Дитячий садок

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Доброчин, 13 Червень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Люша

Люша Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Шкірний диспансер?????? Це щось новеньке, два роки тому такого не було - медкомісія у полікліниці, аналізи, на глісти останні - все.

• Подобається Подобається x 3
  2. Галченя

Галченя Well-Known Member

:xaxa::xaxa::xaxa:
    Повний абсурд. Це, мабуть, лише в нашій державі таке можливе.:confused:
    Нас чомусь туди не посилали:confused:

Чим більше тут читаю, тим більше освідомлюю як особисто нам повезло з садком:)

• Подобається Подобається x 1
  3. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

І ми такого не здавали. Шкірдиспансер, це ж не поліклініка, це богодільня якась!!! Я там сама як ходила ледве не здуріла а туди ще й дитину тягти????
    А ми все здавали в травні, планували йти в садок з червня, нас не взяли, коли пішли в наш садок 1 вересня, то лише перездали якісь два аналізи, ще раз медогляд не проходили.

4. Анута

Анута Well-Known Member

спілкувалась з мамцями з москви - там так

• Подобається Подобається x 2
  5. Loyal

Loyal Well-Known Member

Дійсно якісь абсурди! За тих 2 роки може купа всього змінитись і переїхати-виїхати включно з садочком! Я заходила в садочок, то нам сказали приходити з 15 вересня, щоб потрапити на наступний рік з червня-вересня, але радять таки з вересня. Ну правда попередила завідуюча що вони за 1-2 дні набирають весь комплект і щоб ми не запізнювались.

6. Женічка

Женічка Well-Known Member

за перші два дні? у наш за перші дві години повний "комплект":)

змінитись за два роки може і справді багато чого,але не бачу в тому нічого абсурдного. вже є якась хоча і маленька впевненість в майбутньому:):):)

7. irushka

irushka Well-Known Member

Колись вже писала, що близько біля мого дому є садок, він належить до с. Чишки, але туди і пів-Винник водить дітей, черги величезні і такси, відповідно, не малі. Я з малою майже щодня там гуляю і не раз була шокована тим, що вихователі не завжди присутні при гулянні дітей, а за кілька метрів від території садка є стави, НІЧИМ не відгороджені!, ні сітки, ні паркана, кілька кроків і дитина пішла купатись! А вчора, коли вихователі пили каву в групі, а діти були надворі, дівчинку покусав пес, відірвав частину губи, покалічив ногу, на дитину зараз страшно дивитися!!! А тепер найцікавіше: власниця пса - завідуюча, а покалічена дівчинка - внучка куховарки цього садка. Звісно, що все замнуть, а мені не хочеться вірити, що такі садки існують.... А про вихователів взагалі мовчу, невже вони не відчувають відповідальності за чужих дітей, звідки така безпечність? І невже за стільки часу, що існує садок, не можна знайти кошти на сітку, щоб відгородити територію?

• Подобається Подобається x 12
  8. Loyal

Loyal Well-Known Member

Чиясь "впевненість" виллється в те, що хтось, хто дійсно потребуватиме садка, не потрапить туди, бо там вже є "запис" всіх, кого можна

Останнє редагування: 29 Квітень 2009
  9. kati

kati Well-Known Member

моя сусідка, мати-одиначка, записала дитину в садок одразу після народження.....була 55 на черзі. Прийшла за два роки-......стала 48.....Вот вам і черга !
    Нагло почала вимагати з неї гроші....та відмовилась. Через тиждень прийшла до завідуючої знов...але вже знаючи свої права матері-одиначки....натякнула їй про райно і та як миленька зразу взяла дитину

• Подобається Подобається x 6
  10. Іруня

Іруня Well-Known Member

Що значить "той, хто дійсно потребуватиме садка" ? То що Ви пропонуєте, "віддати" наше місце більш нуждающимся ? Ми теж у вересні ДУЖЕ потребували садка, коли я мала йти на роботу. І, не зважаючи на те, що завідуюча наша добра знайома, сказала, що реально вже нема куди запхати мою малу, бо групи і так переповнені. Повтору я не хочу!
    А яка різниця чи я зараз запишу дитину, чи прийду через рік і мені скажуть, що нема місць. Переїжджати ми і так нікуди не збираємося, та й Стрий, то не Львів, на машині за 10 хвилин його проїдеш, без різниці де той садок буде знаходитись...

11. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Нарешті! Сьогодні наша свекруха-бабуся ходила до завідуючої давати малого в садік, і нарешті нам знайшли місце. І чому я раніше не додумалася :)
    У вівторок наш татко йде робити діткам пісочниці :)Так що irushka, наші дітки вже будуть мати пристойны пісочниці :haha:))))
    так що ми десь з середини червня топаємо в садік.
    Але щось і не дуже я радуюся, поговорила я зі своєю сестрою, вона як мені порозказувала про різних виховательок (а ще й про пса, який покусав дитинку начиталася). І як уявила, що хтось на мою дитину сваритися буде, або боронь Боже вдарить !!!!!!!!
    І так мені серце крається. Я одна така? Чи це всі так спочатку переймаються усім?

• Подобається Подобається x 5
  12. irushka

irushka Well-Known Member

Таня, за пісочниці дуже тішуся!!! А ще більше за те, що вам вдалося домовитись! Собак тепер теж боюся, але принаймні в тому садку, куди наші підуть, вихователь завжди стоїть і спостерігає за дітьми.
    Стосовно твоїх хвилювань, то думаю, що дійсно всі мами через це переходять, але я вже себе переконала, що садок моїй дитині необхідний і готова, що будуть спочатку плачі... Наразі Катя позитивно налаштована на садок, вона знає, що спочатку може бути важко і незвично, а потім стане цікаво.
    У нас є така книжечка видавництва "Карапуз" із серії "Для малят-маляток" назив. "Дитячий садок", там гарно змальований перший день в садочку дівчинки Ані і є підказки для батьків як зробити адаптацію лекшою. Можу дати почитати :)

• Подобається Подобається x 4
  13. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

В цей понеділок, 4 травня садочки працюють?

14. kati

kati Well-Known Member

НІ, з вівторка:)

15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

І ми в садочок з цією книжечком стартували:):):)

16. Panadolka

Я вже малого готую морально до тго, що він скоро піде в садок і там будуть самі дітки без мам і татів. Він дуже уважно слухає, бачу, що йому дуже цікаво, але якийсь страх також присутній, тому що там же не буде мами. Але впринципі каже що піде і плакати не буде. А я знаю що плачі будуть ще ті.
    Сьогодні почала аналізувати: діток в садок вихователі хочуть брати тільки тих які вже більш менш самостійні (я кажу про наш Винниківський садок), мінімальне що від них вимагається це самим ходити в туалет, та самостійно їсти. Ні одне ні друге ми не робимо самостійно. В туалет йде зі мною, завжди каже тільки мені, що хоче пісяти, якщо з ним лишаться хтось із чужих (маю на увазі ті хто не живе з нами) він не попроситься і свою справу зробить у штанішки.А таким діткам які не ходять в туалет самі, вихователі кажуть, щоб їм вдягали памперс!!! Ну а куди в памперс якщо нам, по-перше, 2 і 7 (майже), а по-друга, вже рік дитина незнає, що таке памперс ні дньом ні нічкою. З харчуванням то в нас ще гірше, годую його тільки біля мультиків, і то їсть тільки раз через три. Друге може їсти сам якщо йому засмакує і то зовсім трошки. Як це все буде в садочку виглядати я незнаю і навіть боюся думати про це. А на рахунок спання, то для мене взагалі болюча тема, дома лягаємо з кашкою, але самі.
    На рахунок книжечки. Не відмовлюся почитати, якщо ви нею зараз не користуєтеся. :)

17. kati

kati Well-Known Member

ПАНАДОЛКО, діти в садку і вдома абсолютно різні.....От побачиш і пісяти буде і істи без мультів, і спати без каші.....
    А каша з пляшки?:umbrage:.....моя порада( ми пили наніч з пляшки молоко до садку) одразу по першому дню в садку відлучити від пляшки....всі діти різні і тобі видніше яку казку йому придумати. Я, наприклад, взяла його пляшку,порізала ножицями соскау і поставила на звичне місце. коли він прийшов з садку, сказала що собачка погризла сосю.....він погорював але не плакав....так пару днів походив біля соски і викинув сам.

Памперси не давай в садок, буде літо, навіть якщо пісьне нестрашно-тепло, зразу передінуть і все.....бачу по нашіц групі є кадри які досі в памперсах, бо так легше батькам, натягнув і знаєш що дитина не впісяється.....але ж тоді і непривчиться до горшка....

Як правило є діти які в садку ідять все, або ті що не їдять взагалі нічого..... сподівайся що твій до перших.А взагалі більшість дітей любить садіківську їжу....
    ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ! не панікуй:)

• Подобається Подобається x 4
  18. Panadolka

Каті, дякую за підтримку, я сама себе запевняю, що все буде добре і він привчиться до всього (не буде ж до школи пісяти в штани :xaxa:) Але як кожна нормальна мама переживаю страшенно. Я напевно буду (так як ти колись писала) в кущах сидіти і дивитися як моя дитина там поживає без мене.
    А переживання в мене ще й таке сильне через те, що в той садочок ходила моя похресниця, тому я трошки вкурсі які там страсті творилися з дітьми.
    Це те що я пам'ятаю:
    1. Мала не хотіла спати і вихователька її по обличчі вдарила рушником, бо дитина собі тихенько лежала, а не спала.
    2. Коли дітки дуже голосно бавилися, вихователька виключила їм світло (це було зимою), щоб діти заспокоїлися.
    3. Один хлопчик вередував і вихователька сказала, що Миколай йому замість подарунків принесе трутку.
    4. Було ДН у подружки моєї похресниці, її мама принесла цукерочки і діткам одразу не роздала, щоб апетит собі не перебили і віддала їх виховательці (окрім того спакувала кульочок і персоналу). Так потім мало того, що діткам всі цукерки не роздали, то й ще самі дорогі "Спарта" були тільки в одної дитини (внучка няні, яка не рахувалася в садочку, а просто так за нею баба доглядала, ще й молодша від діток була на 2 роки).
    5. Моя похресниця попросила добавки сирників, то їй сказали, що нема вже, трісниш стільки їсти :cesored: А тій няньчиній дитині за пару хвилин ще поклала у тарілку сирники.
    Таких випадків було ого-го....
    І от після цього всього я дуже переживаю :ninja:

19. kati

kati Well-Known Member

ЖАХ:8:....я деколи теж чую подібні історіі.....
    Розумію, що в тебе в принципі не було вибору щодо садка, шкода.....

на рахунок нашого садка я впевнена що такого там нема,дитина мені б сказала, або ж показала виглядом що там погані тьоті...а так малий дуже любить своїх вихователів.....зараз от його підготовлюю що йде в іншу групу з червня і там будуть нові вихователі, то каже що він втече від них до баби Ніни( нянечка наша):xaxa:

А взагалі себе потрібно поставити перед вихователями таким чином, що вони тебе боялись і поважали,.....Я в принципі не дуже люблю конфліктувати і деколи можу промовчати про шось....а от раз відправила чоловіка за малим( ги ги тільки зараз розумію що за рік часу чоловік один раз за малим ходив:ninja:) а сашка якись брудний вийшов, в каші....то чоловік дав розгон виховатлькам, чого дитина в каші і тапочки переплутані лівий з правим.....
    А в мене ще в вересні був випадок, що коли я прийшла мій малий по групі ходив в одній майці( забули після сну вдіти кофтину:ninja:) ну то я вже не стримала себе,висказалась....

А так думаю потрібно налагодити з вихователями дружні стосунки, а головне не стидатись і прямо висказувати свої претензіі, другого разу я по відношеню до саши вже такого не бачила

20. Panadolka

Звичайно є деякі такі випадки, що можна буде й промовчати, але.....Дитину я свою ображати не дам! Якщо пішли працювати в садок то вже мають якусь відповідальність нести за дитину.
    А як це виглядає перший день в садочку? Треба йти і брати якийсь список, що потрібно дитині давати чи це вже все походу справи?

Статус теми:
Закрита.