Дівочі сльози за совітами

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ascorbinka, 9 Липень 2013.

1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

свобода слова то не бігати на кожному кроці і кричати що є свобода слова. Європа зараз переживає не найкращі часи, ті країни, які багато років будували сильне демократичне суспільство (читай: люди+політики вкупі, і читай: багато років) зараз наплаву, решта Європи потрохи тоне, і я вже казала свою думку - я думаю ЄС приречений на занепад, передовсім економічний. Німці просто мовчки тягнуть на собі податкове ярмо, щоб прогодувати решту країн, таких як Болгарія, Хорватія, Греція і т.д. Рано чи пізно їх то - пробачте - вкурвить. Але ж тягнуть. Не пікетують, мовчки собі ходять і шалена доля податків йде невідомо куди (це цитатта знайомого німця). Так що рівнятись туди нема чого. То є комплекс заходів. Нажаль корумпована система в наших державах - СНД - не зникне ніколи, бо завжди будуть ті, що дають і ті, що беруть. Це величезна машина. Не знаю, що мало би статись, щоб це все щезло. Рівня Майданів нажаль замало. Це моя скромна думка.

2. kraplynka

kraplynka реалістка

Це ви на основі російських ЗМІ такі висновки робите, чи може з того, що якісь бабки на базарі говорили собі? Перш, ніж писати такі речі, може варто послухати якісь надійніші джерела? Витратьте хоча б хвилю свого часу, і послухайте отаке
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PQG0EeubrRA
    І ще одне - я б для себе не вважала вершиною щастя йти працювати туди, куди пошлють, а не куди сама б хотіла, або у збудовану нашвидкоруч будівлі з богзначого. Але на обговорення совітських часів нас є окрема тема, про що дівчата писали. Якщо ваша бабуся з дідусем і добилися самі своїх посад, то певно "шикарними" ви їх називаєте не від рівня зп, а від рівня "можливостей" на таких посадах. І доки багато хто вважатиме за щастя мати "злачну посаду", а не чесний заробіток? То певно риторичне питання для багатьох.

3. kira lv

kira lv Member

А мій дід 10 років гнив за Україну в таборах, а баба з 2-ма дітьми 1,5 і 0,5 року голодала і ці люди мені розказують про мій обов"язок патріота. Зараз чий чоловік загине, то далі будуть голодати, бо запишують його в безвісти пропавші, а решту стануть директорами і все, а за Україну чому не боролися, а файно жили за советів? Пробачте нічого особистого просто наболіло, які тут всі патріоти, а мені мій дід і батько від такого життя з туберкульозом кості в 10 років надовго виїли патріотизм. Зараз мою бабу, яка чудом вижила з того ужасу (і спас її хто б Ви думали - Господь Бог, а не патріоти) немає змоги правдиво лікувати тупо коштів не вистачає, а вона мучиться страшними болями, а знаєте чому, тому що батько не міг (з його світлою головою) стати директором, здогадуєтеся чому, бо син врага народа і жили ми досить бідно. вистачить з нашої сім"ї патріотизму. Знаєте коли кричать Слава Україні відповідаю Слава Ісусу Христу. А при владі хто був той і залишився прошарте їхню піднаготну, вони спеціально хлопців на м"ясо беруть, щоб на довго про бунт забули. І ще, знову нічого особистого просто статистика моя особиста, з моїх знайомих жінок найбільше підтримують мобілізацію або розведені (злі вони на всіх хлопів) або чиї батьки зі східної і центральної областей чому сама не знаю, але засікла десь приблизно 90%.

4. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

це я говорю за прикладом моїх знайомих. ТБ не дивлюсь - ба навіть не маю.
    1. Друг - працює в енергетичній галузі, старший менеджер - зарплатня (відразу перераховую) майже 25 тисяч гривень. Він до речі мені вже двічі переказами допомогав, хоч сам має 2-є маленьких діток - бо мій чоловік - його одноліток - вже 3 місяці не маоже знайти хоч якоїсь нормальнооплачуваної роботи.
    2. Знайома переїхала жити до чоловіка. Працює в медичній сфері. Роботу знайшла за півмісяця.
    3. Знайомий - працює в сфері видобутку корисних копалин - зарплатня 11 тисяч гривень.

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Жанна, та я з вами згідна на 200% чому лежить купа грошей на рахунках МО? Чому не беруть добровольців, які мають досвід участі у бойових діях, чому не беруть просто добровольців, адже, якщо людина на це наважилася, то там з неї буде толк, і безліч таких чому? чому? чому?чому? чому? чому?....
    у мене тільки одне пояснення, при владі купа ворожих агентів, або просто "врєдітілів", які займаються тим за гроші, або просто дибілів, яки звикли тільки красти. Кажуть зараз ситуація троооошечки покращується, але дуже повільно, а так хочеться щоб то було вже.
    я як молюся, то порошу Господа щоб він привів до влади таких людей, для яких би Україна і український народ були б понад усе. От тоді в нас справді все буде добре.

а так ех...

але дівчата, дещо можемо зробити і ми, а шо дєлать ))) навіть тут у нас є темки де збирають допомогу військовим, де просять допомоги на лікування поранених, не минайте, перерахуйте хоч пару гривень, це важливо. бо ті хто на передовій не владу захищають, а нас з вами, бо владі шо, сів на літачок і тю-тю, а ми тут. Тому, хто має можливість то замість походу на піцу чи на каву, або і просто так перерахуйте тих пару гривень. вони точно комусь допоможуть. маємо допомагати один одному.

6. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

7. kraplynka

kraplynka реалістка

Нам би так "тонути". Економічна криза зараз в цілому світі. Але згідно з усіма законами економіки після занепаду настає піднесення. Але, зауважте - у ринкових економіках. Можна багато тут дискутувати, але це буде суцільний офтоп по темі. Якщо ви зараз хочете довести, що нам варто піти до московії, яка живе ліпше, ніж Україна, і бо зараз ЄС занепадає - то вам точно в іншу тему, і з іншими аргументами. Бо ті, що ви зараз наводите - це, пробачте, фрази дитини, котра послухала розповіді бабусі як їй "файно за совітів було, і знов туди хочу", а не роздуми на основі аналітики, знання історії і сьогодення.

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

більшої дурниці я ще не чула. Як раз чесні заробітки і прожити на них - тоді це було можливо. Зараз тільки виживати, або "колимити" на надцяти роботах, щоб хоча б вийти на рівень вартий життя.
    Ваша зарплатня сьогодні, ну якщо не секрет. Моя до декрету - на посаді особистий помічник директора - 1000 офіційно, і 1000 в конверті. Сім`я з 3-х людей. Живемо чи виживаємо? І можна довго сперечатись, але "кушать хочется всегда"

---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:23 ----------

ото й по всьому.

9. kraplynka

kraplynka реалістка

Це ви на прикладі 3-ох знайомих такі глобальні висновки зробили - що в Росії живуть краще? Та погляньте, які машини по Львову їздять, і в мене є знайомі, які в тому ж Києві мають дуже високі зп мають. Але столиця, чи велике місто - це не показник по країні вцілому.

Я вже якось писала на форумі, як мій двоюрідний брат працюючи на заводі під Києвом начальником відділу підробляв розвантажуючи вагони, бо мали скруту. Ну і раз не може знайти - то певно є в тім причини - можливо щось підучити треба чи трохи перекваліфікуватися. Чи це держава в тім винна? А держава - то ми всі, правда?

10. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

1. кредити або позичили в знайомих.
    2. що витікає з першого - віддають хто більш-менш на нормальних зарплатнях - айтішники, якісь ПП з маленьким бізнесом, в кого батьки закордоном висилають.
    3. А так - переважно хабарі, нечесні заробітки і т.д.
    На середню зарплатню - а на сьогоднішній день це 3000 гривень (це по документах, ще знайди таку у Львові) не дуже накупишся..

---------- Додано в 13:32 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

вони далеко не в столиці..Ангарськ, Мурманськ, Краснодарський край

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

11. kraplynka

kraplynka реалістка

Ви забуваєте згадати про безкінечні дефіцити, щоправда дефіцит був не у всіх. І моя мама маючи високу посаду але "безкалимну" жила дуже скромно, то ж особливо за чим жаліти і не має (це в матеріальномиу плані). Проте вона щаслива, що вільна в своїх висловлюваннях, можливості ходити до церкви тощо.
    Щодо того, що зараз більшості гарувати треба, аби жити добре, а де не треба? Якраз через пережитки совітівщини зараз маємо такі проблеми в державі - що не можуть з хабарями і корупцією поборотися.

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а я напишу конкретно про своїх дві сім ї друзів з Білорусі: одна- сім я - обом по 35 років і дитина 7 років. він- викладач англійсько\ та німецько\ у школі, вона- педагого-сурдолог. Живуть у Мінську. Живуть з батьками, оскільки на власне помешкання заробити не реально. І щоб не жити на з\пл. в 300 дол. ( еквівалент), яку чоловік отримував як педагого, в той час поки дружина не працювала, він працював репетитором і по ночам- у цілодобовому квітковому магазині. Зараз- повінстю пішов зі школи і працює власне у квітковому магазині. Дружина після декрету повернулася в садок, де працювала логопедом, звільнилася і зараз працює не по спеціальності під Мінськом на БелАЗі ( бо тут з\пл. більша). За останні 10 років максимум куди вони вибиралися відпочивати- це Крим двічі і далі- рідні простори ( по суті наш Шацьк) та родичі в Росі\.

Друга сімя - молоде подружжя 27 років з Бресту. він- ай-тішнік ( який працює на п-ві звичайним сисадміном за тих же 300 у.о. і паралельно основний заробіток- це фріланс-сайти ( до речі. в Білорусі контроль за обігом вебмані і перерахування коштів куди ускладненіший, ніж у нас). Дружина- аспірант педвузу. Мають власну невелику квартиру, яка залишилася у спадок від бабці. Так от, оця сім я- реально тих, хто прагне більшого, а не сидіти на 400 дол. зарплатні, радіти держ. гарагтіям і тихо сопіти у кулачок. Зараз дружина отримала грант-стипендію від одного з іспанських вузів, то вони це розглядають як шанс не просто вирватися з Білорусі, а назавжди емігрувати.

Суть у тому, що людина прагне від життя. Якщо довольствуватися тим, що оплатить держава і тихо сидіти - та будь-ласка. Кого не влаштовує просто споживацька психологія і люди прагнуть чогось більшого- їм зовсім некомфортно і вони шукають та знаходять інші шляхи.

Стосовно цін, то у Білорусі вони не нижчі наших.Ні на продукти, ні на житло.Приблизно однакові- постійно порівнюємо.

Кохаю, а чому ви не порівнюєте українські з\пл у цьому ж секторі на таких же посадах. ви знаєте, у Львові в енергетичній галузі теж непогано заробляють. В Теплокомуненерго енергетики вищого рвіня мають в загальному 8-10 тис. грн плюс соц. пільги ( наприклад такі, як ті ж пільгові путівки у далеко не гірші санаторії та пансіонати, оплачуваний басейн на СКА і т.п.) , Галнафтогаз- керівник одного з підрозділів ( топ менеджемент)- 25 тис. грн. ( це все не по чуткам, а конкретно із кола навіть моєї родини).
    двоє медиків в родині- жодна не сиділа без роботи більше 2 місяців :)
    ТОбто якщо задатися ціллю, то і у Львові можна знайти окремі відповідні приклади.

Порівнювати треба порівнюване

13. kraplynka

kraplynka реалістка

А оце якраз підхід радянської людини. Держава має забезпечити соцзахист тим, хто цього справді потребує. А решта - то вже має бути клопотом кожного особисто - хочещш мати прибуток- придумуй прибутковий бізнес, хоч бути високооплачуваним найманим - багато вчися, самовдосконалюйся, стань таким фахівцем. Але ми зараз довго з вами можем дискутувати про те, що в нас бюджет розкрадається, підприємці не платять податки - навіть частково, а не непомірні. Так, в нашій державі повно проблем, та крім нас їх ніхто не вирішить і не прийде нам тут "зробити добре".
    Ну а про те, що ваші знайомі не зі столиці - але ж із міст, або є хорошими професіоналами, або мали хороший випадок в житті. Але все-рівно це не є показником, що в росії жити так класно.

14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

вибачайте звісно, а й зараз нічого "зверх" не бачу, бо тоді був дефіціт товарів, а тепер у 80% дефіціт грошей. Що гірше - риторичне питання. Приклад - прийшла в Сільпо, товстолоб купити, заважив один на 90 гривен. 90 гривень!!! Овочі, фрукти купити нормально - щоб поїсти - то 150 гривень лишити на базарі. А дитячих на місяць 900 гривеь. Купила тут на форумі іграшку дитині, то платіж розбила на 2 суми (по 100 гривень на 2 місяці, бо всю суму мені нараз викласти тяжко). То я теж особливо зараз немаю

15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Хі хі, Кохаю, позичте мені на Лексус. Та навіть якщо його в кредит взяти то не менше 2 Тис дол на місяць треба вносити. Не, про кредити і позики то ви перебільшуєте.
    В нас не бідна краіна, вона просто пограбована. І Майдан дав шанс все змінити, і в нас таки щось трошечки міняється, бо якби не мінялося не стояв б пу під кордоном. Він того найбільше боіться, бо як в нас наладиться, то не виключено що і його народ захоче таких змін. Ото ми вже наофтопили.

16. kraplynka

kraplynka реалістка

Бо таким буває життя і життєві обставини. Я не кажу про конкретно ваш випадок. Але якщо спеціаліст не є потребованим в економіці, або таких як він - багато, чи він вчасно не вдосконалив навики, то бува й виникає потреба перекваліфіковувати. І то нормально в цілому світі. А не раз чоловік ваш вивчився - то вам держава має роботу гарантувати. Світ розвивається, умови, вимоги змінюються.
    100%

17. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

я ні разу за все життя не була на морі. Ніде. Хіба в Одесі, бо я там жила і працювала 2 роки. Без того - і туди б не поїхала.

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:47 ----------

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:49 ----------

взагалі це світова тенденція, просто умови кредитів різні.Весь світ живе у кредит- на навчання, на житло і т.п. Те, що унас люди звикли кредити вважати способом накупити побутової техніки- це вже інше.

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дійсно, щось ми заофтопили)))

20. kraplynka

kraplynka реалістка

Я навіть не бачу потреби тут коментувати. Аби робити такі заяви треба добре орієнтуватися і розуміти, що відбувалося з людьми і побутом за совітів, і всі "прєлєсті" тих часів. Але схоже, що ви отримали в спадок якусь ностальгію за дешевою ковбасою, і поза тим нічого не бачите.