Для чого нам діти?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем tslezinska, 14 Січень 2010.

1. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Відповідь: Для чого нам діти?

Просто коли троя рідна дитина робить якісь помилки в житті - ти її завжди виправдаєш, а от всиновлена - скажеш, що гени.
    Навіть коли дитинка маленька, то час від часу як щось витворить чи скаже щось таке чого його ніхто не вчив... але знаєш, що то твоє і вибачиш і зрозумієш все на світі...

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То що то за батьки тоді? Із тих, кого знаю, що всиновили, їм навіть думка така не проскакує.

3. Женічка

Женічка Well-Known Member

ні, я не так це відчуваю. підібрати слова мені чомусь важко.
    не те, що якщо людина не бажає всиновити дитинку = її неготовності народити, а скоріш мене "зачепила" реакція як взагалі людина ставиться до дітей. Ну десь так.

4. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

від біологічних батьків теж можна почути таке, що в голові не вкладається, але їм то легко сходить, бо ж рідні, а до всиновлених ще "добрий" сусіда носа впхає, світ повен не найкращих стереотипів, і чомусь чужа білизна буває цікавішою своєї.

Найкращі друзі моїх малих - всиновлені хлопчики, чудові діти, але дивлячись на них починаю розуміти батьків, які бережуть таємницю і переїжджають.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну, бо суспільство ще зацофане. Може, колись дійде й до нас цивілізований підхід.

6. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

А я, наприклад, не розумію.. Знаю сім"ю з усиновленою дитиною, зрештою, про це всі їх сусіди і родичі знають, і для дитинки то не секрет. І росте хлопчина розумний, вихований, без проявів "генів" (хи-хи), і ніхто навколо його не дзьобає. Мені здається, так би і мало бути у всіх..

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

я думаю, йдеться не про небажання всиновлювати, а про його аргументацію

8. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

і я не розумію... Але бачу як жалять при нагоді і без, то серце тьохкає ... так, це більше характеризує кривдників, але треба мати велике вміння, щоб виробити в дитини імунітет

9. Asda

Asda New Member

Читала в якійсь книжці, що діти нам даються не "для нас", (мовляв народжу дитину, буде кому на старості води подати), а для роботи, в результаті якої дитина має бути самодостатньою та розкрити всі свої позитивні сторони та таланти, які їй дано "зверху". А от задоволення від той "роботи" буде, або ні, залежно від того, як сумлінно ми до "роботи" відносились.

Я особисто захоплююсь тими людьми, які всиновлюють дітей. Напевно вони до тої "роботи" прикладають найбільше зусиль. Дай їм Бог і задоволення від неї найбільше.

10. karposhka

karposhka New Member

Нащодавно дізналась, що зараз стало модно народжувати "для здоров'я". Мами народжують з метою зібрати стовбурові клітини собі на старість, і зробити хороший крем з плаценти. Ну і плюс, за час вагітності організм оновлюється, гормони і все таке...
    Мене просто шокує це. Просто цікаво, що буде далі з тими дітьми, яких народжують для крему?

11. Delikatna frukta

Delikatna frukta New Member

Звідки така думка?
    Я, коли родила дітей абсолютно не задумувалась "для чого". Зараз я розумію, що з кожною дитиною я наповнювала своє життя змістом. Я не вірю в сімейне щастя бездітних родин.
    А зараз я прошу в Бога ласки бути доброю матір"ю і виховати своїх дітей Людьми.

12. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

13. Gajka

Gajka Well-Known Member

Як таке взагалі можна писати?
    Ви можете не вірити, а ми, якщо така наша доля, все-одно будемо щасливими.

14. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

15. zaderyshka

zaderyshka Member

хм, за такою логікою доцільно припустити, що діти-сироти ніколи не бувають щасливими в прийомних батьків, що люди, які організовують дитячі будинки сімейного типу ніколи не люблять дітей, яких всиновлюють, а насправді просто користуються благами держави, або роблять це через псевдо-моральні переконання.
    Насправді, то справді ваша особиста думка і ви дійсно можете не вірити.
    А мені якось запам'яталась одна фраза з соцмережі "В мене нема любові в житті, значить я в неї не вірю, бо її не існує. - А в мене нема Лексуса. Значить я не вірю в Лексус, Лексусів не існує." Не міряймо світ однобокістю свого бачення, очевидно, Бог не мав наміру показати вам зворотній бік ситуації. Але ж хтось живе з таким "протилежним боком".

16. Coshitce

Coshitce Member

Ваше право і ваше рішення: вірити чи не вірити.
    Але "чесати одним гребінцем" всі бездітні родини (як і будь-яке явище в житті) не варто.

17. Delikatna frukta

Delikatna frukta New Member

Я знала, що така моя думка може зранити тих, хто довго очікує діток. Тому добре подумала, перш ніж її висловити.

Насправді Бог мені дуже добре показав "зворотній бік ситуації". По собі знаю, що таке роки очікувань, мандри по лікарях, всілякі обстеження...і незрозумілий нікому вердикт "безпліддя".
    Бог, навіть, в якийсь момент вирішив з мене посміятися, коли в гостях у наших друзів я зустріла трьох!!! товаришів мого чоловіка з вагітними дружинами. Всі троє були вагітні з різницею в місяць! Мені так погано ще ніколи не було!

Тепер я знаю, що чоловіки називають "жіночою" логікою. %-).
    А, якщо серйозно, то ви мою думку взагалі не вловили. Я низько схиляю голову перед людьми, які здатні полюбити дитину, народжену не ними. І щиро сподіваюсь, що доживу до моменту, коли в нас не буде дитбудинків. Я просто думаю, що варто допустити у своє серце думку про всиновлення. А раптом вона приживеться?
    А якщо - ні, то зверніть увагу на своїх племінників. Моєю другою мамою стала сестра моєї мами. У неї своїх дітей немає, але вона так не вважає і моїх дітей завжди називає внуками, а вони її бабусею. У мене теж є сестра незаміжня і невідомо, чи будуть у неї колись діти (вік і т.д.) Але моїм дітям вона як рідна мама.
    Черпайте щастя і даруйте свою любов дітям, навіть, якщо вони народжені не вами. Будьте щасливі!
    P.S. Особисто знайома з 5-ма бездітними (не з власної волі, звичайно) парами і дві з них вже стали батьками. І ми стали батьками несподівано, коли просто перестали страждати і відпустили все на Божу волю.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

подумали і таки написали, незважаючи на те, що таки могли ранити... Не варто так, треба ясніше висловлюватися. Одне діло, коли то свідомий вибір людини-не бажання мати дітей. Інше діло, коли воно настільки бажане і чомусь недосяжне.

19. Pavonia

Pavonia New Member

Родини з дітьми дуже часто бувають нещасливими. Я знаю одну пару - де двох дітей віддано в дитбудинок, вони обидва п'ють. І що- невірити тепер в щастя з дітьми???
    Мені здається, той хто пише таке , просто хоче НАРЕШТІ похизуватись своєю "дітородністю" на фоні тих , кому Господь не дав дітей.
    І це жорстоко і негарно.

20. Galin Max

Galin Max Member

про рідних та чужих дітей. Я плачу ;(