла, то я там була перший і останній раз. На Джамбула Улашин "змилувався" і сказав прийти здатися в патологію в 38. Але, дійсно, ніхто не чекав ніякого ПДП, а з особливостей в пологах був тільки якийсь укол від кровотечі (крім окситоцину). Як на мене, то якщо вже є той діагноз і ви (маю на увазі лікарів) знаєте, що випадок особливий і в будь-який момент щось може піти не так, то для чого "усугубляти" то все ще амніотомією, епізіо, окситоцинами, анальгінами і потріпаними нервами тої нещасної жінки, яка і так натерпілася за всі 9 місяців з постійними узд, уколами, ліками. То ж ще +100500 шансів, що щось піде не так. Але, то ж я не маю медичної освіти і "така мудра".
    Я Вас певно залякала, але не все так погано. @crissola наче сама народила, коли синок попросився. Так що налаштовуйтеся на те, що і ваша дитинка вибере правильний час, щоб маму там не мучили довго тими КТГ.

• Подобається Подобається x 2
  8. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Та куди там ще більше можна злякати. Я то вже і так зрозуміла, що нормально народити мені не дадуть. Мене би і вже вродили, я вже почала воювати. Казали, що то чекати до погіршення стану дитини не треба. Ну Ок, зробіть ктг, по ктг все Ок, то нащо пришвидшувати пологи, дитина ще не готова і маленька, хай росте. Просто обідно, що так намучилася за тих 9 місяців і з аналізами, і з уколами, і з тим лежанням по лікарнях.
    Ага, я вже теж почуваюся недипломованим медиком. Стільки вже про то все вивчила і прочитала, що навіть моя дільнична Г сказала: ну вам краще знати до кого то йти і що робити.
    Єдине, що хочу щоб дитинка була здоровою і щоб хоч ГВ було, хоч би тут мені нічого не нашкодило.

9. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Все буде добре! Як налаштуєтеся на ГВ, то ніхто його в Вас не відбере. Я йшла в пологовий свідомо налаштована годувати грудьми і навіть не думала про пляшечку і суміш "про всяк випадок" (досі в нас того вдома нема, навіть "для чайочку"). А дві жінки з мого близького оточення, які народили недавно, йшли в пологовий і думали, яку краще пляшечку і яку суміш купити. Як результат - діти на змішаному і ГВ вже згасає, а діти віком до піврочку. В обох був КР, але скільки випадків годування грудьми після КР і прикладання дитини до грудей в перші години після операції навіть тут описано. Все можливо і все залежить від настрОю мами. Якщо чоловік на Вашому боці, то я б не переживала. Мій на мому і замість мене всім пояснював, чому не треба пляшки і чому не даємо дурника. А в пологовому якось вчасно молоко прибуло, ще ніхто суміш не пропонував.

10. Orman

Orman Модератор-бомба

це сильно не факт.
    Нас мама народила на 39-му тижні. А от свекруха носила довго. Тобто діти її довго сидять. І ось мої діти всі в тата пішли - сидять рекордно.
    От і у вас все може бути навпаки. Мама вас довго носила, а ви швидше можете народити.

і може приходьте тільки на кгт в лікарню, чи навіть в ЖК, а в лікарні їм очі не мозольте )))

11. crissola

crissola Well-Known Member

@Happy Fiancee не переживайте , дав Бог доносити, дасть і народити! Я всю В була впевнена, що будуть кесарити. І на моє здивування, обидві лікарки з якими познайомилась перед родами ( на 30му тижні) сказали народжувати самій, а в процесі все буде видно. Я страшенно хвилювалась як то все буде відбуватися, бо фактично переношувати не бажано..чим більший термін, тим більше кров має властивість густіти. Я народжувала в Жемели. Вона настільки професійно розложила все мені по полочках, що я не засумнівалась , що все буде ок. Фактично вона сказала приїжджати в роддом , коли почнеться родова діяльність. Але в мене появився геморой, який одразу переріс в некроз..треба було кілька раз навідуватись до проктолога))) аж здригаю як згадую на не приємну процедуру по видавлюванні вживу тої бяки. Та що там казати один звичайний візит до проктолога чого вартий , а ще й з животом. Короче положили мене в стаціонар в 37,4 тиж. через це.І ви знаєте добре, що лягла , бо фібриноген через кілька днів підріс аж до 8 (норма 4). Моніторили мене по коагулограмі кожного дня , ктг робили також кожного дня. За два дні до пологів мене відправили на огляд до лора з ангіною, по дорозі я відчула як щось різко посунулось, трохи заболіло, на наст.день до обіду не відчувала рухів, сходила на ктг...рухи були млявіші ніж завжди. Я відчувала що щось не так, молилась весь день і била на сполох, щоб взяли мене глянути на крісло. Зранку мене мали глянути ,а нічкою відійшли води . В процесі пологів серцебиття дитинки погіршувалось , я не могла розродитись і вже хотіли готувати все на кр. Я сказала чоловікові, дзвони, щоб помолились за мене , а лікарку попросила дати мені ще один шанс. Через 10 хв., Дякувати Богу, народився наш Богданчик.

Я до пологів переживала, щоб не було кровотечі. Бо пила аспірин фактично до самого кінця, а він довше виводиться з організму аніж гепаринові уколи. Фактично напередодні я вколола укол Клексану і в обід ще випила аспірин, все обійшлось. Правда трохи погано було зашивати (в кінці зробили епозіо) бо рвались дуже тканини через аспірин. Казала лікар, що в неї давно такого не було, получився шов на шві. Вибачте, що стільки всього написала...то швидше би в тему про пологи. @Happy Fiancee Наталю може і добре було б лягти в стаціонар і спостерігатись, як в моєму випадку. І не забувай , що все буде добре , повір! Головне позитивний настрій і віра! Молитва здатна все побороти , я в цьому не раз переконалась.

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Запрошую на безкоштовні он-лайн курси для вагітних :girl_yes:
    Цикл безкоштовних вебінарів про пологи, грудне вигодовування і догляд за малюком.
    Наступного понеділка , 5 грудня починаємо. 9 досвідчених фахівців, 10 тем.
    Для участі потрібна реєстрація за посиланням
    На сторінці події публікуємо анонси і час проведення.
    Будемо вдячні за допомогу у поширенні інформації!
    Поділіться будь ласка з тими, кому ця інформація може бути цікава, корисна і потрібна :)

• Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  13. svoybox

svoybox Well-Known Member

Львівська Група підтримки ГВ проводить серію безкоштовних вебінарів про пологи, ГВ, догляд за дитиною. Заходьте на їх сторінку на ФБ, там є вся інформація

UPD тепер побачила, що вже вище написали))))

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Чого ж насправді варто очікувати після того, як пологи вже позаду і ви тримаєте довгоочікуване і таке рідне диво на руках?

Відповідальні вагітні жінки готуються до пологів, відвідують курси, вчаться дихати, нерідко цікавлять доглядом за малюком і грудним вигодовуванням. Обирають дитячі ліжечка, ванну, візок, пеленки, одяг і ще багато різних і гарних речей.
    Але попри всю цю підготовку після пологів більшість жінок стикається зі змінами в житті, до яких не були готові. Ніхто не попереджав про це, або попередження були, але до них не поставились серйозно.

Безкоштовний вебінар, 9 грудня, 13:00

"Вітаю – ви стали батьками! Тепер ваше життя зміниться назавжди :)"

Я , Світлана Кіка, сертифікована сімейна консультантка, мама 3-х дітей, розкажу з якими змінами, очікуваними і неочікуваними стикається чи не кожна родина після появи нового члена родини.

Як встигнути все.
    Як мамі виспатись. Хто має вставати до дитини вночі.
    Скільки часу повинна гуляти бабуся з онуками.
    Для чого взагалі потрібні бабусі, дідусі та інші родичі новонародженій дитині та її мамі.
    Звідки береться втома і що з нею робити.
    Де мамі брати час, сили і на що їх витрачати.
    Мамині інтереси і розвиток - чи повинна жінка приносити себе в жертву?
    Чоловік - які його обов'язки і потреби у перші місяці після пологів?
    Здоров'я жінки - що можна, чого варто уникати.
    Кому і що жінка "винна".
    Потреби жінки.
    Що потрібно дитині і хто це може їй дати.
    Хто ще не реєструвався, але хоче взяти участь - реєструйтесь тут.

Останнє редагування: 8 Грудень 2016
    • Подобається Подобається x 4
  15. Nastylove

З великим нетерпінням чекаю саме твою лекцію)
    Дівчата, хто ще не зареєструвався, дуже раджу!

16. bobryha

Дівчатка, кому під час вагітності кололи 4 уколи дексаметазону, для профілактики респіраторного антистрес синдрому у дитини( у випадку передчасних пологів) . Як себе поводила дитина після інєкцій? Чи були якісь побічки для вас чи ускладнення?(в неті вичитала що можуть бути потім проблеми з наднирниками дитини, гормоном росту):sad:(( але чи правда це, чи гіпотетична страшилка?..
    Чи робили вам після уколів якісь додаткові узд, щоб подивитись легені дитини?
    мені лікар з пологового виписала їх вколоти по причині рубця на матці і крупного плоду(типу ускладнена вагітність). Можливо було б щось серйозніше, то колола б не задумуючись,а тут причина досить неоднозначна і виглядає, що лікар себе страхує. Тим більше в патологію вона мені не сказала лягати, а виписала як колоти його вдома.
    А препарат дуже серйозний, а анотація до нього - то взагалі кашмар з купою побічних дій...

Останнє редагування: 29 Грудень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  17. Nastylove

Дівчатка, може хто має листя малини і може зі мної поділитись?

18. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@bobryha, мені кололи. Відхилень в малого жодних. Але це було на 28-30тижнях....здається.
    УЗД не робили, на мене дихати боялись, зоб я хоч до 32 тижнів доносила...

• Подобається Подобається x 1
  19. bobryha

а коли народили? яка була причина загрози?

20. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

не втрималась я від коментів :girl_cray:
    його мало того що треба призначити правильно, так і вивести з того курсу теж...це дуже серйозний препарат..
    щось вони підзадрали останнім часом з тим "страхуванням".. ех...

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  21. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@bobryha народився восьмимісячним..4роки і5міс.тому...
    Було кілька причин і вовчаковий до купи..
    Але мене вела всю вагітність нормальний лікар з адекватними і непротокольними підходами...тому радити вам щось не можу, лиш написала що на малому це не відобразилось...

• Подобається Подобається x 3