Для майбутніх мам (10)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Lapatulya, 13 Листопад 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Відповідь: Для майбутніх мам (10)

Такого не чула про тижні і мм, але шарю що то не дуже добре, казали може через низький гемоглобін. Кальцинати то треба харчування переглянути, в мене були минулого разу на 40-ому тижні. Знач плацента 1-2 була на 34, щось я заплуталась скільки разів узд робила ніби 6, ого, треба пошукати

2. sofka08

sofka08 kasperjonoks

У мене на 34 тижні в минулу вагітність теж були поодинокі кальцинати, то лікар казав виключити з раціону солене і смажене. Не знаю наскільки це допоміжне.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

моя лікар ніякої дієти не встановлювала. Натомість казала, що причина кальцинатів достеменно не встановленна. Вони можуть з являтися навіть від структури тієї води, яку вживає жінка. Інші кажуть, що від штучних вітамінів, які вживаються під час вагітності. Треті- від засилля "хімізації" продуктів узагалі . Одним словом- причина не встановлена і дієта тут малопомічна ( щодо утворення нових). Дієта виправдана хіба з тої точки зору, щоб "розвантажити" судини, які живлять плаценту, і , відповідно, покращити кровоток в тих ділянках, які без кальцинатів ( бо ті. які вже мають кальцинати- не відновлюються)

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Сніжна, а про потовщену плаценту щось знаєте?

5. сніжна

якщо брати ті дані, що у вас- 33 тижні і 42 мм, то це варіант норми ( по крайній межі, але норма). Ну і ступінь зрілості теж у нормі- в 33 тижні це 2 ступінь

6. alibi

alibi New Member

втикну свої 5 копійок про плаценту-я ходила на узд в майже 36 тижнів, то Прокопчук сказала, що плацента -ступінь2-3 і є поодинокі кальценати, плацента потовщена(50мм).Мене 5 днів прокапали актовегін+глюкоза, і коли я через 8 днів прийшла на повторне узд до тої ж Прокопчук-то вона сказала що в неї до плаценти зауважень жодних(!), написала товщина 40мм, ступінь зрілості 2.
    То я ще так здивувалася-невже плацента помолодшала??і кальцинати де поділися?

7. Nola

Nola Member

я спершу пробувала народні методи: молоко з какао маслом та медом, і гоголь-моголь (по ложці: жовток, мед, смалець, сік алоя, горілка) ну а потім смоктала лісобакт, ісла-мінт і вже при кашлі призначили бронхипрет
    бажаю скоро видужати!

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Може є якісь рецепти, щоб полегшити біль в нозі, яка залишилась після позавчорашнього приступу корчу? Може прикласти щось? Пробую розмасовувати, але безрезультатно - болить так, ніби то не позавчора було, а п"ять хвилин назад.

9. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

відбиваю лист капусти і примотую і при забоях, і при ранках

10. сніжна

Товщина плаценти може зменшуватися, особливо ближче до пологів . Максимальна товщина плаценти буває у 36 тижнів і далі вона або такою ж залишається, або зменшується. Якби у 36 тижныв у вас плацента не була виявлена у 50 мм, а хоч трішки менше, то ніяких особливих втручань і не потрібно було б. Бо вона і так фізіологічно зменшувалася б. Але показники у 50 мм ( якщо реально вони були саме такими, без похибки), свідчили про дійсно певні проблеми. Стосовно ж кальцинатів- вони зникнути самі по собі не можуть. Кальцинати- це вже кінцевий продукт, який утворюється на місці точечного ураження плаценти. Це- своєрідний "шрам". Тому скоріше за все їх і не було або вони нікуди і не ділися.

11. Amilada

Amilada Well-Known Member

Не знаю в якій то темі спитатись.
    Як то так оглядають в тому гінекологічному кріслі, що можуть прискорити пологи? Чи то так, пальпують сильно, чи якимись інструментами пхаються так, що пробку зрушують? Чи то у жінок така тоненька/ніжна вагіна, що в процесі залізячам її легко травмувати?

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

викликати можуть. прискорити - навряд. розтягують вручну шийку матки, або відшаровують амніотичні оболонки

13. сніжна

ага. При огляді перевіряється скільки пальців пропускає шийка матки. Тепер собі уявіть. що шийка. наприклад, пропускає кінчик пальця, а лікар намагається трішки розширити шийку не лише на кінчик пальця, а , скажімо, на повний. Таким чином, проходить подразнення шийки , вона починає "працювати" . Ну або правильно сказано-розвести амніотичну оболонку- це теж робиться пальчиками і тоді води починають підтікати.
    інструменти, пальпація при передпологовому огляді не застосовуються. Виключно "ловкость рук и никакого мошенничества". Шийка після посиленого втручання починає працювати сама, запускаючи механізм пологів

14. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ой дівчата з тими плацентами, з тими ступенями, сама вже переживаю, маю йти 10 січня, вже буду себе знову накручувати, на 26 тижнів було 1 ступінь товщина 25 мм, це нормально? і шийка матки 33 мм. Лікар казав все добре. Ми дуже тут всі мудрі, дуже багато знаємо, і тому зажди переймаємось, всі мої подружки які родили дивляться на мене круглими очима ,коли я шось питаю або розказую.Вони і половини того всього не знають, і не заморочувались тим всім.

15. Nola

Nola Member

чесно кажучи я при першій вагітності такого не знала і відповідно не забивала собі голову переживаннями, сказала лікар, що все добре я і щаслива пішла додому, а тепер дійсно буду питати при огляді на УЗД про ті всі нюанси:umbrage:
    може правду кажуть "меньше знаєш - краще спиш"

16. Paradise

Paradise New Member

Вісім теперішнім і майбутнім "пузатикам" велике вітання!!!!:smile:
    Сьогодні офіційно реєструюся в цю гілочку...
    Була сьогодні на першому УЗД, нам 9 тижнів і три дні!!! Нарешті заспокоїлася, коли побачила маленький ембріон (27 мм), і переконалася, що все добре (по словам узедистки, бо по всіх записах я не "шарю"), і в дитинки б'ється крихітне серденько!!!:give_heart:
    Буду сподіватися, що і надалі все буде fine! Тепер розумію, що токсикоз вічно тривати не буде, і є заради кого можна це терпіти...

17. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

я як поступала в патологію у 39 тижнів (пробула там рівно добу), то мене тааак оглянули))) сказали, відкриття 2 пальці. чесно, мені було дуже боляче - таке відчуття, що реально намагалися відкрити ту шийку вручну, щоб запустити процес

18. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

То точно
    ну і добре шо не шарите, з нами тут скоро навчитеся всьому:girl_haha:
    Вітаю, легкої вагітності та здоровя

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:42 ----------

В нас, вчора вечером та сьогодні такі болі, я думаю шо то малеча тисне на все, таке враження що викручує сечовий, годі дихнути, і потім чую шо мені трохи мокро, вчора думала може води підтікають, сьогодні чую, що це наша крихітка дає джазу.В когось було щось подібне ,це вже не той тиск про який ми говорили.

19. Raven

Raven Мама малятка

в мене частіше ковиряла ерзію, відчуття були ніби свіжу ранку розривають, а з сечовим таке буває досить часто, якщо малеча любить кулачки погризти, часами і його підбивала, особливо на пізніших термінах

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

зробіть тест з кольоровою шматяною прокладкою
    нагадую. Береться не біла тканина, після гігієнічних процедур насухо витираєтесь, кладете ту тканину в трусики і займаєтесь своїми справами. Якщо є підтікання, то мінімум раз на півгодини мокра пляма на підкладній має суттєво збільшитись у розмірах.
    Я тих тестів в усі три вагітності наробилась. Бо якраз на Вашому терміні були ті болючі рухи і "копирсання" дитинки. Ну а потім вже після 40 тижнів і хотілось би, щоби щось підтікало - типу ознака початку. Але ні, кожен своє досидів :)

Статус теми:
Закрита.