Для майбутніх мам (10)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Lapatulya, 13 Листопад 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Для майбутніх мам (10)

---------- Додано в 13:31 ---------- Попередній допис був написаний в 13:28 ----------

ручний огляд шийки матки на ступінь готовності. Неприємний по відчуттях. бо шийка матки має багато нервових закінчень. А тут власне перевіряється її "м якість" та ступінь відкриття ( скільки може пальців пропустити). І якщо огляду боятися і бути в напруженні, то і як будь-який інший м язевий орган, при огляді що піхва, що матка тоді перебувають у більшому напруженні і більше чутливі. Одним словом, при огляді варто максимально розслабитися ( задоволення не отримаєте :), але все ж неприємні відчуття можна мінімізувати)

2. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

я в ютубі у пошукову стрічку вводила ключові слова пологи, природні пологи, партнерські пологи і потім вже з знайдених вибирала такі, які вважала цікавими та корисними для себе.
    лікар хотіла глянути на відкриття та оцінити стан шийки матки. Боліло, мабуть, тому, що я була напружена плюс лікар там ще трішки колупалась.
    Сьогодні дівчат, в яких вже настав 40 тиждень, оглядав професор, то вони теж розказували, що дуже боліло.

3. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Ви такі жахи розказуєте :sad: мене ніхто ніколи не колупав, так зовнішньо глянули і усе- це ж може спровокувати пологи, а дитя ще сигнали не давало Чи то я в цю вагітність вразлива чи то мені везло

4. La esposa

La esposa Moderator

я тепер сміло можу сказати — родити не страшно!

а якщо серйозно, то ноги ростуть з отих страхів, коли збиралися дівчата шкільного віку і перешіптувались, як то болить, як то страшно, яка маленька там дірка і яка велика дитяча голова :girl_impossible: а по факту все настільки перебільшено.. тіло знає, що робити, головне йому не заважати.
    Мені, наприклад, при потугах боляче не було - відчувала просто тиск, ніби рік в туалет не ходила)) а перейми... ну, як сильні місячні. Поки можна було рухатись, поти було терпимо.

5. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

Та це не жахи. Це, мабуть,залежить від організму і у кого який больовий поріг. Мій чоловік сміється, що переробити форму носика,що неприродньо, мені було не страшно, і відповідно родити не може бути страшно, тому що це природній процес.
    П.С до речі, після огляду вже 2 день мажеться, хоча лікар каже, що це норма , ну і в неті знайшла таку інфо.

6. Amilada

Amilada Well-Known Member

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

звісно. ну і хтось 3 години родить, хтось - 3 доби.
    але правильно каже Іринка:

8. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

В мене така ж ситуація: зробила УЗД (по акушерському) на 11, а по УЗД вийшло 9 тижнів, тепер Г каже ще раз йти, а я собі думаю навіщо??!!!-Якщо все було добре на 9, для чого лишній раз там "заглядати"

9. Amilada

Топто я пальцем можу досягти лиш дня шийки матки, ну бо фізично так не зігнусь, щоб далі пролізти.
    Лікар для розкриття використовує інструмент, чи просто "руку по лікоть пхає"? Чи можна відмовитись від того огляду(хоч він таки напевно потрібен), чи можна домовитись про хід огляду завчасно?

Питалась, а раптом малятко довше в пузі схоче сидіти. Сказали, що тоді визначать по щільності кісток голівки. Як?- ну ми на то вчились. Якась двозначна для мене відповідь.

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

І взагалі , гидую я нині чужими людьми в районі пуза. Лиш чоловікові порухати дозволяю. А то пусти чужі рукі у двір нового життя, як контролювати, щоб ворота не зіпсули?

10. Paradise

Paradise New Member

Щось мені важко стресово це дивитися, зразу починаю плакати, переживати, ще й страх навіює про біль,Ой, а зараз хвилюватись не можна, мабуть, перегляд відкладу на пізніший термін.

11. oksumoron

oksumoron Active Member

Використовує руку, принаймі мені ніяких інструментів не пхали! Трохи може боліти, коли перевіряють рівень відкриття матки, ну і чується загальний дискомфорт від огляду!
    Інше питання, дівчата писали неодноразово, що лікарі так люблять стимулювати передчасні перейми! Важливо тут довіряти вашому лікарю!

12. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

В мене кумася коли шла народжувати то її черговий лікар так оглянула що та вже і народжувати не хтіла, а приїхала її лікар і вона спокійно за дві години народила. І казала єдине коли дуже сильно боліло то на тому огляді:)

13. Amilada

Я хочу пожалітись, помітінгувать, як каже чоловік.
    Ну шо то таке, що всі ниють?!:girl_sad: А як ти досі робиш, а то ж не можна. А потім місяці зо три точно не зможеш.:girl_devil: А чого у тебе нема місця для дитини, де всі ліжечка, пеленальні столики?:girl_mad: Ой як пагано, папуга перед ліжком.:girl_impossible: Як ти сама будеш? І шо ніхто не допомагатиме?:girl_crazy:
    Шкода що то все родичі, знаайомі. Так би висварила. Ну як так важко, то чого ви згоджувались родити? Чого то його прогнозувати вся жахи? Ну буде, як буде. Буде мені чогось- треба докуплю, стане важко- поселю в ін. кімнаті родичів. Ну нашо з дитини робити космічний корабель?!
    У мене до слова, папуга- перша дитина. Теж, і їсти і літати вчили, і на пузі спало як хворів. І пищав, і заважав- і нічо, привикли до сміття, бардаку і вереску.

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

А без того не можна? Чого то аж туда лізти? Так ще малятко можна зачепити, на руках же очей нема.

14. Knjagna

Knjagna New Member

Дівчата, не знаю чи тут писати чи в іншій темі, у звязку з курсом валют як будете віддячувати лікарю? маю на увазі чи ціна питання якось впливає чи просто на свій розсуд?

15. сніжна

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

Ніяких інструментів-дзеркал і т.п. не застосовують. Лише руку. Від огляду відмовитися ? якщо ви лягаєте у патологію чи у вас вже термінПДП підійшов і ви пішли здаватися до свого лікаря, тоді не відмовитеся. У пологах- звісно, що ні. Бо відкриття перевіряється спочатку кожні 2 години.

По щільності кісток визначають по УЗД ( тобто шов на черепі- коли вагітність переношена, кісточки черепа костяніють,шви завужені і кісточки не "заходять одна на одну під час проходження через родові шляхи. Це підвищує ризик травм у мами і у дитинки)

16. Amilada

Комусь ще пече між грудьми та маткою? Десь в районі ребер, так повздовж переду. Неможу через то на боках лежати, так сильно починає пекти.

---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:01 ----------

То швидше в стіну плачу. Але ж є мільйон статей про те, що саме в пологах туда пхатись не треба, бо це зрушує природній хід процесу. Хоть хтось з медиків на чужий досвід зважає?

17. Virna

Virna Well-Known Member

а в мене файний настрій. вчора була вперше в "Антошці" на курсах, нічо так. Сьогодні, нарешті, купила собі штани. Не широкі, не великі, не "якнабабцю", а такі як хотіла - яскраві, трав"яного кольору. І головне - купила в "Свічадо" "Вчимося народжувати" і "Вчимося годувати грудьми". Ще мала багато планів покупочних, але вже не дала ради. Бо ніяк не можу навчитися помало ходити. То я трохи побігала і почав животик тягнути, мусила їхати додому.

18. сніжна

ведення пологів ведеться за протоколами. Якщо щось піде "не так" і будуть наслідки, дії медика перевірятимуть на відповідність протоколам. За статтями ( особливо в інтернеті,багато з яких пишуться узагалі людьми далекими від медицини ) ніхто пологів не веде . В принципі, на хід процесу впливає на сама перевірка відкриття. а психологічний стан вагітної під час пологів. Тобто ряд маніпуляцій, які проводяться, породжують страх, страх гальмує вироблення гормонів- призупиняється родова діяльність. І якщо ще до пологів налаштовуватися на те, що все, що робиться у пологовому- апріорі зло, то ймовірність такого перебігу пологів зростає. Бо ставиться уже психологічний барьєр.

19. domino

domino Well-Known Member

А я думала, що то тільки в мене таке. Лягаю на лівий бік, то через хв 10 вже все, так пече і не знаю від чого?:girl_cray:

20. сніжна

там грудний відділ хребта-нервові закінчення. матка велика- десь моментами підпирає внутрішні органи- перетискаються нервові закінчення..

Статус теми:
Закрита.