Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Myrka, 4 Лютий 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gajka

Gajka Well-Known Member

Відповідь: Дизайн нашої кухні

Оце слушна порада.
    Я свій підігрів робила сама, в кухні знайомий показав як, а ванну і 3 коридори вже без нього клала.
    Під унітазом теж не зробила, про що тепер шкодую, бо стіна холодна від вулиці і якраз кут, був би теплішим може. Хоча ми ще в ванні маємо рушникосушку крім підлоги, але поки її включаємо лише одяг посушити.

2. Mawa

Mawa Member

Привіт. Скоро і у нас ремонт почнеться. Роботи непочатий край. квартира в новобудові. Підігрів будем робити кухня ванна, коридор, туалет, а це все орієнтовно 30 кв.м. Дивлюсь різні дизайни кухні, перечитала всю тему і поки мене тягне на глянцеві фасади. Чоловік проти. Як мені його переконати? Він каже, що важко доглядати, хоча бачу, що в цій темі багато хто пише, що не важко доглядати. Я переживаю, щоб не царапалось. Ще мене цікавить хто має мултиварку де ви її ставити7 Куда іде пар? В мене зараз стоїть на хвильовці і пар просто в стелю, тобто меблі ніякої не має. А на цій кухні треба вирішити чи ставити на стільниці під меблею, але боюсь, щоб пар не шкодив кухню, те саме і чайника цікавить. другий варіант, думаєм продовжити стільницю з підвіконником, тоді думаю все вікно буде в парі. Що порадите?

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

Ще згадала. Чи варто брати раковину подвійну або чи варто брати з тою сушкою для посуди. В мене зараз просто 1 раковина, то ніби добре, а от на новій кухні не знаю. На теперішній місця мало, а в новій можна дозволити.
    Ще не знаю чи варто ставити раковину впритик(тобто см 10) від плити чи зробити відсуп. Зараз через брак місяця в мене впритик. Є 1 недолік, що коли миєш посуд, то бризгає вода майже на половину плитки, а так зручно, що як готуєш і треба з зупи піну зняти, то під рукою та раковина

3. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Поки не царапається ( фасади), столешня теж глянцева, то на ній проглядаються вже царапини.
    Стоїть просто в кутку кухні, коли готую, то ставлю на плиту газову ,включаю витяжку.
    Дуже гарно дивиться, але як на мене , не є дуже практично, ми відмовились, але тут вже справа смаку.
    Звичайно, що робити відступ, взагалі від плити, по обидва боки, має бути столешня, і на пів метра, і на метр. Щось не уявляю мийку зразу біля плити.

4. Gajka

Gajka Well-Known Member

У нас кухня майже 17м2. Зробили звичайну білу, не глянцеву.
    Навпроти вікна мийка, стільниця продовжена з підвіконником. Таке мала на квартирі і зараз в хаті так зробили. Мені дуже подобається коли миєш посуд чи щось інше робиш і дивишся в вікно, а ще не люблю на кухні штор, тюлей, тому у нас ролети.
    Мийка від плитки взагалі далеко, на іншій стіні навіть. Вона мені під час готування не потрібна, піну зібрати можна і в горнятко.

А ще, я дуже не хотіла духовки під плиткою, тому поставили взагалі на протилежному боці від плитики (у нас кухонна частина на 3 стіни, буквою П ніби) на рівні обличчя. Поки не знаю, як буде з парою, з часом побачимо.

5. Naama

У нас так само, але стільниця не з'єднана з підвіконником.
    І в нас далеко, і проблем з збиранням піни нема. )))
    Але як людина привикла, що було у неї так, то трохи буде важко перелаштуватись, але однозначно плюсів більше якщо мийка з плитою окремо, і розділені столешнями.

6. Mawa

Mawa Member

а якщо відступ від плити зробити так: купити мийку з сушкою і тою сушкою до плити? А в чому + якщо є між мийкою і плитою наприклад пів метра відступу?
    Я вагаюсь тільки тому, що якщо максимально зблизити, то зліва від плити буде більше місця чи то для техніки(її багато) чи просто пустота. Не хочу щоб коли надумаю ліпити пельмені було мало місця чи прийшлось половину техніки ховати кудась

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:01 ----------

ще цікавить: Якщо зробити вузьку видвіжну шавку для олії чи ще чогось(забула як називається) біля плити, то нагріватись буде воно там чи ні від духовки?

7. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

В мене нагрівається

8. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А в нас ні:)

9. Morena

Morena Well-Known Member

Mawa, Ви робіть як Вам зручно. Я не в захваті від мийки разом з плиткою, але я однозначно за те, щоб з іншого боку було максимольно робочої поверхні, бо її дійсно іноді бракує, для таких справ як пельмені чи вареники.

10. Naama

особисто для мене +, є те, що завжди з мийки можна по обидва боки щось поставити ,коли миєш посуд, так само, коли готуєш, по обидва боки є місце, щоб щось зняти з плити і одразу поставити.
    Карго, називається))) у нас не біля плити, но думаю, що залежить від духовки, чи буде в ній вентилятор, бо в нас боковини не нагріваються.

А на столі?

• Подобається Подобається x 1
  11. NataliaFed

так від духовки

12. Naama

а яка площа кухні взагалі?

13. Mawa

Mawa Member

Точно-карго. А якої ширини і на скільки полок? Що ви там зберігаєте(якщо не секрет).
    На столі не знаю чи буду щось ліпити, бо поки в планах типу скляного, ну на ньому точно не поліпиш чи тісто не розкачуватимеш

---------- Додано в 16:31 ---------- Попередній допис був написаний в 16:30 ----------

Площа десь 12-13. В довжину десь 4,25, якщо не попутала, а ширина 3 вроді

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:31 ----------

14. Gajka

Gajka Well-Known Member

У мене духовка поряд із холодильником, нічого не нагрівається.
    Теж про це подумала.

То не є така аж мала кухня, щоб зліпити плитку до мийки. Мені щось це слабо уявляється. Краще може перегляньте варіант із столом.

15. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

по техніці безпеки по боках плити має бути мінімум 40см просто поверхні, рекомендується від плити до мийки - 60-90см
    http://www.ekomebel.com/#advises_8

16. Gajka

Gajka Well-Known Member

Також не люблю отого наставляння техніки по стільниці. У мене все має бути по шафах, витягую лише при потребі. Ну окрім хвильовки, чайника.

Зверху горошок, кукурудзу, консерви різні. Знизу олія, оцет, алкоголь інколи, якщо місце є.

17. Mawa

Mawa Member

я от і сама думаю. Може зробити десь см 40 відступ. А що порадите з мийкою. Купувати з сушкою? з 2 чашами, чи одинарну?

18. Gajka

Gajka Well-Known Member

На квартирі мала круглу одинарну, зараз квадратну з двома чашами різної величини та сушкою. Дивіться по вашій площі, якщо дозволяє, то однозначно з 2 зручніше, принаймні мені.

19. Mawa

Mawa Member

З техніки точно зверху має бути чайник, хвильовка, комбайн, мультиварка. Лишається хлібопічка, соковижималка, мясорубка. Хлібопічкою напевно рідко користуватимусь, мясорубка 50/50, а от соки душим причому двома різними соковижималками. Апельсин цитрусовою, яблука іншою

20. NataliaFed

Ого, мене чайник і мх нервують але точно мусять бути, бо користуємо, а все інше по шафах.

Статус теми:
Закрита.