Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

якщо дитині немає повних 6 років, то її зобовязані ще рік тримати у садку.Тут не тре вмовляти завідуючу, так по закону.

• Подобається Подобається x 1
  2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

то потім би мали вибір чи в школу чи лишати в садочку
    мій брат ( 7 листопада народився) то пішов в 1-й клас коли йому було 5,9 - нічим не відрізнявся від діток яким вже було далеко за 6.
    В нашому садочку завідуюча в нашу першу зустріч теж з себе строїла непохитну даму і чіткими законами і правилами. Подивимся що буде далі....

А зі мною в класі вчилась дівчинка, в неї ДР як в моєї Юльки, вона пішла в школу коли ми всі вже мали 7 з хвостиком а їй було 6,8 - певно раніше так дозволялось.

3. Котя

Котя Оптимістка :-)

Дівчатка,мому малому майже 1,9 ,і нас взяли,правда попередили ,що в групі 34 дитини, на даний момент збираю медицинську карту,не факт що відразу буду малого водити в садок,але головне ,що вже в групі. Теж лякали,що тільки з 2-х років беруть, але як сказала вже Каті,все можливо!

4. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Ну власне... Нас теж не взяли в червні, бо не було двох років, категорично відмовила, навтіть коли напряму пропонували...... вже, сказала прийти, як буде 2. Ясно що тоді вже не було місця. Довелось радикально вирішувати, через міськраду. Зате цього року в яслах майже всі дітки менші двох рочків. Видно в керівництва настрій змінився... чи грошей мало стало.
    В

5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В нас також групу набирали з вересня, записували 15 квітня а в травні в ясла прийшла дівчинка 1.8 рочків, а перед тим як ділити ясла на дві молодші групи - ясельна група тріщала "по швам" розрослась майже до40 дітей :girl_smile:
    Все залежить, як домовитись ...

6. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ми теж з листопада і пробували записатися ще минулого року в 1,9, але не вийшло, бо я запізно кинулася. Хоча в наш садок беруть ще і не таких малих діток, найменша дівчинка в Настіній групі зараз має 1,5 року.
    Пішли ми в яслі, про що я не жалію. По-перше, остаточно передумала давати її в школу в 5,9. По-друге, вихователі в садочку на неї не натішаться. Сміються, що вона тим діткам, як нянька : хто плаче, тих втішає, за руку менших водить :). Та й вихователька нам попалася просто чудо!

• Подобається Подобається x 10
  7. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Я теж думаю, що Андріку зарано буде йти до школи в неповних 6 років, він не з вундеркіндів, та й взагалі, здається коли ми ходили в 7 років до першого класу - було "саме то":) Вони ж такі масяпи ще в 6!
    Інша справа, що закінчують школу тепер вже "дядьки", їздять на машинах, беруть в школі довідки до воєнкомату, що не можуть служити у війську, бо ще школярі:)))))) Але це вже інша тема.....:tanksmile:

• Подобається Подобається x 4
  8. шоколадка

шоколадка Active Member

а ми ходим в садочок на зеленій, і там беруть в яслі і 1,8р і 1,10р, хоча нам вже 2,5р, але з нами в групі такі маленькі сидять.

• Подобається Подобається x 2
  9. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Нарешті Артемко залишився на сон в садочку! Я все хвилювалась як то буде, бо вдома довго не хоче засинати, але там заснув швидко. Правда, як прокинувся, то плакав, бо не було мами. Але я якраз прийшла і забрала додому. Певно ще кілька днів так буду забирати, а потім лишу вже до вечора.
    А ще мене тішить, що вихователька перед сном їм розказує казку і співає колискову. Малий навіть вчора просив заспівати йому пісеньку, яку співала тьотя Женя :) - про кота і дитину. І як я нарешті вгадала, що то за колискова, то дуже тішився, що мама знає таку саму. (Бо раніше він не хотів ніяких пісень перед сном, тільки розповіді).

• Подобається Подобається x 6
  10. Sasha_sha

Sasha_sha Well-Known Member

Olena-m очень рада за Вас =) , колыбельные это супер )))

11. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Наш старшенький пішов в садочок, сьогодні вже 4 день. Якосб день на день не попадає, то плаче, то все нормально, то йти не хоче, то бігає до дверей чи то за ним мама не прийшла, а як мами нема то плаче. А мені аж серце країться як це все бачу і чую. Нас відвозить в садочок зранку дідо (за яким він пропадає) і власне за ним він найбільше і плаче. Ми собі так планували, що в садочок він і буде возити, а тепер не знаю може то самій пробувати без діда водити.
    По скоріше б пережити той адаптаційний період!!! То напевно кожна мама цього хоче!

• Подобається Подобається x 10
  12. okodemig

okodemig Well-Known Member

Прийом дітей посеред року можливий - за цим також треба слідкувати - можна потрапити в групу на звільнене місце. Дітки залишають садок з різних причин: здоровя, переїзду, влаштування в інший садок, негармонійне спілкування з персоналом :sad:
    А стосовно прийому в 1,5-1,8 років, то тут як завідуюча скаже.. Є ще такий аспект, як кількість груп/приміщень. До прикладу вашу дитинку треба буде "відрядити" зі садка в ~5,5 років, бо не буде такої вікової групи в садку (а перебування з 4 річками негативно вплине на підготовку до школи). Тому інколи зважаючи на планування вікових груп, завідувачки обгрунтовано не беруть діток із 1,5-1,8 років

Це залежить в яку групу йдете. Наша маленька в 1,5 була в памперсі, зате вміла користуватися виделкою, акуратно пила та чемно засинала і спала.

• Подобається Подобається x 11
  13. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Вчора я в садочок, можна сказати летіла за малим, все переживала, як він. Я прийшла, а моя дитина чемно бавиться і вихователька азала як так буде далі, то з середи будемо пробувати лишати на сон. Але зранку дальше продовжуються плачі, правда не довго до хвилини часу заспокоюється.

• Подобається Подобається x 8
  14. Sasha_sha

Sasha_sha Well-Known Member

А мы уже в пон. пойдём - первый день, волнуюсь я как-то, большие надежды на этот садик

• Подобається Подобається x 6
  15. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А чи є тут дітки які на ГВ і ходять у садок? цікавить,як вони засинають без циці..

16. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Я теж дуже хвилювалась щодо сну, бо тільки в травні малий почав засинати вдень без циці. В цій гілці тоді ставила це питання, але ніхто не відповів :sad:
    Правда не думала, що засинати в садку він буде вперше аж у вересні (через постійні ГРЗ ми часто пропускали). Зараз вдома малий засинає довго, до години крутиться, треба йому щось розказувати, колисатись не хоче. А в садку засинає швидко, правда спить тільки 1 год. Там просто іншого виходу нема, як засинати (в хорошому розумінні), а вдома з мамою можна і повередувати :)
    Якщо ви годуєте грудьми тільки ввечері, то, думаю, що хвилюватись не треба.
    P.S. До речі, виховательці про ГВ я не говорила, не знаю яке в неї ставлення до цього.

• Подобається Подобається x 3
  17. Taska

Taska Well-Known Member

а в моєї Дусі завтра в садку свято!!! Я вся вже другий день на емоціях скачу:girl_in_love:
    Даруся за два місяці відвідування садка ДУЖЕ змінилась-подорослішала.
    Тільки маємо один нюанс, мусимо її забирати не пізніше 16-30год, бо інакше цілий вечір в нас буде зіпсований.. вона на нас дуже ображається і починає вередувати і це може тривати аж до наступного ранку. Але я вважаю, що на її вік вона і так непогано справляється, принаймні адаптація у нас пройшла чудово:)

• Подобається Подобається x 12
  18. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

В мене Лідка практично рік так ходить (я думала, ми вже згорнули ГВ, навіть лінієчку прибрала, а вона вчора повернулася :)). Але зі сном не підкажу, ми перестали засинати під цицею раніше.
    З іншого боку, був досвід, коли залишалася з нянею чи бабусею - головне, щоб відразу навчити, що нове місце - нові правила. То вже такий вік, коли зрозуміє. Я саме так і відівчала від засинання з грудьми. Денний сон - була няня, а на ніч - відучувала, коли поїхали на село. Там не було широкого ліжка, "оце Твоє ліжечко, тут мамі нема де лягати".

• Подобається Подобається x 7
  19. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

Ми з середи вже те спимо в садочку. Там спить, а вдома не хоче, а якщо він не поспить в день, то до вечора він не виносимий і вночі робить гастролі.
    Вихователі кажуть, що ми дуже добре проходимо адаптацію, хоча далі зранку плаче.
    Я замітила прогрес у мові, з"явилося дуже багато нових слів і старається їх приміняти, до того він говорив дуже скоро на своїй мові (щось схоже на китайську), а тепер можнга зрозуміти. Правда каже "я вже попила", бо в нас в садочку дуже гарно говорять дівчатка, напевно від них і вчиться.
    Також вже до них приїжджав ляльковий театр, я дуже задоволена, бо сама не знаю чи скоро би його вийшло завести.
    Садочок малому подобається, він каже "садочок, цьоці і лялі Люкс". І мені дуже приємно приходити і чути, що він був дуже чемний!

• Подобається Подобається x 9
  20. natka75

natka75 Well-Known Member

в нас теж почало домінувати оце "я вже поїла", "попила", я виправляю його, це пройде))))
    Вище я писала що в п"2ятницю у нас був знов ніби 1й день в садку після майже місячної перерви, то ж чоловік до обіду його забрав.Сьогодні відвів у садок і не попередив , що на цілий день залишить, дзвонять мені - прийдіть забирайте, бо тато нам нічого не сказав, всі вже сплять від 12-30, а це вже 13-30!!!То чому не подзвонити раніше не спитати, а годину вони чекали і тепер заберіть, бо він зараз не заспить і розбудить всіх решта)))))Ох.....пішов тато і забрав!!!

• Подобається Подобається x 7
Статус теми:
Закрита.