Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

Відповідь: Для майбутніх мам (11)

Навіть не знаю, бо на минулій неділі тільки здала цей аналіз.

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Прийшла від лікаря в растроєних чуствах.. Нє, все добре, дитиночка моя розвивається добре, все в нормі, плацента і далі 1ого ступеня :), важимо вже 1150 г, все в нормі. Але от місяць тому шийка матки була 44 мм, а цього разу 34 мм. Ще все в межах норми, але лікар сказав себе поберегти і трохи вже остепенитись. Відповідно я вийшла звідти з думкою, що маю я все в носі і з понеділка вже йду на звільнення. Планувала я то зробити 20ого вересня. Ще трохи вийти на роботу в школу, щоб позалагоджувати якісь справи і вже спокійно якраз після 30ого тижня почати відпочивати. Але тепер думаю -ну його, буду я переживати за директора і про те, що він на то скаже. Мені ж не сама робота в школі така важка, а те, що то їздити треба в інше місто і там кусок дороги не надто добрий, буду тільки переживати, що мене надто трясе.. Хоч мені трошки сумно, бо звільнення з однієї роботи я взяти не можу, відповідно і від філармонії також буде звільнення :sad:
    Ну але це не найгірше. Чого я найбільше боялася, то це повторення сценарію вагітності сестри з тою злощасною глюкозою... І що? Маю її завишену. Лікар каже, що зовсім трохи по нових нормах, але вони тут так щодо того помішані.. Одразу направив мене до діабетолога, який мені призначить дієту, видасть глюкометр :girl_cray:, щоб щодня вимірювати рівень цукру. Коротче я прям щаслива така, ага... Не люблю, коли вагітність то як хвороба, бо зараз себе почуваю якоюсь хворою. Ну але я себе скоро візьму в руки і все добре насправді :). Головне результат, а все решта то такі дрібниці..

3. Gajka

Gajka Well-Known Member

Аналізи сечі добрі.
    Лікар приписала канефрон, бо вчора замітила трохи набряки, хоча я казала, що мала важкий день.
    І сказала вже шукати і мати в хаті Допегіт. Ніби його в нас нема, бо на перереєстрації був, замовляти з Польщі. Завтра моніторити тиск і в пятницю дзвонити, як ніц не зміниться - госпіталізація.

Я в тихому шоці.
    І де ті таблетки брати.
    Може в когось залишилися?

4. Petrova

Petrova Member

А в мене проблеми з рухами,плачу вже годину, взагалі їх не чую....Пішла на узі, бо то вже 21 тиждень а добу нічого не чути ,думаю піду до кого попало щоб просто серцебиття почути і це мабуть була моя помилка,в Альтернативі подивилася на малого і каже:"серцебиття є,рухи є але дуже вяленькі і яєчка вяленьки якісь в нього,вам треба лягати в лікарню..бо він так може помало рухатися і вмерти..."Я вся в сьозах на Русових поїхала,а ті не положили мене а виписали купу таблєток:куратил,кардонат, кардіоаспірин....в них усіх для вагітних противопоказання і я не знаю шо мені робити.А в когось таке було щоб на 21тижні малюка не було чути?

5. Gajka

Gajka Well-Known Member

Хто саме в альтернативі вас дивився?
    Підіть на узд до толкового лікаря, перестаньте панікувати, я рухи чула пізно і точно не часто в перші пори.

6. Petrova

Petrova Member

Тиждень тому була у Корінця на плановому,то він казавю що все супер,а сьогодні була у Грицько,то вона такого наговорила,коли я їй зробила зауваження щоб так не лякала,вона сказала що може мені сказати щоб я йшла спати,а дитина мені за ніч помре і шо тоді...

7. Gajka

Gajka Well-Known Member

Лікар не мав би себе так вести.
    Я б певно йшла до третього. Раджу Слободу.

8. SoloGalka

SoloGalka Moderator Команда форуму

Певно ендокринолога, мали на увазі :girl_wink:
    Моя вам порада - будете сильно тим перейматись - цукор не поменшає, це точно.
    Більше відпочивайте, не їжте солодкого (взагалі!), менше мучного, на картоплю сильно не налягайте (особливо пюре), більше овочів, будь-яких.
    Все буде добре, а з роботи йдіть, ІМХО, дитя важливіше.

9. бетменша

бетменша Well-Known Member

на Русових на вашому терміні вже не приймають, треба в пологовий їхати

ці всі таблетки вагітним призначають і то дуже часто. В них нема нічого страшного, особливо вже у другому триместрі

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

по перше заспокійтися. Бо коли ви хвилюєтеся і переживаєте- показники тиску ростуть. Я свою історію з тиском якось писала-

По друге- у вас все інше є у нормі. Тому н нервуйтеся, а просто спокійно собі вдома моніторте. Бо коли хвилюєшся і дивишся зі страхом на тонометр- то це теж наганяє показники на кілька одиниць

11. Petrova

Petrova Member

Це якраз останній тиждень на яуому приймають на Русових вони до 22 тижня.

12. сніжна

у вас направлення з ЖК було? Якщо так- тоді вас мають в патологію пологового прийняти. Якщо ви не стоїте ще на обліку- шукати просто знайомого лікаря з пологового і він може оформляти як "ургентну по швидкій"
    препарати для розрідження крові та покращення плацентарного кровооббігу. Це стандартні призначення при фето-плацентарній недостатності, лиш з тією поправкою, що може бути індивідуальна непереносимість. Ну і кардіоаспірин приймати бажано після аналізу крові . Тоу що треба спочатку дивитися на показники і швидкість згортання .

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

справа у тому, що якщо стаціонар оформляють, то оформлення йде по документам принаймні на 10 днів. а у вас терміни уже на межі. Тому краще під їжджати у пологовий, де є відділення і гінекології і патології ( тобто наразі це Мед, бо Мечнікова з 29 лише на прийомі)

13. Gajka

Gajka Well-Known Member

А що скажете на рахунок допегіту і стаціонару?

14. сніжна

---------- Додано в 16:45 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

про стаціонар тільки відписала ( чуйка :). Допегіт-призначають вагітним. Я його не приймала, а моя кума- яка всю вагітність була на реальному тиску- приймала. Просто Допегіт, як і ін. препарати від тиску можуть викликати індивідуальну непереносимість- хтось нормально сприймає, а у когось- слабість, тошнота чи прискорене серцебиття. Зрештою- все як і не у вагітному стані при "перепадах тиску".

15. Gajka

Gajka Well-Known Member

Я про це її питала, теж казала ті ж таблетки, аналізи і монітторинг стану.
    А як відправлять народжувати? Стимулюватимуть?
    Чи приймуть на Мечнікова мене? То в патологію тоді?
    Якось хочеться вдома бути ще.

16. сніжна

з 29 липня - так. В патологію. Все як звично буде- при прийомі і оформленні подивляться на кріслі, відправлять на УЗД у них же. Зроблять КТГ плоду, на ранок призначать аналізи крові та сечі. А далі- теж все звично: при обході вашого лікаря слухатимуть стетоскопом серцебиття, може дивитися чи немає набряків. будете ходити в оглядову міряти тиск. При потребі- аналізи сечі будуть повторювати.

При поганих аналізах і високому тиску ( якщо вони погіршаться при перебуванні у пологовому ) можуть стимулювати пологи ( то вже не один ваш лікар вирішує, а за спільною консультацією інших- зав. відділенням патології, нач. меда , ну і професора при потребі)

17. Gajka

Gajka Well-Known Member

серпня
    Хочу народжувати в Надіжка.
    То він в патології теж працює, чи там інший лікар мусить вести?

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

То мав бути діабетолог :) , то я переплутала :girl_haha:
    Так, я не панікую, без солодкого прожити можна, та й взагалі дієта така для здоров'я добра :)
    Нє, я таки нічо не переплутала, я думала, щл написала дієтолог. Діабетолог від слова діабет, туди мене направили, бо вони тут на діабеті вагітних слєгка помішані..

19. сніжна

лікуючий ваш лікар один ( не залежно від відділення лікаря. Тобто той, хто приймає,хто має робити щоденний ваш обхід, за ким ви "числитеся" і хто за вас відповідає), а так- веде палатний ( він, по суті відповідає за вас при відсутності вашого. та і при присутності теж. Бо, по суті,якщо вагітна потрапляє без домовленості у патологію. то її бере черговий лікар, а далі- призначається лікуючий і при поміщенні у палату- додається ще і палатний. який веде усіх вагітних підвідомчої палати. Тобто палатний лікар є .,по суті, ще і асистентом лікуючих гінекологів,які ведуть своїх вагітних у конкретній палаті. але він не замінює лікуючого.)

---------- Додано в 19:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:03 ----------

20. Gajka

Gajka Well-Known Member

Складно...
    то Надіжко може мене взяти і вести аж до пологів?

Статус теми:
Закрита.