Дизбактеріоз: міф чи реальність.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Zoryanazirka, 19 Лютий 2008.

1. hannatal

hannatal Member

Відповідь: Дизбактеріоз: міф чи реальність.

в нас теж не скучно. Що таке слиз в калі? В старшої каки-пюре були і блистіли - мама казала - то слиз. Тепер Еміль - ходить 2 рази : зранку добре з тим же блиском, а ввеечері зелено і напівпрозоро, а якщо зразу не поміняю підгзку, то рідина впитується і лишається сам слиз як білок яйця чи желатинка - досить щільний. І все би нічо, а 4 дні тому в слизі знайшлось дві жилочки червоних (може кров, а мо і ні:confused:). Сьогодні зранку знову, тільки не прожилок, а кусок слизі рожевий. Вже віднесли каку на посів. Дитя спокійне, деколи ввечері фестивалить ,але не критично, дається заспокоїтись. Вагу добре набрав. Може в кого було таке? Поділіться!. Я ще припускаю, що, можливо, газики при проходженні пошкоджують слизову кишечника і звідти кровця.Може таке бути? Чи може щось інше дати таке забарвлення?

2. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

в мого малого прожилки, подібні на кров були, десь у віці 8 місяців здається. Малого нічого не турбувало, нових продуктів не вводила, нічого не робила, лише коли в малого у 8 місяців полізла наступна партія зубів і була досить висока температура викликала лікаря, щоб про всяк випадок глянути горло. Заодно і показала памперс з тими прожилками. Вона глянула, сказала що таке буває, і якщо дитину загалом нічого не турбує - не панікувати і спостерігати. За 2-3 тижні пройшло.
    Ну але у вас дитина меншенька, тому ситуація може бути й інша

3. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

у нас все так само було. давала пити ентерожерміну, бо потім ще був сильний понос, вода фактично...десь півтора тижня то все тривало. Результат - 4 нових зуби.

4. hannatal

hannatal Member

нам до зубів ще далеко, хіба якась аномалія (кулачки гризе, пальці смокче), але навряд; проносу нема, в мене скарг нема на нього, а те, що є - то по віку норма. Зараз от поспав, поїв, лежить усміхається мені, уваги просить. Надіюсь, що прожилки- та ж вікова норма. Здам ще при нагоді (під АКДП) кров з пальця - не норму мала би показати

5. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

я не знаю, чи то було повязано з зубами, були різні припущення - тріщинка в задньому проході від закрепу (але в мого малого закрепів в житті не було), слабкі судинки в кишківнику. Не знаю що було причиною в нашому випадку, але пройшло без будь-якого втручання і лікування.

6. hannatal

hannatal Member

нам щойно з лабораторії дзвонили - є протей, ніби-то це нормальна паличка для кишечника, але його забагато. Пропонували пити фаг. Ще піду з тими аналізами до педіатрів, послухаю, що вони на то все скажуть. Після тої крові два дні какав без зелені, але той слиз желейний мене дратує ,і він присутній

7. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

Приходив сьогодні педіатр, і сказав здати наші каки на посів. Де це можна зробити у Львові, і як їх туди завести, в памперсі, чи кудись перекладати?

8. Mokka

Mokka Well-Known Member

На вул. зеленій в лнді епідеміології та гігієни, там є лабораторія, приносите памперс. Але питання - для чого саме здавати?

9. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

Зелена,12 (ліві двері), 2-ий поверх, кабінет 37 Львівський НДІ епід. та гігієни, лабораторія мікробіології якщо треба то кину у ПП контакти туди до самого лікаря-бактеріолога
    саме так нам сказав тамтешній лікар-бактеріолог і зробити - в нас виявили і стафілокок, і клепсіелу. Коли я почала радитися з тими аналізами у різних лікарів, то вони дивувалися чому я саме памперс возила, адже є тепер стерильні баночки для здачі калу, які продаються в аптеках, а коли везти в памперсі то відбуваєтсья довгий контакт калу з повітрям+сам памперс має свою хімію відповідно і аналізи будуть недостовірні.
    На наступний раз вже знатиму і вестиму в стерильній баночці. Тому моя порада використати мій досвід і не вести підгузок, а завести в баночці.
    Також на посів кал приймають у поліклініці на Мазепи, але там тільки по направленню від сімейного лікаря.

10. natorella

natorella Well-Known Member

аше ліпше не лікувати какашки

11. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Во-во! Я чомусь з найменшою дитиною мала якийсь страх (старість хе-хе), то також возила зелені зі слизом какашки в лабораторію. Знайшли і стафілокок, і ше там щось.
    А маю я таку старшу жіночку, працювала в санстанції до гли-и-ибокої старості, бо дуже мудра була, вона мені, як бабця рідна. Ще мене лікувала. То вона мені сказала нічого не давати дитині, ні всяких бактерій, ні стафілокок не "лікувати". Якщо дитину нічого не турбує, їсть, спить, какає, дати собі спокій. Нехай там все само по собі внормовується.

12. natorella

natorella Well-Known Member

головно дитині, колір какашок в нормі може біти всякий
    особливо якшо в памперс,особливо якшо постоїть
    ітедеітепе

13. Holly

Holly Moderator

ага
    я ще жодного разу не чула, що нічого не знайшли)))
    завжди щось знаходять і лікують-лікують

14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

у нас не знайшли) приходили і ще брали "бо такого бути не може, щоб не висіялося", а що там може висіятися, як дітю пару днів?)

15. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Дев"ять років тому, перебуваючи у Німеччині, захворіла на ангіну, призначили антибіотики. У Німеччині вважають, що дизбактеріоз вигадка, і нічого не призначають з про- чи пребіотиків, але чомусь у мене така куча болячок вилізла потім, що мама дарагая. Кандидоз розігрався до такої степені, що виліз на шкірі. Тому, я в дисбактеріоз вірю, і намагаюсь своєму організмові допомагати пребіотиками типу лактулози. Якщо говорити про дизбактеріоз у грудничків, то чула, що від коліків добре допомагає Біогая. Але у моїх не було колік. Зате можу сказати, що Біогая нормалізувала стілець у малої, коли їй було півтора. Какала тричі на день трошки рідкуватим. Вже через днів два какашка стала оформленою і один чи два рази на день.

16. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Думала, що минеться, але вже 3-й день, як дитина сама не какає, кричить ввечері, ногами тупоче. Порадили Еспумізан, я один раз дала, нічого не допомогло, і вирішила більше тим не травити її. А друга порада - газовідвідна трубка. Я попробувала одного дня ватною паличкою, змащеною їй допомогти, і дитина покакала таке, ніби, понос, але не водянистий, однорідний кал, жовтого кольору. Разом з тим вона попукала, і все як рукою зняло! Але на наступний вечір все повторилось. От думаю, чи не нашкодить такий метод "какання-пуканя" їй.
    І взагалі, не розумію чому вона сама не може покакати, кал ж не твердий...

17. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

В дитини встановлюється мікрофлора, м"язи ще слабкі, тому важко покакати.
    Трубочок ні в якому разі, це старий совковий шкідливий метод, бо дитина звикне, м"язи не будуть тренуватись, потім буде ше гірше.
    А взагалі то нормою є некакання від 7ми раз на день до 1 раз на тиждень.
    Але оскільки дитина тиснеться, мучається, є інші методи їй допомогти:
    1. зніміть памперс, дайте голопопити, дитина сама задере і притисне ножки до живота і покакає, а памперс заважає
    2. кладіть собі на живіт, шкіра до шкіри, живіт до живота, дитині стане тепло, комфортно, вона розслабиться і пропукається і покакає.
    3. масаж животика легенько за годинниковою стрілкою, ножками робіьт вправу "велосипед".

18. barsiko

barsiko New Member

В нас та ж проблема, ми лікували стафілокок і от тепер не какаємо, а дитинка дуже мучиться, мусила застосувати газовідвідну трубку, вже 3 рази, бо наведені вище методи не допомогли. Тепер от переживаю, коли вона покакає саменька.

19. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Тому і не какає, що Ви "лікуванням" стафілокока вбили всю міклофлору.
    Уникайте всяких втручань в цей процес, бо так ви тільки штучно стимулюєте то какання, не даєте природньому процесу сформуватись.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

У вас був висіяний золотистий стафілокок? Бо лише він потребує лікування. Інші види стафілококу є частиною звичної флори кишківника.