Дівочі сльози за совітами

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ascorbinka, 9 Липень 2013.

1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

я не применшую негативних чинників СРСР, але економічно моїй родині жилось краще. З того й виходжу.
    якби не фінансова бідність країни - може б тоді і невдоволених не було..А все для чого люди переважно бунтують - це вищий рівень життя, читай - гроші.

2. kraplynka

kraplynka реалістка

А ви не бачите зв'язку між фінансовою бідністю та корупцією у владі та держорганах, процвітанні хабарництва, відсутності патріотизму у багатьох, занепаду духовності, процвітанню злочинності? Чи ви гадаєте, що то якось само по собі сталося, і саме в Україні - а в згаданих вами Росії і Білорусі все супер? То є хвороби всього пострадянського простору. Ви ж не думаєте, що в нас буржуазна революція правда? На Майдан вийшли і студенти, і бюджетники, в тому числі підприємці, і інші далеко не бідні люди - проти СИСТЕМИ. А у вас виходить однобоко - за гроші...

3. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

4. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Kohaju, не осилила всі сторінки - тільки останніх чотири:), ну от не влаштовує вас усе, вважаєте що в Росії краще - то в чім проблема? Маєте там знайомих, все чудово - пакуєтесь і переїжджаєте, міняйте громадянство. Чому не робите щось в тому напрямку?
    Держава нічого нікому не винна - кожна людина і є держава. І міняти треба негативну риторику на позитивні дії.

5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

тема зачепилась за те, що там мордор, я висловила свою думку. ми ж тут про свободу слова казали, чи не так?) Я нікого ні в чому не переконувала, висловлювала свою позицію. Вважаю що так само інші мають свою. Ну так можна сказати, подобається устрій Англії чи Польщі - збирайтесь - їдьте туди. Це не діалог. В суперечці народжується істина, якщо чули таке.

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:44 ----------

і мені здається офтопу вже досить по цій темі.

6. bobryha

bobryha Well-Known Member

]ой не люблю такого... я вчилася на бюджеті, і не була "своя", і не мала звязків... і так нервували одногрупники-платники, які казали "ми такі розумні, і не могли поступити на бюджет , бо не дали хабаря"...так і я не давала. і мій брат сам поступив куди хотів без знайомств і хабарів...
    згідна що є частина які поступають "по блату"( правда не знаю, як то відбувається зараз, з тим ЗНО),
    але не треба робити зі всього сплошну корупцію, ніби без хабаря ти і з хати не вийдеш...

7. Talya

Talya Well-Known Member

Останнє редагування: 25 Червень 2014
  8. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

9. kraplynka

kraplynka реалістка

А в чому логіка ототожнення СССР з життям в Росії? Це ж зовсім різні держави, і життя в них кардинально відрізняється, ви ж це розумієте? :)
    Може вашим рідним і було добре за радянської системи, якщо вони сліпо йшли за ідеалами марксизму-ленінізму та отримали хороші посади (і їх не відправили розбудовувати Сибір чи Камчатку). Та дізнайтеся як живуть люди в розвинутих ринкових економіках - вільні в ідеологічному сповіданні, виборі професії, місця проживання. Утопії не існує, але є той рівень, до якого варто прагнути.
    І все ж ви почитайте про той період совітської брехливої системи, про те, яким чином виконувалися п'ятирічки, скільки неякісних товарів і промислових, і продовольчих вироблялося, і взагалі чому були оті дефіцити, чого людей садили в тюрми і відправляли на Сибір. Ще згадайте голодомор, і скількох людей було винищено і за що. А тоді подискутуємо. В іншій темі :) Висловлення власної думки, Kohaju, відрізняється від поняття ностальгії вашої бабусі та незнання подій минулого.
    Якби на тому ж Донбасі багатьом вдаване "щасливе" минуле з дешевою ковбасою, гарантією роботи і житла - не були єдиними речами, що асоціюються з радянською добою, і те "щастя" не ототожнювалося із поверненням до сучасної Росії - то події на Донбасі певно розргорталися б інакше. А тут і на Західній Україні виявляється є ображені розвалом їх "щасливого" життя за Союзу. Давайте на тім завершимо офтоп.

Останнє редагування: 25 Червень 2014
  10. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

11. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Згідна з Вашою думкою, але є одне але: поняття "сильніший" кардинально різне у розвинутих і недорозвинутих країнах.
    Перші світові економіки, країні Європи, північкої америки та багаті азійські країни, ведуть економічні та інші війни. Вони давно еволюціонували від варваських кровопролитних сутичок.
    А от в суспільствах недорозвинутих країн третього світу й досі вважається нормальним з"ясовувати якісь питання ціною людських життів, як в середньовіччі.
    В наш час війни ведуться з двох причин: або це колоніальні чвари відсталого суспільства або це комусь вигідно. Але без першого варіанту другий неможливий, бо для війни все одно потрібний суспільний плацдарм людей, які не думають своєю головою.

12. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Певно в мене теж такий підхід.
    Я ось як думаю- не всі можуть креативити гроші з повітря.
    І якщо людина вивчилася- то треба дати їй місце праці, яке буде покривати її основні життєві потреби.
    Та хоч би адекватний споживчий кошик.
    А кому хочеться Лексуса- то хай попу піднімає і шуршить.
    Во).

13. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Так кому подобається - збирається і їде, і це нормально.
    Діалог потрібен тим хто шукає шляхи вирішення тут і пробує щось робити для змін, а не шукає винних у своїх бідах і не позбувається ностальгії, ІМХО.

14. smil

smil миється в бані

Є приклади? ну звісно окрім усім відомого стоматолога!
    йой, та вони з ним разом гроші дєрєбанять )) як його вчора в Австрії гарно приймали ))

15. PinKey

PinKey New Member

Відповідь: Дівочі сльози за совітами

Моїм рідним за часів СРСР було краще - батько був директором хорошого ресторану (а ви знаєте, що це тоді означало), с мама працювала в міськраді. Але я не можу зрозуміти ностальгії за тими часами, адже поперед усе ціную свободу вибору. Ми живемо у місті малого бізнесу, де кожен може відкрити якщо не власну справу, то працювати за відсотки. Було б бажання працювати, жити можна цілком забезпечено. ...

16. Diana

Diana мрійниця

Ну сама держава звичайно що ні, а от ті "Деребанщики" ще ой як винні, і починаючи із лікарні та закінчуючи дорогою.
    Так от починаю з себе, не дала хабар - не дала дитину в кращу школу, кому зробила гірше- собі чи державі??? я не дала - борюся з корупцією, а от сусідка дала та в них все добре)))
    хто хоче добре жити як на заході то нехай виїзджає не згідна - я хочу краще жити, однак я вчилася для того щоб працювати тут, а не мити підлоги на заході. Я хочу зробити вклад у своїй державі, але куди не повернешся- всюди "ДАЙ", а як не дай то місць вільних ннема, посад нема, ліків нема, довідок нема і все по-кругу.

17. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

а хтось дасть ще більше, і буде мати ще краще? За хабарі треба карати.

18. Diana

Diana мрійниця

ну у нас законодавством це передбачено, та вносяться зміни до застовусання покарань тим хто пропонує, але це все тільки передбачено. От дзвонить вчитель до студента (мого братика двоюр.) та каже, або ти даєш мені 200 грн., або я ставлю тобі "3" і ти будеш мати стипендії??? і так всюди. Ну ще пораду дам, кожна державна установа підпорядковуєтьс якомусь міністерству, на сайті кожного міністерства є гарячі лінії, безкоштовні, інколи допомагає, а інколи робить тільки гірше тобі((((

19. terezka

terezka котяка-вишивака

цікавий підхід, якщо студент вчиться, то він може довести, що оцінка була не справедлива. Такі дзвінки треба записувати і потім нести у відповідні органи.

20. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

"Всі - не буває ніде і ніколи" (с) Левандівка. Вступала я без хабарів (причому на обидві освіти), вчилася без хабарів (знову ж таки у двох вузах), отримала роботу, лікуюся в різних лікарів і ще ніхто в мене не вимагав "дати на лапу". І довідки дають без шоколадок чи інших підношень. Скажете, пощастило? Можливо. Але вірю в те, якщо поставити собі за мету не давати хабарів, то всі питання можна буде вирішувати законним шляхом.