Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. iriwa

iriwa Особлива мама

Відповідь: Для майбутніх мам (11)

Ох, ці слова мому чоловіку би у вуха! Він то пристає бо сексу хоче (а ж ніззя, а альтернативні варіянти для мене не варіянти), то мені гостей назве всю хату, то ще щось.. створює мені головний быль, а хочеться лягти пляцком під коца і пити чай..

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на УЗД в 12 тижнів видно лише грубі порушення_ незарощення нервової трубки чи анатомічні вади чи синдром Дауна Едвардса і т.п.. Скринінг дозволяє виявити ще і інші грубі патології вже внутрішніх органів (чого ще не видно на першомуУЗД). Ну, але звісно, результати лише одного скринінгу для оцінювання не беруться. Оцінюється лише комплекс- аналізи +УЗД

---------- Додано в 15:15 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

то все є норма. Із збільшенням строку шийка матки "вкорочується". 30 мм- то практично норма на вашому строці ( така шийка допускається з 32 тижнів). далі вона буде теж вкорочуватися і з 38 тижня може бути вже 1 см

3. Natalia

Natalia Well-Known Member

У мене на 27-28 тижні наміряли 25 мм ( казали, що треба хоча б 28). Тепер на 33 теж 25 мм. Правда з 28 тижня ставлю ендометрин (прогестерон) і ношу пояс - в моєму випадку це виявилось помічним. А 33 мм - це дуже добре. Мені лікарка казала, що вже 25 мм на цьому терміні може бути.

4. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Мене налякала лікарка, що клала б в лікарню, бо шийки закоротка (19-20 тижнів 32 мм), то я писала відмову від госпіталізації. .. П'ю зараз магній. ...
    Взагалі крім УЗД ще якось міряють ту довжину?

5. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Шось я тоді взагалі не розумію, а як то в мене в 19 тижнів була 29 мм і ніхто нічо мені не казав?

6. lovikyou

Мене конкретно налякали- тепер постійно прислухаюсь чи мене часом нічого не тягне, не болить, не тисне. ..

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ага, вот мені як лікар місяць тому сказав-мм, шийка така, трохи, мм, вкоротилася досить, треба трохи збавити обороти життя. І в мене одразу такі круглі перелякані очі, тоді він-та все добре, ще в межах норми, "damy rade" сказав, але що мені вже, я вже в той момент трохи налякалась. Ну вийшло на краще, бо я збиралася ще до кінця вересня працювати, а після того прийому вийшла і сказала чоловіку-все, з понеділка беру звільнення і маю все десь.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в 19 тижнів мала бути не менше 40 мм. Але магній на шийку особливо не впливає. Єдине, що він діє розслабляюче на м язи матки. відповідно вберігає від тонусування і передчасних пологів
    а мали би. Бо то показники шийки на рівні 3 триместру після 30 тижня. При вкороченні її до 22 мм до 24 тижня значно зростає ризик передчасних.

9. lovikyou

А що впливає на ту довжину? Якось можна вплинути на те видовження? На УЗД в 12 тижнів була 37 мм. Якого то милого брати і скорочуватись? ??

10. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

А я після того УЗД через пару днів полетіла на море (лікарка про то знала), пляцком там не лежала а дуже активно відпочивала. Та і взагалі ціле літо було купа руху, свої заняття з улюбленою тренеркою продовжувала і навіть нічо не підозрювала. Та бо і не було ніяких натяків на щось погане. Ото якби не УЗД то ніц би і не знала - почувалась ідеально, вагітність - казкова. Цікаво буде спитати лікарки на останньому прийомі про той показник, що ж вона буде пояснювати на то.

11. Natalia

Вам міряли вагінально? Бо якщо ні, то вона може бути і не така коротка - через живіт цей замір не є точним.

Там стільки чинників. Взагалі шийка може гірше тримати при наступних вагітностях і, особливо, після абортів. Може бути вроджена ІЦН. Може бути збій в гормонах, як в моєму випадку, - з дівчинкою було все добре, а хлопчик зі своїми гормонами почав впливати на мою шийку :).
    Шийка не видовжується, як мені казали. Якщо є з нею проблеми то її підшивають або накладають пессарій. Але це роблять, здається, до 24 тижня.
    Хоча це все настільки індивідуально, - найголовніше, як казала моя лікарка, зберігати спокій майбутній мамі.

---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:46 ----------

Подивилась своє узд в 19тижнів і 3 дні. Шийка - 30 мм і нічого моя дохторка, в якої стою на обліку, мені не казала. :girl_mad: (з 28 тижня я вже спостерігаюсь у тієї, що буду родити).
    От так дівчата, ретельно добирайте лікарів, до яких стаєте на облік.

12. Vittoriya

зашивають до, песарій і після 24ого, моїй сестрі ставили.
    Я взагалі думаю, а може то така особливість жінок, адже якщо шийка закрита і тримає добре, ну то це ж головне!
    Зі свого боку можу сказати, що чула про те, що можна робити профілактично. Просто спокійніше жити, більше відпочивати, не піднімати нічого навіть трішки важкого. Моїй сестрі до встановлення песарію взагалі сказали лежати постійно, машиною не їздити , але в неї була десь 2 см, або 2 з чимось, вона точно не пригадує.

---------- Додано в 09:17 ---------- Попередній допис був написаний в 09:11 ----------

якщо вам міряли не вагінально, то це не точні показники. Наскільки я знаю на такому узд через живіт неможливо точно виміряти.

13. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Дівчата, а як ви ставитесь до балдахінів на ліжечко? А то всі беруть для красоти, а потім виявляється що тільки порох збирає.

14. Vittoriya

ось так :) хоча підозрюю, що мені сестра то десь таки впихнула поміж речі, я їх ще не розкладала. Мама купила їм, бо то ж так файно, так мм.. А вони оділи і одразу зняли, бо то абсолютно непотрібна річ..

15. Natalia

Лікарі знають уже статистично до якої межі це особливість. Може бути же ж і 60 мм, а може бути і 35 мм - так, це особливість. Але якщо це вже 20-24 мм, а носити ще 10 тижнів і дитина якраз добре ще набере, то це вже ризик.
    Зі своєї сторони можу сказати. що коли йшла на узд в 28 тижнів, то перед тим ввечері відчувала дивні болючі відчуття. Наступного дня вже їх не було, але на узд побачили шийку 24 мм і зсередини привідкриту на 2 мм ( десь до середини). При огляді лікар ще помітила, що ззовні проходив ніготь і шийка м"якувата. Проблеми з цього ніхто не робив, але заборонили статеве життя, піднімати будь-що, відпочивати (але не лежати), приписали носити пояс ну і прогестерон. Через 3 тижні на узд шийка вже була повністю закрита і навіть наміряли точно 25 мм.
    Думаю, дуже класно, коли відвідуєш лікаря, якому довіряєш на 100% і слухаєш його порад. Бо іноді ми, неспеціалісти, такого собі навигадуємо і довидумуємо і думаємо, що ми такі мудрі - мудріші від того лікаря, що вчився 7 років і 20 років вже практикує і бачив тих випадків тисячі. Хоча в тому і найбільша проблема - знайти хорошого лікаря, а не такого, в якого я на обліку, що найбільше піклується про те щоб я всі довідки принесла.

16. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Дівчата, чи прибираєте ви вдома, використовуючи побутову хімію? В нас, відколи ми дізналися про вагітність, прибирає чоловік. Але він це робить, скажемо так, не дуже якісно. Досі я закривала на це очі, але за 2 місяці такого прибирання загальний стан квартири мені зовсім не подобається. Не уявляю, що буде до кінця вагітності.
    Я вже дуже хочу хоча б разок сама віддраяти ванну/туалет та інше, що потребує побутової хімії. Як ви думаєте, медична маска може захистити від хімічних випарів? Я використовувала її, коли покривала нігті прозорим лаком, то від запаху трохи захищає, але дихати так довго дуже важко.

17. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

в нас цю функцію також взяв на себе чоловік. Не скажу, що супер, хоча зовсім і не погано, але враховуючи що він молодець і роблю це не я - мені дуже підходить :girl_crazy:
    Я мию тільки ті поверхні, над якими не потрібно сильно напрягати спину чи живіт - мию газ, духовку мила 1 раз, туалет через раз. Чоловік миє ванну, пилососить, виносить попраний одяг в мисці на балкон, де я вже вішаю на сушарку ітд.. Зрештою, як на мене, то тих випарів найбільше, коли мити ванну. Щодо решти - раз чи 2 рази на тиждень мию я.

18. Dominika

Dominika Well-Known Member

Я прибирають частково. Важливо, щоб засіб не містив хлору. Такі засоби мають спецпозначку на пляшці. Доместос точно має. Від вапняного нальоту маю делікатний засіб. Гуглила його склад, наче не дуже шкідливий. А так, більше нічим не користуюсь... вода, швабра, пилосос таскає чоловік, я тільки шлангом махаю.

19. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

А туалет ви миєте без хімічних засобів? Бо в нас дуже тверда вода і за тиждень вже утворюється вапняний наліт. Так само і з ванною, умивальниками.
    В мене животик ще невеличкий (перший триместр), тому мені не важко зігнутися чи кудись дотягнутися. Переживаю лише за шкоду хімічних випарів для дитинки.

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

А можете сказати, який саме? Бо я завжди використовувала для туалету Доместос, а для ванни, умивальників - Містер Мускул.

20. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

ні, з засобами, але також купила без хлору, + мені дуже подобаються ашанівські з розпилювачем. Їх потрібно пшикнути на поверхню і за к-ка секунд стерти. Під час прибирання відкриваю вікно завжди.
    мені теж не важко, але щоб лишній раз йому навантаження не робити, та й коли довго зігнута - спина болить + ванна в мене акрилова, чи як той пластик називається її треба добре пошурувати і зігнутим над нею надихатись - то робить це чоловік.
    Унітаз-плитка-умивальник - просто, навантаження немає, тому я швидко це роблю, не встигаю надихатись.
    В амвеї є непогані засоби, вони дорогі, але дуже економні - я не користувалась, але знаю, що вони не шкідливі ніби..
    Ну і рукавички завжди одягаю.
    Посуд раніше часто мила вручну, коли небагато, а зараз ховаю в ПМ. Не знаю чи то я може просто стала лінивіша чи то я себе так бережу)

Статус теми:
Закрита.