Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Myrka, 4 Лютий 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. madchen

madchen Member

Відповідь: Дизайн нашої кухні

Таки прийдеться, мабуть:girl_yes: Доречі, зудумусь, чи варто дерев"яну кухню тонувати білим, пастельними кольорами, чи вже якщо це дерев"яна, то краще таки в натуральному вигляді?

2. Architect

Architect New Member

Залежно якою буде загальна колористика кухні

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Особисто я дуже люблю деревяні, але фарбовані кухні. Єдине - не економте вже на фарбі, візьміть якісну (відповідно дорожчу) і будете задоволені.

Я дуже люблю і дерево в натур. вигляді, але то мені більше подобається в такому собі еко інтерєрі, в деревяному будинку, де багато дерева, каменю, багато простору щоб воно виглядало справді суперово.

Подивіться собі тут http://www.houzz.com/photos/kitchen - дуже багато різних варіантів, ідей і т.д. Можете собі візуально вибрати те, що найближче до душі і далі собі відштовхуватися від своїх реалій, можливостей і т.д.

4. madchen

madchen Member

Ми вже з цим сайтом знайомі:), дякую!
    Як вам отакий варіант?[​IMG] Мені, скажімо, подобається, та не впевнена, що таке щось хочу..все ж таки, більше схильна до модерну...

5. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Є варіант — холодильник і морозильна камера вбудовані, в нижніх тумбах розмістити. Об‘єм берете відповідно до апетитів і все. Звичайно, що коштувати то буде не 400 доларів, але зате коліжанки точно помруть від заздрощів ))
    Мене постійно свербить зачепити тему "стилів", стримуюсь як можу :)
    Ну немає зараз нормальної класифікації, народ плутає все докупи .. сецесію називають класикою (хоч це один зі стилів модерну), кантрі називають екостилем, а екостиль класикою ))) Хай-теком взагалі обзивають все, де хоч щось блистить металеве чи скляне. А по факту 99% інтер‘єрів це заміс повний, іноді дійсно зі смаком (можна це навіть еклектикою назвати), а іноді просто кітч. Тому я би радив, щоб не плутатися в тому всьому і не натрапляти на нерозуміння, краще "стиль" своєї оселі не намагатися якось називати, а ілюструвати фотографіями або описувати словами. Тим більше зазвичай для цього вистачає одного-двох речень (якщо більше, то це вже не стиль, а кампот у вас якись).
    Приведу приклад. Людина може сказати: "в мене на кухні меблі чисто глянцеві персикового кольору, білий фарбований фартух під склом, стільниця зі штучного каменю темно-сірого кольору, біла підлога і стеля, салатові стіни, штори білі з персиковим горошком" — все! зразу зрозуміло про що мова. Але замість того людина каже наприклад "в мене кухня в стилі модерн"— і як це розуміти? З точки зору мистецтвознавця модерн виглядає наприклад так:
    А для іншої людини це щось типу цього:
    І навіть якщо хтось подумає, що модерн для вас це щось типу цього
    то все одно не знаючи про вибрані вами кольори та матеріали можна сказати, що людина абсолютно ніякого уявлення не отримала про те, як дійсно виглядає ваша кухня. А наскільки простіше буде, якщо просто описати все словами, а ще краще - на фото показати. Всім стане зрозуміліше і простіше спілкуватися.

6. zetta

zetta Well-Known Member

дівчата я десь бачила кухню що тумбочки під саму стелю. в когось так є? хочу так собі.

7. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

І я собі так хочу, бачила хіба на фото такі варіанти.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

8. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

то я вже так вмираю, бо мій окремостоячий )), а коліжанка має вбудований.
    але вона мусила докупляти окрему морозильну камеру і ставити в коморі, бо вбудований холодильник таки менший по об"єму.
    ну і ще треба мати відповідні розміри кухні, звичайно, на 5-ти метрах погонних можна 2 віддати на холодильник. а коли трохи обмеження по площі, то нижні шафки дуже дорогоцінні, всякі каструлі і техніка у верхні не поміщаються :).

9. jylanda

jylanda занууууда

В нас холодильник вбудований в кухонну шафу, холодильник звичайних розмiрiв, менi б був замаленький лише на нижнi шафки, а на сiм'ю з дiтками, то дуже вже мало буде.

10. kati

kati Well-Known Member

В нас таке розміщення буде на дачі. В нас інших варіантів не було, тому що верхніх фасадів кухонних не буде взагалі, і втиснути холодильник звичних розмірів (вбуд. чи не вбуд.) просто нема куди.АЛЕ то дачний будинок, де постінйо жити не будем, тому в принципі такий варіант нормальний, а от в квартирі я б таке не робила. По-перше об"єм такого холодильника набагто менший, а по-друге це все таки не дуже зручно щоразу згинатись,щоб відкрити холодильник

11. jylanda

jylanda занууууда

12. Architect

Architect New Member

Наприклад таке, там під стелею теж є шафки

---------- Додано в 11:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:05 ----------

А ще є холодильник в шухлядах, мабуть дуже зручно

13. Лідочка

Щось я сумніваюся, якщо чесно, що то є зручно. Хіба для людини яка живе сама і вдома харчується дуже рідко. Напр. для якогось холостяка.

14. Seppy

Seppy Active Member

В мене така кухня. Дуже зручно і практично, а щодо краси, то кожному своє. Нема "жиро-пилозбірника" зверху, який мене завжди дратував, ну і місця на посуд і інші дрібнички суттєво додає, все сховано. Єдиний мінус - на верхніх полицях без крісла не покладеш і не візьмеш нічого, але в мене там тільки те, чим рідко користуюсь. А! Чайнички і вазочки не поскладаєш на тих шафках "для краси".

15. Architect

Architect New Member

Хіба не зручно, коли витягуєш шухляду і бачиш все що є і можеш витягнути саме те, що треба?
    В холодильнику переважно одні продукти лежать за іншими і щоб витягнути одні треба спочатку витягнути інші, ще щось може випасти, розбитись.

16. Лідочка

ну тут я не можу з вами погодитися. От якраз, що стосується "еко-стилю" (хоч немає як на мене як такого його поняття), то він може бути і в сучасній класиці застосований і в кантрі, провансі і в модерні. Тут одне не виключає інше.
    Просто коли я роблю собі кухню, і сам гарнітур в мене деревяний, стільниці деревяні/мармурові, підлога - дерево/камінь. То цілком можна назвати це еко-кухнею, хоч це не виключає того факту, що сам стиль - сучасна класика.

З рештою всім - погоджуюся.

---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ----------

Ага, особливо зручно там тримати баняки з всякими зупками/бульончиками.
    То хіба тільки для фруктів/овочів. Але який резон? Для сімї з чотирьох чоловік (та навіть з трьох) - потрібен окремий нормальний холодильник. І ще бажано окремо морозилку(якщо є місце на неї).

Мені було б зовсім незручно. Але для людини , яка живе сама і не готує - цілком добре. Бо в холодильнику габаритному немає потреби.

17. Smith Wesson

Smith Wesson New Member

В мене подібна по плануванню буде кухня в новобудові, я такого плану розташування в голові малював. Дякую за викладені фото, тепер вже більш чітко все бачу як хочу. Покажу дружині, нехай вносить свої корективи. Поки що маю план в Аавтокаді, там схематично квадратиками ставлю меблі. Сходиться з фото вихід на балкон та ширина кухні, а от протилежна стіна (я там перепланував трохи перегородку) буде під кутом, виходить типу 5-тикутник. Та ще в куті шидель 0,6х0,6м від підлоги до стелі, до нього котел буде під'єднуватися (то типу витяжка). Там поки що незнаю що розмістити (при умові що він не буде нагріватися від відпрацьованих газів).
    Викладаю план, можливо якась ідея в когось буде.

18. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

особливо, коли забув, куди що поклав, і треба по черзі відкривати, поки знайдеш :).
    ну справді, дуже люблю шухляди, вони в мене є у всіх шафах, але для холодильника то занадто )).

19. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Вирішили в кухні-студіо дати вздовж робочої зони 2 ряди плитки, а решта ламінат. Щось такого плану, але ламінат і плитка будуть в одному кольорі, структурі і стилі. (в батьків ламінат вздовж роб.зони так вишурувався, шо капець, а плитку у всій кухні-студіо якось мені некомфортно).
    Тепер питання: чи варто під ті 2 плитки пускати електропідігрів підлоги?

20. Лідочка

Як на мене, то не варто. Не вартує шкірка виправки.

Статус теми:
Закрита.