Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Myrka, 4 Лютий 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Відповідь: Дизайн нашої кухні

на сайті ікеї є такий планер

2. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Хочемо зробити кухню-столову. Кухня досить довга (4,7 м), зараз думаю де краще розмістити зону кухні: при вході, а біля вікна диванчик зі столом? Чи навпаки - біля вікна буквою П кухонну зону, а при вході - столову?
    Може в когось вже оформлена так кухня?

3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Скиньте план кухні, бо так важко щось придумати.

4. taniarz

taniarz Active Member

в нас теж кухня досить видовженої форми, і вже всі комунікації підведені на сторону ближчу до виходу. Оскільки дверей там не буде , то мені здається, що якось не буде затишно і комфортно, коли сидіти навпроти дверей,чи просто виходу. Я собі планую все ж "релаксову" зону дати в глибину приміщення.
    Хоча, це все залежить..., Лідочка, правильно пише

5. Blondo4ka

Десь мушу в електронному варіанті надибати план кухні.
    Дверей також не плануємо.

6. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

"Pro100" ми з нею і меблі проектували і весь ремонт, дуже класна, легка в користуванні, можна скачати до неї базу з різними елементами (від гамми кольорів до елементів інтер'єру та побутової техніки).

7. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

На наших теренах 90% дизайнерів меблів працюють в pro100, вона якраз під меблі "заточена". Крім того можете звернути увагу ще на гуглівську програмку, в якій в принципі можна собі і цілу квартиру зробити, і проста доволі, для простих смертних зроблена.
    Скачати можна тут:
    http://www.sketchup.com/intl/ru/download/index.html
    Відео уроки по користуванню тут:
    http://www.sketchup.com/intl/ru/training/videos.html
    Сам в ній не працював ніколи, але знаю що деякі дизайнери квартир нею користуються якраз для того, щоб потім можна було клієнту проект скинути разом з програмою на флешку і людина собі сама може вдома то все в 3д крутити і навіть вносити якісь зміни чи експериментувати.

8. Blondo4ka

Дуже схематично намалювала (кресленням то важко назвати :) )
    У правому нижньому куті йде труба-витяжка, тому квадратом 60*60 кут буде неробочим.

9. taniarz

taniarz Active Member

ага, у вас так йде планування. Бо впринципі ,якщо ті дві коротші стіни йдуть без дверей, то можна ,було б в одну сторону дати робочу зону, а в другу, стіл. А в вашому випадку, мені здається, що тоді краще буде робочу зону зробити під вікном ,( тим більше дуже зручно під вікном), а ближче до виходу столову, площа позволяє. Там можна і столову під вікно, але, здається, що під вікном прикольніше. Стоїть собі господинька шось готує і в вікно дивиться, класно. :ed4d70def841dc74b57

10. галичанка

галичанка Well-Known Member

В кожного свої вподобання, два варіанти мають свої плюси і мінуси. Якби би робила собі - хотіла б щоб робоча поверхня, умивальник були біля вікна, де гарне освітлення, щоб було зручно працювати, можна було дивитися у вікно, коли працюєш.
    Хоча і посидіти поблизу вікна також люблю. Чи можна якось трохи відмежувати столову зону від прохідної, щоб було затишніше?

11. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я колись вже ці фото викладала, мені тут подобається розмежування на зони і розташування меблів
    [​IMG] [​IMG]
    але є ще вихідні умови, які трохи обмежують діяльність - розташування дверей, і куди подіти холодильник? той величезний монстр ))) псує всю картинку і забирає місце.

12. Blondo4ka

Для холодильника будемо робити нішу в стіні зліва. При будь-якому варіанті оформлення кухні, проблема в тому, що точно не знаю де буде газова труба та стояк для води. Чи можна їх перенести?

13. Architect

Architect New Member

Газову трубу можна перенести, каналізаційний стояк - ні, але від нього до мийки може бути велика віддаль, головне зберегти ухил труби від мийки до стояка.

14. Blondo4ka

Але тільки після того, як буде зданий будинок, так?
    Ще маю таке питання: чи можна в несучій стіні зробити дверний проєм?

15. Architect

Architect New Member

Так

На це треба інженерний розрахунок і проект, але навіть не знаю чи тепер погоджують після минулорічного випадку, коли в будинку в центрі завалилось перекриття. Одним словом більше мороки ніж користі з того прорізу. Зі своєї практики скажу, що в багатоквартирних будинках несучі стіни не рухаю, тільки перегородки переплановую, а в особняках без проблем.

16. madchen

madchen Member

Останнім часом я зробила висновок, що ремонт з "0"(з умеблюванням) таки "штука непроста":girl_impossible: Здавалось, все просто: вибір великий-"гуляй душа" і втілюй в життя ідеї:girl_yes:Нарешті серйозно задумались над створенням дизайну нашої кухні-студії( конкретніше, вітальня переходить в кухню). І тут думки мої з чоловіком розходяться. З самого початку я чітко знала, що це має бути "Модерн" з глянцем, темним склом і т.д. А муж настойчиво переконує, що таки "Класика" з натуральною дерев"яною кухнею (скажімо, в італ. стилі) набагато краще, ефектніше і т.д. І як то "дати собі раду"з тим вибором?:girl_blush2:

17. taniarz

taniarz Active Member

вибір дійсно такий великий, шо зробити його правильно важкувато, і те, і те гарне, і так ,і так модно , важко прорахувати кожну деталь. Я також ,думаю, качну програму і бігом все намалюю, качнула...і зависла:girl_sad: вроді знаю, що хочу, а втіли важко. Розумію, що тут напевно, дизайнер допоміг би, але трохи то, напевне, недешево зараз. Доречі, якшо хтось знає приблизну розцінку наприклад дизайну кухні студіо, чи хоча б самої робочої зони, відгукніться, можна в пп.
    Ну але легше хоть то, що чоловік мені повністю інтерєр довірив):girl_tender:

18. Architect

Architect New Member

Спробуйте домовитись і поєднати два стилі)

19. Alicia

Alicia Well-Known Member

а який у вас стиль в інших кімнатах? мені не дуже сподобалося у знайомих кухня з італії (горіхова), а все інші кімнати хайтекові...

20. taniarz

taniarz Active Member

я теж, погоджуюсь, що вже якщо робити, то квартира чи дім повинні бути менш-більше однакові, ну або хоча б якшо єднати 2 стилі, то вже притримуватись того поєднання всюди. А не так, шо одна кімната супер модернова, інша хайтек, а кухня прованс.

Статус теми:
Закрита.