Для майбутніх мам (12)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Radistka, 16 Травень 2015.

Статус теми:
Закрита.
  1. Radistka

Radistka Well-Known Member

Всьо, ось і на мене напало безсоння. 5:37 ранку, якийсь зачаклований час. Як так далі піде, то існує загроза, що мій малюк буде мати 35 пінеток на час народження. Ну прям як принц якийсь. Чи то я за перший триместр все відіспала, чи то легкий шок від того, що я нарешті йду з понеділка в декрет.

• Подобається Подобається x 8
  2. Rona

Rona Мама-йожик

@Fleshka є велика різниця, коли мамі 41, а коли 19. Коли вона по суті ще сама дитина, коли нема такого доступу до інфи, як зараз (а може в когось і зараз нема інтернету, подруги з успішним ГВ хоча б). Я не згодна з тим категоричним твердженням, що як в мами нема нікого поруч, то вона сама собі якось все організує і все буде чотко. Це дуже рідко може бути так. Залежить від моральної стійкості мами, від її знань, від того чи є післяпологова депресія, від того чи чоловік поруч, чи він цілодобово на роботі, бо якраз кар'єрний зріст, а йому сім'ю годувати треба. А може він взагалі на заробітках.
    Але перш за все від спокою мами залежить як вона організує собі побут і догляд за дитиною. Хтось від природи спокійний як шуфля, бо така конституція в людини. А хтось дуже чутливий і близько все бере до серця. А хтось вже спокійний, бо досвідчений в життєвих ситуаціях, інших, не з дітьми.
    Я про те, щоб мама готувалась до малюка, щоб знала як можна забезпечити собі отой душевний спокій, що для неї саме важливе. І не боятись просити про допомогу, якщо вона потрібна в чомусь. Не боятись настояти на свому з "помічниками", забезпечити себе знаннями з ГВ і догляду за мацьопством. Тоді можна сподіватись на добре.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Ну то чи не банальне непорозуміння зі своїми батьками є причиною такої позиції?

4. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

А я говорю як працююча мама без допомоги зі сторони, окрім чоловіка і з успішним ГВ ;) Питання ГВ чи не ГВ в нас взагалі не обговорювалось.

Звичайно везе тим у кого є дійсно допомога
    але вбільшості, та допомога і розслабляє і вилазить богом. І ще раз повторюю це з моїх спостережень.

про це і немає мови, Ви праві.

Ну от скажіть, що я мала робити в свої 23, коли жили з чоловіком самі у Львові, моя мама тоді була за кордоном (хоча і тепер вона з нами не живе, а за 70 км від Львова), в його мами господарка своя, чоловік практично цілими днями на роботі (хату знімаємо, допомоги в грошах ні від кого не чекаємо і дякуємо, що хоча б зі села десь-колись, дуууже рідко, якісь продукти підкинуть), я з маленькою дитиною, а з 3-х місяців вже працювала, з дому правда, але все ж... Розкиснути і впасти в паніку. Бо мені немає кому допомогти. Та зібратись та й робити те, що мала робити. Я не мала часу на післяродову депресію, хоча теж було не легко і були деколи істерики і сльози. Бо це дійсно не легко, але МОЖЛИВО!!!!
    Я ж не спорю, що супер коли є допомога, але та яка потрібна, про яку просиш, а не ту яку нав"язують і яка потім боком вилазить, тоді краще без допомоги (бо з такої допомоги реально і з ГВ важко і зі всім іншим теж не легко). Мені за дякую було те, що в перший тиждень нас хоча б з їдлом підстрахували.
    А коли немає ніякої допомоги (тут на форумі багато таких, що самі дають раду і при тому і ГВ в них в нормі і все решта і дітей по 3-5-ро і ніхто з них не обділений мамою), то що стверджувати, що самому не реально???? Та реально і з двійнею реально (у мене сестра двоюрідна в Америці: чоловік,вона, синочок (на той момент 4 рочки) і двійня хлопчаків, і теж самі і теж справились, і їй не 41 було, а набагато менше).
    Обурює, те, що отако прочитає якась дівчинка 19 років (біда, що і старші такі є), що самому не реально, бо треба і те і се, а тут ще й ГВ якось наладити. Та й дійсно опустить руки, "плюне" на ГВ, бо з фляшкою дитина 3-4 години спить, а з ГВ постійно на циці висить. А потім оправдовування: я сама - допомоги немає - нічого не встигаю і подрузі скажу, що встигнеш все тільки або з допомогою родичів, або з фляшкою.

А таке враження, що я тут про щось видумане пишу. Чи що мій чоловік не працюючий і має через те на нас час. Ні, так само працює, інколи і по суботах і неділях. Але є елементарне взаєморозуміння, взаємоповага і взаємопоміч, а не "чекай, бо я змучився з роботи, най тобі "тьоща" поможе (бо та тьоща живе з вами, а точніше ви з нею і ніби щось комусь мусить)"
    Зрештою ми дітей собі народжуємо, а значить глядимо їх і відповідаємо за них самі (ось це в першу чергу треба зрозуміти і чоловіку теж пояснити). І в першу чергу сподіваємось на себе і чоловіка. А далі, як зможуть вам допомогти по суті, то дякуємо, ні - то дякуємо, що не заважаєте.

І ще для тих у кого діти не такі... я говорю тут тільки про той випадок, коли дитинка доношена, здорова і мама в стані себе обслуговувати (про випадки, які бувають виключенням у здоров"ї я аж ніяк не смію говорити, бо не дай Бог...)

Якось так... Сумбурно... Багато... Але інакше не вийшло, бо соплі - то не про мене... І хоть закидайте тут тапками, а інакше думати не буду, мабуть через те, що інакше не вмію.:crazy:

про другу дитину і організацію з нею, я взагалі помовчу, бо наговорю ))))))

• Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Народе, про що ви сперечаєтесь :)
    і одна мама з кожною наступною дитиною може почуватись інакше, часом навіть до того, що з першим все було ОК, а з другим - ледь дає раду.

Пріоритетно що: гармонія і душевний спокій мами. Тоді і ГВ, і порозуміння з дітьми. А вже що для цього спокою потрібно - хай кожна вирішує сама. І говорить чоловікові про те, що їй потрібно, а вже він хай допоможе забезпечити умови.
    --- дописи об"єднано, 26 Жовтень 2015 ---
    ну і з досвіду:
    20-річна свідома мама - це реально, і нічим вона від 40-річних не гірша, якщо їй по мозгах не їздити (дорогій родині)
    в стані післяпологової депресії мама - навіть та, що фізично здорова, навіть в найкращих матеріальних умовах, - є неповносправною,
    часом без допомоги легше, бо сім'я стає дуже самодостатньою і саморегульованою (у мене так)

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ні. Не воно. Але ти права, позицію таку маю. Швидше через спостереження, як в енної кількості подруг родичі допомагають поставити хрест на тому ГВ своїми порадами, бож знають краще. А в мене просто немає дригу вже лізти з порадами.

7. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

в мене завдяки спільному сну не бракує :girl_blush2:
    Якось з перших днів висипалась як суслік. Аж непристойно було так висипатись в перші місяці.

• Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 3
  8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ось і я про то - це називається самоорганізація.

• Подобається Подобається x 2
  9. ruda kishka

А як знати наперід буде це порозуміння чи ні? Обговорювати ситуації і домовлятись в що їм пхатись, що радити і що робити? Риторичне...
    Рідко коли буває, що приходять і мовчки помагають по господарству. Зазвичай дають цінні поради "ну бо я ж 2-3-5 виростила, то я краще знаю", і "дай мені дитину а собі піди щось по господарству зроби і не зважай, що воно кричить, то всі кричать"

10. Rona

Rona Мама-йожик

@ruda kishka та, то моя відповідь на риторичне питання. І я хочу, щоб якась 19-літня мамочка не боялась встановлювати рамки помічникам, не соромилась бути увесь час з дитиною, не намагалась встигнути мільйон справ водночас і вибирватись з сил "бо треба себе правильно організувати", щоб не боялась дослухатись до себе і розставити пріоритети вірні саме для неї і дитини, а не для родичів і бо що скажуть люди. А потім всі навколо винні, бо комусь рот не повертається сказати яка саме допомога потрібна (а може і не потрібна).

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

та взагалі-то це вже перекручено - йшлося не про нереально, а про те, що допомоги можна попросити у своїх близьких, бо дуже часто це справді потрібно, і не стидатися, і подумати заздалегідь: кого і про що. А те, що люди виживають в дуже і дуже суворих обставинах - факт, але то не значить, що за можливості ці обставини не вартує собі полегшити.
    А взагалі, ми пишемо про різне: Ви про допомогу
    А я про:
    От Ви ж від свого чоловіка, наприклад, приймаєте таку допомогу, то значить все таки не "все сама" - а хтось, може, думає, що мужу тре котлети жарити, як то Комаровський радить і навіть такої допомоги не припускає)
    А чому риторичне? Так, обговорювати.

12. cjomcjomka

обговорювати з тими, з ким комфортно обговорювати
    Бути собою :)

• Подобається Подобається x 1
  13. ruda kishka

Доречі ТАК!!! :) Не варто нікому категорично писати, що а я от все встигала сама і ніхто не допомагав і було чисто, наварено, доглянуто. Бо хтось прочитає і буде себе їсти, що а от є такі організовані, а я якась не така. Бо всі ми ходили іноді не чесані, з нечищеними зубами, їли аби що, в хаті завал, поле не оране, корова не доєна і т.д. :) просто такі речі дуууже швидко забуваються і залишаються лише приємні спогади про солодкі миті материнства
    Я мала на увазі, що наперід всіх ситуацій не спрогнозуєш. А вже в процесі шукати взаєморозуміння і намагатись комусь доказати щось і відстояти своє право на щось - нє, спасіба. Краще я все сама
    Ну або так :) а всіх решта в сад

14. cjomcjomka

трохи різні кути погляду на ситуацію. В який сад? Кого стосується народження моєї дитини? Правильно, мене і батька цієї дитини. Зі всіма решта я можу ділитись чимось, якщо захочу. Ділитись переживаннями, ділитись проживанням цієї події. Ділитись проведенням часу з немовлям. Якщо я захочу. Якщо матиму сили. Так, для того, щоб впустити в таку інтимну зону - в дім, де є новонароджений, - когось, потрібні додаткові сили. Особисто мені.
    Коли я лежала в ПБ з новонародженим Сергійком, до мене зателефонувала свекруха і дуже щиро запропонувала нам пожити в них деякий час, поки налагодиться побут з 2ма дітьми. А я їй так само щиро пояснила, що ми дуже цінуємо цю пропозицію і матимемо її на увазі, та спершу хочемо якраз налагодити життя між нами - сім'єю. І знаєте, чоловікова мама зрозуміла.

15. ruda kishka

так отож! Я народила дитинку, я хочу максимум часу проводити з ним. Для мене це радість, мені не треба від цього відпочити. І допомога з тим, щоб забрати його від мене, щоб я від нього відпочила і помила собі в хаті підлоги теж не потрібна.
    То вам пощастило з чоловіковою мамою :) бо я ледь не щотижня доказувала, що я справляюсь і гуляти зі своєю дитиною хочу сама

16. cjomcjomka

мені і з чоловіком пощастило, і з чемними дітьми, і зі здоров'ям, і з фігурою і з освітою і зі всім решта. То тільки збоку так здається, що "пощастило". Розуміння приходить не на десяту і не на соту розмову.

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Оце точно мої відчуття. Мені було значно легше і комфортніше сасій і ті кілька днів, коли були чи моя мама, чи свекруха, я лиш вичікувала, коли вони поїдуть вже.

18. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Такого вроді тут ніхто не писав ;). читаємо... писала..
    І я ходила, бо я не робот. Але мої безпорядки це тільки мої безпорядки і що дорога родина скаже мені все одно ;) , а що сусіди і поготів..

19. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Як про мене сказано. Мало того, що вночі висипаюся, то ще й зранку до 10-11 спимо і вдень можу солодко заснути біля того пухнастика. Більше сплю, як до його народження:)

20. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Мені здається, що то дійсно все більше залежить навіть не так від темпераменту дитинки, як власне від темпераменту мами :). Моя мама вічно згадує, як то все було важко і не встигалось (нас у неї троє, але особливо вона мене пам"ятає, найстаршу :)) - "морок і жах був", а маю коліжанку, яка від початку вміла собі все так якось ...розслаблено організувати, ніби природньо.

Останнє редагування: 26 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  21. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Тут дуже всі про 19-річних мам переживають сьогодні.:connie_pull-pigtail То я вам скажу по-секрету, що якби я сюди прийшла зі своїм 19-річним розумом, то мала б враження, що 30-річні цьотки чубляться, хто крутіше вміє жити і пішла б геть. Сорі за відвертість.
    @Rostuslavchuk ви так активно захищаєте свою позицію, ніби є від кого її захищати;) то напевне гормони.
    Я не вважаю, що хтось має відповідати чужим вимогам про правильність організації побуту молодої мами. Якщо комусь краще без сторонніх людей і в тому є спокій сім'ї, то так і має бути. Якщо комусь краще з кухаркою чи свекрухою на кухні, лет іт бі. Мені особисто з першою дитиною всі заважали, але чим далі, тим більш спокійно відношуся до допомоги збоку. Нікому своє бачення не нав'язую. Зв'язку якості і тривалості ГВ з допомогою мами-баби-домогосподарки не бачу. ГВ в мами в голові.
    Все, давайте жити дружно:)

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
Статус теми:
Закрита.