Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Myrka, 4 Лютий 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

Відповідь: Дизайн нашої кухні

Минув рік, як ми переїхали на нову квартиру. Минув тиждень, як нам підключили нарешті газ)):girl_dance: Минуло достатньо часу, щоб я зрозуміла, що кожен сантиметр моєї кухні відповідає моїм потребам і бажанням)) І тепер я можу показати вам, що у нас вийшло.

Відразу скажу, що дизайнера не винаймала, все розраховувала сама, сама підбирала матеріали, техніку, шукала майстрів (чоловік зрозумів, що це складно і самоусунувся)) )

Кухню ми приєднали до вітальні та частково до коридора (інакше вітальнею тут кімнату назвати було би не можна(( )

Бюджет був дуже обмежений, тому все шукалось або через перші руки, або привозилось із Польщі.

Ось як виглядав проект:

Альбом з фото можна побачити тут ( пароль - 3151960 ):

http://fotki.yandex.ru/users/asmolova-l/album/145186/

Тут можна почитати про "начинку")) Починати з посту № 6396

http://forum.ivd.ru/index.php?showtopic=56607&st=6390

Недавно кухню завершили пристельним світильником, шторами і мультиваркою))). Тепер буду вивчати тему з рецептами.

Запрошую на каву)))

Останнє редагування: 26 Грудень 2011
    • Подобається Подобається x 3
  2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

DEZY, кухня дуже красива і зручна, так гарно спланована, все під рукою, буду ще читати і брати собі на заміточку дещо. Бо я теж мрію про кухню, на даний час =- збираю гроші:) Ви просто молодчинка! А чия то є кухня? І про те, що везли з Польщі розкажіть, будь ласка, детальніше.

3. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

Лідочка, по перше дякую, за гарний відгук - це дуже приємно.

А з кухнею все дуже просто. Побачила виставковий зразок в БРВ. Порахувала, впала від ціни, почала шукати інші варіанти... Спочатку знайшла адекватного майстра, потім з Польщі привезли фабричні фасади, фурнітуру брала хорошу австрійську, але не Блюм, тому, що там теж нереальна ціна, техніку призвозили з Польщі, в результаті досить велика кухня без техніки, але з її установкою потягнула десь на 3200 долларів. Так як все було розтягнуто в часі, то гроші збирала частинами і дуже боляче не вийшло)))

Останній штрих - акційний посуд з Метро))) У мене були вже ДУЖЖЖЕ страшні баняки, а цей виявився досить хорошим - рекомендую.

4. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

DEZY я прибалдела от ваших фото)))
    у изумительный вкус!! мне оч и оч понравилось)))
    площадь кухни,как я понимаю больше 9 кв м?

5. poputochka

poputochka Well-Known Member

Просто клас! Подобається поєднання плитки і кольору меблів. Все дуже продумано.
    А в кутку у Вас шафа-пенал, чи вбудований холодильник?
    Теж взяла банячок з довгою ручкою - трохи важкуватий - однією рукою ледве піднімаю (з наповненням).

6. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

Я якась тупа - не можу на цьому форумі створбвати цитати(((

sunday, большое спасибо! Со "вкусом" мне просто повезло))) Дело в том, что когда мы получили эту квартиру, то дом был недостроен и у меня было полгода на раздумья. В Интернете я набрела на форум (я давала ссылку в предыдущем посте на свою тему), который полностью перевернул мое представление о дизайне интерьера и вообще о красоте и вкусе. Я даже думать боюсь, что бы я нагородила , не будь этого форума!!!!! А так.., ремонт делали больше года, потому все очень сильно выверяла, выискивала, обдумывала... Пока ни одного лишнего предмета не купила)))

---------- Додано в 13:16 ---------- Попередній допис був написаний в 13:05 ----------

poputochka, Вам теж вдячна за такий емоційний відгук!

Кольорову гамму довго вибирала, так як кухня прогдялається з вітальні і для мене було важливо, щоб вона не виглядала як кухня. Я дуже люблю білі кухні, але від зовсім білої кухні відмовилась, щоб не було як в лікарні. А так в зоні кухня-вітальні- прихожа у мене такі кобльори: білий, шоколад, попеляста троянда (стіни у вітальні і текстиль), фіолетовий, колір зеленого яблука.

В кутку, там де духовка - шафа-пенал. Холодильник, вірніше, холодильник і морозильна камера стоять навпроти, я спеціально не зносила всю стіну а залишила її частину, щоб з одного боку сховати холодильники , а зі сторони вітальні було де вчіпити телевізор.

Коли проектувала кухню, то вивчала ринок вбудованих холодильників. Прийшла до висновку - дуже догого і не дуже функціонально (малі об"єми), тому для себе вирішувала задачку, як зробити так, щоб холодильники не були пов"язані з кухонними фасадами, бо мені це дуже не подобається.

Щоб було зрозуміло, я можу дати план приміщення.
    Початковий

Що ми змінили

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ----------

Дівчата, мені навіть не стільки хотілось похвастатись результатом, хоча, коли тобі подобається не гріх людям показати, як донести всім, хто "в процесі")), що якщо прикласти зусилля, то можна зробити зручно і гарно. Знаєте, коли я починала ремонт, то грошей не було зовсім, плюс кредит за мою машину, плюс доллар раптом став по вісім... Головне не боятись, чітко все планувати, шукати "перші руки", не замовляти у перших, хто попався під руки, не спишити і все вийде. На перший погляд , у Львові не можна за розумні гроші купити гарні меблі, але це тільки на перший. Я дуже задоволена меблями у вітальню від фірми Вокс! А звернулась до них в останню чергу, все вишуковувала щось в Інтернеті, мені дуже подобаються меблі від Ікеа (дівчатка дуже Вам дякую і скоро прийду за замовляти ще)) ) і так далі. Головне знати, що ти хочеш і речі знаходяться самі і по людським цінам. Хоча.... в ванні та туалеті до цього часу в мене висять голі лампочки - нічого не можу знайти)))

7. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

DEZY, просто фантастика!!! дуже гарно.

а де ви купували ті шухлядки з планочками? теж везли з Польші?

і на якій відстані від поверхні ви повішали витяжку?

8. OnceInParis

OnceInParis Member

Dezy, я в захваті! Дуже "смачна" кольорова гама. Сподобався і порядок у шафках, і стиль розповіді про кухню)))

9. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

KAPUCHINKA, щиро дякую!

Шухлядки з планочками мені порадив наш майстер, який робив кухню. Це він мене надоумив відмовитись від Блюму і купити фурнітуру іншого виробника. Це все є у Львові (правда не питала де) і коли почав погано працювати доводчик, то мені його поміняли за дві години.

Витяжку повішала на мінімальній висоті, яка дозволена для газових плит. Зараз точно не скажу, але судячи по плитці на фартусі, десь біля 70см. Я двадцять років прожила в квартирі з електроплитою, газу боюсь панічно, дуже не люблю кіптяву на стінах і меблях, тому хотіла, щоб витяжка максимально все затягувала. З тією ж метою купила витяжку 90см для плити 70 см.

OnceInParis
    , дуже дякую.

Кольорова гамма навмисне вибрана такою, щоб, якщо через декілька років захочеться перефарбувати стіни у вітальні, то кухня не буде цьому заважати і буде пасувати до будь-якого кольору.

Порядок... Я в тій темі, що давала посилання, писала, що якщо зробити все зручно, то порядок підтримується сам. І це правда. Минув рік, а у нас нічого не змінилось, все на своїх місцях. Найбільшим підтвердженням моїх слів є те, що мої домашні, з якими я весь час борюся за порядок, прийняли мої правила, бо вони зручні і логічні.

Ну а стиль... Я просто люблю гумор і до всього в житті ставлюсь з усмішкою - так легше переборювати труднощі і вирішувати проблеми.

Забула відповісти на питання про площу. До перепланування кухня мала 12 м кв.

Дівчата, я в темі про домашніх тварин задала питання, допоможіть мені його вирішити!!!, дуже прошу.

10. Лідочка

Я з кухньою вже теж визначилася, хочу ІКЕА кремові фасади такі в полоску (забула як називаються), такі
    ручки теж чорні, тільки делікатніші. Стільницю хочу деревяну, але ще думаю, трохи боюся...хоча я від тих деревяних стільниць просто млію, сплю і бачу яке вони будуть на моїй кухні:), варочна поверхня - газова, диховка - електрична (при будь якому розкладі з світлом чи газом, голодні не лишимся:)). РОзпланувала собі кухню в планері ІКЕА, така класна....Але я як і ви Dezy поки збираю гроші:), бо наразі 22-24 тис. поки немає, бо ще спочатку с/в закінчуємо....

11. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

Лідочка, Ви прийняли дуже правильне рішення. На тому російському форумі, де я розуму набиралась))), дівчата дуже хвалять кухні Ікеа. Судячи з тих меблів Ікеа, що є у мене я можу зробити висновок, що результат буде європейський, а не рагульський! Пишу це не даремно, передивившись массу різних фото кухонь, що робилися нашими майстрами прийшла до висновку, що і МДФ чи ДСП таке саме і цвяхи))), а рузультат НЕ ТЕ!!! Мене , поки свою кухню зібраною не побачила, аж підтошнювало від страху))), що вийде в результаті.

Погуляйте по тому форуму - Ви знайдете багато цінної інформації.

Дерев"яні стільниціц в багатьох росіянок теж є. Вони пишуть, що нічого страшного не відбувається - натирають їх саеціальним маслом час від часу, а вигляд і правда - розкішний.

Шкода лише одно - нема Ікеа в Україні, а доставка з Польщі робить її на порядок дорожче(((

12. Лідочка

Дякую, ви мене підбадьорили:) Бо я вже стільки кухонь передивилася, то з наших - жодна не сподобалася, а з тих, що сподобалися (італійські) - ціна захмарна.
    ІКЕА мені дуже пордобається і чоловіку також:) звичайно, основне щоб мені подобалася, бо ж то моя "парафія":)
    Ми плануємо кухню везти з Польщі самі. До речі, ви як везли?
    Ось лінк на планер ікеєвський (просили в кармі)http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm - там є планер не тільки для кухні а й для шаф-купе, "прихожих" і т.д.

13. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

Фасади з БРВ нам віз сам майстер, техніку - знайомі. Меблі з Ікеа купувала через наш форумівський магазин.

Дякую за планер, але я вже практично, все умеблювала. І шафу-купе теж зробила (це окрема історія, ми про неї з дівчатами говорили). У мене ще повністю пуста кімната доньки. Думаю, там теж буде Ікеа.

14. Лідочка

Дезі, той форум, що ви дали посилання я знаю, недавно його знайшла, я вже там собі стільки ідей захомячила! Це найкращий форум по дизайну, що я колись бачила, теж його дуже люблю.

15. Tanita

Tanita New Member

DEZY кухня чудова!!! Вітаю з завершенням.
    І маю декілька запитань
    1. Сподобались світильники, де Ви такі надибали?
    2. У мене також світла підлога (біла), про що дуже тепер шкодую. Як Ви доглядає свою підлогу, що навіть шви у Вас залишаються білі? Як часто Ви її миєте, бо я свою мию майже через день. :sad:

16. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

аналогічно, у мене бежева, ще й матова, то просто ужосссссс, кожного дня мию, рекомендували до води трошки білизни додавати, щоб шви не темніли....я ще не пробувала її додавати, мию водою, деколи додаю порошок...

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

і в нас бежева, але глянцева. Шви також світлі. Мию пару раз в тиждень, якщо щось проливається на шов - витираю одразу щоб не засохло.
    Шви час від часу обновляю пропером або CIF крем (зелений, голубий) + зубна щітка. Власне вичищаю шви. По підлозі топчемся з травня цього року - наразі всі чисто.

18. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А це які? Вперше чую (((
    Для мене фасади теж актуальні, бо кухню чоловік робив сам, то ж вона в нас поки без фасадів, колір вже обрали - шоколадний, а от самі фасади ще ні.

Дівчата, будь ласка, дайте і мені посилання на той форум.

---------- Додано в 10:07 ---------- Попередній допис був написаний в 10:03 ----------

Ой, я вже сама знайшла :girl_blush2:

19. littlebird

littlebird Well-Known Member

DEZY кухня дуже гарна. Ми з чоловіком також думаємо над тим щоб об"єднати кухню з вітальнею. Але я хвилююсь на рахунок запаху. Мені цікаво чи не йде запах по всій квартирі, особливо при смаженні.

20. kati

kati Well-Known Member

приєднуюсь до дівчат, мені Ваша кухонька теж дуже сподобалась. Акуратна, стильна, гарно підібрана кольорова гама.
    В мене схожа кухня по ідеї- спільний простір з вітальнею ,коридором..тому мені такі кухні подобаються))

Не знайшла я у вас холодильника)))) Щось таке подібне стоїть навпроти духової шафи, але воно низеньке( ..невже то холодильник? Чи він вбудований під вікном?

і мені дуже інтересною...Фото, як видно зроблені рік тому, напевне одразу по закінченню ремонта...а зараз шви в такому ж стані?
    В мене плитка кремова, вона може ставитись як безшовна, але я спеціально робила мінімальні шви, трішки темніші, бо знаю що світлі полюбе будуть сірими серез рік часу

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

Не хвилюйтесь, робіть як вам хочеться. Хороша витяжка лише потрібна.

Статус теми:
Закрита.