Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

То наш садок?

2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Садок навпроти Південного, незнаю номера. Там в парку через дорожку будинків немає і такий контингент збирається, що ми там з дітьми боялися гуляти, хіба як діти були у візку.
    Надіюсь що саму територію садка прибирають, наш метуть кожен ранок, але цікаво чи дійсно прибирають, чи так, для виду...

• Подобається Подобається x 2
  3. Tanyunya

Здається, таки наш... Добре, що хоч територію замикають увечері, бо в деяких ні. Але що для дорослої людини той паркан... Шприців правда там не бачила, а от пляшки, недопалки та купу сміття різного - майже кожного ранку. При тому, що в нас дуже хороші прибиральники, і щодня майже "вилизують" територію. Але поряд є ще цікавіший притулок для наркоманів - початкова школа, теж в будівлі дитсадку. Отам вже їм рай - не замкнено, півбудівлі не функціонує, якісь розвалини, купа дерев і кущів. Напевно шприци там. Хіба може діти там старші та розумніші, але й такі можуть вхопити таку "іграшку".

4. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

...через мамині переконання!:girl_smile: Ми всі, крім чоловіка і частково старшого сина ( обмежується рибою) не вживаємо мяса. :girl_claping: (Світланко, думала, ти про це знаєш...):girl_cool:

5. Женічка

Женічка Well-Known Member

ми теж з понеділка пішли майже після двохтижневої хвороби в нову групу і трошки новеньких діток :)
    поки нема на що жалітись, Настя ходить на УРА, вихователька хороша, няня,правда, та, що раніше не віталась ні з ким,а тепер так до мене щебече,і дитину мою годує,ну просто золото :)

такого тут начиталась..... у нас територія "неприступна" взагалі, там навіть пес звідкись береться, "чужих" не бачила ні ввечері, ні зранку. та й в середині у нас порядочки.

• Подобається Подобається x 5
  6. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

це все від виховання! треба змалку вчити що нічого не можна брати на вулиці,нічого не брати в чужих і своїм забороняти щось давати і іти кудись з не знайомими і знайомими без відома.
    Нема чого надіятися на виховательок треба постійно самим нагадувати

• Подобається Подобається x 3
  7. okodemig

okodemig Well-Known Member

питання до мамусь стосовно виходу діток.....
    дуже цікавить які у ваших садках запроваджені правила виходу діток поза установу?
    1. До прикладу дітки йдуть на екскурсію. Вас попереджають чи ні?
    2. Ви попали у форс мажор і не встигаєте забирати своє малятко.
    а1) Вихователька забирає його додому
    а2) Вихователька веде малятко до Вас додому
    б) Вихователька чекає до перемоги на території садка(поки ваш форс мажор не скінчиться)

які у вас були випадки? які у вашому садку правила? чи ви потрапляли в таке?

Останнє редагування: 3 Вересень 2009
  8. Nata

Nata Well-Known Member

Та ну, на то вони і діти щоб світ вивчати. Я своїхі вчу, і наказую, і часами пристрашую (щоб до чужих не йшли, на дорозі не бігали), але всеодно то дитина. І вимагати від неї повної покори - це цілковита помилка дорослих.

Чи скажімо ясельна група надається до нагадування? Та дворічні діти собі зі штанятами ради не можуть дати, а на вулиці - це святе сміття позбирати і ще би когось ним нагодувати.
    Виховання однозначно повинно іти із сім"ї (і бажано правильне виховання :)), але обов"язок виховательки - припильнувати дітей.

• Подобається Подобається x 6
  9. DolceVita

Ну так і брати голку заражену СНІДом,презервативи використні підбирати з грибками. Брати в дядь і тьоть цукерки з снодійним,наркотиками. Іти за тими ж і займатися з ними невідомо чим... Потрапити у полон,на органи і т.д
    Зараз світ дуже жорстокий і дуже складно його вивчати

• Подобається Подобається x 1
  10. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Так ніхто ж не каже, що вчить брати такі речі в руки. Просто мало яка дитина у віц 3-4 років робить це свідомо. І такій дитині важко пояснити що саме є поганим, бо від вього уберегти нереально!
    Це ви знаєте що голка - це погано, а трирічна дитина цього ще незнає! Звичайно про чужих дядь і тьоть це немає мови. Але особисто я не буду показувати дитині презерватив і вчити - отого ні в якому разі брати в руки неможна!!! Бо тоді треба пояснити що це таке і чого його неможна, а для 4 річної це ще зарано. Я узагальнюю що нічого неможна підбирати, але вони навіть у садку збирають каштани чи жолуді.
    Тому в садку дітьми мають займатись вихователі і теоретично садок - це не місце для таких речей, шкода що лише теоретично...

11. DolceVita

каштани,жолуді,листочки... то так
    Не знаю мене виховували так що всому є межу і на вулиці не все можна брати.
    А якщо і взяв то спитай в дорослого навіщо це і для чого!!!!

• Подобається Подобається x 1
  12. Natalya

Natalya Well-Known Member

Дівчата, а коли ви подавали заяву до садочка? А то мене звідусіль лякають, що якщо з народження ми цього не зробили, то вже запізнились...

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я вчора якраз пішла в садочок до завідуючої записати малу. Ій в грудні наступного року виповниться 2 рочки і я збиралась іі в садок віддати. І от що дізналдась...
    Вони беруть діток в садок лише коли їм виповниться 2 рочки, меньших не беруть. Нові групи починають працювати з 1 вересні, і записувати треба дитинку за рік. На момент віддачі дитини в садок їй вже має бути 2 рочки, тобто наш варіант 1,8 не піде. Сказала мені завудуюча, що оскільки моя мала буде мати 2 лише в грудні, то мені треба записувати її аж через рік, і до садочку вона піде коли їй буде вже 2,8 посеред "навчального року" вони діток до групи не приймають, пмені це дивно, бо це ж садочок.
    І навіть коли вона піде в віці 2,8 - то вона попаде в ясельну групу, а не в молодшу.

І от мене цікавить, якщо дитина по розвитку буде підходити до більш старшої групи, чи реально так в садочку її перевести? Чи хтось діток в садок віддава посеред навчального року. У якому віці?

Чоловік казав що сам піде до завідуючої, "по інакшому" поспілкується, подивимось що з того вийде, бо я реально її збиралась до 2 рочків віддати в садок.

14. Oddly

Oddly Well-Known Member

у нашому садку це питання активно обговорювалося батьківським комітетом.
    з батьків (усіх груп садка) збирають щомісяця додаткові кошти (не пригадую, десь 5 гривень, якщо не помиляюся). для оплати праці денного сторожа. як нам пояснили, нічний сторож є запланований в штаті, а денний - ні. він дивиться за порядком на території садка. наприклад, коли дітки не гуляють - територія досить доступна, і щоб там не гуляли всякі наркомани-алкоголіки і не залишали в пісочницях голки-биті пляшки, існує денний сторож.
    вихід діток поза установу теоретично неможливий.
    екскурсії - завжди попереджаються (бо зазвичай на них же ж гроші збирають).
    щодо того, що не встигаю дитину забрати вчасно (тобто до 18.00) - в садку є чергова група (до 20.00), куди зводять всіх "спізнілих".
    на щастя, форс-мажорів на довше не було досі.
    але кожен з батьків має мобільний телефон виховательки (слава технічному прогресу). вихователька має телефони батьків.
    так що, все можна узгодити телефоном, якщо раптом щось. очевидно, вихователька буде чекати до останнього.

15. Ксеня26

Ксеня26 Well-Known Member

Ніколь!! Наша маленька теж з грудня, я цього року, весною, ходила її записувати!!!...і в мене нічого не вийшло, сказали що попереднього запису нема, і щоб прийти з січня і тоді вже "будем говорити". Але нам сказали, що набір є з 1 червня і з 1 вересня...І у всіх садочках теж казали, що раніше ніж 2 рочки не беруть....а знайома сказала, що треба було йти того року з 1 вересня нам, на один день, пізніше написати заяву на оздоровлення...потім справку з поліклініки що дитина хворіє....а десь з квітня йти нормально відвідувати садочок, тоді дитина на наступний рік попаде в молодшу групу...а так, світять тільки яслі.
    Поки що сижу і чекаю січня...там буде видно.

16. kati

kati Well-Known Member

Ніколь, так по закону дітей беруть з двох повних років., але реально можуть взяти і в 1.8.( ми такі і в нас в групі ще з десяток таких).Ну якщо все ж таки не візьмуть, то на наступний рік( коли вам буде 2.8) намагайтесь все ж таки до молодшої вже йти...бо в яслях їй вже буде не цікаво....
    Ми зараз в молодшій групі, то така велика різниця є між дітками що ходили в ясла і тими що прийшли зразу в молодшу. Ясельні набагато самостійніші- їдять чистенько, на горшок ходять, більш розвинуті....хоча є дітки що одразу в молодшу прийшли і видно що батьки багато з ними щаймались, теж все це вміють. але більшість все ж таки ні

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ну а чи було таке щоб посеред року до групи ще когось з діток добавляли?
    І що дітки мають вміти коли в садочок йдуть? ходити на горшочок, сміти про це сказати виховательці, істи самостійно, самостійно вдіватись? що ше?

18. kati

kati Well-Known Member

Так можуть взяти і посеред року....але то якщо будуть місця в групі....тобто все реально, але на момент формування групи все таки легше потрпити.

Як варіант можна записати дитину в садок в 1.8. , і домовитись що дитина буде ходити ,наприклад,з весни. В нас таких багато було діток.

19. Megan

Megan Well-Known Member

Та сама ситуація і в нас. Тільки наш з листопада. Цього року пішли в садок, і яслі, чим я не дуже задоволена. В групі він найстарший. Але в молодшу групу переводити напевне не буду, причина-вихователі. Мені наші дуже подобаються. Ось так. Але і Остапчику подобається в садочку, тому напевне все залишимо без змін.

20. Tanyunya

Наш Андрій взагалі майже 2 роки "відсидів" в яслах:) Він з жовтня, В садок пішов рівно в 2 роки, вже в сформовану групу. А 1 червня вся група перейшла до молодшої, а він один (!) лишився в яслах, бо йому станом на 1 вересня не було б 3-х років... Ходила до завідувачки, то вона на мене накинулась, ніби я їй бомбу в кабінеті запропонувала взірвати - заборонено!!! Хоча знаю, що таких випадків, що і жовтневих і навіть грудневих переводять є купа! А в нас не вийшло... Отак мій Андрік і товкся ще рік з малявками в памперсах:) Отепер аж з ними разом перейшов до молодшої групи.
    Хоча знов же інше питання - якби його взяли з тією групою в молодшу, то він би "закінчив" садок в неповні 6 років. І тоді - або в школу відразу, або ще раз в старшу групу, а це, знов же, просииииити завідуючу, знову інші дітки.. Навіть не знаю як краще.

Статус теми:
Закрита.