Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. TinkaMalvinka

TinkaMalvinka Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (10)

Печінка – єдиний продукт, що містить великі кількості вітаміну А. Кількості вітаміну А різні у різних видах печінки. Згідно з даними Департаменту США з питань сільського господарства, 100 г печінки з яловичини може містити до 35000 МО, курячої печінки – 16000 МО, свинячої – 18000 МО, курячий паштет – 724 МО. Вагітна жінка, яка регулярно їсть печінку, може отримати таку дозу вітаміну А, яка буде небезпечна для її дитини.
    Хоча немає доказів того, що вживання печінки вагітною викликає вроджені вади, найбезпечнішою є мінімізація кількості вживаної печінки. Вагітній жінці також варто переконатися, що полівітаміни, які вона приймає, містять денну дозу сформованого вітаміну А не більше 5000 МО

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

І ще дуже багато статей на рахунок того що не потрібно"обїдатись печінкою " для покращення гемоглобіну, звичайно що десь-колись, коли хочеться то можна, але не за 2 і на мус

2. konsyltant

konsyltant New Member

Буду дуже вдячна. Бо в мене планована дата пологів - середина липня, я 10 червня планую іти на останнє УЗД а тоді вже знайомитися з лікарем

3. domino

domino Well-Known Member

4. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

В мене 19 тиждень і я ще й досі не чую рухів :sad: По-книжному, то мали б бути вже та і тут дівчата про раніші тижні писали. Іноді щось таке є ніби булькання але дуже рідко і дуже слабенько. Якось мені не по собі.

5. Virna

Virna Well-Known Member

не переживай. в кожного по-різному. ще є час.

6. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

усе добре :) майте терпіння, дитинка ще дуже маленька і її дотики як дотик метелика тому не відразу можна розрізнити ще два три тижні і будете добре чути.

7. domino

domino Well-Known Member

а мій вагітний організм сам вирішив, що йому печінки не треба - з"їла один раз і все пішло в унітаз. Після того на печінку і дивитися не можу.
    А в мене дивні відчуття - якісь поколювання кісток, там всередині, коли стою чи сиджу. А ще деколи тягне низ живота, і поболює спина, все як на місячні. А зранку - я, як мяч, набрякша вся брррр

8. TinkaMalvinka

Наші "вагітні організми" є дуже мудрі , коли ми будем до них прислухатись, але не впадати в крайнощі то буде все супер і вагітність ,потім пологи й грудне вигодовування.До вагітності була фанатом червоної риби і ікри, за вагітність не їла жодного разу

9. Valensia

Valensia Well-Known Member

Не варто переживати, у всіх вагітних по-різному. Я от з другою вагітністю теж пізно почула рухи, хоча кажуть, що мало б бути швидше ніж в першу вагітність.

10. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Все руки не доходили спитати, а кортіло. Після УЗД на17 тижні, на якому сказали, що плацента низько, лікарка призначила мені Лютеїну. Але якась в мене на неї дивна реакція: я ставала дуже роздратована, хотілося когось прибити або щось поламати :girl_blush2:. А потім - дико спати хотіла. Лікарці нічого не казала, просто припинила ту Лютеїну використовувати. От питання: така реакція - то нормально? В інструкції пише про подібні побічні ефекти, але я такою злою не бувала навіть під час найважчого ПМС :ninja:
    ------
    Якщо з 14го тижня рухи дитини було ледь чути і рідко коли, то з 18-го - відчуваю постійно, і що далі, то більша сила копнячків :). Тоді пупок виглядає майже так, як до вагітності. Інколи пузо, таке враження, що низько, маля тоді товче переважно по сечовому, а інколи живіт якось піднімається, чи що, тоді товче по кишках і мені так легше. Пупок у такому випадку розтягується і стає взагалі неглибоким і майже непомітним. Щось впливає на ті "опускання-піднімання"?

11. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

І я зараз за собою це відчуваю, тільки трохи слабше ніж на М, аж переживати стала... Дівчата, а як ви ставитесь до Но-шпи?-бо моя Г казала як щось потягує чи болить випити...я щось собі подумала краще я потерплю...це ж не є сильна біль. І щось в мене пузо зовсім помало росте, то так в всіх на такому терміні??? (16-17тижн. P.S.щось лінійка не працює)

12. TinkaMalvinka

У мене до 24 тижня ніхто з чужих людей точно би не сказав ,що я вагітна, виріс пузік такий як у 80% жінок є у повсякденному житті, зараз на 36 тижні майже живіт значно менший чим у моє мами був на 5-6 місяці, так що це індивідуально.А на рахунок таблеток, то рахую, що якщо можна терпіти, то тре терпіти , тим паче на такому терміні коли не до кінця сформована плацента.

13. zjomka

zjomka Well-Known Member

А Ви таблетки п"єте, чи ставите вагінальні? Бо то є такі і такі. Дозування в Вас яке? Бо різко тоже не можна зіскакувати, то ж прогестерон.
    Приймаю Лютеіну (вагінально) приблизно з 8 тижня, тоді в мене часто болів живіт, паралельно нош-пу, велеріанку і Магне Б6 преміум, побічних ніяких немає. Навпаки коли тиждень тому припинила приймати, то живіт так затверднув і потягував, лікар сказала ще 2 тижні ставити.

---------- Додано в 16:58 ---------- Попередній допис був написаний в 16:56 ----------

Я зауважила, що дитинка чомусь під вечір більше опускається, на мочовий тисне тоді більше, вночі по 3 рази встаю... бо інакше боліти буде. І взагалі рухи чую низько якось дуже, але то напевно термін ще невеликий.

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

Наскільки я знаю, нош-па зовсім нешкідлива, вона знімає спазм, який може спричинити тонус, а тонус вже є небезпечний... то мені здається, що в такому випадку краще вже нош-па, аніж тонус.
    Дівчата виправте, якщо я не так мислю!

14. Marigold

я до отаких поголовних призначень ношпи і магне ставлюсь дуже критично. Так виглядає, що це в лікарів панацея. Але от вони чомусь не пояснюють як це може вплинути потім на вагітність і пологи. Тому особисто пила би за крайньої потреби, а спочатку був би спокій і менше навантаження.
    Ну і плюс суджу по собі, бо мені вже пробували то призначати - магне на авось, для підстраховки, типу не зашкодить (бо мала летіти за океан), а ношпу, бо згадала що мене часом шось поколює під час вставання чи зміни положення. Для мене це призначення виглядало як конвеєр :sad:

15. zjomka

zjomka Well-Known Member

Тим більше, коли в мене болить живіт, то я так переживаю, що точно краще вже нош-па, аніж той стан стресу :girl_crazy:

В мене також пузо помітне тільки для тих, хто знає, що я вагітна.

16. Barnaulka

У мене вагінальні таблетки, по 50 мг двічі на день. Я її тільки тричі використала, коли зрозуміла, що мене "криє" від них - перестала використовувати. Я в курсі, що з прогестерону не так просто злізти, пила Дуфастон, поки в лікарні лежала. Ніякої мазанини, затвердіння живота і т. п. після відміни Лютеїни не було. Просто зникло бажання все навколо ламати :girl_crazy:
    Моє мале шило весь час крутиться, інколи рухи чую біля пупка, а переважно - якраз знизу. Інколи так натовче, що сечовий болить. Загалом довше години без туалету не можу Тоді - колінно-ліктьова поза і на якийсь час легше.

Щодо Но-шпи, Папаверину (в лікарні кололи від тонусу) та інших спазмолітиків - мені вони навіть трохи нашкодили. Точніше, моєму шлунку: прогестрон під час вагітності і так розслабляє шлунок і він працює з труднощами, а спазмолітики ще більше той шлунок розслабляють і як наслідок шлунок зупиняється і взагалі не хоче працювати. Хіба кислотою кидається справно, бо клапани теж розслаблені і не працюють...

17. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Зі мною таке саме...той стрес за живіт - огогооо який!!! Та ще й на 12тижн.на УЗД говорили мені що є тонус...я час від часу пробую живіт коли ниє...то буває що тверденький....думаю що всеж таки в таких випадках треба буде пити ношпу...як говорили

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:20 ----------

А я без копнячків в туалет ганяю частіше години...та ще й серед ночі по кілька раз.

18. Barnaulka

Вночі я теж щогодини бігаю :sad:

19. Marigold

Я ще скоро планую добратись до своїх іноземних книжок про вагітність і пологи, цікаво шо там пишуть про препарати різні та і взагалі призначення. Бо як мала летіти то наші форуми хоч не читай - складай лапки і помирай, а іноземні навпаки - самі поради як собі полегшити переліт і не нашкодити. Ну але від самопочуття і стану організму мабуть багато залежить.

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:25 ----------

tasha писала, що їй допомогла подушка для вагітних, стала рідше бігати. Але цікаво як тепер - термін то вже збільшився і животик також. Я все не доберусь собі вибрати.

20. zjomka

zjomka Well-Known Member

Та, шлунок тормозить дійсно... хоч в мене і до вагітності він не дуже добре працював...
    Добре, що зараз період трускавок-черешень, а ще помідори-огірочки і все ок.

Статус теми:
Закрита.