Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Mawa, 27 Травень 2015.

1. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Тоді, якщо таки хочеться стільницю біля вікна, можна зробити перепад. В мене перепад між підвіконням-стільницею і столом 9см, мені зручно працювати на обидвох. В Вас також від мийки можна робити перепад на цю робочу поверхню, буде добре (нмсд)

.

Останнє редагування: 21 Липень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Як знайдете, де - поділіться ще зі мною. Нас теж час піджимає, а на шатерстоку от чогось такого, щоб було 100% наше, поки не знайшли.
    --- дописи об"єднано, 21 Липень 2015 ---
    Де вхід?
    Що буде в іншому куті, прилеглому до стіни, в якій вікно?
    Де плануєте холодильник і стіл?
    Це вся робоча поверхня яка в Вас буде? (Та, що на малюнку, я маю на увазі?) Скільки її виходить в см?
    --- дописи об"єднано, 21 Липень 2015 ---
    До речі, бачила такі спеціальні хромовані штуки, за допомогою яких можна робити перепад.
    Навіть в цій темі бачила на початку фото такого перепаду. Тільки от забула нік форумлянки.
    В неї ще така кльова мінімалістична кухня в коричнево-кавових кольорах.

Ось в цьому дописі: http://posydenky.lvivport.com/threads/dizajn-nashoji-kuxni.41069/page-40#post-1165309
    Але бачу, що вони тим переходом піднімали рівень стільниці. А у Вас тре опускати. Тож не знаю, чи та примочка Вам допоможе.

• Подобається Подобається x 2
  3. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

в мене підвіконня буду нижче від стільниці.

напроти вікна
    нічого, він 30см
    холодильних одразу біля входу (навпроти того кута, що 30см) планували невеличкий кухонний бомбетлик з розсувним столом навпроти газової плити. Є ще варіант лишити підвіконня в спокої і поставити в кухню куток, в тойсамий кут, що 30см, але тоді не буде стільки робочої поверхні, скільки потрібно для комфорту.

4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Розумію. На 8 см. треба робити перепад від того місця де, закінчується мийка, якщо дозволяє висота.
    В мене висоа того нижчого столу- 77 см, а вищий стандарт-90.

5. Kroshka Enot

@Маруся Іванова, може, як варіант:
    1. Стільниця, далі нижче на 8 см підвіконня (але не фігурне, як Ви планували, а однакової ширини по всій довжині (30-40 см), потім на тих 30 см, що до кута (або й трохи за кут зайти) - та ж сама стільниця, але на висоті кухонної або трішки вище, але ширина щоб співпадала з виступаючою від стіни частиною підвіконня (і щоб люди, які сидітимуть на бамбетлику, головою не билися).
    Тоді на тому не дуже функціональному (бо він буде вузенький) куснику розставляєте аксесуари (фото в рамках, вазони, вази, статуетки тощо), а підвіконням користуєтесь, як стільницею. Цей декоративний елемент можна довести до самого холодильника, можна зробити ще вужчим, ніж виступаюча частина по стіні з вікном (грубо кажучи, з обрізків підвіконня, бо постформінг має 3 стандартні ширини - 60, 80 і 120 см; як будете робити вужчим підвіконня, матимете залишок).
    2. Такий самий, як перший, але замість нефункціонального шматочка стільниці робите з того ж матеріалу стіл/барну стійку на висоті строго такій самій, як буде основна стільниця, паралельно до стільниці. Щоб помістився бамбетлик, той стіл/стійка мусить бути від вікна, тобто забере Вам частину підвіконня, але оскільки вікно 2,1 м, то 0,6 см з нього можна вкраяти; на мою думку, це не критично.
    Не судіть строго, якщо мої фантазії Вам видаються дурницями або я незрозуміло описала.

6. Маруся Іванова

а намалєвать? бо трохи

• Смішно Смішно x 1
  7. Kroshka Enot

:girl_haha:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. texstyle

texstyle New Member

привіт. а де можна спробувати? що для цього треба мати з собою?

9. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Наукова, поблизу Центру зайнятості. Бажано мати проект кухні або хоча б розміри приміщення. Зайдіть на їх сайт аби подати заявку.

10. Kroshka Enot

var 1.JPG var 2.JPG Там, де стіл, то дуже схематично накидала, з Вашими розмірами не збігається.
    Бачила в неті, як такий стіл монтували на ролику, і він їздив туди-сюди: приставлявся впритул до стіни, коли не використовувався. А коли треба було за нього сісти, на ролику висувався на таку відстань, як на малюнку, і можна було з обох сторін поставити стільці.
    Досить зручно і креативно для невеликого приміщення.

• Подобається Подобається x 1
  11. Маруся Іванова

столику прийду кранти)) його за тиждень малі заїздять. Краще звичайний стіл і машинка для дітей окремо))

• Смішно Смішно x 1
  12. Kroshka Enot

То я просто написала, що таке бачила. Можна стаціонарний (на стандартну ширину стільниці), можна вужчу барну стійку, можна, щоб він був складний/розкладний.
    Це якщо сама ідея подобається, звісно.

• Подобається Подобається x 1
  13. Маруся Іванова

то моя мрія. але не влазить в нашу кухню та справа)

14. tegusigalpa

tegusigalpa Well-Known Member

Хто робив останнім часом кухні, поділіться в пп, будь ласка, контактами майстрів і хоча б, приблизно, яка ціна. Цікавлять глянцеві фасади.

15. Kandya

Kandya Well-Known Member

я зауважила, що чим менша кухня, тим більше шансів у ній на появу барної стійки. От у мене 30 метрів і РЕАЛЬНО немає де її поставити. На дачі під кухню-вітальню виходить 20 метрів разом зі сходами, і там маю щонайменше 3 варіанти, де облаштувати ту барну стійку

16. Маруся Іванова

в мене 11,

17. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Дівчата, а в мене тут думки дивні виникають...Оце все мріяла про фартух викладений плиткою кабанчиком (вона ж "метро"). Але почитавши досвід про шви і т.д., бачу що практичніше - скляний фартух. А я господиня лінива, тратити купи часу на прибирання не хочу. Але принти на скляному я дуже не хочу. І от задумалася. А що як викласти плиткою( мона й не кабанчиком, а якоюсь цікавою в іспанському або марроканському стилі), і поверх прозорим склом затулити?
    Що ви думаєте?

18. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Або шкло, або кабанчик - не разом однозначно!
    Щодо швів - як такої проблеми не бачу, раз у якийсь час миється та й все. Можуть бути жирні плями лише у зоні варильної поверхні, але Ціфом то все легенько забирається. Шкло - це більш постійний догляд, кожні бризки від води на на ньому видно значно більше, тому витирати треба одразу. А в цілому - дитивися треба по загальній стилістиці кухні - плитка-метро більше для класичних інтер'єрів, шкло - для сучасних.

• Подобається Подобається x 2
  19. Kroshka Enot

Можна покрити шви спеціальним лаком. Тоді їх легше мити.
    А ще бачила колись таку плитку, де не кожна цеглинка окремо, а кілька цеглинок на одній великій плитці. Відповідні ті фальш-шви, які в межах однієї плитки, мити легше, ніж фуговані.

• Корисно Корисно x 1
  20. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

То може бути просто однотонне, не обов'язково принти.

На плитку скло не давала б точно.

Якщо таки плитка, то візьміть епоксидну фугу, за нею простіше доглядати.