Дівочі сльози за совітами

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Ascorbinka, Jul 9, 2013.

1. Hermi

Hermi Well-Known Member

Відповідь: Дівочі сльози за совітами

вот і я про те саме:sad:

2. Furore

Furore New Member

Ой, дівчата, ну чому так песимістично? Все буде в нас добре. Насамперед люди повинні залишатись людьми. І в лікарнях, і в школах, і в офісах. Так, капіталізм диктує свої правила, але і у вас є вибір, головне, не падати духом. І не переживайте ви так, що молодь виїжджає за кордон, нехай виїжджає, може чогось доброго там навчиться, приїде сюди і тут запровадить. ;-)

3. Hermi

Hermi Well-Known Member

ви в це вірете? не варто дивитись на те що зараз робиться через рожеві окуляри. Зараз як комусь розказую яка в мене зарплата(стипендія) в Україні у всіх круглі очі, "а як ви взагалі виживаєте?".
    Більшість моїх знайомих, які виїхали закордон і знайшли там роботу навіть і не думають повертатись, вони не бачать смислу отримувати копійки, якщо можна заробляти нормальні гроші прикладаючи менше зусиль.
    От я зараз маю справу з науковою сферою, всі знайомі які дійсно розумні уже закордоном, в Україні залишаються ті, які немають можливості виїхати(і це одиниці).
    може через років 50-100 щось зміниться, бо вже не буде на чому наживатись...В нас одиниці хочуть працювати, всі хочуть легких грошей, і в тому вся біда. Найприбутковіше - ошукати, обдурити...але прийде час коли вже не буде кого дурити...

4. Музик

Музик Мартуська

от одного я не розумію. всі хочуть бути там, де добре. ну але чому, маючи можливість, всі тікають туди, де вже хтось потурбувався про якість життя, а не намагатись змінити щось тут. от для мене головне зараз зробити все можливе, щоби дітки, з якими я працюю розуміли, що за них ніхто нічого робити не буде. хочете гарну державу - працюйте для цього. чому втеча вважається чимось хорошим і позитивним? звичайно, коли всі розумні, освічені людоньки змотають вудочки і виїдуть, то з нашої держави нічого і не вийде. вибачайте, що сумбурно так, просто трішки мене то забембало

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

6. Hermi

Hermi Well-Known Member

факторів багато. Не підтримка зі сторони влади, розчарування в "помаранчевій революції", ну і ще один вагомий чинник основних борців знищили "совєти", як не крутіть зараз переважно залишились ті, які не протестували проти режими, хто тихо і мирно сидів.
    коли ти декілька раз пробуєш щось змінити і напорюєшся на те що нікому того не треба, а ще гірше багато людей просто взагалі не розуміють для чого воно тобі(а тим більше їм) то і бажання боротись пропадає.
    я також довгий час казала що закордон не поїду...але всі умови просто змушують їхати, бо вижити в нас важко. чомусь закордоном я можу заробляти своїм розумом непогані гроші, а вдома ледь виживати:sad: в нас все знецінилось, н ажаль і я зараз вже навіть не знаю що треба зробити щоб щось змінити. Напевно найперше - щоб всі були такі як Ви Музик...

7. KAPUCHINKA

8. analastanka

analastanka тень на стене

Це вони вам так сказали. А чому насправді повернулись - то ще питання)

9. Hermi

Hermi Well-Known Member

я не заперечую того що повертаються, але що вони повернувшись зробили для розвитку України?
    я зараз працюю в міжнародному інституті, які вирішує глобальні проблеми (щось на зразок ООН, але в меншому масштабі). Тут українців немає практично, я і ще один хлопчик представляємо Україну як учасники літньої програми. Але чуть не кожен третій чи четвертий працівник є виходцем з України, але вони громадяни інших країн (Канади, Франції, Австрії). то чому такі розуми (бо це дійсно розумні люди, тут працюють лише професори світового масштабу) не є в Україні?

10. KAPUCHINKA

як що? і далі виконують свою роботу. дружина, наприклад, продовжує студентів вчити. хіба то мало? вас же теж хтось вчив, напевно користь таки приніс )))

а що по вашому треба робити для розвитку країни? бо я особисто, вважаю, що якщо кожен буде якісно виконувати свою роботу, то він вже дуже багато зробить для розвитку країни.

11. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

я теж з "совєтів" - булки за три копійки, молоко і хліб отримували стоячи у черзі. Речі одинакові, іграшки пів хати за 10 рублів з магазину можна було принести, ми з братом їхали самі маленькі автобусом через два села до баби і нас контролював весь автобус ( то ми втікли..соромно))), мама звісно вшоці була, але люди добрі передали хто бачив нас на зупинці. Продуктів ми мали різні, бо мама у магазині працювала. Ліверку помню, і за кордон їздила з бабцею до родичів в Угорщину. От приїхали ми у Чоп, і упс...не можем додому поїхати бо поки ми були в Угорщині..рублі зщезли...прийшли купони!!!!! То ми по апарату дзвонили до сусідів, щоб батько за нами приїхав у Чоп, бо ми безгроші. Помню, як батьки мені пояснювали, як ті купони ділити...а чи погано було?? не знаю, багачами не були. Батько на заробітках, якраз будували хату, сережки золоті отримала у 11 років, коли колодязь викопали (бе перше гроші тре було на то)...

12. Hermi

Hermi Well-Known Member

я це запитала, бо в мене деякі знайомі повертаються щоб насолоджуватись життям вже на рідній землі і жити на зароблені гроші закордон.

це важке питання. треба міняти наше суспільство.Знаю що це звучить дуже банально і грубо. перше - знищити оту всю показуху що зараз в нас є(ті дешеві понти), кожен преться зі шкури, щоб мати крутішу машину, кращу освіту, кращу хату, хоч насправді людині і близько того не треба, але головне щоб було краще ніж в сусіда. і паралельно як ті гроші були зароблені і чи та людина відмовиться від останнього куска хліба, але купить нову машину.
    корупція це взагалі окрема тема...
    Хочеться щоб в кожному із нас жив національний дух, а не хто при владі ми і за того...відновлювалась культура (в нас у Львові з цим проблем практично немає. а от інші частини України?). в мене зараз подружка в Канаді організувала рух молодих Українців, повірте, мені самій встидно що я стільки тих традицій не знаю, скільки знають молоді люди, які ніколи не були в Україні (їхні бабусі-прабабусі виходці з України). Мова...це взагалі болюче питання, як вже навіть урядовці не знають мови, то що говорити про пересічного жителя України? Культура людей..не всі такі гані і виховані, особливо молодь. мат через мат, бутилка випивки і папіроса в руках - це гарно? для мене ні:sad:
    і цей список можна довго продовжувати.
    я почала змінювати все з себе, результат один - я стала якоюсь дивною, для багатьох. Не хочу переходити на російську мову з співрозмовником, який розуміє, але не хочу розмовляти українською - націоналістка...правда приємно що є люди, які мене розуміють і підтримують у такому способі життя, але хотілось щоб таких людей було побільше!

13. shparynka

shparynka Well-Known Member

Ой дівчата, та не буде в країні порядку ще не знати, скільки часу. Якщо держава не дбає за своїх громадян, так, як то має бути, то я буду дбати за себе сама. І прекрасно розумію тих людей, які виїжджають за кордон, і свою дитину націлюю на те, що поступати вона буде у Польщу. Чому в нас все проти людей, а тільки дивляться, де з тебе грошей злупити побільше? Я не бачу ніякого хорошого майбутнього для своєї дитини, і толку з того, що в мене мама чесно пропрацювала ціле життя, має вищу освіту- тепер має 1200 грн пенсії? Ви бачите в країні стабільність? Я- ні. Мені страшно, що буде далі. А найбільшим розчаруванням стала Помаранчева революція, як народ згуртувався, ще такого не бачила, і так цинічно злити людей. Риба гниє з голови, не забувайте про це.

14. Furore

Furore New Member

Звичайно, вірю. Як не ми то хто?
    А я й не дивлюся через рожеві окуляри. І не стверджую, що у нас зараз все добре. І не я ту владу вибирала. Має пройти час і не одне покоління, щоб стало добре, і то... завжди знайдуться незадоволені...

15. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну і ще одна проблема - престижність роботи. сьогодні одиниці хочуть працювати фізично на полі, всі хочуть сидіти в престижному офісі і кимось командувати:sad: Кажуть лінь - двигун прогресу..от тільки не в Україні...

---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

одної віри мало...треба міняти, а от що то вже питання. Люди дуже сильно розчаровані у всьому, а одиниці щось поміняти практично не можуть.
    ну і страх, страх перед владою, страх що знову можуть початись репресії і переслідування...всім краще жити так як уже є, ніж боротись за щось нове, яке є невідомим:sad:

16. Furore

Furore New Member

А ніхто й не забуває. Але хто вважає, що він Святий, то нехай перший кине камінь. Поставте будь-кого, навіть себе, до влади і ще не відомо якої Ви заспіваєте. Повинна хоч змінитись свідомість народу, а на це потрібен час.

17. shparynka

shparynka Well-Known Member

Скільки часу? Україна є незалежною вже 20 з гаком років, що змінилось? Свідомість, кажете? навіть у дрібницях, типу кинути на землю папірчик на вулиці, більшість не є свідомою, не кажучи вже про більш глобальні речі. А найбільш болючим для мене є питання рідної мови, коли російськомовне населення, проживши тут більшу частину життя, розмовляє на веліком і магучєм, я навіть не думаю переходити на їхню, а деякі переходять, мотивуючи- а шо мені, тяжко? Таке прогинання мене обурює, а саме цікаве, що то говорить молода людина!! звиняйте, що трохи сумбурно, але як говорю про таке, то впадаю в нерви)

18. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Сама не знаю.
    Таке щастя було тільки єдиний раз, потім ще бабця з дідом раз їздили до Польщі, бабулька стільки накупила дитячого, що митник аж питався, чи в пані багато дітей. Сама я того не пам"ятаю: мала щось рік чи два.

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

так, змінилась..але на жаль в гіршу сторону...
    якщо колись люди боролись щоб розмовляти українською, то зараз:sad:
    навіть про те ж засмічення довкілля, не всі такі свідомі. Як згадую як вперше приїхала до Львова( це років 18 тому було) і вкинула в парку скуску яблука в траву і до мене підійшла старша жіночка і почала вчити культури, я чуть зі встиду не згоріла (хоч мені тоді було лише 4 роки, і я ото запамятала на все життя), а зараз підійдіть і скажіть комусь - то в кращу випадку просто не звернуть уваги!
    Деградуємо ми! в більшості одне бачення - ми незалежні і нам все можна! а що буде завтра, пофіг, ми живемо сьогодні!

20. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

а чому прогинання одразу??? я перехожу при бажанні бо мені подобається російська мова. Ось так!!!! і коли я в селі, то зі мною говорить односельчанин на угорській і при тому знає українську. то я говорю з ним по-угорські і мені не тяжко)))))