Дизбактеріоз: міф чи реальність.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Zoryanazirka, 19 Лютий 2008.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Дизбактеріоз: міф чи реальність.

Хм, я не лiкар... але... менi щось дуже здається що у вашого малюка щось бiльше, нiж дизбактерiоз... дивiться аби вас не залiкували вiд чогось зовсiм iншого.

• Подобається Подобається x 5
  2. Diana

Diana мрійниця

Згідно остннього посіву - виявили 90% гемолітичної кишкової палички і 60% лактозовід"ємної киш. палочки, золотистий стафілокок 10*4 ст, тому порушене травлення.
    йде ферментативна недостатність, яка також впливає на кровооббіг головного мозку. До такого висновку дійшли невропатолог і педіатр, гастроентеролог - каже чекайте, лікуйте, переросте. А до кого ще зветатися не знаю.

Основним показником для всіх є те, що дитина добре набирає вагу, значить нічого серйозного нема

Грудьми годувала до 4-х місяців, з 2-х почала пропадати молоко так як були одні нерви. Потім на всі суміші йшла алергія, підійшла тільки соя, не знаю яка вона була, але на ній ми потрошки виходили. Зараз харчування все гіпоалергення, але по трошки раціон розширюється.

Останнє редагування модератором: 12 Січень 2009
  3. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

1) з цiкавостi, скiльки саме зараз вашiй дитинi.
    2) звiдки беруться такi страшнi бактерiї???? Кишкова паличка i то все решта на купу, раз по разу? Вам це не пiдозрiло?
    Може звернiться в iншу полiклiнiку, понесiть вашi аналiзи в приватну чи шо, вже заплатiть за аналiз.

Якщо я хоч щось розумiю взагалi, то я думаю що бактерiями заражаються, тим бiльше такими. Хiба нi? Може дiйсно все почалось з зелених какашок (якi на мою думку не є ОДРАЗУ показник хвороби) ну i там що у вас було, ланцюг, одне за одним.

Це тiльки припущення, звичайно. :confused:

• Подобається Подобається x 1
  4. Diana

Diana мрійниця

Звідки беруться мені теж цікаво, я зверталася до багатьох лікарів і професорів і приватних теж, але толку мало. Аналізи теж звичайною здаю в різних місцях і всі вони приватні. Якщо хтось може порадити ще одного хорошо лікаря, буду вдячна.

Динині 1,5 міс

Останнє редагування модератором: 13 Січень 2009
  5. Андріана

Андріана Well-Known Member

ви певне мали на увазі 1,5 року?...

6. Nata

Nata Well-Known Member

Діано, не ображайтеся, але складається враження, що Ви дитину заліковуєте.

Може причина далеко не в міфічному дисбактеріозі?

7. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Колись за столом одна (не дуже мною шанована) лікарка сказала до молодшої себе: чим більше стурбовані родичі, тим більше можна заробити. До чого це я? А, просто вона тоді казала, що дисбактеріоз - це цікава "хворь" від якої можна лікувати роками.
    П С Оффтоп, але коли людина добре під градусом, скільки інформації про неї можна отримати!!! Це я так, це ні до кого.

• Подобається Подобається x 8
  8. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я не лікар,
    але можливо вам варто зробити якісь загальні аналізи, не лище на шлунок а ще й печінку, нирки перевірити, роботи щитовидки, серце,
    організм все ж таки працює гармонійно, імхо.:ninja:

9. Diana

Diana мрійниця

так 1 рік і 5 міс

Я не ображаюсь, а інколи і сама так думаю. А причину встановити з нашими медиками дуже важко, я вже стільки їх пройшла, що не довіряю нікому . Вони виписують я сто раз перевіряю і даю те, що вважаю за потрібне.

Останнє редагування модератором: 13 Січень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  10. LILY

LILY Well-Known Member

дівчата у мене таке питання коли годую малюка (на ГВ, масіку1 місяць) бурчить в животику різні голосні звути чути, в когось таке було бо десь в журналі прочитала що це ознака дисбактеріозу????каки нормальні єдине інколи зі слизом, і білими комочками, вагу набирає супер і спит тттт....

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

12. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В маленьких діток дуже пришвидшена перистальтика в них все працює одночасно :girl_smile: моя коли я її годувала завжди в той час какала:girl_smile: Якщо дитинку це не турбує, вона не плаче і не перебирає ніжками, то хвилюватись немає чого.
    Білі комочки - це неперетравлене молочко, буває коли дитинка переїдає.

• Подобається Подобається x 3
  13. natusik

natusik Well-Known Member

а може причина проблем у Diana в дефекті імунітету,враховуючи що дитинка і інші проблеми підчипляє досить легко, а в кишківнику досить потужно представлена імунна система і проблеми з кишківником могли бути першим проявом її недостатності.

14. natorella

natorella Well-Known Member

це відбувається тому, шо дитина маленька какає коли їсть тому шо зі смоктанням розслабляється сфінктер (і какає і пісяє до речі)
    вивиснути не може з себе. а посьомкає - і вже легше)

• Подобається Подобається x 2
  15. Diana

Diana мрійниця

Бачу нас тут згадали, а ми вже потрохи стали забувати про наш страшний дизбактеріоз. Думаю що спочатку був дизбактеріоз і він додав щев низький іменітет. Але потрохи ми з тим практично впоралися, час-від часу пєм курси бактерій, їмо корисну їжу, гуляєм і все налагоджеється. Навіть алергія потроху відпускає, їмо практично все окрім молока і яєць. Зараз долазять останні зубки і дала думаю що все буде добре.

16. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Найшла досить цікаву медичну статтю про дисбактеріоз Особенности становления биоценоза кишечника у грудных детей и кишечный дисбактериоз

"Пролонгированные исследования характера и степени микробной колонизации фекалий, проведенные нами у 235 детей, родившихся в родильных домах Москвы, показали, что у здоровых детей на протяжении первого года жизни “идеальный” нормальный биоценоз кишечника встречается редко.
    <...>
    Известно то огромное влияние, которое оказывает на становление нормального кишечного микробиоценоза грудное вскармливание. Сопоставление микробиологических находок с характером вскармливания детей показало, что, несмотря на то, что практически все дети прикладывались к груди в родильном доме, к возрасту 2 нед только 60% получали преимущественно грудное вскармливание, 30% получали докорм смесями, а 10% были полностью переведены на искусственное вскармливание.
    К месячному возрасту грудное вскармливание получали 46% детей, смешанное – 34%, искусственное – 20%. К 3-месячному возрасту лишь 5% наблюдаемых детей находились на грудном вскармливании, 35% получали смешанное вскармливание, а искусственное вскармливание составляло 60%. К 6 мес частота грудного вскармливания сократилась до 3%, уменьшилась и частота смешанного вскармливания, 4/5 детей полностью были переведены на искусственное вскармливание".

17. Miramama

Miramama New Member

Відповідь: Якщо в дитинки щось болить..

Золоті слова!!! Аж закричати хочеться!!!
    Ну немає такого діагнозу "дізбактеріоз" ну, не існує його! Немає показників середніх, бо для однієї людини норма 100 одиниць, для иншої 10 000. Немає жодної таблички, щоб можна було встановити, чи входе в рамки норми, чи ні. Мій сусід (лікар-педіатр на швидкій) з посмішкою каже, шо ті всі анализи - заробляння грошей.
    Знайома дівчина (за освітою лікар анестезіолог-реаніматолог) поклавши руку на серце сказала: "Так, я купляла той симбітер, так два місяці давала дитині, а от що то він допоміг я не скажу, бо за ті два місяці, то вже воно саме розвинулось до тієї стадії коли вже кольки не дістають" Я ж питаю в неї (в нас як раз період кольок а вони вже ПЕРЕРОСЛИ)так може і мені подавати? На що вона впевнено стовідсотково відповіла: "Марнування грошей, мордування дитини". (Каже її синка кожного разу пересмикувався и кривив моську, була навіть рвота - це воно надо? враховуючи дуууже сумнівний ефект.)

Останнє редагування модератором: 28 Грудень 2009
  18. Ірена

Ірена Well-Known Member

а як каки в дитинки ввжаються нормою?
    в нас іноді жовтенькі, а іноді з зеленим включенням... і в ті дні, коли вони зеленкуваті мала неспокійна. від чого то залежить?

19. natorella

natorella Well-Known Member

зеленкуваті вкраплення можуть бути - якшо має місце порушення гафіку зміни грудень - тобто ви часто міняєте груди - дитина отримує більше переднього молока

Останнє редагування модератором: 28 Грудень 2009
  20. Miramama

Miramama New Member

дивіться щоб не було крові, все інше немає значення (хоч зелені, хоч в крапочку, та хоч фіолетові........) У вашому ніжному віці колір може мінятися кожен день (дитинка дуже стрімко росте, молочко стрімко міняє свої властивості) От що-що а колір каків немає ніякого значення. (в нас були зелені с жовтими і білими крапками - прямо картинка хоч на виставку :girl_haha:)

перечитала свій допис, трішки не так висловилася. Дитинка росте- материньське молочко підстроюється під потреби дитинки - молочко змінює властивості. отак наче зрозуміліше :)

Останнє редагування: 28 Грудень 2009