Дизбактеріоз: міф чи реальність.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Zoryanazirka, 19 Лютий 2008.

1. fiesta

fiesta Well-Known Member

Відповідь: Дизбактеріоз: міф чи реальність.

Моій донечці 1,5 місяця. Десь з 2 тижнів вона сама не може покакати - Еспумізан і Ентерокінд нам не помагають; рятувались газовивідною трубочкою. А тепер педіатр призначила Ентерол. З ним малявка какає добре. Але чи не зашкодить він ій? 5 днів поприймає, буде все ОК, а перестане - і знову не зможе сама какати... ?

2. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

а що дитина їсть - грудне молоко чи суміш? На гв допускається досить тривалий (5-7дн) період "некакання", якщо дитину це не турбує і випорожнення м'які, пюреподібні. Це не закреп, а таке засвоєння молока, "безвідходне" :)
    наскільки я знаю, Еспумізан і Ентерокід - засоби від надмірного газоутворення, а не від закрепів... Від закрепів помічна лактолуоза (Дюфалак і тому подібне).

3. fiesta

fiesta Well-Known Member

Дитина повністю на ГВ. Вона не какає сама, але тиснеться і плаче. Через трубочку каків було достатньо... Давала каплі від газиків, бо казала педіатр, що поможуть... Не помогли. От тепер приймаєм Ентерол. Та я зарано втішилась - 3 дні доня какала, а сьогодні знову почала плакати, ніжками бити... і ще висипка на шиї і грудях - в алергію не вірю, бо нічого такого не їла. Може в животику щось відбувається?
    Здали аналіз на дизбактеріоз (в медінституті сподіваюсь добре роблять), може, покаже причину.

4. fiesta

fiesta Well-Known Member

Ну, от, маєм результати аналізів малявки: замало біфідобактерій, знайшли стафілокок і трохи грибів кандіда. Це може бути причиною того, що мала сама не какає, а на личку висип?

Призначили нам стафілококовий бактеріофаг і ентерожерміну. Хтось таке приймав? помогло?

5. Raven

Raven Мама малятка

Мої обидві племінниці то приймали, мали стафілокок ще з роддому. То скоріше перерости тре, бо тим лічити можна довго і нудно. Трубочка нас рятувала довго, але з часом все внормувалося.

6. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Аналогічна порада, то треба пережити, бо чи будете то впихати в малечу, а повірте, з досвіду, то справа не легка, чи не будете - до 3-4 місяців воно проходить,
    як користуєтесь трубочкою - то старайтесь вже в критичних ситуаціях, і тільки щоб розпочати процес.
    Наберіться терпіння.

7. Dolche

Dolche Well-Known Member

Я б тепер ніяких аналізів на дисбактеріоз не здавала. Але коли малі народилися, то через 3 тижні в малої почався період "некакання" і коліки, в малого все було в порядку і з стільцем, і животиком. Педіатр (з роддому) призначила обом здати аналізи на дисбактеріоз. Результати нас вразили, у малого виявили дисбактеріоз та стафілокок, а в малої все чисто. Ми відразу запідозри, що щось тут не так ми звернулися до нашого місцевого педіатра, яка сказала нічого з тим не робити, переросте і взагалі сумнівно, що воно в нього є (видимих ознак ніяких не було). Ось так то.

8. Галюня

Галюня Member

Чи може це бути подiбне на дизбактеріоз - дитина сама не хоче какати по 2-3 дня й тому мусимо давати клiзмочку маленьку й так триваэ досить довго,давали дуфалак,хiлак,всякi трави ,але результат нуль

9. lilitdance

lilitdance New Member

якщо не хоче, то нащо мучити дитину клізмою?
    перечитайте тему цю і про закрепи. дисбактеріоз як нежить, чи лікувати чи ні, всеодно пройде в певний час. а якщо здавати аналізи, то точно щось знайдуть і будуть лікувати.

10. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

для ГВ це не те, що нормально, а дуже нормально, молоко просто добре засвоється. А випорожнення які? Пюреподібні чи грудочками?

11. fiesta

fiesta Well-Known Member

Кажуть, на вул.Зеленій є баклабораторія. Не підкажете, де саме вона знаходиться (а, може, номер телефону хтось має). Треба малій аналіз здати, а там, кажуть, добре роблять.

12. katysik

katysik Well-Known Member

дівчатка, SOS!!! :girl_flag_of_truce:
    Перечитати всю темку немаю часу. Малий від народження добре ходив в туалет - по 2-3 рази на день, минулого тижня зіткнулась з проблемою лактостазу, прийшлось пити таблетки, свічки в попу і все таке... Малого продовжувала годувати, так лікар радила і після того ну ніяк не можемо покакати... :girl_cray: Чекали поки покакає, але на третій день на витримали і поставили гліцеринову свічку, від неї прокакались так добре, ще й вечером сам покакав, ми вже втішились, але зарано... Вчора знов не какав, та ще й дитина мучилась, тиснулась, червоніла, крихтіла, ніжки піджимала, що ми вже тільки не робили - і ванну приймали, і на животик клали, і масажик, і капельки, пукаємо, бекаємо після їди в стовпчику, а далі не какаємо... :girl_impossible:

13. Brenda

Brenda Member

Katysik, ой наробили ви собі дєлов з тим вашим прекрасним лактологом... І зтгрудьми собі зробили трабли і молочко потравили всякими таблетками... Киньтеся того ровера, тобто лактолога!!! Вона явно не професійна!!! Краще подзвоніть нашим лактологм з ДП!

14. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

аналогічна ситуація, хоч і не приймала ніяких антибіотиків. Дівчата писали,що "некакання" впринципі нормально,але пройшло кілька днів і я бачу що в нас це вже входить в привичку і це явно щось не ТЕ. Мама(тобто я)сходить з розуму ЧОМУ!?

15. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

це реакція на ліки напевно поїжте печених яблук, гарбуз, чорнослив що смакує за кілька днів перейде

16. natorella

natorella Well-Known Member

кому не ТЕ?
    шо хвилює ДИТИНУ, а не маму (власне якшо мама какає добре, то чого вона хвилюється?)

17. katysik

katysik Well-Known Member

Дівчатка, звітуюсь :)
    Сьогодні вдень слава Богу покакали і то так ого-го-го, і без сторонньої допомоги (мами, тата), а самі :girl_curtsey: На вечір знов какали, тьфу-тьфу! Сподіваюсь то все-таки був побічний ефект від таблеток

Мені одна дуже хороша педіатр з Орлика казала, що якщо дитина виключно на ГВ, то нормально і до 4ох днів некакати (типу так молочко засвоюється, що нема й чим какати), але для мене то якось так дико! Добре день ще можна, а більше то вже паніка :girl_blush2:

18. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

паніка була б тоді коли дитина на сумішах чи не какає на прикормі. А грудне молочко дуже добре засвоюється тому і какає рідше. Норма какання дитини на ГВ від 7ми раз на день до 1 раз на тиждень.

19. Brenda

Brenda Member

Моя мала зараз какає раз в п'ять днів, ну але вона старша. Іі то не мучить, я вже з тим змирилась:) правда, помінявся запах і консистенція, то я так розумію означає, що ШКТ вже зрілий і готується до прикорму?

20. Anty

Anty Well-Known Member

а мій мало їсть, а какає 2-3 рази в день стабільно. де того всього набрав ))))