Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Цього року набирала молодшу групу. Багато діток прийшли з ясельок. Вони були вже адаптовані до садка. Мені лишилося просто адаптувати їх до групи. Тобто вони знали, що таке садок, знали, що в садку нема мами, а є багато діток, іграшок і т.д. Тут важливим було просто дати їм зрозуміти, що вони можуть тобі довіряти, що ти не є зла й погана тьотя, яка може їх чимось образити. Важливо було викликати їх довіру, наблизити до себе.Так, тут дійсно дуже доречно спробувати їх здружити, наголосити на тому, що ми одна група, що маємо бути дружні. Варто показати їм нові іграшки, всі цікавинки ,які є в групі (споритвний куточок, прикраси тощо.)
    Ну а для новеньких не треба було нічого, лише маму. І тут не діяли ніякі вмовляння, переключання, відволікання. :girl_cray:
    Ви не повірите, є навіть діти, які плачуть за день всього 2 рази і сумарно 4-6 хвилин: 3 зранку, коли з мамою прощаються, і 3 хвилини, коли мама приходить. Цим вони хочуть показати мамі, що їм не хочеться, щоб мама кудись ішла. Тобто, поки є глядач - є вистава (сльози, істерики). Якщо до них почати ставитися так, як до усіх, то діти заспокоюються. Може це і дивно, але це так. В таких випадках мама думає, що дитина плакала весь час, цілий день. Думаю, у випадку нтальки треба просто поговорити з вихователькою, розказати їй, чим може втішитися її дитина.
    В перші дні в мене в групі деяким діткам цікаво, наприклад, було наступати ногою без тапочка на гумовий килимок з шипами.:girl_crazy: Вони так втішилися, коли я їм дозволила це робити. А особливо їм сподобалося, що вихователька дозволяє розуватися, а потім помагає взуватися:girl_crazy: І нікого не сварять за те, що він розувся.:girl_crazy: Ну але така "анархія" тривала недовго. Трошки відволіклися, поїли, порозмовляли, побавилися...

Останнє редагування: 21 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 21
  2. нталька

нталька Well-Known Member

Скажіть, будь ласка, а коли гуляють на майданчику, то вихователі в цей час якось мають займатися дітками, чи то час, коли діти самі мають бавитись? Бо в групі, казали, дітям дається час для іграшок, коли вихователь лише спостерігає і не втручається. А на вулиці?
    ось є в нашій групі і друга вихователька, про яку таке і можна сказати. і дітки кажуть, що до неї підуть, а до іншої - ні. На жаль, склалася думка, що вихователь, яку не дуже люблять, не має від природи такої тяги чи любови до дітей, тому й нема підходу. це не лише мої спостереження.:girl_sad:
    Звичайно, я розумію, що всі діти різні, і комусь, як, на приклад, мому комфортніше дома, але і він не весь час плаче. Коли ще раніше я питала "невже весь час плакав", казала "коли читали і дивились виступ діток - не плакав". Тому, вважаю, якби більше організовували діток до купи, а не просто сиділи (як на вулиці), менше плачу було б. Ну, і на початку, хоча б погладити по голові, сказати, щось хороше, залучити до гри з іншими дітками.
    купила кілька книг з іграми та завданнями для дітей, щоб добавити якісь ідеї. думаю, вихователі і самі багато такого мають і знають, але не у всіх є бажання викладатися по повній.

• Подобається Подобається x 2
  3. Jupiter

Щодо прогулянки. Деякий час під час прогулянки (бажано на початку, можна не обов"язково на початку) має бути відведений на рухливі ігри.
    Ще є така діяльність, як "праця в природі"- це коли дітки з вихователем збирають на майданчику сухі гілочки, листочки, прочищають лопатками доріжки від снігу тощо. Звичайно, це все робота двірника. Діти не роблять цього на всі 100, це просто щось типу розваги, щоб дати дітям усвідомити свою корисність, потрібність для дитсадка. Певно, що ніхто такого не робить відразу в ясельках чи в молодшій групі з перших днів, але така діяльніість в садку буває. І це записано в вихователя в плануванні. Обов"язково під час прогулянки треба проводити спостереження. Спостерігають за всім: За небом, піском, квітами на клумбі, автомобілями (якщо їх можна через забор побачити), за таненням снігу, за вітром, за дощем, за змінами в природі, за сніжинками, за воронами, ластівками, горобцями, за берізкою, за ялинкою і т.д. Можна довго писати.
    Ще проводять "фізкультуру на повітрі" - виконання різних вправ, зістрибування з пеньків, :girl_crazy: підстрибування до гілочок дерев(щоб ручкою торкнутися:girl_crazy:), підлізання під гілки кущів, :girl_crazy:, ходьба по колоді:girl_crazy:
    Ще мають бути піші переходи, коли діти ходять ДО лісу, (не в ліс), за ворота дитсадка, ну, деколи десь там можна далі виходити. Коротше, на прогулянці багато часу відведено отаким всяким видам діяльності. Ну і звичайно, самостійним іграм дітей в піску, малюванню на асфальті крейдочками, стрибки в "класики", стрибки зі скакалкою (коротше, хто що придумає). Це все має бути під наглядом вихователя. Вихователь спостерігає за грою дітей і при потребі втручається (якщо хтось плаче - заспокоїти, якщо в когось гола спина - заправити, якщо хтось б"ється чи сипеться піском - мирно вирішити цю проблему). Отак має виглядати прогулянка. Але не все в 1 день, а по трошки, поступово. На вулиці особливо не можна дозволяти дитині плакати, бо буде боліти горло.:girl_smile:

• Подобається Подобається x 13
  4. Олька

Олька Well-Known Member

В нас якийсь капец! Останній рік в садіку і тут на тобі...Прийшов цього року в нашу групу хлопчик просто завал повний! Його група випустилась, а його на рік перевели до нас. Йому 7 років, він напівголови нищий, ніж всі діти і говорить так, що нічого не розбереш, але біда не в тому! Він неадекватний! Він тих бідних дітей домордовує і вихователів також. Вчора мою Катьку душив, а потім на сходах підняв її за горло, поки вихователька його від неї не відірвала. І так постійно і зі всіма дітьми! Він як їсть, то мені страшно подумати що він витворяє з тою вилкою. Вихователі не можуть дати раду з ним, бо він і їх копає і кусає за руки! Ми вже просто не знаєм як з цим боротись і як той рік пережити, бо його мамі паралельно, вона "татів" кожний день міняє. Напевно будем робити батьківські збори з завідуючою і нехай щось з ним роблять, бо просто страшно за наших дітей! Вихователі не можуть нормально проводити заняття і гуляти, бо мусять постійно його на контролі тримати!

• Подобається Подобається x 16
  5. kati

kati Well-Known Member

в нашій групі почався ремонт туалету....приблизно на місяць часу нашу групу зЇднали ще з однією....загалом 55 дітей:girl_crazy: Спати діткам нема де, столиків такж не вистарчає....вихователі просять максимально по можливості не водити дітей хто може....але ж і місяць також дома тримати не будеш....Буду водити сашку 2-3 рази на тиждень і все...і то мабуть по можливочсті до обіду

• Подобається Подобається x 8
  6. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

А меныі сьогодні дали квитанцію оплатити за садок. І я прибалділа як побачила суму.... 155 грн. При тому, що минулий місяць я заплатила 106 (як вони пояснили, це наперед, а потім як буде переплата вони нам відрахують наступний місяць....). Я в повному шоці, та й ще моя дитина майже цей місяць в садок не ходила....завтра йду розбиратися....

• Подобається Подобається x 9
  7. Галченя

Галченя Well-Known Member

А в нас сьогодні були батьківські збори. Два види. Внутрішні і загальносадочкові.
    Зібрали батьків на 17,30 і тримали до 20,10:girl_crazy:
    Познайомили нас з нашим місцевим депутатом, натякнули про "добровільний" збір коштів на ремонт садочкових груп, розказали про досягнення і плани... одним словом - вимурдували.

До речі, шукала поглядом між різними мамочками ще й нашу мамочку, але так і не помітила її.
    Мамочка, ви були сьогодні на загальносадочкових зборах?::girl_devil::girl_flirt:

Може ви за попередній місяць невчасно оплатили ? Тому вам доплюсували суму боргу? Але в будь-якому випадку краще не відкладати на "потім" а відразу все вияснити.:girl_smile:

Останнє редагування модератором: 23 Вересень 2009
  8. "а у садку Ерудит так само добре як дорого? чи там просто дорого і не дуже добре?"
    Дякую, Ольга, мені дуже сподобалась Ваша фраза. До речі, в Ерудиті так само добре, як і дорого, це я Вам як директор Ерудиту кажу:girl_in_love:
    Дозвольте кілька порад для мам, чиї повідомлення встиг прочитати:
    Не віддавайте дитину в садочок в 1 рік, і в 2 роки теж (хіба що немає іншого виходу). Дитина повинна мати дім, і той "дім" має тривати максимально довго, від "цілий день" до "ціле дитинство"....
    Не віддавайте дитину в "садочок", зроблений з приватної квартири якоюсь "цьоцею", не забувайте, люди, які не мають права професійно займатися вихованням дітей (відсутність відповідної освіти, дозволів, ліцензій, контролю з боку офіційних органів), можуть просто нашкодити вашій дитині, і помітити це можна надто пізно...успіхів вам і правильного вибору!

Із задоволенням відповідаю Sjani і Ярусьці.
    По-перше, у Вас, Сяна, інформація не минулого, а позаминулого року, бо…вступний внесок в школу Ерудит вже два роки, як 2500 тисячі гривень, а не 2000. По-друге, якщо Ви спілкувались зі мною, то знали б, що навчальний процес триває до 15.30, а не до 16.30. По-третє, автобус таки під’їжджає під будинок (по можливості), в нас ще не було жодного учня, який би йшов(чи їхав) до автобуса 5 хвилин, таки справді автобус не чекає, якщо спізнилися, бо якщо зачекати на кожну маму, то дитинці, що зайшла першою, буде дуже невесело…і дуже довго їхати. По-четверте, меблі всі нові, можна сказати новісінькі (вже два роки), але…шановна Сяна, «за такі гроші» головне купити не меблі, і не спізнення на автобус, мабуть, в школі є щось важливіше, правда? Наприклад, освіта, виховання та догляд, рівень викладацького складу, чи це ніщо у порівнянні з меблями (новими, все ж таки)?
    Тепер для Яруськи. Прочитавши про «такого» моя уява намалювала щонайменше якусь потвору, котру до дітей впускати не можна (і до матерів також). Уявляю, що подумали інші читачі, дехто, мабуть, досі не може спати, а хтось лякає мною дитину… Шановні мамочки (звертаюся до всіх), моє фото є в нас на сайті,www. erudyt.shkola.lviv.ua, пропоную для початку подивитися на «такого», прочитати те, чим займається школа Ерудит, і як саме це робить, а тоді робити висновки. А для вас, невдоволені дівчата, спробую перерахувати те, чим я особисто можу «не підійти»:
    -зовнішністю (типаж явно не директора школи); -дотриманням принципів і засад, на яких базується структура; -твердістю характеру і тим, що «не падаю в ніжки клієнту»; -активністю мовлення; -агресивною реакцією на дурнуваті зауваження, які особа видає за премудрі (вибачте, якщо я вас нервую); -тим, що завжди говорю прямо, «в лоб», а це, насправді, подобається мало і небагатьом; -у Вас просто не вистачило «на нас» грошей (судячи з фрази «за такі гроші»), в такому випадку, як правило, вигадуються версії про «не дуже добре» та «невдоволених» клієнтів. -або…ваш варіант
    З приводу Ваших знайомих, які забрали двох дітей зі школи «Ерудит». Це-неправда. Відверта. І я готовий це довести «на дуелі». Розкажу усім, як це перевірити. Приходите до мене, я вам показую Книгу руху учнів (а вона, книга, рукописна, і зберігається 50 років, без виправлень і поправок), де вказані всі, хто приходив…чи відходив… Взагалі-то від нас діти йдуть надзвичайно рідко, це-особливі випадки…
    Зі слів Сяниних знайомих, які «не дуже задоволені»(поясніть мені, чого ходять невдоволені, хай забирають), скажу лише, що школа Ерудит є на сьогодні найбільшою та найпотужнішою приватною навчальною структурою Львова, вона отримала найвищі позитивні оцінки керівництва Управління освіти нашого міста. Це можна перевірити, зателефонувавши до начальників управління освіти Личаківського, Галицького, Залізничного районів, або ж до Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.
    Дякую, Сяна і Яруська, за те, що змусили мене тут зареєструватись.
    Наостанок в наступному повідомленні передрукую висловлювання однієї з наших клієнток на форумі «Малеча».

«29.4.2009
    Дівчатка,добридень!
    Я свого синочка віддала в приватну школу (платну). Віддавала не тому,що маю купу грошей-зовсім не вистарчає.....
    Після "долгих раздумий",після відвідин (майже) всіх шкіл і переговорів з вчителями-заучами,після вислуханного від друзів-знайомих....ми вибрали цю школу.
    Були і в інших приватних....тут не порівняти! МИ ВАГАЛИСЬ-дуже вагались.Скажу чесно,останнім вагомим аргументом для нас було те,що туди віддала свою доню знайома (на той час та вже ходила в 2-й клас) -в них з грошима просто НУЛЬ!!! Але ця знайома просто із величезним захватом розказувала про школу,про те як її дитина змінилась(в них раптово помер тато-і дитина дуже замкнулась ,було, в собі) .Є декілька вагомих факторів , які вплинули на наш вибір-поки що жоден з аргументів не розчарував.!!!
    Перебираючи всі "ЗА" і"ПРОТИ"-Думали про те,що можливо де платна школа можливо не дадуть знань,можливо дитина буде "інкубаторська",можливо за оплачені гроші ми отримаємо лише розчарування....і т.д. Але,тьфу-тьфу...
    Саме перше-це життєва позиція дирректора і персоналу.Дуже подобається,що слова не розходяться з діями(ось уже закінчуємо перший класс)-дотримуються етики у всьому (виховання,навчання,повсякденне життя...)
    Наш синок є сором"язливий, але розумничка (не тільки як любляча мама кажу-казали в садочку вихователі і оточуючі відмічають його не низький IQ).В школі в нього виросла самооцінка,завдяки чому він став сміливішим-але не наглим. Діти є в школі дужжже заможні,наглі , невиховані - але тут дуже просто з цим "борються"-не роблять різниці між такими як ми і багатенькими-немає "весомого слова кошелька".
    Оцінюють справедливо-знання ростуть в моєї дитини-а головне,йому дуже цікаво!Уроки робить із задоволенням.Дуже радіє успіхам,і засмучується,коли щось не виходить....Так само реагують і вчителі на його успіхи.Вчителям можна телефонувати в любий час-якщо щось незрозуміло.Ми телефонуємо переважно тоді.коли наше розуміння завдання різниться від сина розуміння,бо в школі йому могли пояснити інакше ніж ми це пояснюємо.В цих випадках дуже авторитетною є думка вчителя.
    Коллектив в школі,хоч і молодий,але дуже кваліфікований-всі дуже віддані своїй справі,люблять свою роботу-це видно неозброєнним оком!
    Я так само як більшість була налаштована проти приватних шкіл.Зараз моя думка змінилась...До 4-го классу,думаю,ми зможемо "витягнути"-а далі....навіть не знаю....

30.4.2009
    Ця школа "Ерудит".
    Ні,всі школи я не відстоюю-я ніякі не відстоюю......
    Я захотіла висловити свою думку тут,бо не знайшла теми по-перше про "ЕРУДИТ"і по-друге побачила негативні відгуки стосовно приватних шкіл (типу,що вони нічого не дають,що діти розбещені,що.....ну,різне)
    Я так само мислила колись-хочу поділитись своїм досвідом і сказати,що не все так зле!

...пишуть вони "гарно",дійсно.........мене це було "насторожило" дуже!Але поспілкувавшись з директором-зрозуміла,що не все так "просто"-ВСЕ ДУЖЕ СЕРЙОЗНО.... Слова з діями не розходяться,як на мене....»
    Передруковано з форуму на malecha.org.ua

Дозволяю Вам висловити все, що хочете(бо ж то як я можу це заборонити). З приводу "нікуди не годиться" нічого сказати не можу, бо не знаю, що саме "не годиться". може, у Вас якісь "спеціальні" запити до садка, який "годиться". От дивіться, харчування хороше (ніхто не скаржився ніколи), дітей в групах мало (до десяти), кольорово і чисто, майданчик - новий і гарнюній, навчальна база - садочок+школа "Ерудит" для малят на Зеленій - в порядку, догляд за дітьми-постійний і обходиться без стресів. що з цього "не годиться"?

Останнє редагування модератором: 28 Вересень 2009
  9. Oddly

Oddly Well-Known Member

ООО! раз ви сюди особисто зайшли, тоді дозвольте особисто висловити вам своє "фе!" за ваш садок на Лисенка - нікуди не годиться!
    за все решта - не коментую, бажання відпало детальніше цікавитися, чим ви ще займаєтеся (хоч, може, і добре то робите) після розчарування з тим "садком"

ви в моїй особі втратили потенційного постійного клієнта, + антиреклама всім моїм знайомим

вам би тільки несанкціоновану рекламу розповсюджувати

• Подобається Подобається x 1
  10. Златка

Златка Well-Known Member

Oddly, а чому? Мене цікавить антиреклама :girl_curtsey:

11. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Ага, у нас теж такі приколи бувають :sad: Я спершу хотіла з'ясовувати, а потім забила на то...

Каті, Ви зачепили болючу для мене тему. Пам'ятаю, з дитинства мій найнеприємніший спогад про садочок (крім усіх приємних) - це ТУАЛЕТ. Вже тоді я усвідомлювала, що він ЖАХЛИВИЙ! І ось недавно зайшли з малою в їхній туалет в садочку - дітки тоді гуляли в дворі. Ми зайшли і я побачила все той же ЖАХЛИВИЙ туалет! Мала цього року вже випускається, тому в їхній групі не підніматиму цього питання (через невисоку ініціативність більшості батьків), а от малий... Не знаю, чи до батьківського комітету звертатися, чи з вихователькою поговорити, чи відразу із завідувачкою - щоб усі батьки скинулися на ремонт. Цікаво, скільки то коштуватиме? По скільки скидалися Ви?

12. Oddly

Oddly Well-Known Member

та я вже тут детально десь писала, вибачте, зараз не знайду, спробуйте через пошук

13. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

В мене теж така ситуація була колись. Виявляється, що це через те, що я оплачувала в банку, а не в Ощадкасі. При оплаті через банк не вказується код, а лише прізвище й ініціали, тому всі гроші йшли на рахунок однофамілиці з ім"ям на букву А. Правда її батьки чомусь не дивувались, що вони майже не платять за садок три місяці:)) Розбирались в бухгалтерії, тепер плачу лише в Ощадкасі. Може й у вас таке ж?

14. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Kolyorova, а чому "забили"? Невже Вам всеодно, що Вам дописують скількись там десяток гривень?

Tanyunya, ні я платила в "Ощадкасі", та й вчасно оплатила, що вони мені нарахували - я незнаю, але дуже зла і недобра, бо вже другий раз таке!!! Перший раз я прийшла спокійно поговорила, але попередила, що я прослідкую за нарахуванням, бачу пропустили крізь вуха і не звернули уваги....добре...

15. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Ні, було не все одно. Мене це дуже сердило. Кажу ж, пробувала навіть знайти їхню бухгалтерію. А потім зрозуміла - конфліктом цю ситуацію не вирішу і нерви мої дорожчі для мене, аніж 10 чи 20 грн. З часом знайшла спільну мову з вихователями, кілька разів зробила делікатно зауваження, що ми не "находили" на ту суму, врешті зараз квитанцію виписують майже точно :)

16. Oddly

Oddly Well-Known Member

дякую за дозвіл. )))))
    будемо вважати, що з того часу, як я там була, все змінилося на краще.
    на той час садок щойно відкрили.
    приміщення, я вважаю непристосоване для дит. садка. особливо - туалет. гігієна для мал. дітей важлива особливо. а там у старому туалеті оббили вагонкою пластмасовою стіни, вона навіть нормально не причеплена була. (пліснява і т.п. згодом). залишили у цьому невеликому за площею приміщенні дві дірки в підлозі (чи то там такі вмуровані унітази бувають), мені сказали, що дітей туди не пускають.
    та невелика кількість підлоги - заставлена горщиками, так, що щоб моїй на той час двохрічній дитині добратися до свого - треба було переступати-наступати-перевертати інші горщики :8:
    не дивуйтеся, що таке пишу - цей момент також важливий у такому віці. не знаю, як ви з санстанцією домовляєтеся - але мені вистачило тоді того, що я побачила.
    це була осінь, по-моєму. але в приміщенні було холодно (!) бо старий будинок, мабуть.
    мене запевнили, що опалення автономне, але просто дітки зараз поїхали на зелену на заняття, то ми виключили - але сирість нікуди так не дінеться! а це - застудні захворювання.
    ще сказали - дітей поки мало - то ми їх разом тримаємо, незалежно від віку - це теж мінус. виходило, їх там прото "тримають". у дітей різного віку різний імунітет, різні потреби і т.п.
    так, все кольоровенько - але стареньке-підфарбоване.
    мені з винуватою посмішкою пояснили, що - мовляв, ми щойно відкрилися, ще не заробили на ремонт новий.
    все розумію. але не хотілося, щоб це за рахунок моєї дитини робилося - тобто - пощастить тим, хто прийде потім, а моя - хай поки потерпить вже, як є.
    і оскільки ви просто пропонуєте свою послугу на ринку - мене вона не влаштувала (ціна влаштовувала в принципі, можете цю тему не розвивати - але не вважаю, що у цьому конкретному випадку вона відповідала заявленим благам)

сподіваюся, зараз все змінилося на краще.
    ще непокоїло мене ото возіння два рази в тиждень - діти маленькі - це зайвий ризик - я б хвилювалася. хоча не заперечую, що могло все бути дуже навіть безпечно.
    поспілкувалася і з вихователями - все, як всюди. завчені фрази про прекрасні методики - не мала нагоди перевірити на практиці, тому коментувати не буду.

от такі мої враження

зараз перебуваємо на етапі, коли розглядаємо початкові школи - тому ви знову у фокусі - але не в першу чергу

• Подобається Подобається x 12
  17. дякую. я вже знайшов Ваш попередній коментар. якраз дочитав. Опалення справді автономне, цілком можливо, що його відключають, коли дітей немає, але, якщо(коли) діти їдуть на заняття, то вони вже не повертаються в садок цього дня,отже включена опалювальна система-непотрібна. з приводу особистої гігієни-станом на сьогодні у тій туалетній кімнаті діти зубки чистять, до речі, про "велики дири" нічого не скажу, але унітази(дитячі) справді вмуровані "в лице". зроблено це власне з огляду на особисту гігієну. дитинка не має шансів сісти на унітаз після іншої дитини, а це дуже важливо. сама ж будівля справді не є типовим дитячим садком, але там раніше насправді існував комунальний дитячий садочок.Дурниці, які Вам поноговорювали на предмет "ми їх просто разом тримаємо" зараз, звичайно, ніхто не скаже, хоча прямого поділу на групи за віком (ізоляції одних від інших) насправді нема. З одного боку, старші діти перебувають на другому поверсі, там і обідають-снідають, заняття - дуже детальний поділ, але бавитися діти можуть і разом.Ну, добре, це складно пояснювати, треба побачити-почути. З приводу школи - агітувати не буду, але такого рівня, як в нас у Львові просто не знайдете(маю на увазі організацію процесу+догляд+комфорт+навченість+ставлення+контакт з батьками). Закладемося?

а....ще одне...з санстанцією я не домовляюся, як і з іншими службами також. Якщо Вас "в принципі" влаштовують мої ціни, то Ви однозначно маєте спільних зі мною знайомих, які Вам одразу скажуть, що я - "не домовляюся". Принципово!

ой, помилка в слові "понаговорювали". сорі! (ще подумаєте, що я пишу з помилками)

Останнє редагування модератором: 28 Вересень 2009
  18. Jupiter

Моє фе так само.:girl_crazy: Після Ерудиту діти просто нестерпні.:girl_cool:

Я вчора теж ходила на збори в садок. Мені наввіть сподобалося. Все по суті, інформація для батьків цікава і корисна. Правда ,трохи довго це тривало.

Останнє редагування модератором: 24 Вересень 2009
  19. мамочка

мамочка Well-Known Member

і я була в Ерудиті на "оглядинах"
    Підписуюсь під кожним словом. Горщики по 15 шт один на одному...
    Підлога стара трухлява деревяна застелена кавроліном...
    Іграшки - китайський непотріб
    Зараз ходимо в звичайний садок - то там іграшки нормальної якості, але секондхендівські. Але краще старі іграшки але безпечні ніж такі....

• Подобається Подобається x 3
  20. Радість

Радість Well-Known Member

Ми от тільки нещодавно закінчили ремонт туалету. Ну що я вам скажу, саме легше було здати гроші і не пхатися взагалі. А я, як голова голова батьківського комітету мусила за всьо віддуватися. Запросила майстра, щоб він все порахував. Получилося біля 21 тисячі, це по 700 на людину. На зборах батьки вирішили робити все самі:girl_crazy:. В результаті з 30 дітей получається 60 батьків. А приймало участь в ремонті десятеро. І тому наш ремонт затянувся на три місяці, а обійшлося це все одно в таку саму сумму. Я зла як пантера бо прийшлось майже все на собі тянути, та ще й мої витрати були в два рази більшими (тільки бензину скільки спалилося). Ну що це я все про себе:girl_in_dreams:. Видно накипіло. Зато туалет наш найкращий в садочку. А діти як радіють! І запах такий приємний.:girl_tender:

Останнє редагування: 24 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 15
Статус теми:
Закрита.