Дівочі сльози за совітами

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Ascorbinka, Jul 9, 2013.

1. analastanka

analastanka тень на стене

Відповідь: Дівочі сльози за совітами

Я нігде не закликала вірити "сводкам партії за кожну пятирічку" - я тільки зауважувала, що рідні у всіх пам"ятають різне, бо життя у всіх було різне. Але ви чомусь вірите тільки тим, хто "відчули на своїй шкурі всі "прєлєсті жизні"", а спогади решти вважаєте за фантазії.

Принцип Робін Гуда стосується не тільки життя в СРСР, але ви чомусь усе зводите до того. Революції, до речі, теж не тільки в Росії були - Європа свого часу теж наїлась того робінгудства.

Де я писала, що мені і мої родині жилось добре?

Я??? наганяю смуток??? Вишукуючи, як ви кажете, позитив???)))

Ото дійсно, хотіла підсумувати свої дописи, а вийшло

В "клюбі ненависті" позитивом дражнити не можна, погоджуюсь)

Тому відписуюсь від теми і зарікаюсь заходити. Більше "розворушувати" не буду.

2. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

ну, судячи з теми рідні у всіх +- пам*ятають одне і теж, є, звичайно, "варіації на тему" в когось більш трагічні в когось менш, але суть одна і та ж.

3. Gentle

Gentle Well-Known Member

Та власне аnalastanka про те і говорить, що залежно від того, хто як жив і що пам'ятає про ті часи його сім'я, різниця велика і суть кардинально інша.

Всі ми знаємо, які страшні часи були тоді, але не можна так категорично узагальнювати. Ніхто з нас не намагається "переписувати" історію і прикривати ті злочини, але з позиції кожної окремої людини "варіацій" є багато.

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А Капучінка пише навпаки

5. Gentle

Gentle Well-Known Member

Капучінка то пише, але ж ніхто не буде заперечувати факту, що наприклад, мій дід був висланий і нам було від цього погано, а в когось іншого діда не висилали і їм було набагато краще.
    Таке враження, що ви хочете довести, що тоді абсолютно всім було одинаково добре чи одинаково погано.

6. Музик

Музик Мартуська

ну, бачте, то вже хто як читає...
    я побачила, що всі мають різний досвід, але ж і так негативів в режиму було більше, тож сумувати нема за чим. хоча так, не все було зле

7. KAPUCHINKA

але ж той дід жив у постійному страху, що йому ось-ось постукають у двері, сумніваюся, що йому була аж так вже добре. ви собі подумайте, ще у 79 році були політичні в*язні, для мене чесно кажучи це шок, бо, здавалося, що в той час вже трохи попустило. в ті часи ми були дітьми, все сприймалося просто, а от як жилося нашим батькам, лишнього не скажи, не пожартуй якось не так, боронь Боже який родич за кордоном. і постійний страх, при чому у всіх. і в тих, хто був неблагонадійним і в тих, хто сидів у кабінетах, бо ж нема гарантії що завтра не поїдеш на Сибір.
    єдине, що я хочу довести, так це те, що нема там за чим сумувати. і не так нам зараз вже зле в нашій незалежній державі.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

трішки для розрядки ( а то стільки негативу щось у цій гілочці):

9. Dominika

Dominika Well-Known Member

О, було таке))) Я живу біля Кайзервальду. То ми, дітлашня 5-6 років і трошки старші хлопці 10-11 років, як виходили зранку, так цілий день по Кайзервальду лазили. Приходили аж десь о сьомій вечора. Хлопці розказували нам різні цікавості - як орієнтуватися по сторонах світу, показували різні рослинки, розказували якісь казки про лісових чудовиськ. І ніхто не переживав за нас, знали, що ми в безпеці. Зараз, думаю, що жодна мама не відпустить шестирічну донечку на цілий день з хлопцями до лісу. Що не кажіть, а безпечніше було тоді...

було таке))) 9-10 дітисьок в одній кімнаті. де то все поміщалось?))

Ця фраза у нас ще досі у вжитку. Правда говорить її вже моя мама. Ех, час біжить...

О, то була справжня містерія, таїнство. Я так любила той процес.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Нагадала Богданка за цю тему, а я не думала куди запостити наступне. Хотіла в євромайдан, але вирішила сюди. То для тих. хто плаче за совітами.

Хто ще вважає, що руки Північного сусіда в нас не господарять? Надибали отаку книжечку Геополитика
    Навчальний посібник Геополитика, виданий в МГУ ім Ломоносова. Посібник навчальний, за ним вчаться студенти. Це затверджена на державному рівні навчальна програма. В § 2.3 Проект «Великая Восточная Европа» а також 2.4 та 2.5 читаємо наступне.

ось підсумок глави
    Нічо не нагадує? То є навчальна програма і офіційна державна політика.

12. smil

smil миється в бані

Відповідь: Повістка у військомат Вашому чоловіку

так ви про сім"ю? чи невідомо кого, і невідомо де, і невідомо чи вони того хочуть?..

розкажу історію:
    От мій прадіт теж "захищав", але як показує історія невідомо що...

Він мав жінку і 2-х малолітніх дітей (+ - 2 і 4роки)

Забрали його в червону армію у 1939році. Був сильно поранений, вилікувався і знову на фронт, пропав безвісті на території Польщі після бою, весною 1945 року.

А тепер питання свою сім"ю він захистив???
    У сіль раді все, що можна було в них забрати - забрали, розкуркулили навіть одяг! Вони з голоду помирали...
    Його жінку(прабабу) яка йшла з поля і несла для дітей жменю пшениці хотіли відпраити в Сибір(доречі її подругу, яка з нею була, відправили, її якось пожаліли, але відсиділа все рівно)
    Що в цей час робили САМІ діти 4 і 2 роки ніхто незнає... і як вижили загадка!
    Як вони потім набідувались і натерпілись я навіть розказувати не буду.

А тепер питання, мій прадід ЗАХИСТИВ СВОЮ СІМ"Ю, СВІЙ ДІМ???

13. KAPUCHINKA

не буду багато писати хоч на цю тему можу настрочити дуже багато.

що ви пропонуєте? вистроїтися в шеренгу хай розстріляють кожного п*ятого чи там третього, бо ж "захищати свій дім" нема чого. а решта спуститься в шахти, або товарняками на сибір чи магадан чи як?

ви ж пекрасно на прикладі своєї сім*ї бачите з ким маємо справу. ви думаєте в московії з того часу щось помінялося? нічогісінько, і прагнення знов культивувати Сталіна це тільки підтверджує. це країна агресор, дика орда, і вона ніколи не зміниться, ніколи там не буде ні демократії, ні справедливості ні нормального життя. Такий собі мордор. І не можна допустити щоб Україна стала його частиною.

я також дуже боюся, просто до втрати свідомості, кожен ранок починається з новин, ще очі не відкрила, а вже планшет тягну, і тільки одна думка "Господи, тільки б все добре, тільки б не погані новини" і надія, може якраз вступилися, залишили нас у спокої. я теж згідна на любі переговори, тільки б не лилася кров, тільки б всі повернулися додому живі і здорові. але як тільки здамося, то це і війна і ганьба. вони ж сплять і бачать щоб союз відновити. згадайте тільки куди зараз призовників з криму служити збираються відправляти, а ще московія постійно воюює, кого на фронт відправляє? контрактників, ага, якраз.

14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

не перебільшуйте..простому народу не на всіх рівнях, але хто має голову-руки, тому там наприклад роботу знайти значно легше. Я навіть прикладів не буду наводити - просто це факт. Такої катастрофи з робочими місцями ніде немає по СНД. Ну і до прикладу СРСР..чому всі беруть часи Сталіна-НКВД-Гулаг і т.д. Моя мама за часів молодості (десь так як я, +/-) жила нормально, передусім фінансово. Бабуся і дід мали шикарні для того часу посади - бабуся замдиректор на заводі (з 9-ма класами після війни, піднялась до такого рівня лише самоосвітою і бажанням), дід - архитектор (вчився в Москві ні копійки не платив). Не шикувала (це я про маму), але ціни були копієчні, вона мала безкоштовну освіту (там, де хотіла), роботу після того, після одруження жили хоч і з свекрухою (татовою мамою), проте на все вистачало, їздили раз на рік на море. І це без всяких "в конверті", хабарництва і т.д. А кваритири в яких ми з вами живем - за яких часів дістались батькам-дідам? А ви зараз придбайте житло, або станьте в чергу за ним..Економічно так фігово як Україна наразі ніде не живуть..ні в Росії ні в Білорусії.

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

і ми самі в тому винуваті. І навіть з точки зору популяризації влади. Хороша чи погана, але в більшості своїй - підійдіть на вулиці..для них Путін - то сила, влада, то - лідер. В нас же спочатку обирають, потім вона "не виправдовує себе" і поливаєм брудом.
    ПС Хоча яка там влада..це на наші гроші вибрані чергові крадії.

---------- Додано в 12:38 ---------- Попередній допис був написаний в 12:35 ----------

повністю згідна. Вибачте мені, а то тут так виходить - неважливо, як армію знищили, що нічого немає - ні одягу ні поїсти - біжи голий-босий, головне патріотично налаштований. Тоді нас просто всіх переб`ють, тільки більшими порціями. Підтримую питання - 130-150 тисяч тих, хто дійсно в тому шарить. Де вони всі?

16. kraplynka

kraplynka реалістка

А у вас є певність, що вашу сім'ю не винищили б зовсім ті ж німці? Чи дід ваш мав знати, що совіти такого нароблять? На той момент кожен йшов боротися з загрозою німецької окупації, і навіть передбачати не міг совітську, правда? Тут взагалі можна вдатися у філософію, і дійти до того, що ніхто ні в чому не може бути впевненим в тім світі. Але якщо кожен буде думати тільки за свою шкірку, то про які зміни в країні можна говорити, і на що сподіватися?
    Тепер те, що викликає зараз в багатьох обурення - так, я теж вважаю, що зараз донбаським військовим мали б добре мізки промити, і вони б мали теж активно залучатися до бойових дій. Так, мені багато що не подобається з того, що зараз відбувається у армії, з зібраними смс-ами коштами і тп. Та попри те, треба усвідомити - що зараз маємо розплату за те, що КОЖЕН з нас свідомо знав, нічого не змінив, або посприяв у ситуації, що склалася в нашій армії. І якщо не спинити подій на Сході - вони розгорнуться далі, чи може хто сумнівається в імперських інтересах деяких? Чи ви пропонуєте дочекатися, поки ті події дійдуть сюди, до вашої сім'ї? Якщо щось не подобається - то може варто займатися не філософією, а йти пікетувати міноборони, військові частини - вимагати від них пояснень обурливих для вас явищ, звітування за витрачені кошти і тп?

17. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

почитайте, наголошую, про Корейську війну..3 роки, переділ влади, все залишилось в принципі так і було донині..підписали перемир`я коли самі домовились (власне коли Китай втратив підтримку СРСР - набридло? - та й самі порозбігались всі)..Але скільки то було жертв..
    США - 37 904 военнослужащих убитыми, пленными и пропавшими без вести
    Согласно официальным данным КНР, китайская армия потеряла на Корейской войне 390 тысяч человек.

18. kraplynka

kraplynka реалістка

Попри те, що наче світ стає цивілізованішим, у світі, як і завжди, шанується сильніший. Тому нема чому дивуватися, що ми опинилися зараз в такому становищі - того треба було сподіватися. За умов, що зараз склалися, що нам робити? Коли світ боїться світової війни, а Росіяни далі сюди лізуть?

19. KAPUCHINKA

а що знайти найбільше щастя, це можливість знайти роботу? а як же демократія, свобода вибору, свобода слова? от ви хіба не хотіли жити на такому рівні як живуть люди , до прикладу в Польщі чи Англії? Не тільки у фінансовому плані, а і з тим відчуттям свободи, захищеності, поваги до громадянина, не хотіли б? думаю що хотіли б. а в московії того ніколи не буде, ну принаймні. поки в них не буде Майдану, а до того їм ще довго. а от добре що можна знайти роботу, щоб голоду не вмерти і це вершина блаженства - це психологія раба.

Щодо союзу, у нас тут окрема тема є . Але скажу жити нормально фінансово це ще не все. Мій дід був директором школи, бабця головним лікарем венеричного диспансеру. ну все б нічого, але мій дядько вмудрився зловити радіо "свобода" і про це якось дізналося кдб. ну що вам сказати, якби райкомівська еліта не була постійними клієнтами моєї бабці, то все б закінчилося дуже печально. а так тата забрали зі школи в технікум, дядька взагалі в інше місто забрали. а за що? ну подумаєш, якусь там хвилю зловили. та ну його в баню таке "нормально фінансово"

20. KAPUCHINKA

так я ж і кажу - народ, який без кайданів не може, який люто ненавидить вільних людей, і цькує тих, хто хоче свободи, завжди так було, і раз ви вже так читаєте про корейську війну, то почитайте заодно і історію московії. у нас український народ - це козаки з шаблюками, свободолюбиві, нескорені, а у них "бурлакі на волге" і тим все сказано