Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Deidra

Deidra Well-Known Member

Я в Сихівській поліклініці на обліку стою, там же проходила ендокринолога. Мала УЗД з приватної клініки, збігала на перший поверх в ЖК за результатами аналізів (цукор) - і поставили медогляд. Правда, лікар з приватної клініки на словах рекомендувала здати гормони щитовидки (не може точно сказати, чи пористість, яку вона побачила, то моя фізіологічна особливість, чи ні). Планую здати уже після пологів. Хоча, нічого не заважало і зараз.
    Я правда, здавала-перездавала кров на гепатит В за призначенням гінеколога і потім інфекціоніста, бо в поліклініці результат вийшов "слабопозитивним". Трохи почитала про то, старалася не нервуватися, поздавала все і прослідкувала, щоб все гарно в обмінку вписали ;)
    Теж думаю, що вагітною не лишуся :girl_crazy: Вчора була в пологовому на огляді - казала лікар, що як в 40 тижнів не народжу, то треба було би глянути на кріслі. Ще не розумію, що то дасть - думаю... :confused:
    Але мене вчора порадували тренувальні перейми :girl_claping:Я спершу навіть не зрозуміла, що то. А потім до мене таки почало доходити - навіть трохи засікала. Стан був якийсь ейфорійний :girl_in_love: Всіх навколо люблю, особливо чоловіка, і відчуття, що зустріч з малюком все ближче :girl_in_dreams:

2. Tetty

Tetty Member

Відповідь: Для майбутніх мам (11)

Я ендокринолога при першій вагітності проходила тільки з аналізом крові на цукор, цього разу ще не була, але також більше нічого не казали мати з собою. Правда, ендокринолог в моїй поліклініці не справила тоді гарного враження, навіть не помацавши мого горла і без УЗД сказала, що в мене мабуть зоб і треба йод приймати. Подивимося що цього разу буде)

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

по одному тиску гестоз і прееклампсія не ставиться. Хоча в ЖК тим люблять вагітних лякати. ТИск, набряки, білок в сечі- це перші сукупні ознаки.Набряки при гестозі , як правило, йдуть зверху до низу. Я маю підвищений тиск усе життя, то під час вагітності мусила викручуватися і хитрувати, бо мене все намагалися через тиск відправити на збереження. Але то було чисто під свою відповідальність . Я знала фізіологічні особливості свого організму плюс не було за час вагітності жодніх супутніх ознак- ні набряків, ні білка. Бо насправді тут треба дуже вважати, особливо на останніх строках. ПРи наявності сукупності ознак гестозу стан може погіршуватися дуже швидко. Особисто у мене 2 знайомих привозили по швидкій з дому на екстренний КР, коли "мушки" перед очима і втрата свідомості почалися раптово. Та і в патології дівчат з прееклампсією було достатньо ( одна зі мною в палаті лежала пластом бо ще не час було народжувати, а перша вагітність у неї закінчилася загибеллю дитини саме через пізній гестоз - прееклампсію-еклампсію. В таких випадках дитинка гине через кисневе голодування та і стан мами під загрозою). ТОму тут все дуже індивідуально.

4. Petrova

Petrova Member

А коли гезтоз то тиск весь час високий чи він змінюється, а то вчора в мене ні з того ні з сього до 140\80 підскочив(почувалася жахливо)за годину вже було 120\80, ше через годину 90\60(то мій природній) сьогодні цілий день 100\60. В мене 37 тиждень, як вважаєте вартує про такі скачки повідомити лікаря?Сечу сьогодні здала чекаю результат.Чи може то просто такий скачок?

5. Raven

Raven Мама малятка

от власне я про те, аналізи були в нормі
    просто зняти відповідальність хтіли, мол вали в пб

6. сніжна

якраз отакі скачки тиску є більш небезпечні, ніж стабільно підвищений.Крім того, значення має власне самопочуття при цьому ( раз пишете, що почувалися жахливо при скачку- це важливо), ну і супутні ознаки.

7. shokoladochka

shokoladochka Well-Known Member

Мені моя лікарка з ЖК сказала десь з 30 тижня міряти тиск два рази на тиждень зранку і ввечері і показувати їй тому веду такий маленький щоденник і все туди записую. А до того я міряла раз на тиждень.

8. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

ну майже вийшло - я заснула в 2-й. Таки швидше 4-ї, тому експеремент продовжуватиму ще сьогодні :girl_wink:

9. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Ой, а я зараз сплю, як той бабак, якого всі мучать у лютому
    Так от і мене чоловік щоранку будить о 12 год)
    Я би спала і спала) добре, що на роботу не ходжу, а то я щось навіть не хочу уявляти, як би вставала зранку)

10. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Я також сплю поганенько. Мабуть через те вставання в туалет.
    Два рази мушу вставати. :girl_impossible:

---------- Додано в 17:00 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

А скажіть Ви здавали три баночки, чи одну?
    Бо мені написали здати аналіз на дослідження сечі, і аналіз на посів сечі в бак.лабораторію. Тобто то треба дві баночки?

11. shokoladochka

Для звичайного аналізу сечі одна баночка, на бакпосів інша (має все бути стерильно) і третю баночку я збирала цілий день тобто це добова ( в одну велику банку 3л приблизно, зранку почала в неї збирати і на наступний ранок завершила збовтала те все і набрала в невеличку баночку для аналізу). За один день я те все не здала(. ходила 2 рази в лікарню.

12. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А що то за трьохлітрова банка? Нашо вона? Де то таке просять?

13. сніжна

це коли треба комусь пройти аналіз сечі по Зимницькому- коли треба визначити концентраційну функцію нирок

14. shokoladochka

Так можна використати любу посудину для збору сечі то я написала, що використала особисто я (ту посудину до лікарні я ненесла а перелила 100-200грм в маленьку баночку для аналізу, перед тим перемішавши все). Це аналіз добової сечі (так було написано на направленні аналізу) призначили її коли ставала на облік, в поліклініці на Медової Печери.

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Та я зрозуміла, що то від посудини не залежить))) мене, власне, цікавило що то за аналіз.

16. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дівчата, як думаєте тренувальні перейми можуть свідчити про те, що скоро пологи? Загалом, вони в мене давно почалися, але останнім часом стають сильніші і частіше. Раніше могла не звертати на них увагу, а тепер, то вже мус зупинитись, перечекати, передихнути. Моментами то змучує. Тож цікаво, чи може то свідчити, що не ходитиму до 42 тижня чи в тому немає ніякої закономірності?

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

з Дмитриком не мала тренувальних. Ходила до 42 тижня.
    з Сергійком мала досить відчутні тренувальні, ходила до початку 42 тижня (41+)
    з Вірусею мала дуже сильні тренувальні, ходила до 43 тижня
    все індивідуально

18. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

В мене та сама ситуація :) Десь вже з тиждень хапає так. Досі просто тверд животик, а тепер ще й болить-скорше ниє при тому.
    В минулу вагітність теж так було, але спазмувало частіше. Родила рівно в 38 тижнів. Зараз хотілось би теж скорше народити, бо спина замучила, симфіз болить (зранку ледве ходжу), тож я готова морально :) Але попри все, початок пологів не залежить від мого бажання. Хай вже малявка вирішує, я буду згодна на іі рішення :) :)

19. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Мала тренувальні майже 2 місяці ,в моєму випадку не свідчили про початок пологів)))
    Але тренувальні це добре, м"язи матки працюють ,качаються)))

20. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Була я в іншого ендокринолога, то по узд в мене є проблеми зі щитовидкою, тому друга теж направила на аналізи. І сказала, що щитовидка під час вагітності зазнає змін і тому треба починати лікувати її якнайшвидше. Але після аналізу підписала мені огляд та назначила лікування. І це незважаючи на те, що цукор крові в мене в порядку, візуально жодних ознак немає і нічого мене не турбує. Ділюсь досвідом, може комусь стане в нагоді.

Статус теми:
Закрита.