Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Myrka, 4 Лютий 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Дизайн нашої кухні

Наприклад? Бо я якщо чесно теж не зрозуміла....

Ну але то ж не залежить від "вбудованості" кухні.....

ну от і я так розумію.
    А до чого тут тонзиліти-трахеїти до вмонтованої техніки - я все одно не розумію.
    Ну кухня ж не герметична, вікна відкриваються? Чи що ви мали, Багіро, на увазі, під "провітрюванням"? Холодильник вбудований - миється як і всі решта, варильна поверхня - взагалі казка, ніде немає ніякого жиру, потьоків, і всієї решта краси. Посудомийка - ну тут навіть не знаю що написати, і атк все зрозуміло, духова шафа - аналогічно. Що провітрювати?

ну і таки логічно, що чим менше шпар, стиків, дірок, закутків - тим легше буде прибирати, тим менше бруду збирається, тим менше неприємних запахів.

2. Багіра

Багіра Well-Known Member

є індивідуальні ситуації при вбудованості - рельєфність стін, рельєфність меблів, особливості техніки, яка має стояти на певній відстані від стіни і тд. в когось зверху пилюка і жир збирається, а в когось все впритик в ніші... ІМХО, вбудованість внизу під роб поверхнею краща, ніж в окремій шафі (принаймі в мене так в порівнянні)
    от не знаю, чи то я так пишу чи то так читають))) я ніде не писала, що якщо не провірювати вбудовану техніку на кухні, то будуть тонзиліти:girl_haha:
    а писала
    а щодо тонзиилітів, то була вже була розмова "в сторону", не повязана прямо з вбудованістю, тим більше з кухнею (бо до того обговорювалоось не тільки кухня, а навіть оте вбудування бачків від унітазу та й багато ще чого можна в хаті вбудувати крім кухні, тільки чи всім то підходить)

3. Tanita

Tanita New Member

Розмір плитки, в основному, 10*10 см., але плитка має бути спеціальна, та що продається у нас не підходить. Моя сестра робила собі таку муровану кухню, то плитку для стільниці замовляи в Італії. Вона приблизно в 3 рази грубша. І фуга використовується спеціальна, яка не вбирає колір і жир, але і її треба брати в Італії.
    Взгалі такі поверхні дуже популярні в Італії, там це традиційні і дуже популярні кухні. Думаю, якби плитка билась чи бруднились шви, то ніхто би її не робив.

4. zetta

zetta Well-Known Member

Таніта в мене у знайомих така кухня є у Львові. Вони теж задоволені.

5. Pesyk

Pesyk Member

В майбутньому переплануванні думала до кухні приєднати кусочок кімнати, і двері планувала тільки у спальні (якщо така получиться))) і ванній. А спеціаліст в тій справі каже, що для того щоб таке зробити потрібно пробивати окрему пряму витяжку, щоб були відкриті прямі притоки та відтоки, яку б я круту витяжку не купувала, бощ зварю, а от котлет не посмажу... Що делать? Невже все так критично...

6. Лідочка

Я не спец, але скажу так. Основне - хороша і якісна витяжка. Звичайно запахи трохи будуть. Але, ви знаєте, в мене як смажаться котлети, то і з закритими дверима запах на всю хату.

7. Olenya

Olenya Active Member

А хто має на кухні мийки з штучного каменю? І крани в колір? Мені дуже подобається, але не знаю як вони в використанні, чи практично? Бо нержавійки я вже не витримую, після кожного миття треба пуцувати, бо вода висихає. а плями заишаються:girl_devil:

8. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

ми зараз якраз придивляємось. є дешевші невідомих фірм в районі 150 євро і 3 роки гарантії. більш відомі і якісніші blanco, franke в районі 300 євро і 5 років гарантії (це ціни лише за мийку, але вони залежать від фасону). хочемо ще подивитись в Польщі, чула, що там дешевше.
    не знаю як вони в експлуатації, але думаю, що краще точно, бо мене теж дратує догляд за нержавійкою через

9. Olenya

Olenya Active Member

Я чула, що на них лишаються дуже сліди, напр. виллєш борщ, чи варення якесь кольорове, то колір вїдається і потім не відмиєш. Так само лимонний сік може розїсти колір мийки. Ніхто такого не чув?

10. Pesyk

Pesyk Member

Про це все писалось трохи вище, про специфіку мармуру (дійсно вбирає кольори) і штучного каменю. Полистайте, там багато корисного...))

11. taniarz

taniarz Active Member

штучний якраз не вбирає,здається. А от натуральний так.

12. Artemida

Artemida Well-Known Member

Блін, от ніколи не розуміла тої проблеми запахів. Ну що тут може бути критичного - посмажила, провітрила і вся проблема.
    Лідочка правильно пише - і з дверима, і без дверей, і з витяжкою, і без - запахи завжди будуть. Але у всіх хати з вікнами, нє? А запахи мають властивість вивітрюватися)))

У нас, н-д коридор плавно переходить у кухню-вітальню. Суцільний великий простір з одним вікном. Обмежень у готуванні не маю, витяжка не супер-пупер потужна. Смажу щось - вмикаю витяжку і паралельно можу відкрити вікно. 5-10 хвилин - запаху нема.
    Вважаю, що проблема абсолютно надумана. Ваш спеціаліст мав би це знати:girl_in_dreams:

13. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

повністю підтримую, в мене також кухня без дверей, і свідомо це робила, бо так мені подобається, коли смажу, вкл. витяжку, яка в мене
    так, звичайно, якщо смажити щось довго і з досить насиченим запахом, то трошки пахне, ну але не так, щоб цілий день запах стояв, хв. 8-10 максимум, це при тому, що вікон я зараз наразі не відкриваю....

14. Pesyk

Pesyk Member

Згідна, бо зараз проживаю в панельному будинку 3 кімнатна, то коли щось таке смажиться, то навіть до найвіддаленішої кімнати чути. Але він так запевнив, що це настільки невиносимо... Мабуть, всім рекомендує такий варінт, бо гарно витяжки індивідуальні вибиває..))

15. Лідочка

Зекономите на дверях - зате поставите потужну витяжку. Я б так і робила. Нам з чоловіком напр. дуже подобається отакий відкритий простір. Для мене - це гарно. Потім - практично. Практично з тої сторони, що оті всі двері, перестіночки, перегородочки стільки місця крадуть. Дуже часто обєднавши коридор +кухню+вітальню - можна дозволити собі набагато більше. Ну і візуально воно виглядає краще. Бо таки для мене одине велике приміщення грамотно поділене на зони краще, ніж три коморки, де ні розвернутися ні повернутися.
    То звичайно дуже індивідуально, але для мене так краще.
    Єдине, тут не беру до уваги однокімнатну квартиру яка розрахована для сімї хоча б з одною дитиною.

16. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

От і ми не ставитимемо дверей з кухні-студіо. Це вже вирішено остаточно. Тоді постає питання: яку витяжку обрати?Порадьте, де можна почитати ,або з власного досвіду, які у вас і чи задоволені, на що звернути увагу?

17. Pesyk

Pesyk Member

Ото і я такої думки, і теж хочу максимально позабирати всі можливі стіни та кути, але у нас саме так
    Тому і маю мороку як то все правильно зробити ....

18. Лідочка

Тут я би вітальню таки не приєднувала. Бо дитина і вдень спить і ввечері, а ви напр. ще щось хочете робити, чи просто з чоловіком потеревенити, чи телек подивитися, чи гості які прийдуть. Але можна обєднати коридо+кухня. А яка площа кухні і коридору, може скиньте план? Подумали би всі разом.

19. Pesyk

Pesyk Member

То було б дуже супер, вже хотіла всіх Вас просити про це, бо голова обертом, стільки всього передумала...

20. taniarz

taniarz Active Member

я нічого не знаю стосовно кращого/гіршого вир-ка, моделі і т.д. Лише знаю як вирахувати потужність витяжки. Висоту кухні на площу множимо і то все на 100. Наприклад: 2,5м (висота)* 14 м.кв.(площа)=35*100= 3500

Статус теми:
Закрита.