Для майбутніх мам (10)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Lapatulya, 13 Листопад 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Amilada

Amilada Well-Known Member

Відповідь: Для майбутніх мам (10)

З початку вагітності відмовилась від штанів зовсім, щось мені незручно стало. Тепер лиш сукні ношу. Таки найшла в шафі вбрання, та виявилось немаю колготок доладних. Завтра до пологового йду, незрозуміло в шо взуюсь, під коричневі колготи ніц не пасує.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а для чого щось робити? Я на цьому терміні потрапила на збереження. З діагнозом по УЗД і первинними ознаками, що там дійсно не знала, що насправді. І то лікар в пологовому казала лише одне: не брати дурного до голови, читати , чимось займатися і просто розслаблятися. До речі, на цьому терміні вона при щоденному огляді стетоскоп навіть не застосовувала. просто перевіряла висоту стояння дна матки

3. Карінчик

Карінчик мамуся трьох діток

була вчора в ЖК, орієнтуючись по попередньому узд поставила термін 28 тижнів, нащупала голівку дитини дуже низько як на 35 тижнів, сказала фізичний спокій і заборонила статеві стосунки, і сказала ставати в колінно-ліктьову позу тільки незнаю для чого... десь в неті вичитала що при такому постійно носять бандаж, чоловік сказав щоб їхати зараз на узд, лікарка сказала що на узд аж через місяць бо нема на то причин, хто з таким стикався?

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

у мене з молодшими такі самі висновки лікарів були. з Сергійком мене таки переконали, що з таким низьким положенням голівки я народжу його на 37 тижні, і від 37 я чекала щодня. А з Вірусею я вже у все те не вірила.
    Маю думку, що дитина влаштовується, як їй зручніше. Якщо у мами широкий таз і вузька талія, то лялі зручніше "сидіти" в тазу. Якби мене щось непокоїло - пішла б на УЗД, щоб подивились розміри шийки, чи не вкорочена.

5. Kryhla

Kryhla Member

А коли дитинка остаточно зафіксовується? Останній раз, коли лікарка ЖК мені щупала живіт, то сказала, що дитинка лежить голівкою догори. Але відчуваю, що дуже крутиться, часто ввечері взагалі поперек собі лягає, то я зразу лягаю на бік і то чудо вмощується вже поздовж. На УЗД казали вже на 35 тижні йти.

6. сніжна

положення чи голівка? Якщо другі пологи, то нестабільне пложення дитинка може займати до 38 тижнів ( інколи і в 39-40 умудряються повернутися. Хоча це рідко). Ну а голівка може не фіксуватися і аж до самих пологів.

7. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

Дівчата, порадьте, що варто прочитати, щоб пропав страх перед пологами :girl_sad: Хочу якось його позбутись, а не можу. До вчора якось не думала про сам перебіг пологів, не боялась, а вчора, як тільки оглянули на кріслі, появився.страх Знаю, ще всі родять і якось воно буде , але хочу якимось чином змінити свій настрой, а ніяк не вдається.

8. Raven

Raven Мама малятка

є книжка "пологи без болю", автора не пам"ятаю, прізвище довге через дефіз
    мене попустило і в пологах допомогло
    там описана техніка розслаблення на переймі, тренувалась заздалегідь
    Г.Дик-Рид "Роды без СТРАХА" во, знайшла

9. Dream-baby

Dream-baby Member

У мене цілу вагітність низьке розташування плоду і низько голівка, коли в березні лежала з загрозою передчасних пологів, а це був 25 тиждень, то мені лікарка казала що мені б було дуже добре до повного 31 доносити, залякала мене так що страшно вставати було, але полежавши 14 днів в лікарні я поняла, що таких як я багато, написала відмову від лікарні , поїхала під свою відповідальність додому, і тьфу-тьфу все нормально, місяць вже дома, нічого не болить і впринципі народжувати збираюсь в термін, просто в лікарів така робота , щоб їхня робота була більш значущою то треба зробити якусь страшну ситуацію для вагітної, а потім типу глянь як я тебе спасла)) тому просто бережіться, менше згинатись, і по можливості бандаж, хоча я свій дуже рідко ношу.

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

А ще "Вчимося народжувати" наша львівська, видавництво свічадо. Мені класно пішла :)

11. Amilada

Перше, визнайте чого Ви дійсно страшитесь.
    По друге, пологи- це свіято різдва. Ну як його можна страшитись :) То вже у нас якась така культура склалась, що перетворили такий святковий інтимний пороцес в операцію-дитиноізвлекацію, і кару небесну.

12. Judice

Judice Закохана в гори ))

Про страх пологів...
    Мені допомогло знання ВСЬОГО про процес пологів. Не "якось воно буде, всі народжують", а дотошне знання, шо, коли, де і як. В кожному етапі я знала, що зі мною відбувається, по розмовах лікарів і навіть їх міміках розуміла, про що йдеться і яка ситуація. Я навіть в стоматолога завжди прошу, аби детально коментував, що робить))) По життю я страшна боягузка і панікерша, а в пологах була спокійна як удав, але дуже сконцентрована на собі і процесі, навколо нічо не помічала, просила чоловіка, аби не говорив і не рухав мене. Навіть думки про те, щоб закричати не було, біль був цілком мною контрольований)) Хай щастить)

13. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Це як про мене. Під час пологів як би не важко було, я все питала, для чого це, а що ви робите, а що буде з тим, то лікарі вже сміялися з мене, і коментували кожен крок. Ну і легше мені буо, тому що инуого року була присутня на пологах у своєї сестри, тому знала як все проходить)
    Перестаньте боятися, займіться чимось, це природній процес, і він чудовий!

14. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

Я боюсь, що не зможу правильно дихати, вчасно розслабитись, жахливо болітиме і ще багато всього ....Страх появився після огляду, оскільки там не могла нормально розслабитись і дуже боліло. Я вирішила, якщо сам огляд такий болючий, то як я переживу пологи :sad:.

Та я менш більш знаю , що і як відбувається, відвідувала школу мам, але по команді не можу діяти, моє тіло впадає у ступор.

Так і зробила, почала чоловіка готувати до пологів :) Вчора весь вечір дивились відео , обговорювали. Якщо у мене буде збій у системі, то можливо він щось підкаже :)

П.С. Raven дуже дякую за книжечку, вже також почала її читати

15. Paradise

Paradise New Member

Дівчата, скиньте лінк на відео про пологи...

А в мене якось навпаки з положенням дитинки, УЗД показало нормальне положення, шийка матки на 25 тижні була 34см, а я і досі відчуваю тиск внизу живота та промежити коли щось роблю або хожу.Після двох тижнів в лікарні "з тонусом" мені чомусь краще не стало...Лікарка сказала, що можу вести нормальний спосіб життя, але мені все одно ходити дуже важко, якась фобія почалася, що "дитинка може випасти "...

16. Talya

Talya Well-Known Member

а я в мене дилема. собі термін рахувала як з першого дня останнього циклу, тобто акушерські тижні. нині були на узд. я собі думала, що в мене вже 12 тиждень, а виявився 10. от питання - чи робити узд в 12 тижнів (планове для 12) чи вже чекати 19-20?

17. domino

domino Well-Known Member

я дивлюся на youtube One Born Every Minute
    якщо хоч трошки розумієте англійську, то це відео просто суперське! Стільки ентузіазму мені додало, забрало страхи, ну і показує, чого очікувати на пологах. Там купа серій, дивлюся на одному диханні!)

Останнє редагування: 30 Квітень 2014
  18. сніжна

якщо ви сьогодні робили УЗД, то перше планове уже пройшли. Тобто в 12 тижнів немає сенсу повторювати.
    менше думайте і накручуйте:). Думайте про те, що пологи- це природній процес. А все, що природнє- уже продумане за нас . Не буває такої болі, яку жінка не може витерпіти- це раз. По друге- під час пологів включається сильний гормональний механізм захисту- виробляється і в кров викидується така кількість гормонів "радості", які блокують ту біль ( ось чому чоловіки від того отримали би "больовий шок", а жінка- спокійно переносить). В третіх- пологи- це робота. Тому налаштовуйтеся на це власне як на роботу. А що і як робити- вам буде підказувати власне тіло під час пологів. В четверте- як дихати ( вдихнути-видихнути-затримати), вам буде говорити акушер чи лікар. Зараз можна начитатися дихальних вправ скільки завгодно, але особисто мені в пригоді то не стало. Бо під час пологів організм сам підказував, коли і як дихати ( і не так, як "книжка пише") плюс поруч була хороша акушер. яка чітко керувала цим процесом.Відповідно,менше страху- менше-паніки- більша ймовірність, що пологи будете сприймати адекватно, а,відповідно, свідомо і адекватно співпрацювати з медперсоналом.

19. Talya

Talya Well-Known Member

а я так хотіла гарних картинок)) а вийшло 3 хв узд з загальними замірами. минулого разу думали, що прийшли на 10 тижні, виявилося, що то вже 14, тепер навпаки. буду чекати 19 тижня

20. Amilada

Роскажіть детальніше, як відбувається той огляд. Чому болить?

Нині була в пологовому, навіть двух. Так як і думала, скерували мене в мед. Кажуть, у вас прописка навіть не львівської обл., застережень нема, йдіть туда, і буде вам щастя.
    Там домовилась 14 числа на огляд.
    Шо мене здивувало, всюди треба бахіли, а в меді ще й халат. Хто буде йти на знайомство з лікарем, купуйте завчасно.

Статус теми:
Закрита.