Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (11)

Вони є в кожній аптеці, вони зроблені на травах, так що не переживаєте....Там навіть в інструкції пише що можна при вагітності.

2. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ви про допегіт?
    Бо лікарка сказала, що були на перереєстрації і є або в медінституті, або з Польщі треба привозити.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

мабуть про канефрон. Бо допегіт- то синтетичний препарат

---------- Додано в 20:00 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

ану тут спробуйте : РЕЦЕПТИКА (Львів, ул.Городоцька 88/90) 11 хв.(032)2373501
    Допегит табл. 250мг N50 Эгис… 92,80 грн
    РЕЦЕПТИКА (Львів, ул.Кульпаркивська 125Б) 30 хв.(067)5205925
    Допегит табл. 250мг N50 Эгис… 86,30 грн
    Менго (Львів, ул.Городоцкая 11) 31 хв. (032)2403598

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

А знаєте дівчата, що саме смішне для мене. Сиджу цілий вечір читаю про дієту, що можна, що не можна, скільки як і смішно, бо ж приблизно так я харчувалась до вагітності. Звичайно то не було так строго, але жодного білого хліба, макаронів, картоплі. Солодке обмежувала, тепер просто виключу з раціону. Ніякого смаженого, жирного. М'ясо тільки пісне, сир білий не жирний, йогурти, кефіри, молока не бажано вживати, хіба знежирене. Багато овочів, фрукти не всі (виноград , банан не можна). От лиш шкода , що родзинок, чорносливу , сушених яблук не можна,ну але пережити то не проблема. Коротче виходить, що повертаюся я до свого харчування, бо під час вагітності я зовсім розслабилася і призабула те, як себе тримала в руках.

5. Gajka

Gajka Well-Known Member

Його я вже п'ю.

А от про допегіт вона так чомусь стверджувала, хоча в неті показує що є, дзвонила в якусь аптеку на Стрийській, теж є, завтра шукатиму.
    Дякую.

6. domino

domino Well-Known Member

:shok::shok::shok:
    Ти де таку інфу взяла??? мені нема часу читати найближчі сторінки теми, але я ото побачила, то очі полізли на лоб. Чому то все НЕ МОЖНА?

7. GIS

GIS Well-Known Member

На Стрийській якраз класна аптека 3І, з гуртовими цінами, в них там і довідка є, навіть якщо він на перереєстрації- провізори знали б.

---------- Додано в 04:23 ---------- Попередній допис був написаний в 04:22 ----------

То Вітторія так взялась за свою підвищену глюкозу! Жах а не життя з такою дієтою ((((( я б так точно не змогла б !

8. Vittoriya

ох, то у мене така вимушена дієта буде через підвищену глюкозу.
    :) та я так жила до того і нічо, то не так страшно. Я насправді свій шлунок привела до норми з таким харчуванням. Звичайно обідно, що солодкого взагалі не можна, бо колись то я собі часом позволяла, але завжди мріяла відмовитися повністю від солодощів, тільки сили волі ніколи не було. Тепер вже є :)

9. domino

domino Well-Known Member

а натуральні солодощі теж не можна? мед, наприклад? та й знаєш, усьо то фігня, лікарі люблять страшити-перестрашувати і ми собі накручувати, а вагітні ой як наручують ггг
    ти тойво, не жЯртуй, бо навіть у ведичній літературі пише, що жінка не те що має, а повинна їсти солодке! Напр 2-3 кубики чорної чоколядки )
    я можу день не поїсти, а далі усьо - гаплик мені - стаю зла і недобра ггг

10. kristina

kristina Well-Known Member

Головне що з дитинкою все гаразд. Чесно не думала що в Польщі так серйозно до цього аналізу на глюкозу ставляться. Раніше ж його не робили у нас. Думала новий непотрібний аналіз. Я теж нічого жахливого не бачу, то не дієта впринципі, звичайно корективи внесете і буде все гуд. А той аналіз не перездається повторно за місяць часу допустим, хоча то вже до пологів і не далеко буде. Я теж притримуюсь здорового харчування останні роки три, тому такого шоку не відчула би теж як і ви.Солоденьким деколи бавлюсь , а доречі як на рахунок сирника з знежиреного творогу. Такого якогось легенького.
    Головне про шийку дбати, на контролі тримати , але у вас хороший лікар , плюс спокою більше і все буде люкс :)

11. Vittoriya

я питала у лікаря, але він сказав, що навіть при одному не доброму показнику вони собі то позначають. так що типу без потреби. Мені сестра ще раніше говорила, що тут з тим діабетом вагітним просто якесь помішання. Лікар вчора сказав, що контрольовано воно нічим взагалі не загрожує, просто притримуватися дієти, тримати цукор на одному рівні і не перейматися тим. Та й все ніби. Надіюся так і буде.
    та якщо там є цукор , то я того не можу їсти. А мені прісний сирник якось не тойво ..
    За шийку теж трохи переживаю, моїй сестрі ставили то кільце, наказували лежати автом не їздити, надіюся дуже , що в мене до такого не дійде. В нас вагітності прямо по одному сценарію йдуть :D, хіба різниця лиш в тому, що мене тошнило ще більше як її, бо вона ні разу не рвала, а я два рази вдень стабільно.

---------- Додано в 09:08 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

буду бачити, якщо буду вимірювати цукор , то можна буде спробувати чорний шоколад ввести і подивитися на реакцію. Та скільки там ще лишилося, 3 місяці потерпіти і вже. Мед ніби також не можна, але також буду дивитися на реакцію.

12. Retaret

Retaret Well-Known Member

ну якщо Ви вже те все освоїли, то я Вам просто заздрю, чесно. Мені теж таку дієту треба, і я таку мала тримати ще до вагітності. Бо виявляється, що при синдромі полікістозності є якісь загальні збої і підвищений інсулін, який сприяє ожирінню і теж може привести до діабету. То мені пів року ліками інсулін понижали, дієту треба було тримати, але я її так 50 на 50 дотримувалася. А тепер сказали, що все строго. Але я її всерівно ще неможу освоїти. Благо, що на солодке мене просто так перестало тягнути, то я лише іноді чуть-чуть шось жую. Та і з продуктами якось просто незвично, вишукувати постійно шось дієтичне, знежирене, а чоловікові готувати повноцінне.... складно то все для мене...

до речі, а хто які ресурси може в неті порадити толкові з інфою для вагітних?

13. Dominika

Dominika Well-Known Member

я от теж трошки переживаю через шийку. На 20 тижні була в межах норми. Вже минуло 3 тижні і наступне УЗД через 7 тижнів. А як її контролювати за той час? Невідомість... Хоча , коли була в лікаря-УЗДиста Корінця, то питала в нього щодо шийки, то він відповів, що якщо шийка проблемна, то до 20 тижня вона вже "дається" чути.

14. Vittoriya

то знаєте для себе, важко. Завжди якісь спокуси і думається собі-та ладно, раз можна. А коли ти відповідаєш за здоров'я своєї дитини, ну то це вже зовсім інша тема. Тут все зробиш, аби лиш дитині було добре. І ніякі спокуси не діють. І береш себе в руки, це насправді не важко. Треба просто розуміти заради чого то все.

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Вітторіє, а скільки у Вас глюкоза в крові натще?

16. Vittoriya

остатньо була 91 mg/dl, місяць перед тим 81, хоча ще до вагітності колись теж була раз 91. Норма до 99.

17. cjomcjomka

я погуглила - перевела в ммоль/мл. і розповім вам от що.
    Вагітна Сергійком я з цікавості виміряла собі цукор в крові глюкометром свекра. І показало мені 6 натще (норма в наших лаб. до 5.5 (це і є до 91 mg/dl)). Я трохи перестрашилась, сіла на дієту. На облік стала в 28 тижнів, і за тиждень до здачі аналізів дієту тримала дуже жорстко. Здала - 3.7 натще.
    Тобто, дієтою то все контролюєтья.
    Підчас вагітності Вірусею в домашніх умовах кілька разів робила ГТТ (замість глюкози їла шоколад, але в розрахунку на вагу, типу майже правильно). Показники були по верхніх межах, але в нормі.
    в 34 тижні стала на облік, здала пакет аналізів, і ГТТ в тому числі. Показники були в абсолютній нормі, хоча на дієті я не сиділа, просто за 2 дні до здачі аналізів не їла солодкого.
    Що спостерігала на своєму досвіді - найвищі показники глюкози в крові у мене були якраз на 28-30 тижнях. Далі приходили в норму.
    Ну і вже потім мені сказали в одній лабораторії, що зараз норма до 6.0 (тобто, трохи вища), а для вагітних - і ще трохи вище.
    Діти абсолютно здорові. Цукор в крові у них брали відразу після народження, бо вага була більше 4 кг.
    Саму по собі вагу новонародженого більше 4 кг я патологією не вважаю.
    Все буде добре.

18. Vittoriya

та в мене взагалі в сестри такі ж були викрутаси з глюкозою, Юстинка народилася 3500. Я розумію, що то все ще дуже відносно, глюкоза скаче, а чому саме в той період вагітності, я читала, що власне зараз організм мусить виробляти в два рази більше інсуліну, ніж зазвичай. І невідомо ж як швидко організм адаптовується до цього. Ну але дієта не зашкодить думаю, от якби мене вже тут хтіли на інсулін посадити, то би брикалася, але лікар сказав, що з такими показниками дієти вистарчить. Але дякую за інформацію, розумію , що панікувати не варто. А то в неті самі стрАхи...

---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

а я здається їла, трішки :girl_blush2:

19. cjomcjomka

В мене кума - акушер-гінеколог. То вона мені сказала за 3 дні не їсти солодкого, а за день до аналізу не їсти після 19.00. І вже якщо при такій підготовці буде більше 6.0 (105), то обстежуватись детальніше.

20. Vittoriya

ну я тільки то виконала якщо чесно...

Статус теми:
Закрита.